|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Da li biste ikad oprostile prevaru?
17.5.2011 15:44:00   
veeseelaa
ma mene je sve prihvatljivo ako je čovjek sretan
svingeri pa dobro ok, ljudi tako vole živjeti, pa šta sad? neka ih, ajd Boga ti
i mi smo njima čudni, valjda, ma garant

Bolje biti svinger nego varati a kriti hahaha ovako se zna, ljudi se deklarisali

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 826
17.5.2011 16:19:37   
D_K
IZVORNA PORUKA: veeseelaa

Bolje biti svinger nego varati a kriti hahaha ovako se zna, ljudi se deklarisali

ma shvatam ja. npr. kad bih ja nekome rekla 'sta to bolan radis, sramota je to' on bi me pogledao i rekao mi 'ja budale zene'.. nemam pravo nekome reci kako ce zivjeti zivot.
ono sto mogu je da kazem da se to meni ne dopada niti ljudi koji to 'konzumiraju'. kad bi onaj moj htio da svinga mislim da bih ga 'zasvingala iza usiju'..
nekako mi je drugacija prevara; moze se desiti da neko poklekne, trenutak slabosti, ljutnja na zenu, zgodna saradnica koja ga godinama oblijece itd. (dalji slijed dogadjaja ne znam) ali za svinganje je potreban plan i saradnja dva partnera da ukljuce druge ljude u svoju intimu - to je paralelna prevara sa predumisljajem..

Onaj pogled :))))

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 827
17.5.2011 23:29:41   
veeseelaa
li za svinganje je potreban plan i saradnja dva partnera da ukljuce druge ljude u svoju intimu - to je paralelna prevara sa predumisljajem..

ne slažem se....ako se partneri dogovore da će se seksati u troje npr gdje je tu prevara??? i ko je koga prevario??? ako  se žena pridruži onda je on varao svoju suprugu??? user posted image a šta ako je supruga biseksualka?
mislim sve se da okrenuti u svoju korist user posted image user posted image
ja vjerujem da smo svi mi pomalo gejevi, samo nekom se to probudi nekad a nekom se osjećaj uspava i možda se ne probudi nikad....
u biti kod svingera prevara ne postojii zato velim da su oni sretni user posted image

< Poruku je uredio veeseelaa -- 17.5.2011 23:32:55 >

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 828
18.5.2011 9:20:44   
Niobe

Ne mogu se više složiti. user posted image
Svinganje je kul, ukoliko to njima paše, ljudi se ižive fino, a ne povrijede nikoga. Nama to možda jeste nevjerovatno, ali se itekako dešava. Ne samo u bijelom svijetu nego i kod nas.

♥ Masterpiece - 03.09.2009.♥
Ako već tučete decu, tucite ih bez razloga, jer su svi drugi razlozi gluplji.

Neposredna veza do poruke: 829
18.5.2011 10:43:18   
D_K

li za svinganje je potreban plan i saradnja dva partnera da ukljuce druge ljude u svoju intimu - to je paralelna prevara sa predumisljajem..

ne slažem se....ako se partneri dogovore da će se seksati u troje npr gdje je tu prevara??? i ko je koga prevario??? ako  se žena pridruži onda je on varao svoju suprugu??? user posted image a šta ako je supruga biseksualka?
ja vjerujem da smo svi mi pomalo gejevi, samo nekom se to probudi nekad a nekom se osjećaj uspava i možda se ne probudi nikad....
u biti kod svingera prevara ne postojii zato velim da su oni sretni user posted image

upravo tako - oni se dogovore da ce jedno drugo prevariti u isto vrijeme i na istom mjestu: paralelna prevara sa predumisljajem..
to sto su se oni dogovorili da se to desi ne cini taj čin manje sramnim.. ako se dogovorimo da to ne zovemo prevarom onda mi pomozite da definisem: spajanje/zdruzivanje muskarčevog splolovila i spolovila zenske osobe koja mu nije supruga je .......................
(nisu dozvoljeni odgovori 'san svakog ozenjenog muskarca' user posted image user posted image )

