delfin -> RE: Tripl test (19.10.2011 0:33:26)
|
i ja sam prošle il pretprošle godine bila na ovoj temi, možete pronači moje iskustvo na starijim postovima. Meni je taj tripkl test upropastio uživanje u trudnoći,Meni ej AFP bio nizak a ostali parametri normalni, i dr je predložio AC, kojoj sma se ja u početku protivila , al na kraju sam otišla jer nisam mogla ni kjesti ni spavati. Odličila se u zadnji čas mislim u 19-toj nedelji. I ja sam popnavljal test al AFP i dalje nizak, mislim da ni parametri nisu bili kako treba. toliko sma čekala moje zlato, a nisam tako lijepo mogla uživati u trudnoći, nisma smjela ništa kupiti za trudnice. Kad sam krenula raditi AC, to jutro sam prvi put osjetila bebu, tako me lupnuo, bilo mi je užasno teško. Ali Ac uopšte nije tako strašna, jedino čekanje rezultat- noćna mora, i hvala Bogu sve ok, rodio se lijep i zdrav, napredan. Tada sam rekla nikad više Triple-test, bolje odmah na Ac. Ubrzo sam ponovo ostala trudna, i dr. koji me vodio- išla sam kod 2 mi je rekao da uradim tripl opet, ja pitam zašto, jer imate nekih indicija, pa eto sigurnije je, ja sam rekla da odbijam, da neželim to raditi, iponovo kroz sve prolaziti, ako sumnja na nešto, nek me odmah šalje na AC. Jer je kod mene tah AFP genetski povećan, jer navodno treb ada prođe kroz zid materice u moju krv, a prilikom Ac prvi put , dva puta su me boli jer je tvrda opna bila??? A nosma kost se naziral kod oboje, a zasita moaj djeca imaju male nosiće kao i ja. ja sam oba puta išla na 4d da ih dobro pogledamo. Uglavnom moje obe beb su zdrave i napredne, tako da tripl ne bih preporučila, još se tada plaćao 170 KM
|
|
|
|