|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trazim posao
24.12.2010 0:03:58   
lila25

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

idi ti u ustanovu i pitaj tog poslodavca jesu li konkurisali za pripravnike do sada...
a ja znam Koševo nije al DZ jesu stalno uzimaju i plaća se....
eh draga moja sad ti fino dogovori staž, a onda kod mahira dole da ti da papire sukladno konkursu....
sad će konkurs ubrzo pa da imaš spremno da popuniš...ne idi bez para neće te kačiti...
samo se ti dole kod mahira sve informiši i kaži mu da si našla poslodvac koji će te primiti.user posted image

eee moram tog gospodina Mahira upoznatiuser posted image ,a ako sta sredim castim user posted image

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 876
24.12.2010 0:04:57   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Breskva

možda imamo konkurse koje objave u mostarskim novinamauser posted image , to rade ovi iz obrazovanja

pa sto ne kazes da ti pratim ovamouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 877
24.12.2010 0:13:35   
sabinos

IZVORNA PORUKA: sabinos

istina svaka državna institucija obavezna je da otvori prostor i radna mjesta za osposobljavanje pripravnika i volontera u svrhu stizanja radnog iskustav i polaganja stručnog ispita. procentulno iskazuju svojim parvilnicima ili kolektivnim ugovorima.
međutim nažalost i tu je teško upasti...
na sudu recimo imaš naših kolega najmanje 50 kao propravnika...niko do njih ne ostane da radi...
dođu novi pripravnici poklapaju ppotrebu za taj posao i nema potrebe da iko ide u stalni radni odnosuser posted image

a ti nemoj osustajati....
imaš odrađen staž, imaš mogućnost da se pohvališ lijepim radnim iskustvom na konkurismauser posted image
nije pitanje da si istrošila svoju sreću...već je pitanje da te negdje iza ugla neka bolja sreća čeka.user posted image

evo danas bila na razgovoru
hanady ti si meniuser posted image za svakog imas utjehu.hajd budi meni zivotni uzoruser posted image

sabinos...namirisla sam ja da si ti negdje bila....
user posted image
zato glavu gore i autosugestija...ja radim ja radim...
a ako ne bude to...ma sigurno na narednom kokursu tvoje mjesto čeka bolje nego ovouser posted image user posted image

hvala na podrsciuser posted image aj lavju te plaho
ma prijavljujem se i sa gimanizijom al nistauser posted image
al sto kazes bice bolje.sve sto se covjeku desi nije ga moglo zaobici..IDEMO DALJE

Neposredna veza do poruke: 878
24.12.2010 0:15:08   
vjestica
hanady meni i dalje nije jasno  zašto stažisti koji stažiraju u DZ plaćaju preko 100 km mjesečno ?
mislim ima li negdje to u zakonu nekako uređeno, jer sss medicinari mogu čekati da džaba odrađuju staž u kliničkom centru (nije im plaćeno ništa, nemaju zdravtsveno, samo preko biroa) a čekaju po par mjeseci da ih zovnu, ili ako hoće u DZ , moraju plaćati

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 879
24.12.2010 0:19:41   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: vjestica

hanady meni i dalje nije jasno  zašto stažisti koji stažiraju u DZ plaćaju preko 100 km mjesečno ?
mislim ima li negdje to u zakonu nekako uređeno, jer sss medicinari mogu čekati da džaba odrađuju staž u kliničkom centru (nije im plaćeno ništa, nemaju zdravtsveno, samo preko biroa) a čekaju po par mjeseci da ih zovnu, ili ako hoće u DZ , moraju plaćati

a ko plaća i šta plaća DZ...šta im plati objasni mi....
za šta stažista da pareuser posted image user posted image user posted image

može da ide i radi al džaba jer nije pratio konkurs...al da stražista plaća ja stavrno ne znam...
šta da im plati ne kontam...

a već nspisah klinički centar ne konkuriše u zavod da uzme pare od kantona...razlog poznat...poslodavac koji konkuriše dužan je dostaviti more dokumentacije uz svašta nešta i bilanse uspjeha...neda gavrankapetanović tako lako bilanse izvan kabineta

