happymama -> RE: mame "izdajalice" (10.7.2009 12:50:15)
|
Oh, hvala Bogu da postojite!!! Ja sam mama izdajalica! Moja je prica vrlo slicna kao i kod ostalih! Nisam kupila ni flasice, ni dohranu jer mi nije padalo na pamet da ce biti problema. Mislila sam da samo treba htjeti dojiti bebu! Malo sutra, moj sin odbija bradavicu od prvog dana. Sestra u bolnici mi rece da nema urodjeni refleks sisanja. Zamalo nisam dobila slom zivaca. Ali on zna sisati, i to je vukao kao mali ususuvac (ali samo preko silikona)! Pa su mi rekli da kupim silikonske bradavice, ali niko mi nije rekao da ima velicina, i ja sam kupila ogromnu bradavicu, koja je stalno spadala i previse se punila mlijekom, pa mi je onda palo na pamet da mozda ima manja, pa sam je pronasla, ali beba nije htjela da jede sa njom, pa sam pocela da izdajam mlijeko i sada jede samo na flasicu ali moje mlijeko. Moja beba ima 3 mjeseca i ja i dan danas pokusavam da ga natjeram da sisa, ja se i sada nerviram i osjecam odbaceno, ali jedina mi je sreca sto ima mlijeka i sto izdajanje traje jako kratko- 10 minuta za 130-140 ml. Samo me to drzi da me ne uhvati histerija sto nece da doji. Pokusavala sam utvrditi sta bi mogao biti razlog sto beba odbija siku i ne mogu naci nista konkretno: u bolnici su mu dali flasicu, a da me niko nije pitao da li imam mlijeka, a ono je curilo (ja nisam znala kako to sve ide, i nisam zabranila da mu daju flasicu), ali moja prijateljica je davala flasicu prvih 5 dana, dok joj nije nadoslo mlijeko i beba sada doji bez problema, zatim- bradavice mi jesu jako male ali bi teoretski trebao biti sposoban da ih uhvati i doji. Ima jos , na pocetku je mlijeko jako puno curilo i beba bi se zagrcnula i pocela plakati... Uglavnom pedijatrica me sumnjicavo upitala da li samo dojim bebu jer je po njoj previse dobio i rekla mi da ukinem nocno hranjenje. Ali ja je nisam poslusala, on je prvi mjesec dobio 1200 grama, drugi mjesec 1100 grama i sada ima 7 kg. (rodio se sa 4 kg), ali je dug i uopste nije debeo!Ali ja necu odustati od izdajanja, zacrtala sam da ce jesti samo moje mlijeko, do se ne odlucimo na dohranu i tako ce i biti. Sada mi je malo lakse, kada znam da ima jos mama izdajalica!!! Pozdrav svima!
|
|
|
|