jasmin
|
IZVORNA PORUKA: Anoniman Jednom davno sam se i ja javila na ovu temu i moje misljenje je uvjek bilo da bih oprostila partneru,jer ako ga zaista volis onda covjek oprosti.Medjutim,tesko je o necemu pisati dok se to ne desi zaista,kao sto se kod mene desilo.I zato se javljam ponovo na ovu temu,samo da napisem svoje iskustvo,i da kazem da kada se meni to desilo-ja mu nisam oprostila. Bit cu direknai ovo napisati-da sam ga zatekla u krevetu sa nekom i da je to bilo hajmo reci nesto na jednu noc,da je to bilo nesto prolazno,bilo bi mi naravno tesko,ali bi preko toga presla,i oprostila mu.Medjutim kod mene se radilo o prevari koja me jako pogodila,prevari gdje nije prisutna bila samo strast vec nesto drugo.On je vec duze vremena odrzavao kontakt sa jednom djevojkom sa kojom je nekada davno bio u vezi.Na njegovom mailu sam nasla poruke koje su oni jedno drugome slali,isto tako i na mobitelu.Osim izljeva ljubavi tu je bilo i spominjanja mene i ismijavanja samnom,kako recimo sam glupa da mu vjerujem kada recimo kaze da ce izaci sa prijateljem i kako sam naivna.Ja nikada nisam svog partnera provjeravala,imala sam povjerenje i nisam bila od onih zena koje kopaju po stvarima,koje provjeravaju danonocno i uhode jer mi je to ispod casti. ali kada mi je sestra rekla gdje ga je i sa kim vidjela tada sam provjerila i nasla sve ovo sto sam sada napisala.Sada sam drugog misljenja da ipak necu sljedecem partneru kojeg budem imala tako blesavo vjerovati. Da skratim,nisam mu dala priliku da objasni,jer nije imao sta objasnjavati kada sam se uvjerila,a najvise me pogodilo to sto su se oboje ismijavali samnom.Neki ozenjeni muskarci imaju ljubavnice,ali ta ista nesmije ni spomenuti njegovu zenu a kamoli da se ismijava sa njom,sto je ovaj moj to cinio zajedno sa doticnom. Dakle,razisli smo se.I da skratim,pitanje-dali biste ikad oprostile prevaru moj odgovor je sada-ne.I da je trazio oprost oprostila nebih kao sto nisam.Nek mu je u zivotu sretno od srca mu zelim,ali tu srecu samnom vise nece imati.Toliko. Cestitam od srca.Zao mi je-jedan brak je propao,ali cestitam na tvom dostojanstvu.I stvarno si potpuno u pravu,to `dublje` sto se desilo izmedju tm i gospoje teze je od navale strasti koja,nazalost,zavrsi u krevetu druge zene.Ali ismijavanje...bez rijeci sam.Jos jednom cestitam!