Visnja -> RE: Tripl test (4.1.2010 18:38:06)
|
IZVORNA PORUKA: delfin e pa nije ništa konkretno rekao, i manje više kome god pokažeš ono kao hm [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] ( a ja imam osjećaj da nemaju pojma) al vidjeli su koliko sam se ja uzbudila oko toga (nasekirala) i onda haj ti uradi Ac ( ali nisu baš ni navaljivali) jer bila sam još kod jednog dr.) nego preporuka. Ja sam "istraživala" pa sam se zato bila i nasekirala, iako to što je to statistički podatak me nije moglo umiriti, pa sam ipak odlučila uraditi AC. i sad milslim pozitvno i čekam nalaz, sedmica je već prošla. A dr. koja mi je radila AC se čudila, ali nije komentarisala (izgleda da ona ne drži ništa do tog testa). što ne pokusas otici do dr. Divanovica, mozda ti on uspije ocitati nalaz, mozda i sedmica u kojoj si radila test nije bila odgovarajuca? Ja sam neki dan provjeravala svoj nalaz i uporedjivala sa tvojim rezultatima. AFP je zaista nizak, ali ne znam sta bi to moglo znaciti?! Ja sam se isto tako neki dan nasekirala u septembru sam radila tsh i bio je 2,1.; ft4 13,5 a ft3 4,4. nalaz ponavljam 15. novembra i podizem rezultate nakon 2 sedmice (jer treba najmanje 15 dana da nalaz bude gotov) kad ono tsh 13,4; ft4 2,1 i ft3 3,0. kad me nije šlag strefio, toliko sam se nasekirala da sam odmah zvala svoju dr. endokrinologa da se posavjetujem. Ona mi je rekla da moram ponovo provjeriti da joj je to nepojmljivo jer se ne moze tako puno povecati tsh a smanjiti ft4 ako uzimam svako jutro dozu letroxa. Onda smo izbacile letrox i ubacile eutyrox koji je bolji od letroxa (i placa se nije na recept). jer smo stvarno mislile da je tsh 13,4. Eh, odem ti ja privatno u eurofarm ponovim nalaz odmah pocetkom decembra (znaci nakon 15 dana od vadjenja krvi u bolnici) i nalaz je sasvim uredan tsh 1,2., ft4 14, a ft3 3,5 ponovim sad opet krajem decembra isto tsh 0,70, ft4 14,5 i ft3 3,9. Poenta je da su u bolnici pogrijesili u kucanju nalaza, zamijenili su podatke za tsh i ft4 - hocu ti reci da sam se bezveze nasekirala, i sreca pa nisam ukljucila neku drugu terapiju nego mi je dr. savjetovala da odmah ponovim nalaz sto sam i uradila. Nalaz je u eurofarmu gotov za isti dan dok na jebenoj klinici cekamo po 15-20 dana, i na kraju jos dobijem pogresan nalaz. katastrofa. preporucujem ti da odes kod dr. divanovica na pregled i na savjetovanje. Koliko dugo traje taj AC nalaz, mislim vec cekas sedmicu, kad ce biti gotov??? lp visnja
|
|
|
|