Neposredna veza do poruke: 830
18.5.2011 10:55:33   
Niobe
IZVORNA PORUKA: D_K

upravo tako - oni se dogovore da ce jedno drugo prevariti u isto vrijeme i na istom mjestu: paralelna prevara sa predumisljajem..
to sto su se oni dogovorili da se to desi ne cini taj čin manje sramnim.. ako se dogovorimo da to ne zovemo prevarom onda mi pomozite da definisem: spajanje/zdruzivanje muskarčevog splolovila i spolovila zenske osobe koja mu nije supruga je .......................
(nisu dozvoljeni odgovori 'san svakog ozenjenog muskarca' user posted image user posted image )

sorry što se miješam u vaš dijalog, ali prevara nije samo spolni čin.
Mene bi povrijedilo da mi se (eventualni) muž dopisuje s nekom ženom iz recimo Australije, a da ja to ne znam, nego da se dogovorimo za sving, threesome ili neku drugu egzibiciju. Prevara, za mene, znači neiskrenost i povređivanje osjećaja, a svinganje to nije.

♥ Masterpiece - 03.09.2009.♥
Ako već tučete decu, tucite ih bez razloga, jer su svi drugi razlozi gluplji.

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 831
18.5.2011 11:49:49   
veeseelaa
D-K nećemo sad miješati kruške i jabuke.... do duše ne postoji definicija prevare.... svi na istu gledamo individualno
al prevara nikako ne može biti ako se dvoje ljudi slože da nešto urade kao što je seks u troje itd
sa prevarom u paru ide i laganje, prećutavanje istine za rad biti lične koristi.... u ovom slučaju uživanja sa drugim partnerom
Svinganje nikako ne spada u to....

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Niobe)
Neposredna veza do poruke: 832
18.5.2011 14:16:32   
D_K

D-K nećemo sad miješati kruške i jabuke.... do duše ne postoji definicija prevare.... svi na istu gledamo individualno
al prevara nikako ne može biti ako se dvoje ljudi slože da nešto urade kao što je seks u troje itd
sa prevarom u paru ide i laganje, prećutavanje istine za rad biti lične koristi.... u ovom slučaju uživanja sa drugim partnerom
Svinganje nikako ne spada u to....

prvi dio boldiranog potpisujem.
drugi dio ne potpisujem upravo zbog sopstvenog shvatanja braka i prevare - oni se mogu dogovoriti i svojevoljno ukljuciti u svoju intimu druge osobe ali meni je to prevara na globalnom nivou -  prevara braka (opet prema nekom mom shvatanju istog). cinjenica da je to svjesna i planirana radnja je meni jos gora nego neki trenutak slabosti.
znaci, opet se vracamo na prvi boldirani dio koji opet potpisujem i dozvoljavam da ti i Niobe i bilo ko drugi ima svoje misljenje po tom pitanju kao sto i vi dozvoljavate da ja imam svoje..
jesam zakomplikovala - ali svi smo mi razlicitih karaktera a na kraju krajeva, niko ne zna sta se iz brda valja i sta ga moze snaci vec sutra sa ljubljenim partnerom.. iskreno se nadam - da nece nista od ovoga sto smo spominjale na ovoj temi..

Neposredna veza do poruke: 833
18.5.2011 15:11:47   
veeseelaa
ma samo razgovaramo
al imal logike da partner koji pristane na sex u troje može reći da je prevaren od strane partnerauser posted image
kako to? zar prevara nije kad neko ko je u braku/vezi krije da se viđa s trećom osobom???

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 834
18.5.2011 18:30:45   
aida80

ma samo razgovaramo
al imal logike da partner koji pristane na sex u troje može reći da je prevaren od strane partnerauser posted image
kako to? zar prevara nije kad neko ko je u braku/vezi krije da se viđa s trećom osobom???

da, i po meni je to definicija prevare... varati - izvrsiti skrivenu radnju namjerno radi licnih interesa tamo gdje prevarena osoba to svjesno ne bi dozvolila - to je po meni prevara.

IZVORNA PORUKA: D_K

cinjenica da je to svjesna i planirana radnja je meni jos gora nego neki trenutak slabosti.

posto je svjesna, planirana i odobrena od strane svih ucesnika (ne u smislu da se udovolji nekome) nikako mi nije gora situacijo od 'trenutka slabosti'...
a sto se tice 'trenutka slabosti' - u to ne vjerujem...

Neposredna veza do poruke: 835
18.5.2011 23:33:27   
veeseelaa
aman kakav trenutak slabosti, da je slab ne bi na sex mislio

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu aida80)
Neposredna veza do poruke: 836
19.5.2011 0:04:37   
teacher75

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

Neposredna veza do poruke: 837
19.5.2011 0:06:05   
bananica
IZVORNA PORUKA: teacher75

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 838
19.5.2011 0:07:11   
veeseelaa
...već bi se o svom jadu zabaviouser posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 839
19.5.2011 0:15:38   
Anoniman
vracamo se prosli vikend kuci iz grada a ulica kod nas u blizini ma puna finih teta koje cekaju musterije , koja mase , koja pkazuje noge , kad na semaforu jedna se naguzi user posted image user posted image user posted image   rekoh muzu daj povedi je kuci  vidis kakva riba user posted image kaze ti nisi normalnauser posted image pa sto rekoh ja se ne bi ljutila i meni bi fino bilo  user posted image dade gas muz i odosmo  ja umrla od smijeha  a muzu faca mrtva ozbiljna 

Neposredna veza do poruke: 840
19.5.2011 10:17:02   
veeseelaa
ja bi jednu da čisti user posted image user posted image user posted image  pa nek je nekad i poseksa user posted image user posted image user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 841
23.5.2011 13:57:16   
Anoniman
Jednom davno sam se i ja javila na ovu temu i moje misljenje je uvjek bilo da bih oprostila partneru,jer ako ga zaista volis onda covjek oprosti.Medjutim,tesko je o necemu pisati dok se to ne desi zaista,kao sto se kod mene desilo.I zato se javljam ponovo na ovu temu,samo da napisem svoje iskustvo,i da kazem da kada se meni to desilo-ja mu nisam oprostila.
Bit cu direknai ovo napisati-da sam ga zatekla u krevetu sa nekom i da je to bilo hajmo reci nesto na jednu noc,da je to bilo nesto prolazno,bilo bi mi naravno tesko,ali bi preko toga presla,i oprostila mu.Medjutim kod mene se radilo o prevari koja me jako pogodila,prevari gdje nije prisutna bila samo strast vec nesto drugo.On je vec duze vremena odrzavao kontakt sa jednom djevojkom sa kojom je nekada davno bio u vezi.Na njegovom mailu sam nasla poruke koje su oni  jedno drugome slali,isto tako i na mobitelu.Osim izljeva ljubavi tu je bilo i spominjanja mene i ismijavanja samnom,kako recimo sam glupa da mu vjerujem kada recimo kaze da ce izaci sa prijateljem i kako sam naivna.Ja nikada nisam svog partnera provjeravala,imala sam povjerenje i nisam bila od onih zena koje kopaju po stvarima,koje provjeravaju danonocno i uhode jer mi je to ispod casti. ali kada mi je sestra rekla gdje ga je i sa kim vidjela tada sam provjerila i nasla sve ovo sto sam sada napisala.Sada sam drugog misljenja da ipak necu sljedecem partneru kojeg budem imala tako blesavo vjerovati. Da skratim,nisam mu dala priliku da objasni,jer nije imao sta objasnjavati kada sam se uvjerila,a najvise me pogodilo to sto su se oboje ismijavali samnom.Neki ozenjeni muskarci imaju ljubavnice,ali ta ista nesmije ni spomenuti njegovu zenu a kamoli da se ismijava sa njom,sto je ovaj moj to cinio zajedno sa doticnom. Dakle,razisli smo se.I da skratim,pitanje-dali biste ikad oprostile prevaru moj odgovor je sada-ne.I da je trazio oprost oprostila nebih kao sto nisam.Nek mu je u zivotu sretno od srca mu zelim,ali tu srecu samnom vise nece imati.Toliko.

Neposredna veza do poruke: 842
23.5.2011 15:23:02   
jasmin
IZVORNA PORUKA: Anoniman

Jednom davno sam se i ja javila na ovu temu i moje misljenje je uvjek bilo da bih oprostila partneru,jer ako ga zaista volis onda covjek oprosti.Medjutim,tesko je o necemu pisati dok se to ne desi zaista,kao sto se kod mene desilo.I zato se javljam ponovo na ovu temu,samo da napisem svoje iskustvo,i da kazem da kada se meni to desilo-ja mu nisam oprostila.
Bit cu direknai ovo napisati-da sam ga zatekla u krevetu sa nekom i da je to bilo hajmo reci nesto na jednu noc,da je to bilo nesto prolazno,bilo bi mi naravno tesko,ali bi preko toga presla,i oprostila mu.Medjutim kod mene se radilo o prevari koja me jako pogodila,prevari gdje nije prisutna bila samo strast vec nesto drugo.On je vec duze vremena odrzavao kontakt sa jednom djevojkom sa kojom je nekada davno bio u vezi.Na njegovom mailu sam nasla poruke koje su oni  jedno drugome slali,isto tako i na mobitelu.Osim izljeva ljubavi tu je bilo i spominjanja mene i ismijavanja samnom,kako recimo sam glupa da mu vjerujem kada recimo kaze da ce izaci sa prijateljem i kako sam naivna.Ja nikada nisam svog partnera provjeravala,imala sam povjerenje i nisam bila od onih zena koje kopaju po stvarima,koje provjeravaju danonocno i uhode jer mi je to ispod casti. ali kada mi je sestra rekla gdje ga je i sa kim vidjela tada sam provjerila i nasla sve ovo sto sam sada napisala.Sada sam drugog misljenja da ipak necu sljedecem partneru kojeg budem imala tako blesavo vjerovati. Da skratim,nisam mu dala priliku da objasni,jer nije imao sta objasnjavati kada sam se uvjerila,a najvise me pogodilo to sto su se oboje ismijavali samnom.Neki ozenjeni muskarci imaju ljubavnice,ali ta ista nesmije ni spomenuti njegovu zenu a kamoli da se ismijava sa njom,sto je ovaj moj to cinio zajedno sa doticnom. Dakle,razisli smo se.I da skratim,pitanje-dali biste ikad oprostile prevaru moj odgovor je sada-ne.I da je trazio oprost oprostila nebih kao sto nisam.Nek mu je u zivotu sretno od srca mu zelim,ali tu srecu samnom vise nece imati.Toliko.

Cestitam od srca.Zao mi je-jedan brak je propao,ali cestitam na tvom dostojanstvu.I stvarno si potpuno u pravu,to `dublje` sto se desilo izmedju tm i gospoje teze je od navale strasti koja,nazalost,zavrsi u krevetu druge zene.Ali ismijavanje...bez rijeci sam.Jos jednom cestitam!

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 843
23.5.2011 15:30:32   
veeseelaa
draga anonimna žao mi je....
al ono što meni nije jasno je to kako da nisi osjetila nikada nikakvu promjenu na njemu???? bilo da se radi u komunikaciju, njegovom ponašanju ili vođenju ljubavi???
one koje vjeruju svojim muževima vjerovatno ne vide nikakve promjene na njemu pa iz tog razloga nemaju razloga za brigu.... neko mora biti baš dobar glumac da ne uočiš nikakve promjene.....

ismijavanje tebe sa ljubavnicom mi je strašno.....  takvo što je jako nisko od njega, ne radi se više o prevari, al kako možeš ismijavati nekoga a živjeti s njim?? jako jadno i bijedno od njega, ne kontam kako ga ljubavnica uopće želi???? al neke žene zaista imaju tanke kriterije, pih

< Poruku je uredio veeseelaa -- 23.5.2011 15:31:24 >

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 844
23.5.2011 15:35:09   
jasmin

draga anonimna žao mi je....
al ono što meni nije jasno je to kako da nisi osjetila nikada nikakvu promjenu na njemu???? bilo da se radi u komunikaciju, njegovom ponašanju ili vođenju ljubavi???
one koje vjeruju svojim muževima vjerovatno ne vide nikakve promjene na njemu pa iz tog razloga nemaju razloga za brigu.... neko mora biti baš dobar glumac da ne uočiš nikakve promjene.....

ismijavanje tebe sa ljubavnicom mi je strašno.....  takvo što je jako nisko od njega, ne radi se više o prevari, al kako možeš ismijavati nekoga a živjeti s njim?? jako jadno i bijedno od njega, ne kontam kako ga ljubavnica uopće želi???? al neke žene zaista imaju tanke kriterije, pih

E moja Sany,i meni ovo nikada nece biti jasno.Nekako imam osjecaj ako je u stanju da prevari zenu s kojom ima bracnog `staza`,onda ce prevariti i onu s kojom vara zenu.I tako u krug,sve sto moze protiv zene,sutra ce i protiv nje.No...kao da tim zenama mozak zablokira.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

Neposredna veza do poruke: 845
23.5.2011 15:42:44   
tekja
Draga anonimna blago tebi pa si ga se rijesila...to, nesto nije covjek, pa nema se za cim ni zaliti, a nemoj da te boli ismijavanje, postoji ona stara, istinita: Nikad se ne ruga boljiuser posted image

Sada mislim da prevaru ne bi oprostila, pa ni onu one night stand, jer znam da bih u slucaju oprosta bila do kraja zivota nesigurna i nesretna, a sto mi to treba?! 

Jul 20th

...just because it burns
doesn't mean you're gonna die
you gotta get up and try try try!

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 846
23.5.2011 15:43:48   
tekja
IZVORNA PORUKA: tekja

Draga anonimna blago tebi pa si ga se rijesila...to, nesto nije covjek, pa nema se za cim ni zaliti, a nemoj da te boli ismijavanje, postoji ona stara, istinita: Nikad se ne ruga boljiuser posted image

Sada mislim da prevaru ne bih oprostila, pa ni onu one night stand, jer znam da bih u slucaju oprosta bila do kraja zivota nesigurna i nesretna, a sto mi to treba?! 

Jul 20th

...just because it burns
doesn't mean you're gonna die
you gotta get up and try try try!

(odgovor članu tekja)
Neposredna veza do poruke: 847
23.5.2011 20:26:15   
Anoniman
samo da dodam,nismo bili u braku vec zivjeli zajedno.samo sam primjer uzela to da ozenjeni muskarci kad imaju ljubavnice, takve nesmiju nista pisnuti o njegovoj zeni.sto je moja budala iako smo zivjeli zajedno to sa doticnom zajedno cinio. dalje nebih komentarisala to dali sam mogla ista primjetit,ili ne,to je sad druga prica.samo sam iznijela svoju pricu i dakle-prevaru ne oprastam.Pusa vam drage moje.

(odgovor članu tekja)
  Neposredna veza do poruke: 848
24.5.2011 22:59:59   
InLove

ja bi jednu da čisti user posted image user posted image user posted image  pa nek je nekad i poseksa user posted image user posted image user posted image

Ja mom znam to isto reci hahaha user posted image user posted image user posted image user posted image

Zbog pogresnih ljudi, vise ni prave ne prepoznajem!

Neposredna veza do poruke: 849
24.5.2011 23:04:11   
zeze
E ne bih. Ne znam , mozda da me grom spuca. user posted image user posted image user posted image
Mene je bivsi momak , s kojim sam bila u vezi skoro 5 godina prevario i taj dan je umro za mene. Ne postoji.

...Naida... smizlica moja malena .... 03.08.2010.

(odgovor članu InLove)
Neposredna veza do poruke: 850
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *