Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Da li biste ikad oprostile prevaru? 11.10.2010 12:12:15
veeseelaa
ja ne mislim da ima razlike u vezi i braku (mislim na pravu ozbiljnu vezu, a ne onu koja je sama od sebe avantura i bez varanja). Zasto??? Zbog papira iz Opstine??? Pa nije to ono sto nas drzi zajedno, valjda?!
ma ne zbog papire iz općine u braku se misli malo više na ugled, ipak su tu i djeca i familija itd dok si u vezi rasterećen od takvih stvari e sad šta je ozbiljna veza, ona misli da je u ozbiljnoj a on ne il obrnuto Po meni ništa nije ozbiljno dok ne dodje do zakazivanja termina kod matičara al to sad ne znai da je ok nekog varati al ukoliko bude prevaren ne treba se oko toga sekirati, pa to je samo veza
< Poruku je uredio veeseelaa -- 11.10.2010 12:17:14 >
RE: Da li biste ikad oprostile prevaru? 11.10.2010 12:26:51
shejla
IZVORNA PORUKA: jasmin
IZVORNA PORUKA: jasmin
Bez uvrede,ali meni ovo podvuceno aludira na tu nedozrelost,jer zreo covjek ne voli niskosti i nikako mi ne ide zrelost s avanturama.Obicno tako i stariji vele za onoga koji vara zenu:nije sazreo,nije se nahodao pa sad hoda.
moj se nahodao (a i ja sam...) tako da je sve OK (eto vam recepta za brak bez prevare...pa ucite djecu )
RE: Da li biste ikad oprostile prevaru? 11.10.2010 12:31:50
shejla
IZVORNA PORUKA: veeseelaa
ja ne mislim da ima razlike u vezi i braku (mislim na pravu ozbiljnu vezu, a ne onu koja je sama od sebe avantura i bez varanja). Zasto??? Zbog papira iz Opstine??? Pa nije to ono sto nas drzi zajedno, valjda?!
ma ne zbog papire iz općine u braku se misli malo više na ugled, ipak su tu i djeca i familija itd dok si u vezi rasterećen od takvih stvari e sad šta je ozbiljna veza, ona misli da je u ozbiljnoj a on ne il obrnuto Po meni ništa nije ozbiljno dok ne dodje do zakazivanja termina kod matičara al to sad ne znai da je ok nekog varati al ukoliko bude prevaren ne treba se oko toga sekirati, pa to je samo veza
neozbiljna veza je samo sex...bez ikakvih ozbiljnijih prica, zajednickih problema, ideja, teznji..... (na to sam mislila)
Slazem se da je veca odgovornost kad postanete jedna porodica, ali mislim da, ako neko osjeca potrebu ili zelju za drugom zenom/muskarcem, pa se kao suzdrzi zbog toga sto je ozenjen/udata, ni to nece dugo potrajati....To smao gomila frustraciju i opet dovede do istog zavrsetka - zapravo, mozda i goreg, jer onda prebacujes bracnom drugu sto si odustao od nekih svojih potreba itd... A ovako, odradi to, vidi da je bezze, prizna ti, pokaje se.... i svi sretni
RE: Da li biste ikad oprostile prevaru? 11.10.2010 12:37:59
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: shejla
neozbiljna veza je samo sex...bez ikakvih ozbiljnijih prica, zajednickih problema, ideja, teznji..... (na to sam mislila)
Slazem se da je veca odgovornost kad postanete jedna porodica, ali mislim da, ako neko osjeca potrebu ili zelju za drugom zenom/muskarcem, pa se kao suzdrzi zbog toga sto je ozenjen/udata, ni to nece dugo potrajati....To smao gomila frustraciju i opet dovede do istog zavrsetka - zapravo, mozda i goreg, jer onda prebacujes bracnom drugu sto si odustao od nekih svojih potreba itd... A ovako, odradi to, vidi da je bezze, prizna ti, pokaje se.... i svi sretni
meni je sex najozbiljnija stvar u vezi al npr kad sam se udala mnogi muškarci su se distancirali od mene znajući da sam u braku a dok sam bila djevojka motali su se ko ludi iako se znalo da sam u "ozbiljnoj" vezi, helem sad sam rahat Razlika je derastična, da me je npr dragi prevario u vezi, nikom ništa a u braku su to peripetije valja se seliti, svima reći razlog razvoda, biti posramljen zbog istog itd
RE: Da li biste ikad oprostile prevaru? 11.10.2010 12:46:52
lejla_r
