|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trazim posao
17.2.2011 12:31:13   
anidla
posalji pp skorpiji, mozda ti ona moze pomoci, mozda! ali pokusaj :)

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

(odgovor članu Hannan)
Neposredna veza do poruke: 926
17.2.2011 12:53:02   
Hannan
Hvala Anidla!

»Gospodaru, Ti moje znanje povećaj«

30.1.2007
23.06.2013

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 927
17.2.2011 12:54:33   
M kao Mama
Ne vjerujem da ti skorpija može pomoći, ali možda ja mogu, pošalji mi na PP šta ti treba pa ću zvati kolegicu koja je tamo urednica.

(odgovor članu Hannan)
Neposredna veza do poruke: 928
17.2.2011 13:28:05   
Hannan
Hvala Mamaalma , imas PP.

»Gospodaru, Ti moje znanje povećaj«

30.1.2007
23.06.2013

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 929
17.2.2011 23:17:00   
vjestica
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

IZVORNA PORUKA: vjestica

stažista plaća oko 106 km mjesečno
govorim o med. tehničarima sa sss koji stažiraju u DZ

dobro to dsam skontala....
u koju svrhu plati...
jel plaća uplatnicom ili negdje u službi...jel dobije papir šta je platio....
mora nešto da plati al šta...
to me zanima...
ja ću da provjerim ujutro....
odmah ovo baš me zanima...
mislim ako plaćaju šta je to što plaćaju...jeli to u slučaju povrede na radu, eventulano priručnik za polaganje stručnog, neka predavanja usmena koja ims e vrše...
nešto mora biti al mora imati ime i razlog

kasnim sa odgovorm, ali i ja sam tek saznala
plaćaju uplatnicom, 150 km mjesečno, svrha uplate "volonterski rad"
objašnjeno im da je kao neko osiguranje to što plaćaju user posted image
tako mi je ukratko objasnio jedan med. tehničar koji je stažirao u DZ

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 930
17.2.2011 23:19:56   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

stažista plaća oko 106 km mjesečno
govorim o med. tehničarima sa sss koji stažiraju u DZ

dobro to dsam skontala....
u koju svrhu plati...
jel plaća uplatnicom ili negdje u službi...jel dobije papir šta je platio....
mora nešto da plati al šta...
to me zanima...
ja ću da provjerim ujutro....
odmah ovo baš me zanima...
mislim ako plaćaju šta je to što plaćaju...jeli to u slučaju povrede na radu, eventulano priručnik za polaganje stručnog, neka predavanja usmena koja ims e vrše...
nešto mora biti al mora imati ime i razlog

kasnim sa odgovorm, ali i ja sam tek saznala
plaćaju uplatnicom, 150 km mjesečno, svrha uplate "volonterski rad"
objašnjeno im da je kao neko osiguranje to što plaćaju user posted image
tako mi je ukratko objasnio jedan med. tehničar koji je stažirao u DZ

ja nisma ovaj podatak dobila...a pitala jesam.user posted image
Logikom jedino nalzim u zakonu mogućnost da sami sebi plaćaju osiguranje u slučaju povrede na radu jer rade mimo porgrama stažiranja koje plaća kantona pa im niko ne plaća osiguranje na radu. Oni onda ne daju radnu knjižicu da im se unese staž kao rad nego im s eizda potvrda od ustanove da imaju toliko mjeseci rada da polažu državni ispituser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 931
17.2.2011 23:22:53   
vjestica
pripravnički staž za med. tehničare se unosi u pripravničku knjižicu ,  ne radnu i bitan je za polaganje stručnog ispita
samo oni koji stažiraju u DZ plaćaju , a u kliničkom centru ne

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

Neposredna veza do poruke: 932
17.2.2011 23:27:02   
Hanady RR

pripravnički staž za med. tehničare se unosi u pripravničku knjižicu ,  ne radnu i bitan je za polaganje stručnog ispita
samo oni koji stažiraju u DZ plaćaju , a u kliničkom centru ne

pa propravničke knjižice bi trebalo biti ukinuteuser posted image user posted image user posted image
sa programom obavljanja pripravničkog staža ide ti staž, plaća se zdravstveno i to s eupisuje u radnu knjižicu s tmim da se navode napomene iza da je to u skladu sa zakonom period stručnog osposobljavanja za rad....al dobro ako ne idu po porgramu kantona onda imaju pripravničku njiživu i obave staž...al plaćanje ovo ama nikako ne kontam...
ako to koristi smao DZ ja stavrno ne kontam ama nikakouser posted image user posted image user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 933
17.2.2011 23:33:37   
vjestica
možda i jesu ukinute pripravničke knjižice user posted image
vidiš to nisam pitala, znam da je tako bilo kad sam ja stažirala (htjedoh reći u prošlom vijeku user posted image user posted image ne baš tako davno, ali skoro user posted image user posted image ) pa sam pretpostavljala da je i sad tako
sori onda sam napisala dezinformaciju za te knjižice
a plćanje ne kontam, uglavnom mi tako reče taj momak što je stažirao, ni on nije siguran za šta je tačno plaćao, misli da je to osiguranje, ali je na uplatnici pisao za volonterski rad

Neposredna veza do poruke: 934
17.2.2011 23:37:50   
Hanady RR
aaaa naćemo mi dole ispod vrazove galvno računovodtsvo...imamo i atmo ljudi...da nam provjere ovu doznaku uplate gdje je knjiže u aktivi a gdje u pasiviuser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 935
18.2.2011 9:25:21   
M kao Mama
Baš ću danas pitati kolegicu, njena kćerka imajoš jedan mjesec da odstažira, ona uplačuje to nešto ako nije i preko 150 KM, baš me zanima da li im gdje to upisuju , odnosno u koju knjižicu.

