Lejla Ka -> RE: Tripl test (15.8.2013 11:08:19)
|
IZVORNA PORUKA: irmaMama Meni trudnoću vodi dr. Boris Nikulin... Trenutno je on na odmoru, i nedostupan mi je. Da, radila sam na DIP-u i cula sam od drugih da su rezultati uvijek na granici, pa i od njih (sestra u laboratoriji mi je rekla da taj test rijetko ko uradi). Ukoliko bi ponovila test u privatnoj poliklinici mozda bi on dao drugacije rezultate, ali sad mi je vec kasno jer sam 18. sedmica na pocetku. Neznam trenutno sta da mislim, muz kaze da uradimo ali privatno, jer budu rezultati brze, mog doktora nema da bih uradila na GAK, a i zbog posla ne mogu da nadjem zamjenu, pa bi tokom vikenda ili vec nekako. Hvala ti Nemaš razlog da ponavljaš tripl. To što je povećan rizik za trisomiju 21 ti ništa zapravo konkretno ne znači. Ja ti predlažem da odeš nekom ginekologu koji je dobar ultrasoničar, odnesi mu nalaz tripla i nek pogleda bebu na dobrom UZV-u, pregleda markere trisomije (nuhalni nabor, nosna kost). Ako je UZV uredu vjerovatno ti neće savjetovati da radiš amniocentezu. Ako bude kakve sumnje onda otiđi na amniocentezu.
|
|
|
|