Varanje nema veze sa nezrelošću, dobi ili nezivljenoscu, to je znak slabosti karaktera, a njega ili imate ili nemate. Kao, on/ona voli sa strane, al je dobar drug, dobar izvidjac, dobro dijete, voli zivotinje. Malo sutra. Kada u karakteru imate da je svejedno sto cete nanijeti emotivnu bol nekome s kime ste u vezi/braku/ onda niste nista bolji ni prijatelj ili kcerka ili sin. Kada ne postoji elementarno postovanje niti postenje u emotivnoj vezi nema ga ni za druge ljude u svim drugim relacijama. Da se razumijemo, neko ko uziva u avanturama treba i da ih zivi, da ima onaj broj partenera koji smatra da zasluzuje, ali ne i emotivnu vezu s tim ljudima. Ako im je seks kao sport, treba i da stisnu petlju i zive tako, otvoreno i posteno osobi s kojom ulazi u te odnose da stavi do znanja, znas, ovo je meni gimnastika, sve je u redu, ti si meni pravo interesantan/a, ali nemam drugih osjecanja za tebe. Da svi znaju na cemu su. A da li je to samo faza, da neko postane "jahacki" sampion i onda shvati da mu je dosta i da je vrijeme za emocije i ljubav, u to ne ulazim. Mislim da je bitno jedino postovanje prema osobi s kojom si u vezi /emotivnoj/seksualnoj, da svi znaju na cemu su i mogu li to podnijeti.
RE: Da li biste ikad oprostile prevaru? 11.10.2010 12:48:28
muby
IZVORNA PORUKA: anidla
IZVORNA PORUKA: muby
Ne bih nikad oprostila prevaru. To je jedini razlog zbog kojeg bih se razvela.
ja o prevari ne razmisljam, ne daj Boze kad bi se desila sta bi i kako bi.... nek me zaobidje
He he ma ne razmisljam ni ja, al eto da odgovorim na pitanje. Meni prevara ne pada na pamet pa vjerujem ni MM-u. A rekla sam, ako mu to ikad i naumpadne bolje da se razvedemo prije nego se to desi, bar cemo zadrzati dostojanstvo.
RE: Da li biste ikad oprostile prevaru? 11.10.2010 12:48:49
teacher75
mislite da varanje ima veze sa nezrelošću? ma neeeeee neko voli avanture, neko smatra život je jedan i zašto se ne prepustiti onom ko mu se dopadne itd a usput može da bude porodičan, poslovan i jako zreo
ima veze sa zreloscu, ja kad sam bila mlada i nezrela nije mi bilo nidokakvog vezivanja i ozbilje, iako sam imala dugu vezu voljela sam izlaziti s drugaricama, smekati i flertovati a sad nigdje veze- dr jekil i mr hyde
RE: Da li biste ikad oprostile prevaru? 11.10.2010 12:50:20
teacher75
ja ne mislim da ima razlike u vezi i braku (mislim na pravu ozbiljnu vezu, a ne onu koja je sama od sebe avantura i bez varanja). Zasto??? Zbog papira iz Opstine??? Pa nije to ono sto nas drzi zajedno, valjda?! Ne znam da li bih oprostila... ali mislim da NE bih reagovala ono: "Gubi mi se iz kuce!!!". Vjerovatno bi bilo nekih pitanja i potpitanja od kojih bi zavisilo... Prije svega, da li je to bilo samo jednom i zasto?... I zasto mi uopce govori? (ako bih saznala sa neke druge strane, vjerovatno bi bila nesto "teza" pitanja, hehe)
A ako je neko sam od sebe "nemiran", kao sto rece veeseela , taj vjerovatno nece nikada ni biti spreman za brak ili ozbiljnu vezu, pa nece ni doci do porblema sa varanjem...mislim
nije tacno, ja sam bila jako nemirna, pojam nemira a sad ne mogu biti ozbiljnija
RE: Da li biste ikad oprostile prevaru? 11.10.2010 13:03:25
veeseelaa
Zreo čovjek misli svojom glavom, odlučuje svojom voljom i uspješno se brani od negativnih uticaja okoline, teške situacije svladava smireno, bez ispada, nije praznovjeran, objektivan je i spreman na humor, ne laže sebe i ne živi u iluzijama , prihvata druge sa svim manama i kvalitetima i spreman je primiti kritiku na svoj račun Gdje sad ovdje da metnem vjernost????? Ne mora da znači ako si vjeran da si zreo i obrnuto, neznam ko to poveza I ako misliš tiki da se nemirni ne vjenčavaju???? ma idi begaj pa oni se baš iz radoznalosti vjenčavaju, iz radoznalosti varaju itd A ja sam u braku pa i dalje izlazim s drugaricama pri tom ne mislim da popodnevne kafice, ne smeta mi i nije mi bauk kad me muškarci gledaju, nekad mi to bude smiješno a nekad tužno Mislim ako smo udate ne možemo zabraniti da nas muškarci gledaju, mnogim ženama to i imponuje al ne mora da znači da će prevariti supruga to je u ljudskom karakteru da je lijepo znati da se drugima dopadaš, bilo da se radi o muškarci ili ženi
RE: Da li biste ikad oprostile prevaru? 11.10.2010 13:07:37
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: teacher75
i jos da dodam da za mene nije prevara samo sex vec i raznorazni oblici flerta gdje sex nije ukljucen...
ma bježi tamo pa koliko puta na sarm zavrismo neke stvari jel i to flertovanje? npr zaustavi te policija tokom voznje, e tu upalis sarm sa sva cetiri svjetla
< Poruku je uredio veeseelaa -- 11.10.2010 13:09:47 >
RE: Da li biste ikad oprostile prevaru? 11.10.2010 13:11:14
teacher75
ja sam nekako povezala nezrelost sa neozbiljnoscu jer to je po meni jednim dijelom to. nezreo i neozbiljan- takva sam bila u mladosti, a sada sam zrela i ozbiljna a naravno ima i takvih koji citav zivot ostanu neozbiljni, nikad ne odrastu- petar pan sindrom (nije djaba usvojen ovaj termin za takve osobe, posebno muskog spola). a neko je opet citav zivot ozbiljan, nije mu do avantura ni do izlazaka, vec od rane mladosti zeli da se uda (ozeni), smiri itd... ljudi su razliciti
RE: Da li biste ikad oprostile prevaru? 11.10.2010 13:12:46
teacher75
i jos da dodam da za mene nije prevara samo sex vec i raznorazni oblici flerta gdje sex nije ukljucen...
ma bježi tamo pa koliko puta na sarm zavrismo neke stvari jel i to flertovanje? npr zaustavi te policija tokom voznje, e tu upalis sarm sa sva cetiri svjetla
jedno je to a drugo je svjesno zavodjenje zato sto ti se ta osoba dopada i uzbudjuje
RE: Da li biste ikad oprostile prevaru? 11.10.2010 13:13:51
veeseelaa
ma ok je uvijek ostati dijete jednim dijelom zauvijek, to je nešto što nas čini sladjim, nježnijim, umiljatijim a nikako sklonim prevarama I to nošenje djetata u sebi ne smatram nezrelošću već na isto gledam jako pozitivno i sa puno simpatija
< Poruku je uredio veeseelaa -- 11.10.2010 13:16:12 >
RE: Da li biste ikad oprostile prevaru? 11.10.2010 13:15:38
veeseelaa
jedno je to a drugo je svjesno zavodjenje zato sto ti se ta osoba dopada i uzbudjuje
ma da, kontam te Moj talenat je u tom smislu grohnuo kako se to uopće radi? mene bi bilo stid sad su neki novi folovi il talenat vazda čuči u insanu? il ga ima il ga nema
< Poruku je uredio veeseelaa -- 11.10.2010 13:16:41 >
RE: Da li biste ikad oprostile prevaru? 11.10.2010 13:23:09
shejla
ja mislim da je to ipak talenat...nemozes ga izgubiti vesela ne brini
a na ove nemirne sam mislila - one koji ostanu citav zivot nemirni i nemaju zelju da se zene uopce.... A ovi koji se poslije nemirne mladosti skrase - oni su po mom misljenju najpozeljniji nezenje
RE: Da li biste ikad oprostile prevaru? 11.10.2010 13:25:55
veeseelaa
ma upitno je dal sam ga imala al u svakom slučaju i na talentu se radi ako je bio ispario je ipak se godinama ne vježba al do duse svakodnevno zavodimo nase muzeve
< Poruku je uredio veeseelaa -- 11.10.2010 13:27:01 >
RE: Da li biste ikad oprostile prevaru? 11.10.2010 13:28:53
teacher75
a na ove nemirne sam mislila - one koji ostanu citav zivot nemirni i nemaju zelju da se zene uopce.... A ovi koji se poslije nemirne mladosti skrase - oni su po mom misljenju najpozeljniji nezenje
a ako su u pitanju zene a ne muskarci?
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.