Neposredna veza do poruke: 936
7.3.2011 13:42:30   
de_de
Valjda nekome pomogne:))) danas sam procitala da je raspisan Javni poziv za učešće u Programu zapošljavanja žena u 2011. godini kojim se pozivaju poslodavci da pošalju molbe za određene zaposlenice, a Federalni biro za zapošljavanje će da izdvoji određena novčana sredstva koja će da dodijeli tom poslodavcu.
Mazda, ukoliko trazite posao, da posaljete mail nekoj firmi, za koju smatrate da bi vas mogla uposliti, zajedno sa svojom biografijom.

Keno mamino zlato
22.11.2009.

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 937
9.3.2011 22:51:50   
lila25
Konacno je izasao javni poziv za poslodavce da se prijave za programe podsticanja zaposljavanja...nadam se da ce neko imati srece i na ovaj nacin bar na godinu dana rijesiti problem sa zaposljavanjem.

(odgovor članu de_de)
Neposredna veza do poruke: 938
15.3.2011 13:26:30   
škorpija
ima li neko ko dugo traži posao bi o toj temi pričao za novine, treba mi hitno, ako je neko voljan molim vas da mis e javi na pp

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu lila25)
Neposredna veza do poruke: 939
15.3.2011 14:50:11   
Apotekarka
Mozda da pitam muza ako bude htio

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 940
15.3.2011 14:51:11   
škorpija

IZVORNA PORUKA: Apotekarka

Mozda da pitam muza ako bude htio

super, hajde pitaj pa mi brzo javi

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu Apotekarka)
Neposredna veza do poruke: 941
15.3.2011 14:58:00   
Apotekarka
Poslat cu ti njegov email sad ptem pp pa mu se javi mislim da je nagodan

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 942
6.4.2011 17:17:40   
lila25
Potrebne su mi neke informacije iz Zavoda za zaposljavanje kantona Sarajevo da li imate nekog tamo jer ocito na normalan nacin ni do cega se u nasoj drzavi ne moze doci pa ni do informacija hvala u naprijed....

(odgovor članu Apotekarka)
Neposredna veza do poruke: 943
11.4.2011 14:14:59   
Anoniman
Upravo su me zvali sutra na razgovor za posao, ali iz nekih izvora saznajem da ne plaćaju radnike, po 2-3 mjeseca i na kraju sami radnici daju otkaz (tako nešto mi ne treba)...
Ja ne bi da budem pokusni kunić, i mislim razgovarati otvoreno-al ko meni garantuje da me neće izraditi kroz mjesec dana tog "probnog rada"...Dajte mi savjete gdje da obratim pozornost u ugovoru i sl., kako da postupim...nemam baš nikakvog iskustva stim

(odgovor članu lila25)
  Neposredna veza do poruke: 944
11.4.2011 14:19:37   
veeseelaa
ma i ugovor i niš ne pije vode, šut s rogatim ne može
raspitaj se malo kod raje pa vidi dal je zaista raspad sistema ili ipak nije
a na razgovor ja bi otišla svakako i pitala otvoreno, rekla da imam inormacije d aplate nisu redovne a da je meni prijeko potreban posao i da ne želim danas/sutra doći u situaciju da moram iznaći mogućnost da naplatim svoj zarađeni novac

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 945
11.4.2011 14:36:07   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: veeseelaa

a na razgovor ja bi otišla svakako i pitala otvoreno, rekla da imam inormacije d aplate nisu redovne a da je meni prijeko potreban posao i da ne želim danas/sutra doći u situaciju da moram iznaći mogućnost da naplatim svoj zarađeni novac

i ja mislim razgovarati otvoreno, ništa ne gubim, više volim provoditi vrijeme sa svojim djetetom nego hamaliti za nekoga ko to ne cijeni...Vjerovatno će oni meni reći da rade sve po zakonu user posted image i obećati mnogo...Odoh se raspitivati

(odgovor članu veeseelaa)
  Neposredna veza do poruke: 946
11.4.2011 14:41:52   
Dida79

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

Koja slucajnosta bas sam sinoc imala jedan razgovor sa svekrom na ovu temu.Covjek jos zivi u onom sistemu kad je sindikat stajao iz radnika i sva moguca prava su se postovala pa mozda i previse iskoristavala.
Prvo je pocelo kako on mm pita kako mu je sastavljen ugovor,pa onda on racuna da mm radi gotovo pa duplo sati nego kako mu stoji u ugovoru za koje naravno nije placen i onda on kao nekim cudom prosvjtljen savjetuje mm.Ti sutra fino na posao i trazi sva svoja prava, sve kako ti pise u ugovoru o radu.Na sta sam ja pobjesnila Ok on ce da trazi svoja prava a ja cu fino pravo kod tebe sa svim svojim racunima i spiskom namirnica za naredni mjesec ,jer kako ga ti savjetujes i ako te on poslusa on ce fino da ostane bez posla a ti ces onda nas da finasiras dok tvoj voljeni sin ne nadje posao gdje ce sva njegova prava postovati
Malo Ot ali morala sam user posted image

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 947
11.4.2011 14:52:43   
veeseelaa
ma raja zahebava, nisu nikad radili kod privatnika pa nemaju pojma
raja koja radi u državnim instutucijama i nešto ko može tražiti svoja prava a mi iz privatnog sektora... ma daj
Uvijek može naći razlog da te otpusti i da za isto ne odgovara nikom... možeš podnijeti tužbi i šta dlaje? kad će sud uopće donijeti odluku a i da je donese da te vrate na isto radno mjesto valja ti raditi u toj atmosferi

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Dida79)
Neposredna veza do poruke: 948
11.4.2011 15:00:26   
sabinos
IZVORNA PORUKA: Dida79

Koja slucajnosta bas sam sinoc imala jedan razgovor sa svekrom na ovu temu.Covjek jos zivi u onom sistemu kad je sindikat stajao iz radnika i sva moguca prava su se postovala pa mozda i previse iskoristavala.
Prvo je pocelo kako on mm pita kako mu je sastavljen ugovor,pa onda on racuna da mm radi gotovo pa duplo sati nego kako mu stoji u ugovoru za koje naravno nije placen i onda on kao nekim cudom prosvjtljen savjetuje mm.Ti sutra fino na posao i trazi sva svoja prava, sve kako ti pise u ugovoru o radu.Na sta sam ja pobjesnila Ok on ce da trazi svoja prava a ja cu fino pravo kod tebe sa svim svojim racunima i spiskom namirnica za naredni mjesec ,jer kako ga ti savjetujes i ako te on poslusa on ce fino da ostane bez posla a ti ces onda nas da finasiras dok tvoj voljeni sin ne nadje posao gdje ce sva njegova prava postovati
Malo Ot ali morala sam user posted image

pitaj ga zna li koliko ljudi ima nezaposlenih na birou koji ce jedva cekati da zamijene tvoga muza ukoliko bude "trazio svoja prava"?
stvarno je naivan..

nista nije ni dobro ni lose samo ga misljenje cini takvim.Sekspir

mamine paše i najbolji drugovi
veliki A 2009
mali A 2013

(odgovor članu Dida79)
Neposredna veza do poruke: 949
11.4.2011 15:15:15   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Breskva

Upravo su me zvali sutra na razgovor za posao, ali iz nekih izvora saznajem da ne plaćaju radnike, po 2-3 mjeseca i na kraju sami radnici daju otkaz (tako nešto mi ne treba)...
Ja ne bi da budem pokusni kunić, i mislim razgovarati otvoreno-al ko meni garantuje da me neće izraditi kroz mjesec dana tog "probnog rada"...Dajte mi savjete gdje da obratim pozornost u ugovoru i sl., kako da postupim...nemam baš nikakvog iskustva stim

Ako ti ponudi Ugovor o porbnom rdau...
ni slučajno da se u njemu navodi više od 3 mjeseca...
dalje ugovor kao forma neka sadrži sljedeće obavezno:
1. dan počinjanja rada....
2. mjesto rada ( nemoj da nema mjesta pa te počne šetati od nemila do nedraga po toj firmi tipa ako je neka trgovina ti odeš u adminitraciju a on ti kaže idi malo u magacin broji sokove)
3. sistematizacija poslova...tamo gdje piše i ostalo po nalogu direktora neka stoji nakon toga u okviru radnoga mjesta na koje je zaposlenik primljen.
4. visina plaće obavezno da stoji u ugovoru...nemoj slučajno d apristaneš ja u ugovoru pišem minimalac a tebi ću pored dati...jer ti onda neće ništa dati
5. obavezno ali obavezno da ti piše do kada u mjesecu se isplaćuje plaća za prethodni mjesec...ako je to 15 najdalje taj je...

ja znam d anije lako s aprivatnicima...
ali isto tako znam ...ako imaš dobar ugovor sa ovakvim elemntima i kada napustiš nakon tri mjeseca jjer ti ne plaća kao drugima imaš osnovu da putem porezne uprave i inspekcije rada dođeš do svoga zarađenog novca navdenog u ugovoru. to može biti tegobno, može trajati ali ako ne pokušaš nikada nećeš znati jesi li možda porpustila neku dobru priliku za posao jer ruku na srce nisu ni svi privatnici isti i ima onih koji kod privatnika rade godinama i lijepo i zadovoljni su,

eto sretno :)

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 950
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *