teta berta -> RE: mame "izdajalice" (15.2.2009 21:02:25)
|
Složila bih se stobom. Mada meni to nije baš tako teško, doista i uopće mi nije bolno, nekada kad bebi spava ja se izdajam i ujedno gledam tv ili pijem kavu... Kad sam opuštenija i mlijeka je više. Kao što je napisala jedna forumašica ni ja nisam imala bočica niti hrane za bebe kad sam trebala roditi. jednostavno mislila sam da je to nešto normalno,lagano, nisam ni znala za mastitis, odbijanje itd. U to vrijeme nisam imala internet kući mada sam čitala časopise i informirala se, ali eto više me zanimalo ono o trudnoći i porodu tako da o problemima sa dojenjem nisam niti obraćala pažnju. I onda odjednom buuum, došla bebica kući( i prije sam izdajala mlijeko i nosili na pedijatriju) i ja dobro se sjećam čekam da se probudi da ju stavim da doji. Ona se probudila ja na ciku a ona u vrisku okreće glavu, koči se , cene se, mene uhvatila panika! Prva beba, ja i mm se zabrinuli, on posebno, beba gladna a nas dvoje "jadni" ne znamo šta ćemo... Mm kolko se uspaničio nazvao mamu i on će ti njoj"pa mogla si se sjetiti doći malo da nam pomogneš" onako iznerviran, uspaničen. A bebe i dalje vrišti li vrišti, a ja se slomi pokušavajući... Pošaljem ja njega da kupi bebimil( jedino sam na savjet rodice za tu hranu znala), te joj napravili. Bebimil sam kupila jer u stresu nisam mogla kap mlijeka izdojiti, ma ni kapi nije bilo. I onda svaki dan pokušavanje, odbijanje i ja se odlučila izdajati. Draga Mirela k drago mi je da se našao neko sa sličnim iskustvom. Ja se izdajam 3 do 4 puta dnevno, ujutro u 8 obavezno tada izdojim najviše 150 ml., onda u 14, pa oko 19 i zadnje poslije ponoći... Nekada poremetim te sate, ali u priliku tako nekako, no sve ovisi jesam li u to vrijeme kući... Pribor skoro svaki put steriliziram u aventovom sterilizatoru super je onaj što ide u mikrovalnu. Mlijeka hB još uvijek ima, nadam se da će ga biti još dugo. Eto ako još neko ima iskustva bit će mi veoma drago.
|
|
|
|