bebbe RR
|
Dobar dan, drage prijateljice mame i bebe 2008. Mi smo OK, nikakvih naročitih posebnosti. I jedemo i spavamo relativno dobro. Po cijele dane se igra i pravi je nemirko. Stalno nešto traži, i nečim se bavi. Čak se i svadja - stisn šakice i nešto ljutito brblja, ma baš smiješno. Najčešće se svađa s Anjom, ako joj ova ne da nešto svoje. I, onda neće Anju po desetak minuta nakon svadje... Dugo se nismo vagali i mjerili, ali, 16. oktobra imamo pregled u razvojnoj ambulanti, pa ćemo tamo to obaviti. Inače, Ema se na trenutke sasvim pusti kada stoji, i da nije takav virtuoz u puzanju, vjerovatno bi vec i hodala. Preksinoc se je popela sama uz tri niza stepenica, do našeg stana, četveronoške. Bilo je toliko smiješno, da su se sve komšije okupile, a jedna ju je i slikala, pa ću postaviti slikice da nas vidite. Enna, kako prođe kod zubara?! Nadam se da nije boljelo. A, i ja imam i koristim tu originalnu Pavlovićevu i jako sam zadovoljna njom. Ono nedavno, kada je Ema imala dva dana crvenu guzu, koristila sam Niveimu kremu koja se zove "Prva pomoć za upaljenu guzu", i veoma brzo se je sve uredilo. Manuela, i ja se tako sa Emicom varakam da me pusti da napravim ručak. Meni je najteže to što je opsjednuta mašinom za pranje sudja, i čim je otvorim, eto je, pa me strah da se ne ubode ili posječe na escajg, ili da šta ne povuče na sebe. Sreća je da imam visoku pećnicu, tako da me barem to ne sekira. Anushka, vratiti se na posao nije lako. Mamama je najgori osjecaj da napustaju bebe, koji traje li traje, to sve znam iz svog prvog iskustva, ali, bebe su uglavnom super, prilagode se i prije nego sto mislimo. A sliku halve dfinitivno moramo potraziti:) A sto se tice rodjendana, i ja razmisljam kao ti - za Emu to još uvijek nije big deal, zato ćemo ga samo u dva navrata obilježiti s porodicom i prijateljima. Rođendani imaju smisla tek kada postanu zabava djeci. Aazra, polako, bice i posla. I specijalizovana izdanja su nešto, da te održavaju u formi. Ja radim kao dopisnik, i niti slučajno ne bih promijenila taj status, pogotovo ne sada od kada se je Ema rodila. Vidim, i vama se rodjendan blizi, jos malo. Mynxlee, drago mi je da je sve sa socijalcima rijeseno kako treba, to je najvažnije. Drago mi je i da vas nije neki pokvareni lik prijavio, meni je to bilo jako strasno. Nadam se da cete si naci odgovarajuci stan, jr na silu je bezveze kupovati. To treba da je dom, da je po vasem ukusu. A bravo za Ivanova nova dostignuća i zubiće! Nita, Ema još uvijek ponekad izbacije hranu, ali to je sada postao njen način da kaže da neće više. Koje mlijeko Kanita pije iz flašice, možda je ono uzrok za često kakanje? Anja je, kada je bila mala, kakala po četiri puta na dan, tako da sam pitala pedijatricu, i rekla mi je da je to sasvim normalno. A vakcine daju i ovdje protiv gripe, i naavno, to su te koje sam praćaš. Ovdje su sada stavili na listi obaveznih vakcinu protiv rota virusa, i jako sam sretna zbog toga, jer mi smo za nju dali skoro 200 eura. Ema još nije dobila tu vakcinu protiv gripe, ali razmišljala sam da je vakcinišemo, jer navodno ublažava i oblik ove nove gripe. Ideja za dnevnik je super. Dincii, curica nam se opet sredjuje?! Neka, tako i treba, šminkerica mala. Kako nam je Ajna i kako je Rijad proslavio rodjendan! Svima puse i lijep dan!