Visnja -> RE: Tripl test (9.8.2009 22:12:33)
|
potpisujem, kosta 170 KM, ja se ovu sedmicu moram odluciti sta cu jer navodno sam u 15 sedmici kako to vec dr. racunaju:). najgore od svega jeste sto ja vec imam dijagnostu hypothierose, koristim letrox svako jutro i takoder svaki dan poslije rucka jednu siofor tabletu za brzi metabolizam, tako su mi dr. prepisali. eh sad najvise razmisljam bas zbog hypotieroze moze nalaz pokazat neki rizik a u sustini to nije nista... ;( . pitala sam svoje tri cetiri prijateljice koje su skoro rodile, ni jedna od njih nije radila a sve su se vodile pod javnom ustanovom :(... pricala sam im o ovom testu i one savjetuju da to ne radim,,, jer misle da je klasicno bacanje para zato sto je nepouzdan. a meni nisu pare problem koliko je poslije taj rezultat... Cula sam kako se izvodi ta amniocenteza i zaista ne bih imala hrabrosti da je uradim, tj. da mi neko probada stomak nekakvom iglom, mislim da bih umrla od straha prije vremena :(((. eh, kako sam se zadnjih 7 dana opteretila oko ovog testa ima da mi skoce hormoni do besvijesti :((. kada mi je dr. rekao da preporucuje da uradim triple test ja samo to primila sasvim hladnokrvno i rekla nema problema, uradicu do narednog pregleda. kad sam pocela citati na netu sta se sve desava, onda me je obuhvatio strah i nervoza... pricam s ovim prijateljicama one su jos pusile cijelu trudnocu i bas konzumirale kofein, i fala bogu sva djeca rodjena zdrava.... a ja niti pusim niti pijem niti imam u familiji bilo kakve naznake nekih sindroma ma ni slicno, stara sam 31 kao i moj suprug, ni on ne pusi niti pije,,,, stvarno ne vidim razlog osim sto bi se nasekirala kad bi test pokazao neki rizik a bojala bi se amnioccc.... sad vec lupam i previse pisem,,, idem cure spavati, valjda mi glava sutra bude bistrija. P.S. suprug takodjer nije za ovu opciju testa, smatra da je to klasicno bacanje para i da nema toga covjeka da moze odrediti kakvo se dijete moze roditi da za to postoji dragi Bog.... eto cure laku noc
|
|
|
|