RE: Tripl test (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porod

Poruka

dzeni_nl -> RE: Tripl test (19.3.2010 13:20:16)

hvala ti delfin, ja se jako bojim raditi ac i mm isto nije za to iz tog razloga sto kao posljedica moze da dodje do spontanog pobacaja, a ne zelim ponovo prolaziti kroz to.
a i kada bi otkrili nesto ne bih radila abortus, jedino ako bi to ugrozavalo moj zivot onda inekako.

u 20 semici imam zakazan uzv gdje ce sve da mi pregledaju, pa valjda pronadju ako nesto ne bude u redu.
da li se u bosni placa mjerenje nuhalnog nabora?
ovdje se to placa i kosta negdje oko 120-140 eura.

delfin -> RE: Tripl test (19.3.2010 22:13:53)

dženi, ne plaća koliko ja znam, to rade u sklopu pregleda - prilikom ultrazvuka

vjestica -> RE: Tripl test (20.3.2010 8:03:07)

ne plaća se mjerenje nuhalnog nabora, to ovdje obavezno urade u 12 sedmici, jer se mjeri UZV
triple i duble test ti ne pokazuju eventualne deformitette, nego statističku mogućnost da dođe do istog i kod nas ih većina ginekologa ne preporučuje, jer su nepouzdani

Miau -> RE: Tripl test (2.4.2010 11:53:53)

Triple test ne pokazuje nikakve anomalije, vec samo kolike su sanse da ih bude. Meni su stigli rezultati, izgledaju kao neki grafikoni i pisu omjeri kolike su sanse u odnosu na moje godine da mi dijete bude bolesno. Hvala dragom Bogu sve je ok i po nalazima nema mjesta strahu ni panici.

dzeni_nl -> RE: Tripl test (2.4.2010 12:17:10)

i meni su stigli rezultati i evo sta pise

AFP con:36.5 MoM:1.10
HCG       62.4       1.67 e sad to bas i ne razumijem

age risico                                      1:1000
sanse izracunate poslije screening su 1:1500

i ispod jos pise nizak rizik.

škorpija -> RE: Tripl test (2.4.2010 13:40:34)

Da li se u Sarajevu plaća tripl test i gdje se može uraditi. Unaprijed hvala

Anoniman -> RE: Tripl test (2.4.2010 13:55:13)

IZVORNA PORUKA: škorpija

Da li se u Sarajevu plaća tripl test i gdje se može uraditi. Unaprijed hvala

da, samo privatni lab. to i rade ovdje...koliko se ja sjecam, negdje je oko 180 KM...evo sad se ubih trazeci ali ne mogu da se sjetim ni kako se lab. zove a ni ulica...elem, ako znas gdje je umjetnicka skola e pa u toj ulici...(kuda autobus prolazi) malo ispod...gdje je ona kao privatna garaza na sprat...bio je tu i kafic cotton sada odjecu prodaju, geox je u toj ulici

škorpija -> RE: Tripl test (2.4.2010 13:59:28)

hvala dadada ko će kome odgovoriti nego svoj svome[sm=smiley36.gif][sm=bravo.gif]

faris06 -> RE: Tripl test (2.4.2010 14:01:29)

labaratorij u kome rade tripl test imas u Luzanima na Ilidzi, ne sjecam se koliko kosta , mislim da je oko 100 km. Sa tim lab. suradjuje vecina privatnih ginekologa u Sarajevu, pouzdani su.

faris06 -> RE: Tripl test (2.4.2010 14:03:33)

Btw kod Mehmedbasica od nedavno rade i PAP test koji je validniji i radi se ranije, cijenu ne znam !

Anoniman -> RE: Tripl test (2.4.2010 14:10:01)

IZVORNA PORUKA: škorpija

hvala dadada ko će kome odgovoriti nego svoj svome[sm=smiley3%27.gif] [sm=bravo.gif]
E i jos nesto, troskovi se mogu refundirati jedino sto mora dokazati da je test zaista bio neophodan... formular se dobije u socijalnom a dalje te oni upute kako i sta

salmy -> RE: Tripl test (2.4.2010 14:50:00)

IZVORNA PORUKA: faris0'

labaratorij u kome rade tripl test imas u Luzanima na Ilidzi, ne sjecam se koliko kosta , mislim da je oko 100 km. Sa tim lab. suradjuje vecina privatnih ginekologa u Sarajevu, pouzdani su.
170,00 km...cica

ladyblue RR -> RE: Tripl test (5.4.2010 9:52:45)

Kako se zove taj laboratorij na Ilidži? Je li to BH laboratorij?
Moram i ja na triple pa me interesuje...

anidla -> RE: Tripl test (5.4.2010 9:56:57)

laboratorij Luzani...imam broj ako treba [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

ladyblue RR -> RE: Tripl test (5.4.2010 10:09:31)

može, ako nije probem.

hvala

anidla -> RE: Tripl test (5.4.2010 10:11:43)

poslala sam PP [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

sretno [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

/MMK/ -> RE: Tripl test (6.4.2010 8:30:21)

Molim vas može li i meni br. labaratorija na Ilidži.?
Trebam raditi tripl, zbog godina, iako su svi parametri ok.
I ako je neko vršio refundaciju preko socijalnog jel može malo pojašnjenja?

Anoniman -> RE: Tripl test (6.4.2010 10:23:18)

IZVORNA PORUKA: /MMK/

Molim vas može li i meni br. labaratorija na Ilidži.?
Trebam raditi tripl, zbog godina, iako su svi parametri ok.
I ako je neko vršio refundaciju preko socijalnog jel može malo pojašnjenja?

Ja sam kod privatnika vodila trudnocu koji svim trudnicama savjetuje tripl test ...pa sam mislila refundirati troskove a na kraju nisam, jer kod mene nije postojao "opravdan razlog" za tripl...elem, odes do soc. zadnja tri saltera gdje se ovjeravaju knjizice... tamo kazes da zelis refundirati troskove... oni ce ti dati formular  (ppotreban ti je racun iz laba.), ..i mislim da te upute na dip...dotle sam ja dosla...dalje nisam isla...SRETNO!

lejna_ -> RE: Tripl test (9.4.2010 14:40:06)

Eh sad, imam i ja pitanje, ... kako mogu biti vraćene te pare od triple testa, jer i nije baš tako jeftin. Ja vodim trudnoću u domu zdravlja i doktorica me je poslala u laboratorij, te da joj dođem sa rezultatima, bez nekog posebnog objašnjenja.
Kada sam došla u lab., djevojka koja radi me je ispitivala da li postoji ikakav "opravdan" razlog zbog kojeg sam došla, u smislu, da li je dr. rekla zašto me je poslala, ja sam rekla da nema. onda je ona nekako ljutito reagovala u smislu da sam mlada i da nema razloga da plaćam ako ne postoji razlog za to, al hajde. Rezultati su gotovi i sve je u naboljem redu, hvala Bogu.
Da li ja imam osnova ikakvog da tražim povrat para?? [sm=zmeden.gif]

Visnja RR -> RE: Tripl test (9.4.2010 14:43:56)

ako si to vec uradila onda nemas velike sanse za povrat... al probaj
danas doktori salju na tripl test bez obzira na godine jer je sve cesci slucaj da se neki problemi javljaju i kod mladjih trudnica... (ili imaju neki dogovor sa privatnim laboratorijama ali to nikad necemo saznati)
budi sretna da je sve ok...[sm=bravo.gif] na pare zaboravi ali probaj ovo sto je dadada uradila[sm=smiley13.gif]

lejna_ -> RE: Tripl test (9.4.2010 14:53:46)

ok, budem onda pokusala tako!
hvala puno!
pozz

Anoniman -> RE: Tripl test (9.4.2010 14:59:05)

IZVORNA PORUKA: lejna_

Eh sad, imam i ja pitanje, ... kako mogu biti vraćene te pare od triple testa, jer i nije baš tako jeftin. Ja vodim trudnoću u domu zdravlja i doktorica me je poslala u laboratorij, te da joj dođem sa rezultatima, bez nekog posebnog objašnjenja.
Kada sam došla u lab., djevojka koja radi me je ispitivala da li postoji ikakav "opravdan" razlog zbog kojeg sam došla, u smislu, da li je dr. rekla zašto me je poslala, ja sam rekla da nema. onda je ona nekako ljutito reagovala u smislu da sam mlada i da nema razloga da plaćam ako ne postoji razlog za to, al hajde. Rezultati su gotovi i sve je u naboljem redu, hvala Bogu.
Da li ja imam osnova ikakvog da tražim povrat para?? [sm=zmeden.gif]

moj ti je savjet da prvo odes kod svoje dr. koja je preporucila tripl i trazis (ako vec nemas) uputnicu s navedenim razlogom za tripl...reci joj zasto to zelis... a onda s tim i racunom laba. u soc

lejna_ -> RE: Tripl test (9.4.2010 15:01:58)

svakako mi je pregled slijedeće sedmice, pa ću da vidim šta mogu uradit.
hvala dadada.

lejna_ -> RE: Tripl test (6.5.2010 10:24:55)

Hej!
Samo da vas obavijestim da sam, nakon što sam predala račun iz laba i zahtjev (ili molbu) u zdravstveno, dobila odgovor od njih kako im je potrebna dopuna zahtjeva., ...
Potrebno im je:
-dokaz da se navedena laboratorijska dijagnostika nije mogla raditi u nekih od zdravstvenih ustanova da kojima Zavod ima potpisan navedeni Ugovor;
-nalaz ljekara specijaliste ginekologa iz kojeg se vidi medicinskan indikacija zbog čega je bilo neophodno obavljanje istog.

Haj ovo drugo je uputnica ona koju sam već tražila od doktorice, ali kako se ovo prvo dokazuje???
Zna li iko?

rose -> RE: Tripl test (6.5.2010 11:47:43)

mozda laboratorija gdje si radila ima neki certifikat da je jedina autorizovana da to radi...nazovi ih i pitaj...mozda je to dovoljan dokaz

Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sljedeća stranica >   >>