Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Evo cula sam da ce biti neki test za sve koji su se prijavili... Mene zivo zanima sta ce biti u tom testu, kao i on nosi poene... Zna li iko ista u vezi toga
Drage moje, ja vam jos nisam nasla konkretan posao. Ali sam se pocela baviti prodajom kozmetike i super mi ide,zadovoljna sam. Akcija bespl uclanjenja traje jos 10 dana,ako neka zeli,rado cu je ukljuciti i uputiti,neka se javi. osim zarade,tu su super i pokloni pa izvolite....ljubim vas
Drage moje, ja vam jos nisam nasla konkretan posao. Ali sam se pocela baviti prodajom kozmetike i super mi ide,zadovoljna sam. Akcija bespl uclanjenja traje jos 10 dana,ako neka zeli,rado cu je ukljuciti i uputiti,neka se javi. osim zarade,tu su super i pokloni pa izvolite....ljubim vas
E jooooooooooooooj,ja rekoh slatka Ali eto,i to je zauhar,sretno
Drage moje evo da se i ja ukljucim na ovu temu, trazim posao vec dug. Predala sam more aplikacija i otprilike na svakom konkursu na koji sam se javila sam ispunjavala sve uslove, a ni na jedan me nisu pozvali na razgovor. Totalno sam razocarana u sistem i drzavu i pocinjem gubiti nadu da cu bez stele naci posao jer danas nije bitno ni ko si ni sta si nego je bitno da imas stelu
Ne znam jeli ok da pisem na ovoj temi ali eto i to je vezano za posao.Mene zanima obavljanje pripravnickog staza za medicinare,ako neko zna sta,kako i da li mozemo obaviti u privatnoj praksi jeli se moze naci mimo ovog konkursa sto izbaci kanton sarajevo.ako ima neko bilo kakvu informaciju...
možeš stažirati u privatnpoj praksi, a ne znam kakav konkurs spominješ (ako misliš na ono što ti kanton daje platu, ne trebaš čekati to, to je za one koji imaju položen državni , a nemaju radnog staža) za koje zanimanje i stručnu spremu trebaš obaviti pripravnički staž?
VSS,kanton izbaci konkurs za obavljanje pripravnickog staza u zdravstvenim ustanovama,konkretno za inzinjere med.lab.dijagnostike,a nakon toga ide polaganje drzavnog ispita.mene interesuje ako se moze privatno ili van ovog konkursa poceti da li tad dobijamo bilo kakav novac.
Lila, i ja cekam konkurs da izadje za pripravnicki - ja sam inzinjer radiologije i po konkursu imas pravo na novcanu naknadu, dakle ne treba imati drzavni, a neke kolege- radiolozi su poceli stazirati i bez konkursa na klinici ali im se to ne placa. Mislim da se privatno ne obavlja pripravnicki.
Ne znam jeli ok da pisem na ovoj temi ali eto i to je vezano za posao.Mene zanima obavljanje pripravnickog staza za medicinare,ako neko zna sta,kako i da li mozemo obaviti u privatnoj praksi jeli se moze naci mimo ovog konkursa sto izbaci kanton sarajevo.ako ima neko bilo kakvu informaciju...
Mislim da ne moezs raditi pripravnicki staz u privatnoj praksi, ali mozda grijesim. Mozda da odes u kadrovsku sluzbu dom zdravlja, recimo u Vrazovu, i raspitas se. Zove se drzavni ispit jer trebas raditi u drzavnoj instituciji 12 mjeseci da bi ga polagala... Opet izvinjavam se ako grijesim...
Mislim da ne moezs raditi pripravnicki staz u privatnoj praksi, ali mozda grijesim. Mozda da odes u kadrovsku sluzbu dom zdravlja, recimo u Vrazovu, i raspitas se. Zove se drzavni ispit jer trebas raditi u drzavnoj instituciji 12 mjeseci da bi ga polagala... Opet izvinjavam se ako grijesim...
Hvala Adana. Da li je moguce da su sad smanjili pripravnicki na 6 mj i da ce biti bolje placen to sam cula od nepouzdanih izvora pa da li neko zna nesto o tome....
to nisam čula, ali definitivno se može odraditi u privatnoj praksi (moja sestra je odradila VSS farmacija) mi ga svi zovemo državni, ali pravi naziv je stručni ispit a po domovima zdravlja stažisti plaćaju da bi stažirali , ako se nije šta promjenilo
pripravnički staž za medicinek radnike je 12 mjeseci...6 mjeseci se samo može volontirati sa nekim drednjim školama ali to su glvanom one za koje nije obavezno polaganje stručnog ispita.
Lila draga... ti možeš kod privatnika obaviti staž nije porblem ali on ti ne mora platiti, samo ti nakon obavljenog staža fino da potvrdu da si staž odradila i ti odeš na polaganje stručnog. A Ovaj konkurs kantona koji spominješ je nešto porvodi unazad 5-6 godina... na taj konkurs se javalju firme koje ele pripravnike i onda im zavod za zapošljavanje plaća sumu novca za svakog primljenog pripravnika....
Plastično to izgleda ovako.... Odeš u DZ Vrazovu da stažiraš na 12 mjeseci, DZ vrazova je aplicirao na konkurs kod kantona za prijem pripravika, dobije lovu...otprilike za tvoju stručnu spremu 600 KM.... ti radiš i kad vrazova uzme pare tebi daje pripravničku platu...tako što od ove sume mjesečne odbiju ti doprinose pa tebi na ruke dođe oko 300 KM.
Znači ovaj vid plaćanja je uredan ali nije u skladu sa zakonom od 80% plate za taj posao...ipak kanton tako u skladu sa sredstvima pomaže mladima da obave staž u svrhu polaganj stručnog ispita i sticanja radnog iskustav.
Eh sad po tvom piskaranju ja skontah da bi ti imala kod nekoga privatnika mjesto da stažiraš... sugerišem ti da obaviš razgovor sa tim privatnikom, da ona pristane na konkurisanje putem zavoda za zapošljevanje... a ti onda otiđi lično po papire ( obrasce) za konkurisanje firme i to u Novo sarajevo zgrada šipica i traši čovjeka Mahira po imenu jer on je referent za posredovanje za rpijem pripravnika na kantonu Sarajevo.
Kad foirma popuni obrazac ti doensi Mahiru dole i kaži da će oni primiti tebe da si se dogovorila.... Kad im odobre sredtav za tebe počinješ s aradom, imaša lovu, firma ima tebe radiš im a ne plaćaju oni...kanton ispunio uslove konkursa i sve kako treba.