|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Da li biste ikad oprostile prevaru?
24.5.2011 23:08:18   
Emica_sa
Ne znam bi li ja oprostila,ali prije su meni oprastali,uvijek sam imala problema sa vjernoscuuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu zeze)
Neposredna veza do poruke: 851
24.5.2011 23:16:36   
klemzi
Emice user posted image user posted image user posted image
Nikad ne reci nikad, ali kako sada razmišljam, ne bih mogla preći preko prevare user posted image

Ljubav mamina i babina,16.2.2010 - 10.4. 2010. :(
Uvijek ćemo te voljeti najviše na svijetu ljubavi naša najveća <3
Ljubav drugorođena, ljubav oduvijek,zauvijek... 08.11. 2013.

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 852
25.5.2011 8:34:17   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: Emica_sa

Ne znam bi li ja oprostila,ali prije su meni oprastali,uvijek sam imala problema sa vjernoscuuser posted image user posted image user posted image

user posted image

i šta misliš o prevarama?? dese se, jel de? ništa ozbiljno user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 853
25.5.2011 9:25:26   
Emica_sa
ma nista strasno veeseela jednostavno i ne skontas da upaadnes u to,ma sve je to nigdje vezeuser posted image user posted image

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 854
25.5.2011 9:33:00   
Emica_sa
ja sam tip osobe koja uopce ne vjeruje u brak,meni je brak iskreno nigdje veze,ja sam sa svvojim muzem zivila i prije braka i super smo se slagali,cak se nisam nikako mislila vjencavati,ali u nas je sredina cudna,misle ako si u braku da je to neka sigurnost ili da si nekoga vezao za sebe,ja ne mislim uopce tako,jer srcem i dusom se veze,a ne nekim smijesnim komadom papira,kao da je to garancija da ce neko biti sretan.Za mene bi iskreno bila veca prevara da se muz zaljubi u nekoga,nego da spava s nekim onako bezveze,a kad bi se desilo vjerovatno bi mu samo vratila istom mjerom,oko za oko,zub za zubuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 855
25.5.2011 9:45:30   
veeseelaa
user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 856
25.5.2011 9:51:01   
zeze
oko za oko, zub za zub  user posted image

...Naida... smizlica moja malena .... 03.08.2010.

Neposredna veza do poruke: 857
25.5.2011 12:20:09   
na korak
cao svima,
ja znam da ne bih NIKAD oprostila, jer to vise ne bi bio brak, nego pakao, poznavajuci sebe, i znam da ne bi bila vise sretna, ne bih ga mogla vise pogledati, a ne nesto drugo. Nemam izlive ljubomore, a nemam ni razloga za sumnju, ali uvjek ima u meni ona doza opreznosti :)

A sto se tice toga sta ko primjeti...
Znam djevojku, 16 godina su bili zjaedno, 6 veze i 10 braka (zajedno jos od srednje skole) i 2 predivne djece.
Brak idealan, sve 5.Jednog dana je u post.sanduce dobila obavijest za pljenjenje stvari..i sok, klupoko se pocelo odmotavati. Njen dragi muz je vodio dvostruki zivot. Dizao kredite, zaduzivao se, kockao...ja sam odmah pitala kako nije primjetila, morao je izastajati iz kuce...objasnejne posao, a pokrivali su ga svi familijarno, mama, tata, brat, dajdjinica-kod koje je radio...
kad je saznala haos, ode kod svojih i za dva dana skonta..sta cu, bilo proslo, vracacemo zajedno dugove,idemo dalje.kada je pokusala da se vrati u zajednicki stan, on joj je rekao da je ne zeli vratiti i da ima drugu, a stan prodaje, jer, iako je ona ulozila sve u taj stan, stan je njemu POKLONJEN (naglasavam poklonjen jer u tom slucaju ni ona ni djeca nemaju nista sa stanom). Mali je znaci oduvijek znao sta radi...
Ovo je prica, ali istinita, i ne dao Bog nikome. Ja ne bih da dajem komentar sta bih mu ja uradila da sam na njenom mjestu,ali ne bi zivio mirno to je sigurno.
Eto drage moje, uvijek ima bolje od boljeg, ali i gore od goreg.

(odgovor članu zeze)
Neposredna veza do poruke: 858
25.5.2011 12:26:45   
vila_7

ja sam tip osobe koja uopce ne vjeruje u brak,meni je brak iskreno nigdje veze,ja sam sa svvojim muzem zivila i prije braka i super smo se slagali,cak se nisam nikako mislila vjencavati,ali u nas je sredina cudna,misle ako si u braku da je to neka sigurnost ili da si nekoga vezao za sebe,ja ne mislim uopce tako,jer srcem i dusom se veze,a ne nekim smijesnim komadom papira,kao da je to garancija da ce neko biti sretan.Za mene bi iskreno bila veca prevara da se muz zaljubi u nekoga,nego da spava s nekim onako bezveze,a kad bi se desilo vjerovatno bi mu samo vratila istom mjerom,oko za oko,zub za zubuser posted image user posted image user posted image

Emice ,meni npr.ima brak znacenje neko vise,jer smo se mi vjencali u crkvi.
A sto se tice drugog misljenja,slazemo se iako me svi cudno gledaju kad tako nesto kazem- da mislim da bih mozda prije oprostila da se napije i spava s nekom,nego da saznam da je duže zaljubljen u neku drugu i da misli na nju i da znaju nekad popricati bez fizickog kontakta i sl.

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 859
25.5.2011 12:35:30   
bananica

ljubav se ne mjeri papirom,niti je to garancija srece, niti dozivotnog vezivanja, ali se tim papirom rjesavaju neka druga bitna pitanja i stanja, niko ne zna sta mu zivot nosiuser posted image

< Poruku je uredio bananica -- 25.5.2011 12:36:38 >

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 860
25.5.2011 12:46:14   
Blue rose RR
Papir sve trpi.
Lijepo je ljubav, poštenje, poštovanje, život u dvoje gdje su se duše srele, ali kada zagusti, sve to ode u havu, a ostane vam samo da se latite papira i prava koje vam taj papir daje.

Eh, sada ako neko ne želi da koristi prava iz toga što nam je zajednički život olimiti brak podario, onda dobro. Divim se takvim ljudima (prvenstveno ženama) na hrabrosti (da to ne nazovem pravom rječju koja mi se natura).

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 861
25.5.2011 12:48:01   
bananica
IZVORNA PORUKA: Blue rose RR

Papir sve trpi.
Lijepo je ljubav, poštenje, poštovanje, život u dvoje gdje su se duše srele, ali kada zagusti, sve to ode u havu, a ostane vam samo da se latite papira i prava koje vam taj papir daje.

Eh, sada ako neko ne želi da koristi prava iz toga što nam je zajednički život olimiti brak podario, onda dobro. Divim se takvim ljudima (prvenstveno ženama) na hrabrosti (da to ne nazovem pravom rječju koja mi se natura).

upravo to

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 862
25.5.2011 13:01:05   
veeseelaa
A sto se tice drugog misljenja,slazemo se iako me svi cudno gledaju kad tako nesto kazem- da mislim da bih mozda prije oprostila da se napije i spava s nekom,nego da saznam da je duže zaljubljen u neku drugu i da misli na nju i da znaju nekad popricati bez fizickog kontakta i sl.

ja bi mm okarekterisala jako hrabrim da tako nešto uradi
a šta bi ja dalje ovisilo bi od raspoloženja ....

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 863
25.5.2011 13:07:33   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: Blue rose RR

Papir sve trpi.

pa ja mislim da žene ne razmišljaju o vjenčanju tj papiru vođene ovom mišlju, tek kad prigusti i dođe do razvoda počnu da se presabiraju.....
jer da tako razmišljaju kupovinu zajedničkih nekretnina bi odmah kupovali 1/2 i zašto npr auto mora biti kupljeno na muževljevo ime itd.... znači niko o tome ne razmišlja kad su odnosi ok, tek kad prigusti sjete se

mene neke mje drugarice smatraju za čudnu osobu jer ja sve to lijepo reguliram na vakat iako imam fin brak... al mi nije garancija da ću sa mm ostariti, da neću kiksati ja il on il da se jednog dana neću probudi s mišlju "ma šta ja radim s ovim čovjekom?"
tako da o svemu treba dumati prije i tokom braka, a kad dodje do razvoda a ništa nisi na vakat regulirao sljeduje te mukotrpna borba
e to treba zaobići ili olakšati....

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 864
25.5.2011 13:10:46   
M kao Mama
Ja uopšte ne razmišljam o braku na takav način, teti tvoje, meni moje, ja sam se udala da zajednički život gradimo, pa i sve u njemu, ako dođe do razvoda nebitne su materijalne stvari, barem za mene, ja nikada nisam bila materijalista, meni je duh uvijek puno više značio. A prevaru, zaista ne znam, mislim da ne bih, a opet ko zna, samo mogu kazati ne daj Bože.

Neposredna veza do poruke: 865
25.5.2011 13:17:07   
veeseelaa
pa i sve u njemu, ako dođe do razvoda nebitne su materijalne stvari, barem za mene, ja nikada nisam bila materijalista, meni je duh uvijek puno više značio

i meni duhovna strana znači puno više, novac te nikada ispuniti ne može al ti može poboljšati kvalitet življenja
u slučaju razvoda kada je svaka žena duhovno iskidana još joj treba da brine gdje će i kako živjeti i od čega??? o tome se radi..... ne do Bog da ijedna od nas doživi razvod al pretpostvaljam koji je to emotivni krah, osobito ako te voljena osoba prevari
Ako dođe do razvoda sve je bitno, od toga gdje ćeš živjeti, čim ćeš se pokriti i iz čega ćeš jesti, kako nije bitno???? 
ništa ne pada s neba....

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 866
25.5.2011 13:26:38   
Anoniman
Bogme, nas stan je na papirima 1/2 i auto je na meni, ne zato sto sam ja predostrozna, vec sto je muz tako insistirao.
Dusa moja user posted image

Neposredna veza do poruke: 867
25.5.2011 13:26:55   
M kao Mama
Naravno da ne pada, ali u brak sam ušla sa mišlju da ću doživjeti starost u sreći, bglagostanju, rahatluku sa mojim đuvegijom i djecom, a ne sa mišlju šta bi bilo kad bi bilo. Da razjasnimo laže svaka koja kaže ima savršen brak, taj ne postiji, ali skladan DA, e sada biti u skladnom braku i razmišljati o razvodu, tu nešto ne štima. Ja razmišljam kako da mi provedemo klalitetno vrijeme koje je pred nama, kako da šta zajednički kupimo, uradimo, putujemo, a o razvodu ne daj Bože kad bi se desio, onda bi razmišljala.

Neposredna veza do poruke: 868
25.5.2011 13:31:31   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa

Bogme, nas stan je na papirima 1/2 i auto je na meni, ne zato sto sam ja predostrozna, vec sto je muz tako insistirao.
Dusa moja user posted image

savršeno.....

ja nikada na razvod nisma pomislila al sam svjesna i onih oko nas i onih koji bi s emogli pojaviti...šta znam ja šta nosi dan šta noć....
neka je sve na mjestu...
ne kaže s esžaba čist račun duga ljubav...

i zaista si mi super primjer sa ovim jer tako je malo žena koje to rade...tako malo...
grade kuće, kupuju stanove u zajedničkom domaćinstvu i knjiže 1/1...

evo da ne mislim na razvod...da pomislim da neko soatne nedo bog udovac-udovica...zamislite tada morate platiti cifru da uknjižite svoju imovinu na sebe...čemu touser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 869
25.5.2011 13:45:11   
Anoniman
Meni je svaka zena pametna koja ne vjeruje slijepo u vjencani list ....Vec ako su dvoje zajedno na jednom papiru vjencani zasto i sve ostalo nije zajednicko, auta, vikendica, brod, biciklo , zar to nije isto , jedan hljeb se dijeli, jedan krevet pa zasto ne i sve ostalo ....Niko se ne vjencaje sa mislju da ce da ce sve bajno biti , ali kad krene  po zlu nek i tu ima malo dobrog i manje papirologije....

(odgovor članu Hanady RR)
  Neposredna veza do poruke: 870
25.5.2011 14:05:22   
D_K
o tome na koga se sta knjizi, ne vodim racuna.
mozda bi bilo drugacije da smo imali neku veliku investiciju, tipa kupovina stana i sl. ali ovako, nisam uopste time opterecena.
sitne stvari tipa auto ili tako nesto, meni je to peglativno. on registruje auto, placa odrzavanje i on je na svoje ime kupio.
u babovinu ne bih dirala, sve sto su njegovi napravili to moze pripasti samo njemu.
znaci, ostala bi nam pokretna imovina za podjelu a to je lako. u slucaju razvoda kontam da bi auto pripalo onom partneru kod kojeg su djeca - tj. meni .. i tako dalje user posted image user posted image

Onaj pogled :))))

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 871
25.5.2011 14:05:45   
Blue rose RR
Ko to iole svjestan ljepote življenja u braku razmišlja o razvodu?! Mada treba danas razmišljati realno, i brinuti se o sebi i svojem djetetu. Ja ću sebi vazda naći komad hljeba, ali ne želim da moje dijete bude uskraćeno osnovnim životnim potrebama, i da se potuca po kojekavim ćoškovima, da joj fali sretno djetinjstvo, mladost i sl.
I kao što neko reče, ako i kada bi se ikada desilo nešto loše, pored duhovnog kraha treba mi i da razmišljam o tome gdje ću se skrasiti i od čega ću živjeti.

Ma dajte.

Ipak živimo u civilizaciji gdje možemo ostvariti svoja prava, samo ako znamo šta su nam ista i kako ih iskoristiti.

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 872
25.5.2011 14:24:12   
veeseelaa
za druge neznam.... al moje mišljenje je drugačije, sigurno je samo osiguranouser posted image
i auto sam kasko osigurala, ne s mišlju da ću ga slupati, napraviti udes i sl... jer da to mislim ne bi riskirala život mog djeteta i mene u njemu al haj znaj??? budale se zalete user posted image
banalan primjer ali.... muž hm.... bezveze je misliti da ako neko razmišlja o posljedicama eventualnog razvoda brak mu nije ok, ne, ja se samo ne želim dovesti u situaciju da nemam gdje otići s djetetom ako bi morala....
danas mi je bio momak koji kupuje stan kod mene i ženi se sljedeće godine.... stan kupuje na mamino ime... kaže njegova mama pa bolje je tako, ne do Bog nečeg .... žena koja iza sebe ima dugogodišnji staž bračni od 36 godina tako misli.... e pa pametno.... svak nek misli o sebi, mm o sebi a ja o sebi....
tuđe ne želim a svoje Boga mi ne dam

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 873
25.5.2011 14:29:22   
veeseelaa
ali kad krene po zlu nek i tu ima malo dobrog i manje papirologije....

upravo

Pahuljice super za tebe, nek je sve na tebi, lajkam....

u svom poslu koji obavljam susrela sam se sa raznim ljudima, obrazovanim, neobrazovanim i sl... naslušala se raznih priča i jedno je sigurno svi oni koji su se razveli žale što nisu neke stvari oko imovine odradili na vrijeme...
juče sam slušala priču žene koja se dvije godine bori nakon razvoda da uđe u stan i uzme svoje stvari.... nema dokaza da su njene.... kaže uložila sam u radnju bivšeg 50 000,00 KM (koja je na njegovom imenu) i sve mi je propalo.... a bili su 30 godina u braku????????
Pametan se uči na tuđim greškama
kad dodje do razvoda možda naši muževi ne bi bili tako slatki, umiljati i seksi

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 874
25.5.2011 14:30:04   
M kao Mama
Vesela, znam i ja jednu takvu familiju, identično mama sve što kupi stavi na svoje ime, da stavi na snahino, ne znam,čisto sumnjam, a na sinovo neće jer sve živo potroši. OStavila je i testament nakon njene smrti da sin ništa ne smije prodati. Tako, možda ta mati i ima razloga kao ova iz moje priče, a možda i nema.

Neposredna veza do poruke: 875
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *