|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trazim posao
23.12.2010 0:22:38   
Hanady RR
E vala ja se opet raspisah...al reko da pojanim finouser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 851
23.12.2010 0:52:57   
Adana
Sto je dobro to da se placa pripravnicki staz i da ti ide staz. :)

Ja sam stazirala 6 mjeseci, dio u ambulanti u naselju, dio u hitnoj pomoci, dio nesto na Ilidzi i jos neka predavnja tamo. I onda prijavila strucni ispit, i kada su me zovnuli polagala ga... Ali morala sam stazirati pri domu zdravlja, znaci drzavna institucija.
Niko mi nista nije platio i nije i se nista uplacivalo... Ali mozda zato sto je srednja skola u pitanju...

Sada sam se sjetila da mi jedna poznanica stazira u privatnoj apoteci, zavrsila je nedavno Farmaciju, tako da izgleda moze u privatnoj praksi da se stazira...

Naša ljubav Asja je došla 17.07.2008.g :-)

The best thing to spend on your children is TIME...

Neposredna veza do poruke: 852
23.12.2010 0:54:47   
Hanady RR
Takav staž kao i ti je odradio i moj suprug sa srednjom školom....
ali sa VŠS bio je pametnijiuser posted image tačnije bio je oženjen većuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Adana)
Neposredna veza do poruke: 853
23.12.2010 9:12:19   
vjestica
u doba kad sam ja stažirala isto je bilo ko Adani, samo sam ja VŠS
a donedavno su se ovi sa SSS žalili da ako hoće da stažiraju u DZ moraju plaćati oko 100 km mjesečno
ako u KCUS stažiraju, ne plaćaju ništa, nit im se plaća, ali čekaju da dođu na red
otkad se plaća stažiranje zdravstvenim radnicima?
baš ću kad sretnem komšiju pitati da jel mu se plaća (stažira u DZ, pa sam pretpostavila da on plaća da stažira)

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

Neposredna veza do poruke: 854
23.12.2010 9:18:25   
M kao Mama
Za srednju školu, odnosno za stažiranje u DZ sada se plača oko 160 KM, jer od moje kolegice kćer stažira već četvrti mjesec i tako uplačuje.

Moj brat evo drugu godinu kako traži negdje da stažira, završio je DIF i nigdje ne može.

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 855
23.12.2010 9:35:02   
vjestica
jel ona plaća, ili njoj plaćaju?
znma da su stažisti plaćali oko 106 km prije par mjeseci

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 856
23.12.2010 9:41:32   
calahoe
U HNK se staziranje ne placa,niti stazisti placaju ustanovi,niti ustanova placa njima.
Pro tom mislim na SSS,za VS i VSS mislim da na staziranju imaju neku naknadu od kantona.

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 857
23.12.2010 9:43:03   
vjestica
Hanady otkad je uvedeno u zakon plaćanje pripravničkog staža?
jer osim konkursa kantona ili privatnika voljnog da plaća (jer mu hitno treba mr farmacije, pa zato plaća stažistu) ja ne znam da je ikome plaćen pripravnički, već kao što navedoh još su oni plaćali da bi džaba radili

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 858
23.12.2010 10:28:15   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: vjestica

Hanady otkad je uvedeno u zakon plaćanje pripravničkog staža?
jer osim konkursa kantona ili privatnika voljnog da plaća (jer mu hitno treba mr farmacije, pa zato plaća stažistu) ja ne znam da je ikome plaćen pripravnički, već kao što navedoh još su oni plaćali da bi džaba radili

Z A K O N O IZMJENAMA ZAKONA O RADU
Službene novine FBiH broj 29/03
Clan 1.
U Zakonu o radu ("Službene novine Federacije BiH", br. 43/99 i 32/00) clan 26. mijenja se i glasi:
"Poslodavac može zakljuciti ugovor o obavljanju pripravnickog staža sa pripravnikom na onoliko
vremena koliko traje pripravnicki staž propisan za zanimanje na koje se odnosi. Ugovor se zakljucuje
u pisanoj formi.
Kopiju ugovora poslodavac dostavlja nadležnoj službi za zapošljavanje u roku od pet dana od dana
njegovog zakljucivanja radi evidencije i kontrole.
Pripravnikom se smatra lice sa završenom srednjom ili višom školom, odnosno fakultetom koje prvi
put zasniva radni odnos u tom zanimanju, a koje je, prema Zakonu, obavezno položiti strucni ispit ili
mu je za rad u zanimanju potrebno prethodno radno iskustvo.
U toku obavljanja pripravnickog staža pripravnik ima pravo na novcanu naknadu u iznosu najmanje
80% od najniže place. Poslodavac i pripravnik mogu se dogovoriti i o vecem iznosu novcane naknade,
ovisno od strucne spreme pripravnika.
Poslodavac osigurava pripravnika za slucaj povrede na radu i profesionalne bolesti, a zdravstveno
osiguranje osigurava nadležna služba za zapošljavanje.
Pripravnik ima pravo na odmor u toku radnog dana, dnevni odmor izmedu dva uzastopna radna dana i
sedmicni odmor."
Clan 2.
Clan 28. mijenja se i glasi:
"Ako je strucni ispit ili radno iskustvo utvrdeno Zakonom ili Pravilnikom o radu, uvjet za obavljanje
poslova odredenog zanimanja, poslodavac može lice koje završi školovanje za takvo zanimanje primiti
na strucno osposobljavanje za samostalan rad, bez zasnivanja radnog odnosa (volonterski rad).
Ugovor sa volonterom zakljucuje se u pisanoj formi. Kopiju ugovora poslodavac dostavlja nadležnoj
službi za zapošljavanje u roku od pet dana od dana zakljucenja ugovora radi evidencije i kontrole.
Volonterski rad može trajati onoliko vremena koliko je propisano trajanje osposobljavanja, prema
Zakonu, za odredeno zanimanje.
Trajanje volonterskog rada iz stava 3. ovog clana racuna se u pripravnicki staž i radno iskustvo kao
uvjet za rad na odredenim radnim mjestima ili za polaganje strucnog ispita.
Volonter ima pravo na zdravstveno osiguranje kako je to utvrdeno propisima za nezaposlena lica.
2
Radi osiguranja za slucaj povrede na radu ili profesionalne bolesti, poslodavac placa nadležnoj službi
za zapošljavanje 35 % od najniže place za svakog volontera.
Volonter ima pravo na odmor u toku radnog dana, dnevni odmor izmedu dva uzastopna radna dana i
sedmicni odmor." Clan 3.
U clanu 140. u stavu 1. tac. 6. i 7. mijenjaju se i glase:
"6. ugovor o obavljanju pripravnickog staža ne zakljuci u pisanoj formi ili ne dostavi kopiju ugovora
nadležnoj službi za zapošljavanje u roku od pet dana od dana zakljucenja ugovora (clan 26.).
7. ugovor o volonterskom radu ne zakljuci u pisanoj formi ili ne dostavi kopiju ugovora nadležnoj
službi za zapošljavanje u roku od pet dana od dana zakljucenja ugovora (clan 28.)."

Evo 2003 godine desile su se izmjene zakona koje su u korist pripravnika.
važan dio je da ga svi ne poštuju, da oni koji za njega ne znaju i ne zahtjevaju da im biude plaćeno...
i važno je znati da je zavod za zapošljavanje kao posrednik bitna karika zu ovome lancu. godišnje najmanje 1 izbace konkurs na kome učestvuju  firm, poslodavci u smislu zakona o radu.
Ko god je upućen u zakon iskoristit će prednosti i čekati kokurse u novinama, javne pozive kojima je obezbjeđen novac za obavljanje staža.user posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 859
23.12.2010 22:50:10   
Adana
Ja sam 2003. stazirala i niti su me placali, niti mi je isao staz, niti sam ja trebala ista da platim...

Naša ljubav Asja je došla 17.07.2008.g :-)

The best thing to spend on your children is TIME...

Neposredna veza do poruke: 860
23.12.2010 22:53:45   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: Adana

Ja sam 2003. stazirala i niti su me placali, niti mi je isao staz, niti sam ja trebala ista da platim...

nisi iskoristila mogućnost po konkursu

Znači išla si da stažiraš mimo konkursa i taj poslodava nije imao sredstva da te plaća pa te nije ni plaćao i knjižio tvoj rad tamo kao volontiranje za stručno osposobljavanje u svrhu polaganj stručnog ispista...
da si 2004 godine u aprilu javila se kada je bio konkurs kantona prvi u skladu za ovim zakonom...sve bi drugačije izgledalouser posted image

poenta je pratiti konkurs koji izdaje zavod za zapošljavanje kao posrednik između poslodavca i pripravika i kao korisnik sredtava koje kanton obezbjedi u ove svrhe.user posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Adana)
Neposredna veza do poruke: 861
23.12.2010 23:01:54   
lila25
Hanady draga hvala puno na pojasnjenju...user posted image ja znam informacije od kolega koji vec obavljaju staz i svaki konkurs koji je raspisivao kanton u posljednje vrijeme je razlicito placan posljednji je samo placen 200 km...dok je prosli bio oko 600 km e sad sa pravne strane nisam upucena zasto je tolika razlika...a to za privatno obavljanje nisam jos nista nasla samo se pokusavam informisati izvinjavam se ako sam nesto piskarala jer ne smatram da je ovo piskaranje vec potreba za razmjenom informacija...

Neposredna veza do poruke: 862
23.12.2010 23:12:06   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: lila25

Hanady draga hvala puno na pojasnjenju...user posted image ja znam informacije od kolega koji vec obavljaju staz i svaki konkurs koji je raspisivao kanton u posljednje vrijeme je razlicito placan posljednji je samo placen 200 km...dok je prosli bio oko 600 km e sad sa pravne strane nisam upucena zasto je tolika razlika...a to za privatno obavljanje nisam jos nista nasla samo se pokusavam informisati izvinjavam se ako sam nesto piskarala jer ne smatram da je ovo piskaranje vec potreba za razmjenom informacija...

ma sve Ok....

razlika je po stručnoj spremi i po tome kako poslodavaca to želi ili ne želi još platiti na novac koji je dao kanton.
recimo velika je potreba za dipl. faramaceutima...za VSS izdvaja se 800 Km dok se osbiju porezi na plaći i iz plaće na ruke dođe oko 400 KM...jedan dio  faramceutskih tvrtki plati na tih 400 još 500 KM svom pripravniku.

eh sad recimo medicinksa srednja škoal , SSS kanton da 400, ostane ti na ruke 180 KM-200 eventualno...i domz dravlja ili bolnica ne dodaje na to pa je to sva suma...al bolje i 200 nego ništa zar ne.

Kako kanton ima para tako i plati....
recimo jedne godine je bilo ovako sss-400, všs-600, vss 800
a jednom je bilo i ovako
sss- 500, všs-700, vss 950

nadam se shvatila si meuser posted image

samo ti nađi sebi poslodavca i pravac u novo sarajevo u zavod za zapošljavanje kod lika Mahira....
samo nađi poslodavca koji hoće da budeš kod njega a de te kanton plaćauser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu lila25)
Neposredna veza do poruke: 863
23.12.2010 23:22:41   
sabinos
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

u skladu sa izmjenama zakona o radu koje su nastupile u prethodnim godinama pripravnički staž se plaća adekvtano...80% od plate koja bi trebala biti na tom radnom mjestu.

Uz to ide vam pripravnički staž uredno upisan u knjižicu i plaćeni su vam doprinosi kao i zadrvstevno osiguranje za pripravnika u slučaju povrede na radu.

pripravnički staž za medicinek radnike je 12 mjeseci...6 mjeseci se samo može volontirati sa nekim drednjim školama ali to su glvanom one za koje nije obavezno polaganje stručnog ispita.

Lila draga...
ti možeš kod privatnika obaviti staž nije porblem ali on ti ne mora platiti, samo ti nakon obavljenog staža fino da potvrdu da si staž odradila i ti odeš na polaganje stručnog.
A Ovaj konkurs kantona koji spominješ je nešto  porvodi unazad 5-6 godina...
na taj konkurs se javalju firme koje ele pripravnike i onda im zavod za zapošljavanje plaća sumu novca za svakog primljenog pripravnika....

Plastično to izgleda ovako....
Odeš u DZ Vrazovu da stažiraš na 12 mjeseci, DZ vrazova je aplicirao na konkurs kod kantona za prijem pripravika, dobije lovu...otprilike za tvoju stručnu spremu 600 KM....
ti radiš i kad vrazova uzme pare tebi daje pripravničku platu...tako što od ove sume mjesečne odbiju ti doprinose pa tebi na ruke dođe oko 300 KM.

Znači ovaj vid plaćanja je uredan ali nije u skladu sa zakonom od 80% plate za taj posao...ipak kanton tako u skladu sa sredstvima pomaže mladima da obave staž u svrhu polaganj stručnog ispita i sticanja radnog iskustav.

Eh sad po tvom piskaranju ja skontah da bi ti imala kod nekoga privatnika mjesto da stažiraš...
sugerišem ti da obaviš razgovor sa tim privatnikom, da ona pristane na konkurisanje putem zavoda za zapošljevanje...
a ti onda otiđi lično po papire ( obrasce) za konkurisanje firme i to u Novo sarajevo zgrada šipica i traši čovjeka Mahira po imenu jer on je referent za posredovanje za rpijem pripravnika na kantonu Sarajevo.

Kad foirma popuni obrazac ti doensi Mahiru dole i kaži da će oni primiti tebe da si se dogovorila....
Kad im odobre sredtav za tebe počinješ s aradom, imaša lovu, firma ima tebe radiš im a ne plaćaju oni...kanton ispunio uslove konkursa i sve kako treba.user posted image

ovako je bilo kod mene.odradila pripravnicki u opcini visoko,nakon raspisanog konkursa za prijem pripravnika VSS.imala platu oko 600 km,jer sluznenici sa istom strucnom spremom imaju oko 800km, plus topli obrok.ja sam sa pripravnickim imala srece(zato sad posla ni na mapi user posted image -valjda sam ispucala svoju srecu)a znam svoje kolege koje rade kod advokata i jos sebi uplacuju sve potrebne doprinose samo da bi nakon toga mogli polagati strucni.doduse to je bilo 2008.
ja sam nekad davno negdje procitala da svaka drzavna institucija mora u određenom procenru koji zavisi od ukupnog broja zaposlenih,primiti pripravnike.evo hanady je vidim u toku pa neka pojasni malo bolje.

Neposredna veza do poruke: 864
23.12.2010 23:27:56   
Hanady RR
istina svaka državna institucija obavezna je da otvori prostor i radna mjesta za osposobljavanje pripravnika i volontera u svrhu stizanja radnog iskustav i polaganja stručnog ispita. procentulno iskazuju svojim parvilnicima ili kolektivnim ugovorima.
međutim nažalost i tu je teško upasti...
na sudu recimo imaš naših kolega najmanje 50 kao propravnika...niko do njih ne ostane da radi...
dođu novi pripravnici poklapaju ppotrebu za taj posao i nema potrebe da iko ide u stalni radni odnosuser posted image

a ti nemoj osustajati....
imaš odrađen staž, imaš mogućnost da se pohvališ lijepim radnim iskustvom na konkurismauser posted image
nije pitanje da si istrošila svoju sreću...već je pitanje da te negdje iza ugla neka bolja sreća čeka.user posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu sabinos)
Neposredna veza do poruke: 865
23.12.2010 23:28:50   
Anoniman
Ja sa srednjom medicinskom skolom sam stazirala 6 mjeseci i vodilo se kao volonterski rad, s tim kada trazis posao u struci uz adekvatnu potvrdu na kojim si odjeljenjima bio, tj ustanovama priznaju ti kao 6mjeseci iskustva. Sada je to skroz drugacije, posto dosta ima volontera, vodi im se da rade sest mjeseci a rade maximum 4sedmice, to je primjer iz Vojne bolnice jer je prijateljica nedavno odradila staz, tj te 4sedmice. Prije je prvi izlazak na polaganje placala ustanova gdje si odrađivao staz, a sada plaćaš sam. Kada sam se raspitivala za staž za konkretno klinickog psihologa, posto mi je ostalo par ispita, a raspitivala sam se prosle godine rekli su mi da ako se javim po konkursu duzni su mi placati, a ako me prime mimo konkursa to je volonterski rad. 

Neposredna veza do poruke: 866
23.12.2010 23:33:20   
Hanady RR
ineče je kod medicinra bilo propusta...
recimo 6 mjeseci treba da radi jer je tako zakonom porpisano od toga mora biti na hitnoj mejsec...niko živ kroz hitnu ne porđe a potvrdu dobije.user posted image
i onda se na neki svoj način zaposli u urgentom ventru vojne bolnice...kad vidim tog lika tačno se prepadenm kome će on da pomogne.user posted image
al sve se sami porpusti u kojima i smai učestvujemo...

zato ti pametno konkurs pa na stažuser posted image
i pošutaj ta 2-3 začasuser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 867
23.12.2010 23:44:21   
sabinos

istina svaka državna institucija obavezna je da otvori prostor i radna mjesta za osposobljavanje pripravnika i volontera u svrhu stizanja radnog iskustav i polaganja stručnog ispita. procentulno iskazuju svojim parvilnicima ili kolektivnim ugovorima.
na sudu recimo imaš naših kolega najmanje 50 kao propravnika...niko do njih ne ostane da radi...
dođu novi pripravnici poklapaju ppotrebu za taj posao i nema potrebe da iko ide u stalni radni odnosuser posted image

imaš odrađen staž, imaš mogućnost da se pohvališ lijepim radnim iskustvom na konkurismauser posted image
nije pitanje da si istrošila svoju sreću...već je pitanje da te negdje iza ugla neka bolja sreća čeka.user posted image

evo danas bila na razgovoru
hanady ti si meniuser posted image za svakog imas utjehu.hajd budi meni zivotni uzoruser posted image

Neposredna veza do poruke: 868
23.12.2010 23:49:26   
lila25
Hvala hvala hvala user posted image ,nesto sam shvatila a nesto nisam user posted image imam jos jedno pitanje ako mozes odg jeli to zaci da ako odem u kadrovsku sluzbu npr. KCUSA ili u DZ Vrazova prijavim se za obavljanje pripravnickog tj. da ne cekam ovaj konkurs kantona.Da li mi tad ovaj lik Mahir moze pomoci user posted image i moze li se tada izvuci para...

Neposredna veza do poruke: 869
23.12.2010 23:54:36   
Anoniman
Hanady nemoj tako bila sam ja u hitnojuser posted image user posted image user posted image čitavih sedam dana a farm. teh isprepadala se živa, dosta od mene
Ja sam odradila 6 mjeseci praxse (apoteka, zavod, galenski, kontrola lijekova) tako je za ovaj smjer i imam usmeni koji plaćam 130KM.
Također sama sam sebi našla apoteku (privatnu) gdje mi je vlasnik izašao u susret i dao tu mogućnost , kod nas nema nikakvog konkursa -snađi se sam...

(odgovor članu sabinos)
  Neposredna veza do poruke: 870
23.12.2010 23:58:06   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: lila25

Hvala hvala hvala user posted image ,nesto sam shvatila a nesto nisam user posted image imam jos jedno pitanje ako mozes odg jeli to zaci da ako odem u kadrovsku sluzbu npr. KCUSA ili u DZ Vrazova prijavim se za obavljanje pripravnickog tj. da ne cekam ovaj konkurs kantona.Da li mi tad ovaj lik Mahir moze pomoci user posted image i moze li se tada izvuci para...

idi ti u ustanovu i pitaj tog poslodavca jesu li konkurisali za pripravnike do sada...
a ja znam Koševo nije al DZ jesu stalno uzimaju i plaća se....
eh draga moja sad ti fino dogovori staž, a onda kod mahira dole da ti da papire sukladno konkursu....
sad će konkurs ubrzo pa da imaš spremno da popuniš...ne idi bez para neće te kačiti...
samo se ti dole kod mahira sve informiši i kaži mu da si našla poslodvac koji će te primiti.user posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu lila25)
Neposredna veza do poruke: 871
23.12.2010 23:59:33   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: Breskva

Hanady nemoj tako bila sam ja u hitnojuser posted image user posted image user posted image čitavih sedam dana a farm. teh isprepadala se živa, dosta od mene
Ja sam odradila 6 mjeseci praxse (apoteka, zavod, galenski, kontrola lijekova) tako je za ovaj smjer i imam usmeni koji plaćam 130KM.
Također sama sam sebi našla apoteku (privatnu) gdje mi je vlasnik izašao u susret i dao tu mogućnost , kod nas nema nikakvog konkursa -snađi se sam...

nažalost zavodi za zapošljavenje su na niovu kantonauser posted image
ali nije istina da nemate ovakvih konkirsa...znam sigurno da ste prošle godine imali za nastavnike matermatike u školama na području tuzle...samo što je opština bila finansijer a ne kanton ali je zavod odraživao pairologiju.user posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 872
24.12.2010 0:00:42   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: sabinos

evo danas bila na razgovoru
hanady ti si meniuser posted image za svakog imas utjehu.hajd budi meni zivotni uzoruser posted image

sabinos...namirisla sam ja da si ti negdje bila....
user posted image
zato glavu gore i autosugestija...ja radim ja radim...
a ako ne bude to...ma sigurno na narednom kokursu tvoje mjesto čeka bolje nego ovouser posted image user posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu sabinos)
Neposredna veza do poruke: 873
24.12.2010 0:02:27   
Anoniman
možda imamo konkurse koje objave u mostarskim novinamauser posted image , to rade ovi iz obrazovanja

Neposredna veza do poruke: 874
24.12.2010 0:03:40   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: Breskva

možda imamo konkurse koje objave u mostarskim novinamauser posted image , to rade ovi iz obrazovanja

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
joj Bože da nije tušno bilo bi smješno...
ma polako...
jendom će se i kriva drina isparvit...istina neke nećemo dočekati al šta da se radi...živa glava sve predeverauser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 875
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *