Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
I ja evo ponovo tražim posao i obzirom da nisam radila skoro 2 godine baš se nekako osjećam kao da sam dosta toga zaboravila, imam završen 3 stepen engl. jezika i znala sam dobro raditi u Excelu, PowerPointu, Corelu, ali sad imam osjećaj da bi mi i za najbanalniji zadatak trebalo jako mnogo vremena, a to naravno niko neće tolerisati. Ne znam, možda se varam, jeste li vi poslije trudničkog imale osjećaj kao da je sve uznapredovalo, a vi kaskate za vremenom i znanjem Ako pitanje nije na mjestu, molim moderatore da ne zamjere, zanima me znate li gdje u Sarajevu imaju dobri kursevi poslovnog engleskog i informatike da je odnos cijena - kvalitet isplativ?
ja mislim da ti to ne treba...trebat ce ti malo vremena da uletis u fazon i pocnes se koristiti svojim postojecim znanjima...svaki poslodavac tolerise na pocetku da novim ljudima treba malo vremena da ulete u fol
Anidla po struci sam prof. njemačkog jezika i imam 2,5 god. iskustva, ali tu nema šanse za posao, a ni meni se baš ne vraća u školu. Radila sam 1,5 god. u komercijali, radila i na poslovima prodaje i nabave, a i marketinga.
izvini, koju srednju si zavrsila?
ima super konkurs kod nas pa te pitam
Moja acudesa, to je bila izrada stoljeca. "Diplomiraj, jedva cekam da te zaposlim", a kad diplomiras, "Bas mi je zao,sad te nikako ne mogu zaposliti"
Je li neko zna kakva je firma audax? Odbili me prije mjesec jer sam prekvalifikovana,sad zovu otvorilo se mjesto pa da dodjem,a ganjam jos nesto, pa sad ne znam...Molim vas help, ako iko zna ista o toj firmi
idana, i ostale zenice..razimijem vas potpuno..ja sam se bas namucila dok sam nasla posao...kako je to stresno... kazu: po kolicini stresa -razvod -krov nad glavom -trazenje, gubitak ili promjana posla
Anidla po struci sam prof. njemačkog jezika i imam 2,5 god. iskustva, ali tu nema šanse za posao, a ni meni se baš ne vraća u školu. Radila sam 1,5 god. u komercijali, radila i na poslovima prodaje i nabave, a i marketinga.
izvini, koju srednju si zavrsila?
ima super konkurs kod nas pa te pitam
Završila sam gimnaziju, a gdje ti radiš, možel' na PP. Javi mi ako misliš da se mogu prijaviti, hvala unaprijed.
idana, i ostale zenice..razimijem vas potpuno..ja sam se bas namucila dok sam nasla posao...kako je to stresno... kazu: po kolicini stresa -razvod -krov nad glavom -trazenje, gubitak ili promjana posla
Eh, nadovezala bih se na ovaj post, kada je moja mama nakon 22 god. rada ostala bez posla zbog ukidanja preduzeća, poslali su sve radnike na nekakav trening za traženje radnog mjesta, kao da ih upute kako da traže novi posao i da sebe predstave, jer svi oni su bili starije generacije. Sjećam se koliko se taj gubitak odrazio na njeno zdravlje i jedan dan je došla nakon tog seminara i pričala mi da su im treneri rekli da je gubitak posla ravan smrtnom slučaju u porodici po stresu - znam da zvuči nevjerovatno, ali eto tako je.
Eh da vam ispričam još nešto, maloprije sam srela svoju staru radnu kolegicu, jako se nasekirala, kaže uskoro se udaje i dobila je posao u tom gradu gdje će se udati, ali trenutni poslodavac je uslovio ili joj neće dati radnu knjižicu ili da se odrekne zadnje plate. Strašno, tako sam ispred nje. Sjećam se kada se to preduzeće privatizovalo, stranci su ga kupili, cura je radila od jutra do sutra, navečer ostajala na sastancima do neka doba jer je bila jedini prevodilac, inače je vrijedna i svi su uvijek bili zadovoljni njenim radom, u međuvremenu se direktor promijenio, ovog novog ne znam, ali eto nemam ništa lijepo za njega da kažem, čim je bio u stanju ovo da joj uradi, jer mu je bilo očito krivo što napušta, ali jeli to način, Bože sačuvaj, koliko se ljudi razlikuju- kada sam ja napuštala svoje radno mjesto, moj dir. mi je napravio ispraćaj. A njoj ovako nešto prirediti, nemam riječi zaista. I naravno, ona se odrekla zarađene plate za august
Eh, nadovezala bih se na ovaj post, kada je moja mama nakon 22 god. rada ostala bez posla zbog ukidanja preduzeća, poslali su sve radnike na nekakav trening za traženje radnog mjesta, kao da ih upute kako da traže novi posao i da sebe predstave, jer svi oni su bili starije generacije. Sjećam se koliko se taj gubitak odrazio na njeno zdravlje i jedan dan je došla nakon tog seminara i pričala mi da su im treneri rekli da je gubitak posla ravan smrtnom slučaju u porodici po stresu - znam da zvuči nevjerovatno, ali eto tako je.
da... stresna stvar...ali zato smo mi duzne sebe unaprijed pripremiti na sve...nista (pa ni posao) nije vrijedan zdravlja i zivaca... da vas pokusam utjesiti: Nikada ne mozete znati, da mozda vas ne ceka puno bolja sreca... ja sam cijeli dan preplakala kad su mi javili da nisam primljena na svoje staro radno mjesto, odnosno da sam ostala bez posla...situacija teska, specificna...ali da se to nije desilo- NIKADA ne bih upoznala svog sadasnjeg muza...i sad kazem: Hvala Bogu sto me nisu primili, naravno, necete vi upoznati nekoga ali vas ceka sigurno nesto bolje nego sto ocekujete.. ljubim vas
< Poruku je uredio acudesa RR -- 3.9.2010 21:49:16 >
Eh da vam ispričam još nešto, maloprije sam srela svoju staru radnu kolegicu, jako se nasekirala, kaže uskoro se udaje i dobila je posao u tom gradu gdje će se udati, ali trenutni poslodavac je uslovio ili joj neće dati radnu knjižicu ili da se odrekne zadnje plate. Strašno, tako sam ispred nje. Sjećam se kada se to preduzeće privatizovalo, stranci su ga kupili, cura je radila od jutra do sutra, navečer ostajala na sastancima do neka doba jer je bila jedini prevodilac, inače je vrijedna i svi su uvijek bili zadovoljni njenim radom, u međuvremenu se direktor promijenio, ovog novog ne znam, ali eto nemam ništa lijepo za njega da kažem, čim je bio u stanju ovo da joj uradi, jer mu je bilo očito krivo što napušta, ali jeli to način, Bože sačuvaj, koliko se ljudi razlikuju- kada sam ja napuštala svoje radno mjesto, moj dir. mi je napravio ispraćaj. A njoj ovako nešto prirediti, nemam riječi zaista. I naravno, ona se odrekla zarađene plate za august
sramota i grjehota...gdje ce mu dusa
Drage ženice, jutro s sam bila na razgovoru za posao u jednoj trgovini bebi opreme u mom kvartu, ne znam kakav će ishod biti, ali sam se nešto baš razočarala. Znala sam da se radi jedna sedmica prva smjena, jedna sedmica druga i jedna sedmica dvokratno (po 4 sata s pauzom od 4 h). Samo je nekad nedelja slobodna. Hajd sve ja to prihvatim i odem na intervju, kažu plata 450,- KM. I ja sad kontam, pa kako da nađem nekoga ko bi pod ovakvim radnim vremenom čuvao moju , a da ova plata pokriva nečiju platu, odnosno bude vrijedna rada. MM radi u smjenama i on bi mogao čuvati malca, ali to znači da osoba koja bi čuvala nebi imala fiksno radno vrijeme, nego bi se uvijek dogovarali unaprijed dan, pa ko bi to prihvatio Ne kažem da je 450,- KM malo i ljudi su bili stvarno ljubazni, a osim toga uplaćuju i doprinose, ali nešto kontam da nam ova država stvarno nimalo ne izlazi u susret. Baš sam nekako razočarana, MM i ja smo sami u ovom gradu i pokušavamo se boriti da ostvarimo neki svoj put, al baš ima prepreka 1000 ...
< Poruku je uredio scarlett -- 22.9.2010 13:02:56 >
Cure, jutros nadjem neki konkurs za moju struku, i ono sve mi je jasno sta treba od dokumentacije li ova zadnja tacka "ovjerena izjava kandidata da nije osuđivan, te da se protiv njega ne vodi krivični postupak" me zbunila. Je li meni treba dokument od Suda i Mupa (nekad trebaju obje) ili u opstini samo da ovjerim svoju izjavu"
Hahaha Maja ...nasmija me, i mene je zbunilo ovo ovjerena izjava...znam da je prije bilo samo od suda, u zadnje vrijeme traze i od mupa...e ovi ni sami ne znaju sta hoce. Moracu broj tel. naci pa da nazovem i da pitam sta je pisac htio reci.
prije su vise trazili iz mup-a sad su umanjili kao i za ljekarska, valjda im svjet rekao koliko kosta to, samo ta dva uvjerenja ovdje u sarajevu kostaju 100 km (zajedno)
ma oni pogrijesili sigurno, koliko sam gluposti se nacitala kod konkursa
"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer
Ma ne znam, znaci ja sam citirala sta su oni stavili u oglas...ali s obzirom da je to za pripravnicki staz, i da traze potvrdu sa zavoda za zaposljavanje...nekako mi nema logike da traze to o neotpustanju iz drz. ustanova. a clan IX se odnosi na "gdje si , sta si bio od ´92-´96g"?