Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Ljudi moje sta je ovo, ja taman se pripremila za intervju, naucila nesto o firmi i ostalo kad danas zovem stanicu( obje) i pitam kad ima prvi bus za Ploce, oni mi kazu tek u 9h ujutro A meni edukacija pocinje u 10 tocno, nema sanse da stignem, tako sam tuzna
hej zene da vas pitam nesto : Evo ja gledala malo o toj tvrtki iz koje sam pozvana na edukaciju i Valentin Dujmovic, kako stoji u mojoj email adresi kao izvrsni direktor (on mi je poslao mail) se nigdje ne spominje na sluzbenoj stranici firme, samo neki Neven Tisma predjednik uprave... Sad sam se pravo zamislila, zasto se njegovo ime ne moze pronaci nigdje na netu vezanu za tu firmu???? Sta vi mislite?????
zna li iko nekoga u Drzavnoj agenciji za radijacijsku i nuklearnu sigurnost???? Traze pripravnika pa me zanima da li je vec neko to dobio,da ne konkurisem dzaba...koga god pitam niko za to nije ni cuo
Iskreno, nikada cula Ja sam neki dan povadila hrpu papira za konkurs i to za te drzavne ustanove svaki papir kosta potvrda o radnom stazu 10km, potvrda o nekaznjavanju 13km, ovjerena kopija drzavljanstva, ovjerena kopija rodnog lista, ovjerene nekakve dvije izjave i kada sam dosla do pola puta sretnem kolegicu koju znam dugo ali se nismo vidjale i kaze radi na tom mjestu i vadi papire i ona za tu poziciju. Nisam ni predala. Nek joj je sa srecom nisam ljuta vec bilo bi dobro da sam prije saznala da ne dajem pare na nepotrebne papire. Ali eto mozda bude jos neki posao da mi ovo bude od koristi
Ali predaj ako ne znas nista imaju li koga ili ne. Predala bih i ja na ovo gdje sam govorila ali ona nije imala pojma da ja vadim te papire za taj konkurs a sva vesela mi je ispricala o tom poslu koji radi vec neko vrijeme. Pa posto ne znas predaj.
Ukoliko neko od vas ima bilo kakav savjet, informaciju i sl. javite molim vas :-).
zna li iko nekoga u Drzavnoj agenciji za radijacijsku i nuklearnu sigurnost???? Traze pripravnika pa me zanima da li je vec neko to dobio,da ne konkurisem dzaba...koga god pitam niko za to nije ni cuo
Draga Idana,
Ni ja za to nikada nisam cula...ali da su krenuli s konkursima u Agenciji za drzavnu sluzbu, to je ocito. Samo mjesta na koja primaju ljude su vise nego cudna - Evo recimo nasla sam da traze "savjetnika za opasnost od mina" i slicno Inace za sve drzavne agencije konkurse imas na stranici www.ads.gov.ba, koji vrse zaposljavanja u svim institucijama... A o tim njihovim primanjima (mrtve stele posebno veliki broj savjetnika i sekretara u ministarstvima koje oni sami dovode) ne bi bilo dovoljno ni deset__ novinarskih tekstova
Umjesto da u doba recesije smanjuju broj zaposlenih u drzavnoj sluzbi, oni povecavaju a radna mjesta za koja raspisuju konkurs su vise nego upitna
Nego ti se baci na firme koje traze strucnjaka za finansije ili marketing to ti je sigurnije
Hvala vam svima na podrsci... Evo izvjestaj : Bila na seminaru dva dana, jucer i danas... Seminar je bio besplatan... Ja i jos jedna cura smo ostale na probnom radu... Naime kako sam i navela radi se o ZIVOTNOM OSIGURANJU s tim da je ovo jedna nova vrsta osiguranja (kakva je prisutna svuda u svijetu) a kod nas u BiH takva vrsta ne postoji... Naime, radi se o tome da vi investirate svoj novac u investicijske fondove, a gratis dobivate ZIVOTNO osiguranje.... I onda zavisno na koliko godina ste ste odlucili steditI dobivate znaci svoj novac (naravno enormno vecu svotu nego sto ste ulozili) i + kamatu od investicijskog fonda... Nisam bas sve uspjela jos pokapirati, ali mislim da cu probati raditi a kako bude islo Buduci da sam odmah prvu policu napravila sebi, mislim da je stednja posebno na ovaj nacin nesto sto bi svakako svatko od nas trebao imati... Super mi je sto uz sebe mozes osigurati i svoje dijete (zastiti ga on nezgode ili ne daj Boze bolesti), a premija za dijete iznosi samo 1 euro godisnje.... Tvrtka jos nije otvorila svoje urede u BiH (radi se na tome) ali su u ovim godinama koliko posluju postogli ogroman kapital od nekoliko milijardi eura... Djeluju u 8 europskih zemalja i iza sebe imaju mocna reosiguranja koja im na neki nacin sluze kao dodatna sigurnost za sve klijente.... Sto se ja raspisah, ali moram malo hehehe..... Ukoliko netko od vas zeli mozda napraviti policu ili samo nesto vise saznati o tome, ja i kolegica savjetnica cemo rado popiti kavicu s vama i popricati neobavezno u kojem dijelu Hercegovine se nalazite(ne smijem pisati ime tvrtke ni nista vise da nebi ispalo kao reklama) ali svakako mislim da bi svatko trebao imati policu, pa bilo to i na najnizu mjesecnu svotu od 29 eura
mm mi je jos uvijek bez posla ljudi...mislim stvarno nema smisla na toliko se konkursa javio samo ga iz jedne firme zvali na razgovor... Ako kome treba maturski,seminarski,diplomski,magistarski on radi dok ne nađe posao...
Vidim iz predhodnih poruka da nas ima jako puno koji nemamo zaposlenje. Međutim, raduje me činjenica da ipak ima slučajeva kada se ljudi zaposle i kada su uslovi pod kojima rade prihvatljivi i dostojni čovjeka! Ja sam prof. pedagogije, diplomirala sam na Filozofskom fakultetu u Sarajevu 2004. godine. Imam 3god. radnog iskustva u struci (rad na određeno vrijeme-zamjena). Jako volim svoj posao, ali je i jako teško nači posao pedakoga škole. Naravno, osim u školama i predškolskim ustanovama, sa svojom diplomom mogu raditi na svim pozicijama gdje se traži fakultet društvenog smijera. Ako neko ima savjet, informaciju i sl. što bi mi moglo koristiti, molim vas da mi javite.
pa bubo nemoj biti tužna... ima najviše potrage za tim porfilom... kreni odmah na oglase i apliciraj...imas iskustvo... zamoli sefa da ti napiese fine preporuke...
Sve vise razmisljam o privatnom biznisu, voljela bih pokrenuti web - stranicu ili tako nešto mada je i to rizično... Ne znam ali sta onda vrijedi uplata doprinosa ako firma propadne, izgubis posao, jedino ko je u drzavnoj firmi ili nekoj instituciji moze biti koliko - toliko siguran.
Vidim iz predhodnih poruka da nas ima jako puno koji nemamo zaposlenje. Međutim, raduje me činjenica da ipak ima slučajeva kada se ljudi zaposle i kada su uslovi pod kojima rade prihvatljivi i dostojni čovjeka! Ja sam prof. pedagogije, diplomirala sam na Filozofskom fakultetu u Sarajevu 2004. godine. Imam 3god. radnog iskustva u struci (rad na određeno vrijeme-zamjena). Jako volim svoj posao, ali je i jako teško nači posao pedakoga škole. Naravno, osim u školama i predškolskim ustanovama, sa svojom diplomom mogu raditi na svim pozicijama gdje se traži fakultet društvenog smijera. Ako neko ima savjet, informaciju i sl. što bi mi moglo koristiti, molim vas da mi javite.
Draga ne mogu ti dati savjet jer nemam, ali evo može podrške, nisi sama. Ja sam prof. Njemačkog jezika i književnosti, a moja sestra Pedagog-Psiholog i obe se već odavno prijavljujemo za trgovce, sekretarice i sl. al ni tu baš nemamo sreće.