Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Da li biste ikad oprostile prevaru? 11.10.2010 0:57:47
teacher75
IZVORNA PORUKA: veeseelaa
IZVORNA PORUKA: Anoniman
Da li bi ste ikad oprostili prevaru u vezi,ne u braku?
Pa ko vara -vara uvijek! Danas u vezi-sutra u braku!
ne bi se složila s ovim, veza je samo veza a brak je institucija Ja vezu ne uzimam k srcu za razliku od braka, ne bitno koliko da je duga i bla bla ozbiljna, meni je to veza a brak e to je već nešto Uvijek mi je bilo šega kad neko kaže mi smo u ozbiljnoj vezi hahahha e svašta, ne nego se zahebavate
zavisi kakva je veza. ako si s nekim samo reda radi, jer ti je dosadno il je nestalo one ljubavi i strasti iz pocetka al je ostala navika, pa se veza bezveze oteze i proteze il tako nesto normalno da ces svrljati a ako u to josobi vidis svog buduceg supruga, onda je veza "ozbiljna" i onda nema saranja
RE: Da li biste ikad oprostile prevaru? 11.10.2010 0:58:59
veeseelaa
šta moja ti? kažem da je veza nešto sasvim drugo i ne uporedivno sa brakom Ne slažem se sa tim da ko vara u vezi varaće i u braku, eto s tim se ne slažem Jer ima ljudi kojima veza nije kraj biranja partnera a brak jeste E da uglavnom žene sve uzimaju zdravo za gotovo, znam jednu koja se udavala svakih 6 mjeseci po priči i svaki je bio pravi Ja sam pomalo muško pa gledam stvari i iz drugačijeg ugla
< Poruku je uredio veeseelaa -- 11.10.2010 1:03:35 >
RE: Da li biste ikad oprostile prevaru? 11.10.2010 1:00:32
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: teacher75
ne bi se složila s ovim, veza je samo veza a brak je institucija Ja vezu ne uzimam k srcu za razliku od braka, ne bitno koliko da je duga i bla bla ozbiljna, meni je to veza a brak e to je već nešto Uvijek mi je bilo šega kad neko kaže mi smo u ozbiljnoj vezi hahahha e svašta, ne nego se zahebavate
zavisi kakva je veza. ako si s nekim samo reda radi, jer ti je dosadno il je nestalo one ljubavi i strasti iz pocetka al je ostala navika, pa se veza bezveze oteze i proteze il tako nesto normalno da ces svrljati a ako u to josobi vidis svog buduceg supruga, onda je veza "ozbiljna" i onda nema saranja
ma bježi tiki, ti ko da si od juče, ne vidim ja ništa dok ne stanemo pred matičara po tvom ako nekog voliš ne varaš ga, ma daj, pa jel misliš da silni muževi i žene koje varaju svoje partnere iste ne vole? vole sigurno al im guzica ne da mira
RE: Da li biste ikad oprostile prevaru? 11.10.2010 1:02:16
teacher75
IZVORNA PORUKA: teacher75
ma bježi tiki, ti ko da si od juče, ne vidim ja ništa dok ne stanemo pred matičara po tvom ako nekog voliš ne varaš ga, ma daj, pa jel misliš da silni muževi i žene koje varaju svoje partnere iste ne vole? vole sigurno al im guzica ne da mira
znam da ima svega al ja pisem o tome kako ja gledam na te stvari
RE: Da li biste ikad oprostile prevaru? 11.10.2010 1:02:38
Anoniman
šta moja ti? kažem da je veza nešto sasvim drugo i ne uporedivno sa brakom Ne slažem se sa tim da ko vara u vezi varaće i u braku, eto s tim se ne slažem Jer ima ljudi kojima veza nije kraj biranja partnera a brak jeste
Pa ja moja ti! Tebe prevari momak-i ti mu oprostiš;i sutra se oženite i on te i u braku prevari, šta tad Kol'ko se sjećam pitanje je bilo-bi li oprostili prevaru u vezi? Onda si pogrešnoj osobi odgovarala-njemu(tj, varalici) a ne njoj(prevarenoj)! Ne ljuti se,samo diskutujemo
RE: Da li biste ikad oprostile prevaru? 11.10.2010 1:04:53
teacher75
ja ne bih presla preko prevare ni da me prevari momak a pogotovo ne muz. muz bi me puno vise uvrijedio tim cinom nego momak, tako da mi je to 10 puta gore
< Poruku je uredio teacher75 -- 11.10.2010 1:06:49 >
RE: Da li biste ikad oprostile prevaru? 11.10.2010 1:08:00
veeseelaa
zbunjuješ me nije bitno Kažem u vezi ne kontam zašto bi neko oprostio prevaru????????? kažem da oprost u vezi jedino mogu dati paćenici ili oni koji imaju skrivene motive pa su u toj vezi kao što je u pitanju eventulani status ili novac u kojem i partner uživa dok je u vezi Imaš dosta primjera gdje djevojku ne zanimaju izleti njenog dragog jer on ima love i njoj je dobro a on s vremena na vrijeme nek ošerbeti koju, nije problem al ona se vozi u njegovim kolicima, izlazi po konobama i sl a dečko sve finansira zašto onda da ga ostavi???? a ove paćenice e to su one koje vole pa ne mogu da odu piiiiih
RE: Da li biste ikad oprostile prevaru? 11.10.2010 1:09:13
marny
tek ste na početku, a već si mu izgubila čar, pretpostavljam budući da te je prevario, a gdje bi bio kada dođu djeca, grčići, plačanje računa, svaki dan pod istim krovom vidi te i u manje boljim izdanjima........daj mu kartu draga u jednom pravcu, traži sebe bolje.
RE: Da li biste ikad oprostile prevaru? 11.10.2010 1:11:28
Anoniman
Ja sam bila u vezi s jednim momkom nekoliko godina ali tada nisam razmisljala o braku, pa sam znala malo svrljati sa strane zbog avanture i radoznalosti. Sada sam u braku sa drugom osobom i nikad mi ne bi palo napamet da ga prevarim!
RE: Da li biste ikad oprostile prevaru? 11.10.2010 1:12:28
veeseelaa
ama ne mora značiti da je izgubila čar! zar vi stvarno kontate da neko nekog vara jer ga više ne voli i ne želi svog partnera, pa u tom slučaju bi lijepo rekao NE ŽELIM TE i otišao Ne kontam zašto bi muljao i krio svoju prevaru????
RE: Da li biste ikad oprostile prevaru? 11.10.2010 1:13:31
veeseelaa
Ja sam bila u vezi s jednim momkom nekoliko godina ali tada nisam razmisljala o braku, pa sam znala malo svrljati sa strane zbog avanture i radoznalosti. Sada sam u braku sa drugom osobom i nikad mi ne bi palo napamet da ga prevarim!
upravo o ovom govorim, veza je jedno a brak drugo Ako je neko nevjeran u vezi ne mora značiti da će biti nevjeran u braku
RE: Da li biste ikad oprostile prevaru? 11.10.2010 1:14:11
teacher75
upravo o ovom govorim, veza je jedno a brak drugo Ako je neko nevjeran u vezi ne mora značiti da će biti nevjeran u braku
potpisujem
RE: Da li biste ikad oprostile prevaru? 11.10.2010 1:18:01
Anoniman
ma ja isto kao što nije pravilo da neko ko je bio vjeran u veui biće i u braku.
RE: Da li biste ikad oprostile prevaru? 11.10.2010 1:26:48
Anoniman
ma ja isto kao što nije pravilo da neko ko je bio vjeran u veui biće i u braku.
nije pravilo al da se udate za njega pa da mislite hoce li vas varati u braku i da mi zivot u tome prodje ne hvala
RE: Da li biste ikad oprostile prevaru? 11.10.2010 1:27:54
Anoniman
IZVORNA PORUKA: marny
tek ste na početku, a već si mu izgubila čar, pretpostavljam budući da te je prevario, a gdje bi bio kada dođu djeca, grčići, plačanje računa, svaki dan pod istim krovom vidi te i u manje boljim izdanjima........daj mu kartu draga u jednom pravcu, traži sebe bolje.
RE: Da li biste ikad oprostile prevaru? 11.10.2010 1:29:44
Anoniman
IZVORNA PORUKA: marny
RE: Da li biste ikad oprostile prevaru? 11.10.2010 1:39:11
Anoniman
Ne bi ga sad prevarila jer ste u braku,a da li ti je padalo na pamet dok ste bili u vezi?
RE: Da li biste ikad oprostile prevaru? 11.10.2010 1:42:11
Anoniman
Ne bi ga sad prevarila jer ste u braku,a da li ti je padalo na pamet dok ste bili u vezi?
Nije nikada jer sam ga upoznala kao zrelija osoba i nije mi vise bilo do zezancije i istrazivanja a znala sam da se zelim udati za njega i biti samo s njim do kraja zivota. S momkom koga 2 puta u tih nekoliko godina prevarila nije bilo tako, nisam ga dozivljavala ozbiljno pa nisam ni zeljela da propustim neke stvari
RE: Da li biste ikad oprostile prevaru? 11.10.2010 8:09:38
veeseelaa
mislite da varanje ima veze sa nezrelošću? ma neeeeee neko voli avanture, neko smatra život je jedan i zašto se ne prepustiti onom ko mu se dopadne itd a usput može da bude porodičan, poslovan i jako zreo
RE: Da li biste ikad oprostile prevaru? 11.10.2010 9:14:20
jasmin
IZVORNA PORUKA: jasmin
I ja iskreno molim Allaha da mm postedi takve ludosti,jer je 27 god zivio kao momak i cuvao se takvih stvari,pa bi samom njemu bilo odvratno i nezamislivo da to napravi sada.Meni je prevara nesto krupno.Nije to,draga potrosio sam platu,tada bih ga pitala zasto,kako,sta ga je navelo na to,ali prevara...hm,to mi je kraj onoga sto je u njemu ocito davno pocelo tinjati.Jer ja zaista ne mogu da zamislim da se to u braku u kojem sve super funkcionise moze desiti.Da bi se desila prevara nesto nedostaje i to je taj problem koji svakako ne daje nikakve naznake da treba ici dalje.Ni djeca.I djeca su puno mirnija kad ne trpe svakodnevne nesuglasice i prepucavanja zbog onoga sto se desilo.Ja kad volim volim i dajem sve za ljubav.Kad me voljeni prevari onda tu vise nema ljubavi.I ne treba mi se niko pravdati da je to bila avantura.Kakva avantura za jednu noc,pa mi smo ljudi i koristimo razum,nismo stoka da idemo na pasnjak koji nam se svidja.Beri gljiva oko svojih njiva i vidjeces kako su tvoje najukusnije.:)
Bez uvrede,ali meni ovo podvuceno aludira na tu nedozrelost,jer zreo covjek ne voli niskosti i nikako mi ne ide zrelost s avanturama.Obicno tako i stariji vele za onoga koji vara zenu:nije sazreo,nije se nahodao pa sad hoda.
RE: Da li biste ikad oprostile prevaru? 11.10.2010 9:16:24
Anoniman
mislite da varanje ima veze sa nezrelošću? ma neeeeee neko voli avanture, neko smatra život je jedan i zašto se ne prepustiti onom ko mu se dopadne itd a usput može da bude porodičan, poslovan i jako zreo
Mislim da tu nezrelost ne igra neku veliku ulogu, vec jednostavn odgoj, nemoralnost....Ima ljudi koji smatraju da je zivot jedan i da ga treba prozivjeti ali to rade casno i posteno a ne na suzama i drugih ljudi pogotvo onih koji su im dali povjerenje.... Prevara u braku kao i prevara u vezi jedno te isto....Vidim caskale ste i na tu varijantu...Mislim niko se ne vjenca nakon prvog susreta, prvo ide veza, pa zamisli da te u vezi vara, odmah znas da ne mozes jesti isti hljeb sa takvom osobom citavog zivota ili neko mora stvarno biti duduk da progleda kroz prste i vjenca se sa hajvanom...
RE: Da li biste ikad oprostile prevaru? 11.10.2010 11:27:26
veeseelaa
Marina u pravu si donekle al znam jako finih mama i očeva čija djeca varaju svoje partnere Kućni odgoj, ma ne, koja bi majka podržala prevaru? ili o istoj pričala u pozitivnom smislu Ne vjerujem, čovjek se jednostavno rodi "nemiran" pa vara, ili mu u odnosu sa svojim partnerom nešto nedostaje pa traži na drugom mjestu ili jednostavno nema petlju da se casno razidje sa partnerom jer ga vise ne voli pa onda ljubav trazi na drugom mjestu
< Poruku je uredio veeseelaa -- 11.10.2010 11:28:52 >
RE: Da li biste ikad oprostile prevaru? 11.10.2010 12:09:31
shejla
ja ne mislim da ima razlike u vezi i braku (mislim na pravu ozbiljnu vezu, a ne onu koja je sama od sebe avantura i bez varanja). Zasto??? Zbog papira iz Opstine??? Pa nije to ono sto nas drzi zajedno, valjda?! Ne znam da li bih oprostila... ali mislim da NE bih reagovala ono: "Gubi mi se iz kuce!!!". Vjerovatno bi bilo nekih pitanja i potpitanja od kojih bi zavisilo... Prije svega, da li je to bilo samo jednom i zasto?... I zasto mi uopce govori? (ako bih saznala sa neke druge strane, vjerovatno bi bila nesto "teza" pitanja, hehe)
A ako je neko sam od sebe "nemiran", kao sto rece veeseela , taj vjerovatno nece nikada ni biti spreman za brak ili ozbiljnu vezu, pa nece ni doci do porblema sa varanjem...mislim
< Poruku je uredio shejla -- 11.10.2010 12:10:53 >
RE: Da li biste ikad oprostile prevaru? 11.10.2010 12:11:24
Mona Mohamed
Prevara se ne prasta. Nikada.
Čovjeka kojeg se naopako vodi, postaje duševno i duhovno sve bolesniji… Odstupi li previše od svojih osnovnih pretpostavki, od uslova za vlastiti razvoj, od plana po kojem je skiciran, naći ce se u nevolji i doživjeće slom. Aisha..30.7.2010.
Od rođenja bebama je potrebna ljubav i pažnja, a njihovim ro
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.