novi kolacic -> RE: Tripl test (4.4.2012 6:08:57)
|
Joj zene, meni se evo povraca od muke!!! Pomozite da odlucim sta da radim... Meni 31. a muzu 32.god ; prvo dijete rodeno normalno,...U ovoj trudnoci nuhalni bio kod jednog dr. oko 1 mm a drugog 1,3. Sve izgledalo OK, ali zbog velike temperature u pocetku trudnoce uradim tripl test i tu mi izbaci rizik na Down 1:72! E sad, na netu procitah da kod debelih trudnica (sto su mi u proracunu uzeli kao otezavajucu okolnost), nivo hormona fetalnih je razrjedeniji jer je veca kolicina krvi, sto moze dati lazno pozitivne rezultate. Dr. je ostavio meni da odlucim dal cu ponoviti test privatno, ali me za svaki sl.narucio na amnio 16.04. Da li da ponovim test ponovo privatno (kad je to samo statistika) i da li ce mi rezultati stici na vrijeme + 4D u Agramu ili da idem na amnio da budem mirna? Znam da statisticki nisam opterecena, godine su dobre, genetika dobra, al danas poslije rata kod nas zene sve cesce radaju D. i u dvadesetim? Jos pijem neke antidijabeticne lijekove za gluforminsku rezistenciju, pila Xiclav na pocetku trudnoce, uf kod mene svega... A opet me strah jer mi je posteljica naprijed+imam zadebljali prednji zid materice (suspektni miom)+ debela, strah me da ne pobacim... Joj, post je jako dug, ali stvarno izludih od brige ne znajuci sta da radim :(
|
|
|
|