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 880
24.12.2010 0:22:42   
vjestica
stažista plaća oko 106 km mjesečno
govorim o med. tehničarima sa sss koji stažiraju u DZ

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

Neposredna veza do poruke: 881
24.12.2010 0:27:42   
Hannan

IZVORNA PORUKA: Breskva

možda imamo konkurse koje objave u mostarskim novinamauser posted image , to rade ovi iz obrazovanja

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
joj Bože da nije tušno bilo bi smješno...
ma polako...
jendom će se i kriva drina isparvit...istina neke nećemo dočekati al šta da se radi...živa glava sve predeverauser posted image

joj Breskvice hahaha
Da fakat ima i nas zavot te cake pomoci, ali i oni igraju svoju igru,poslodavac je duzan da vas zadrzi 2g, na radnom mjestu ovo je za VSS , 1g znaci taj pripravnicki, zavod snosi troskove, a drugu poslodavac...ja baxuz bila nasla poslodavca, kontaju ono hajd ba nek radi, taman,dzaba, ali ova druga godina me uhaka i odustadose :(

Breskva, a jesi ti cula da sad zavod ima neki program kao obrazovanje za racunovodje, dodatno skolovanje i taj kurs kao navodno upisuju u radnu knjizicu...

»Gospodaru, Ti moje znanje povećaj«

30.1.2007
23.06.2013

Neposredna veza do poruke: 882
24.12.2010 0:27:42   
Hanady RR

stažista plaća oko 106 km mjesečno
govorim o med. tehničarima sa sss koji stažiraju u DZ

dobro to dsam skontala....
u koju svrhu plati...
jel plaća uplatnicom ili negdje u službi...jel dobije papir šta je platio....
mora nešto da plati al šta...
to me zanima...
ja ću da provjerim ujutro....
odmah ovo baš me zanima...
mislim ako plaćaju šta je to što plaćaju...jeli to u slučaju povrede na radu, eventulano priručnik za polaganje stručnog, neka predavanja usmena koja ims e vrše...
nešto mora biti al mora imati ime i razlog

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 883
24.12.2010 0:29:17   
Anoniman
Vjestice moje prosto misljenje, jer sam i sama obavljala staz za med. tehnicara. Lakse i to DOSTA je raditi kao medicinar u DZ, nego u bolnici. Plaćanjem izbjegavas mjenjanje pelena, katetera, i milion drugih "prljavih" radnjih.Nazalost takva nam je drzava. Meni su KC trazili 10 000KM za posao medicinara koji usput nisam ni trazila, vec samo kroz pricu rekla da sam zavrsila medicinsku. Nazalost nasa svakodnevnicauser posted image

< Poruku je uredio jelenaT -- 24.12.2010 0:31:49 >

(odgovor članu vjestica)
  Neposredna veza do poruke: 884
24.12.2010 0:31:05   
vjestica
sori samo sam letimično preletila post
ne znam detalje šta plaćaju i zašto
kad saznam detaljnije, javim

Neposredna veza do poruke: 885
24.12.2010 0:33:35   
Hanady RR

sori samo sam letimično preletila post
ne znam detalje šta plaćaju i zašto
kad saznam detaljnije, javim

ma đe neš letimično kad ja kad stanem pisat ko mahnita...i smaoj mi mrsko čitat šta napišemuser posted image
al šta ću ja da pojasnim kako treba da opalim slova moreuser posted image

provjeri i javi...pa i ja ću...
baš da vidimo nešto mi tu nije kako treba...
a vidiš šta jelena piše...ovo i u vojnoj sebi srede kovertomuser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 886
24.12.2010 0:38:18   
vjestica
IZVORNA PORUKA: jelenaT

Vjestice moje prosto misljenje, jer sam i sama obavljala staz za med. tehnicara. Lakse i to DOSTA je raditi kao medicinar u DZ, nego u bolnici. Plaćanjem izbjegavas mjenjanje pelena, katetera, i milion drugih "prljavih" radnjih.Nazalost takva nam je drzava. Meni su KC trazili 10 000KM za posao medicinara koji usput nisam ni trazila, vec samo kroz pricu rekla da sam zavrsila medicinsku. Nazalost nasa svakodnevnicauser posted image

zaviis od smjera
plaćali su fizioterapeuti , kojima je svejedno stažirali i DZ ili u bolnici, ne mjenjaju pelene i katetere, za razliku od psihogerijatrijskih  tehničara , koji prođu i bolnicu i DZ i starački dom tokom stažiranja
a svako ko je upisao medicinsku, na to treba biti spreman da radi s ljudskim tijelom
i da će se susrest sa neugodnim mirisima, prizorima i radnjama bez obzira na smjer

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 887
24.12.2010 0:40:00   
vjestica
a što se tiče cifre, to se tako rješava i u DZ 10 000 sss 15 000 vss, nažalost user posted image

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 888
24.12.2010 0:45:24   
Anoniman
Vjestice ja znam da i fizioterapeut treba da prodje po pravilu i neka druga odjeljenja, a ne samo fizijatriju. Sad koliko ko odrijesi kesu i koliko ko ima poznanstava bolje će proči, Ja prva super sam prosla jer mi je majka ljekar u Dom zdravlja u kome sam ja odrađivala staž (u RS) i vodila sam se kao volonter, a primala sam platu, kako su to oni knjizili ne zanima me, niko im nije trazio, sami su rekli da zele da pomognu djetetu svoje radnice bez da im je iko trazio pomoć. DRŽAVA naša jbga. Ista ja koja sam u RS zavrsila medicinsku sam imala SVAKI dan praksu prije podne, od sedam do jedanaest, a od jedan bila u skoli, sto u Federaciji nije slucaj.
A da sad ne ulazimo u detalje samo cu konstatovati da staz 90% ljudi odrađuje sto mora, a na stazu volonteri rade i sto medicinari ne rade, naisao konj, mislim na volontera i treba ga zajahati. Poliko o "prljavom" medicinskom poslu koji ja obozavam.

(odgovor članu vjestica)
  Neposredna veza do poruke: 889
24.12.2010 0:45:57   
Hanady RR

a što se tiče cifre, to se tako rješava i u DZ 10 000 sss 15 000 vss, nažalost user posted image

al zato će ih novi zakon pomesti....
VSS obavezan an svakom odjeljenju po 3 komada....
svake vrste tehničara....
e donji su ....
sve ove što su koverte uzimale nisu posodben da se zarže ni na poziciji više...
samo još jedna godina nek porđe i papapa njihovom javašluku

Moj je suprug misnitru pismo napisao, molio za posao bukvalno milio...
čovjek nas na razgovor primio i rekao ja ću te sine zaposliti ne zvao se ja Cuplov...i tako je i bilo...
svako živi mimo njega godinama zapošljavao se...
on bio u armiji, pa šehidnko dijete, pa dijete bez pba roditelja p se sam školovao...i svi imaju mjesto on nema....
ja stavrno ne mogu dušu da griješim al najdraže mi je što je za vrijeme amndata ministra Cuplova otvoreno porodilište...od svih hajvana za govornicom on je jednio čovjek.
jedan je od rijetkih koji stavrno kao čovjek gleda na satvri...dinara nismo platili stalni posao ima...vrijedan je radnik i to je sreća...ali opet svijetao je primjer ovo...treba znati da ima i žita u kukoljuuser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 890
24.12.2010 0:57:40   
vjestica
Jelena fizioterapeut stažira na fizijatriji, hitnoj (koju niko ne odradi) i predavanja na Ilidži
što se tiče nastave, isti je broj časova praktične nastave, samo se u federaciji prije isto odrađivalo tako ujutro praksa, poslijepodne škola,a sad je malo drugačije organizovano, ali je isti broj časova godišnje (da ne idem sad OT)
Hanady ma da ih hoće pomest
naprimali su ih po DZ, a mnogima ne bih dala da na kartoteci radi, a kamoli sa pacijentima
mogu i ja mirne savjesti reći da nisma dala pare za posao i ja sam se jedva zapolsila u JU, a prije toga sam radila i volontirala na raznim radnim mjestima

Neposredna veza do poruke: 891
24.12.2010 1:03:57   
Anoniman
Znam da idem OT ali moram reci da nije isti broj casova, cak nije ni isti broj predmeta. Npr. opsti smjer u RS ima dvije godine neuropsihijatriju u Federaciji jednu, pedijatriju dvije u Federaciji jednu, bar je tako bilo tada, a ja sam 2004god zavrsila, mozda je sada stanje drugacije ne znam. Zaova mi je isto godiste kao i ja i ona je isla ovdje u med i imala je praksu dva puta sedmicno po 3-4 sata, a po svjedocanstvima smo uporedile predmete jer nam je bilo nemoguce da ima tolika razlika.

(odgovor članu vjestica)
  Neposredna veza do poruke: 892
24.12.2010 1:08:40   
vjestica
koliko časova praktične nastave u III razredu, a koliko u IV razredu ima u RS?
znači koliko je broj časova godišnje?

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 893
24.12.2010 1:11:12   
Anoniman
Ne znam tacno stvarno. Samo znam da smo u prvom i drugom imali tokom skolske godine kabinetsku praksu, a i u prvom i u drugom na kraju skolske po dvije sedmice u bolnici. U trećem i cetvrtom smo svaki dan od sedam do jedanaest, s tim da imas pauzu za dorucak 20 minuta, da i mi smo imali ocijene i iz prakticne nastave i testove. Takodje kad sam maturirala za maturski sam imala i polaganje prakticne nastave. Konkretno meni je bilo šivenje rane.

< Poruku je uredio jelenaT -- 24.12.2010 1:13:27 >

(odgovor članu vjestica)
  Neposredna veza do poruke: 894
24.12.2010 1:12:28   
vjestica
znam da sam OT, ali i nastavni planovi se razlikuju, a i po smjerovima, jer recimo fizioterapeuti imaju puno više predmeta nego ostali smjerovi (ja mislim 18 predmeta u IV razredu, dok pedijatrijske sestre - tehničari imaju oko 13) ali što se tiče samih časova, kako teorije, tako i prakse isti je broj

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 895
24.12.2010 1:14:36   
vjestica
IZVORNA PORUKA: jelenaT

Ne znam tacno stvarno. Samo znam da smo u prvom i drugom imali tokom skolske godine kabinetsku praksu, a i u prvom i u drugom na kraju skolske po dvije sedmice u bolnici. U trećem i cetvrtom smo svaki dan od sedam do jedanaest, s tim da imas pauzu za dorucak 20 minuta.

a morali ste imati sedmice kada nema prakse, ne može nikao cijelu školsku godinu tako biti
i u federaciji je tako bilo, ideš i u školu i na praksu, pa pauziraš sa praksom, pa su promjenili, jer po zakonu učenik ne smije imati više od 7 časova dnevno

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 896
24.12.2010 1:21:13   
Anoniman
Možda je sada promijenjeno ali tada je bilo tako, cak smo se i zalili ministarstvu, ali dobili smo odgovor da je takav plan i program i imali smo 17 predmeta u cetvrtoj. Isto tako mi dok smo isli u osnovnu nismo smjeli imati vise od sest casova, sada imaju i do tri puta sedmicno sedam.

(odgovor članu vjestica)
  Neposredna veza do poruke: 897
24.12.2010 12:08:28   
mama2009
ja se slazem sa Jelenom, i ja sam zavrsila serdnju medicinsku u Zenici i ujutro od 7-11 (12) smo imali praksu, a od 13 nastavu po 5-6 casova...

Princeza dosla 05.02.2010

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 898
24.12.2010 12:47:53   
lila25

e ovo je katastrofaaaa...i ja sam cula za ove cifre,moras se zavaliti u kredit i taman kad ga otplatis daju ti otkaz....

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 899
24.12.2010 13:10:31   
maja78 RR
ja sam zavrsila zubotehnicku u sarajevu, mi smo imali 3 dana prakse, 2 dana nastave u III i IV
praksa se odvijala u nasem laboratoriju, nikad nismo otisli recimo sa pacijentom, doduse tehnicari to rijetko i idu samo dobiju otisak
a matruski je bio kako iz nekih predmeta tako naravno i prakticni rad

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu lila25)
Neposredna veza do poruke: 900
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *