|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trazim posao
21.5.2010 13:31:53   
M kao Mama
Tužilaštvo BiH je dalo veliki oglas, traže stručne saradnike, namještenike, pa pogledajte u današnjem avazu ili na njihovoj stranici. Sretno

(odgovor članu mila81)
Neposredna veza do poruke: 601
   [Obrisana poruka]
22.5.2010 8:13:56   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu M kao Mama)
  Neposredna veza do poruke: 602
   RE: Trazim posao-nudim ponudu HITNO
22.5.2010 19:42:55   
mama2009
Dal ima neko ko je zavrsio medicinsku skolu i da zeli za 10 dana da zaradi 1300KM .... ono sto je negativno je da je posao u HR i da treba se krenuti sutra

Princeza dosla 05.02.2010

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 603
1.6.2010 15:08:13   
malenagoga
Cure dali ima neka da je isla na razgovor u bbi prodavnica denijal ili glenfield za posao trgovca.?Traze pet cura pa sam se prijavila i danas su me zvali da dodjem sutra na razgovor.Joj vise mi je dosadilo da idem uzalud na razgovore sto je najgore moram traziti da mi neko cuva djecu tih par sati a onda ne bude nista od toga,samo kazu javit ce i nikad nista.Ako ima neko da je isao molila bi da javi..

(odgovor članu mama2009)
Neposredna veza do poruke: 604
1.6.2010 15:18:48   
scarlett
Ja sam prije 2 god. išla u Denijal u Mercator-Pofalići, ušla u uži izbor, pa su me zvali na  "intervju". Kada sam došla imala sam propitivanje od neke gospođe - da li je vlasnik ili poslovođa - kakogod...  u sred butika pred drugim kupcima, postavljala mi je pitanja tipa Jeste li trudni? Planirate li uskoro djecu? ... i tako to...( ja sam vazda imala sreće sa ovakvim poslodavcimauser posted image )
Nema naravno veze sa tvojim pitanjem malenagoga, jer ko zna ko je sada zadužen za konkurse, a osim toga i na drugoj je lokaciji, nadam se da ćeš ti imati više sreće!

< Poruku je uredio scarlett -- 1.6.2010 15:20:35 >

"Ne hodaj po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni planine u visini dostići."

(odgovor članu malenagoga)
Neposredna veza do poruke: 605
   [Obrisana poruka]
1.6.2010 15:22:44   
Brisani uporabnik

(odgovor članu scarlett)
  Neposredna veza do poruke: 606
1.6.2010 15:24:24   
scarlett
i tebi draga user posted image

"Ne hodaj po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni planine u visini dostići."

Neposredna veza do poruke: 607
1.6.2010 19:48:34   
malenagoga
Hvala na odgovoru scarlett,naravno interesuje me bilo sta sto se tice te firme.Ma oni kad cuju da imas malu djecu nece vise da se jave,a u ovom slucaju je bas tako kod mene.Pravo da ti kazem da sam u nedoumici dali da uopste odem.A jos ako traze radno iskustvo nista od toga.Reci mi molim te dali su te posle zvali da ti obavjeste jesi li primljena ili ne?Neda mi se ici ako je ovo bezveze..

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 608
2.6.2010 0:42:04   
Visnja RR
jel vlasnica ona zena sto je drzala witboy a sad bimbus u merkatoru?

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

Neposredna veza do poruke: 609
2.6.2010 1:52:36   
scarlett
Nemam pojma ko je vlasnik. user posted image
Kada sam otišla na razgovor jedva sam pronašla, nisam bila u toku, jer još nisam živjela u Sa, uputili su me na info pultu u Merkator centru u butik Witboy, a oglas je bio za Denijal, pa sam se tu malo pogubila user posted image .
Uglavnom, kad sam pronašla i predstavila se , "intervju" je bio obavljen u sred butika (ustvari malo smo se povukle u desnu stranu da nismo baš na sred user posted image ) i nakon razgovora gospođa mi je rekla da sam primljena.
Kroz njeno rešetanje pitanjima i onda obavijesti da sam primljena, otišla sam kući zbunjenauser posted image  al skroz...
Srećom (manje -više *) sam u narednih par dana dobila bolju ponudu pa sam odustala.

sorry OT
* počela sam raditi u komercijali velikog trgovačkog lanca i nakon par dana kolegice su mi rekle: " Nek ti ne pada na pamet da zatrudniš, naša direktorica to baš ne voli !" , pa ni tu nisam dugo ostala user posted image  

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 610
2.6.2010 2:26:26   
Visnja RR
ma to je ta grrrrr.... moja prijateljica je kod nje radila prije 5 -6 g u witboyu...zena terorise sve od reda... ja zbog uzasno ruznog odnosa prema njj nisam htjela nikad da udjem u witboy iz principa... a da ne govorim kako nabavalja fush robu na kilu a prodaje po basnoslovnim cjenama...ma...

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 611
2.6.2010 15:38:57   
malenagoga
Hvala vam cure na odgovorima.Eto nisam otisla na razgovor.Ma neda mi se trpiti niciji teror!pozz.

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 612
2.6.2010 16:33:19   
Mostarka*
Ja sam predala u zadnjih nekoliko mjeseci desetak prijav, nigdje me nisu ni pozvali na razgovor user posted image pa eto koliko traze radnike, sve je to popunjenjo ali objave tek tako. Ali...sta ces tako je kako je. A a i dalje predajem, sta mi preostaje.Mada su mi rekli da ne pisem dva prezimena u CV (ostavila sam i svoje) jer tako zakljucuju da sam udata i gledaju godine pa skontaju da cu ili uskoro roditi ili imam malu djecu pa otpadam u izboru za intervju user posted image user posted image user posted image .
To mi je rekla prijateljica koja je direktorica u jednoj firmi, i druga koja se ne zna s ovom a radi u ljudskim resursima jedne financijske ustanove. Sokirana sam ali...

Najvazniji dani u zivotu 11.01.2009. god- rodjenje mog prvog malog bebaca i drugog bebaca 31.07.2014, god,

Neposredna veza do poruke: 613
2.6.2010 16:37:00   
sporty mamaa
IZVORNA PORUKA: Mostarka*

Ja sam predala u zadnjih nekoliko mjeseci desetak prijav, nigdje me nisu ni pozvali na razgovor user posted image pa eto koliko traze radnike, sve je to popunjenjo ali objave tek tako. Ali...sta ces tako je kako je. A a i dalje predajem, sta mi preostaje.Mada su mi rekli da ne pisem dva prezimena u CV (ostavila sam i svoje) jer tako zakljucuju da sam udata i gledaju godine pa skontaju da cu ili uskoro roditi ili imam malu djecu pa otpadam u izboru za intervju user posted image user posted image user posted image .
To mi je rekla prijateljica koja je direktorica u jednoj firmi, i druga koja se ne zna s ovom a radi u ljudskim resursima jedne financijske ustanove. Sokirana sam ali...

Mostarko, ja nikada nisam u cv- u pisala dva prezimena.... Zar treba???? I ja sam isto iz Mostara, do sada 40 prijava uredno poslanih, niti jedan poziv za razgovor, uzasuser posted image user posted image Sta si ti zavrsila???

(odgovor članu Mostarka*)
Neposredna veza do poruke: 614
   [Obrisana poruka]
2.6.2010 16:40:51   
Brisani uporabnik

Neposredna veza do poruke: 615
2.6.2010 16:42:34   
emma.L
Sjećam se mojih razgovora za posao prije 3-4 godine, tada me to nije pogađalo niti zbunjivalo, ali svi odreda su pitali jesam li udata i imam li ili planiram obitelj. Naravno, svima sam odgovarala da jesam udata ali da mi djeca ne padaju na pamet u dogledno vrijeme user posted image . Aha, mo'š mislit...

Nisam sve iščitala ovdje, ali zna li itko imaju li pravo postavljati privatna pitanja. Mislim, ok su neka testiranja koja kao pokazuju kakva si osoba, ali pitanja tog tipa mogu li se tako otvoreno postavljati?

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

Neposredna veza do poruke: 616
2.6.2010 17:10:28   
Mostarka*
Nakon udaje ostavila sam i svoje prezime, tako da pisem u CV-u kako mi je u dokumentima.
A sto se tice tih banaka i sl svakoj mogucoj sam poslala CV, mikrokreditnim organizacijama, mercatoru, ma svima na cijoj stranici sam vidjela da mozes poslati CV i bez konkursa pa ako bude potrebe da te mogu zovnuti. Zavrsila sam ekonomsku, na ekonomskom fakultetu sam treca god. Imam i radnog iskustva u knjigovodstvu ali jos nista. Ma bit ce ali treba strpljenja. A ja mrzim cekati user posted image

Najvazniji dani u zivotu 11.01.2009. god- rodjenje mog prvog malog bebaca i drugog bebaca 31.07.2014, god,

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 617
2.6.2010 21:19:12   
sporty mamaa
Mostarka a znas li mozda koje su to firme na koje mozes poslati cv i bez konkursa... Ili neko drugi ako zna, firme u Mostaru....

Neposredna veza do poruke: 618
2.6.2010 22:29:12   
idana_85
IZVORNA PORUKA: buba29

ja sam jednom još dok sam radila gdje sad radim (nešto me dir.bio naljutio) napisala oko 20-tak prijava i poslala bankama,i osiguranjima u Sarajevu,vjerujete da su me puno njih zvali na razgovor i u 2-3 osiguranja sam mogla početi raditi,ali moj direktor mi obećao (slagao) da će biti fin i tako da nisam ni otišla nigdje drugo.

samo sam htjela reći da i vi ovako nešto uradite,pa valjda će neko zovnuti na razgovor

daj ti taj svoj cv da vidimo kakav je, mozda je do nasih cv pa nas slabo zovu ili je recesija :(

I ja sam svugdje poslala,al ne zovu. Kolega i kolegica su tako poslali Raiffaisen cim su diplomirali i zvali ih, i rade oboje sada tamo. Ja pisem oba prezimena, i u biografiji i cv-u pise da sam udata...pa kako to da izostavim,to mi zvuci kao laz. A inace su mi i na dokumentima oba prezimena

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.

Neposredna veza do poruke: 619
3.6.2010 1:30:43   
scarlett

I ja sam svugdje poslala,al ne zovu. Kolega i kolegica su tako poslali Raiffaisen cim su diplomirali i zvali ih, i rade oboje sada tamo. Ja pisem oba prezimena, i u biografiji i cv-u pise da sam udata...pa kako to da izostavim,to mi zvuci kao laz. A inace su mi i na dokumentima oba prezimena

[/quote]

Potpisujem idanu, ovo je baš bezveze, al izgleda da to sada pali da dođeš do intervjua, a onda se bori dalje kako umiješ i znaš ...

Jadno zaista oko čega se mi moramo brinuti - ako napišem da sam udata, pitat će me da li planiram djecu, ako napišem da imam jedno djete- pitat će me kad planiram drugo...user posted image user posted image user posted image

Kad sam ja tek zatrudnila, kaže meni dr. Rodite prvo dvoje-troje djece pa onda tražite posao! Super, tako i jeste najbolje, al' onda ću imati preko 30 godina, a već sam se htjela prijaviti na neke konkurse gdje je 30 (pa čak i 25) gornja granica starosti.user posted image

Višnja draga, po tvom opisu vjerujem da je to bila ista gospođa user posted image  - nekako mi se sve to uklapa u jedan karakter. 

(odgovor članu idana_85)
Neposredna veza do poruke: 620
3.6.2010 1:36:03   
scarlett
Sporty mama, idi na sve stranice preduzeća u Mo za koje si zainteresirana i većina firmi imaju opciju Zaposlenje/Zapošljavamo/Karijera i sl. i onda šalji redom svoj CV, međutim ukoliko neka od tih firmi ipak objavi i konkurs, opet se prijavi, jer znam da ima i preduzeća koji nikada ne pogledaju aplikacije pristigle putem interneta, osim kada je konkretan konkurs u pitanju, pa da se osiguraš u svakom slučaju. Sretnouser posted image

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 621
3.6.2010 10:38:24   
Mostarka*
Vjeruj mi nemam pojma kome sam vise i poslala. Uglavnom sve banke i mikrokreditne organizacije ti pisu da mozes poslati CV,  (stranica na kojo mozes naci popis svih banaka u bih www.CBBH.ba ), mercator, orbico, audax, violeta ma sta ti ja vise znam vidim neko reklamno auto i gledam kako se firma zove pa trazim na internetu. Masu sam poslala za ove kozmeticke kuce ali jos nista. Neki dan sam bila na razgovoru u jednoj firmi i stvarno je tekao super, uslovi super ma sve ok, kad kaze meni ova zena vidim po prezimenu da ste udati, imate li djece, reko imam jedno (tada je imao godinu), a vi vjerovatno planirate jos djece, a mi ne mislimo ulagati u ljude koji ce nam otici za pola godine user posted image user posted image user posted image Kontam zeno bozija imas li ti djece, i ako nemas mislis li ih ti imati pi...a ti materina. Reko ja nemam namjeru sada ali kontam ne mogu ni sebe zgaziti ko mrava, ali reko ko zna. Kaze ona mi ulazemo u svoje ljude, dajemo im sve moguce beneficije i nama trebaju ljudi koji misle raditi duze od jedne godine i na kojima ce se isplatiti nas trud i ulaganje. Imala sam za taj posao iskustvo u radnoj knjizici od dvije godine ali nista. Jasno mi je dala do znanja da traze roba, a da to sto placaju socijalno i ostalo nije njihova obaveza vec dobra volja. Uglavnom, zaposlili su muskarca koji zivi u Jablanici, a ne mene koja zivim pored te ustanove jer sam ja zensko i mogu imati porodicu a to je za njih gubljene novca. Ponasaju se kao da ti tu platu ne zaradis vec je smatraju ulaganjem u tebe. A to smo krivi svi mi sto smo im to dopustili. Ali sada je kasno za ispravku. Imala sam sve, radno iskustvo, godine, skolu... ali nisam imala diktafon da ih snimim i da ih tuzim za povredu ljudskih prava jer sam cula da je to diskriminacija ne znam sada strucno se izraziti kako ali uglavnom povreda zenskih prava. Ali iduci put ga nosim, ako me iko pozove na razgovor user posted image

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 622
3.6.2010 15:02:50   
milenium
mostarka koji si ti školu tavršila?ako si menadžment,marketing ili neku grafičku i ako dobro znaš englesk javi mi se na ppuser posted image

Neposredna veza do poruke: 623
3.6.2010 15:13:48   
aazra
IZVORNA PORUKA: idana_85

IZVORNA PORUKA: buba29

ja sam jednom još dok sam radila gdje sad radim (nešto me dir.bio naljutio) napisala oko 20-tak prijava i poslala bankama,i osiguranjima u Sarajevu,vjerujete da su me puno njih zvali na razgovor i u 2-3 osiguranja sam mogla početi raditi,ali moj direktor mi obećao (slagao) da će biti fin i tako da nisam ni otišla nigdje drugo.

samo sam htjela reći da i vi ovako nešto uradite,pa valjda će neko zovnuti na razgovor

daj ti taj svoj cv da vidimo kakav je, mozda je do nasih cv pa nas slabo zovu ili je recesija :(

Idana pa sta je bilo s onim poslom sto ti je mama sredila....?
Joj ne znam sta bih ti rekla - danas je dobiti posao kao dobiti na lutrijiuser posted image

(odgovor članu idana_85)
Neposredna veza do poruke: 624
3.6.2010 21:00:21   
malenagoga
E moje zenice ja kao sto sam napisala juce ne odo na onaj razgovor.Danas otisla kod mame a mobitel zaboravila kuci kad sam dosla vidim dva propustena poziva oba iz prodavnice denijal,pa sad mislim dali je teta zvala da me nalijepi sto nisam javila da necu doci ili je nesto drugo u pitanju.

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 625
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *