|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  84 85 [86] 87 88   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 2008
9.10.2009 11:44:24   
new mama
Drage moje pozdravcic i od nasuser posted image ,vidim opet nam tema bas aktivnauser posted image user posted image ,a bile smo se malo ulijenije, e kod nas nema vise previjanjauser posted image ,sad samo mazati da ne ostane oziljaki to je to,a u vrtic nece jos dok ne zamladi rana,user posted image i kaslje tako da nista iduce sedmice od vrtica,user posted image a Ajna juce sama odgulila kozicu gdje je bio plikuser posted image ,mozete misliti heroja,user posted image pa sad joj moramo motati rukicu jos da se ne bi uvrijedila,namazemo ljiljanovim i zamotamo,ma samo da ne ide vise kod dr.user posted image ..... e moja djevojcica vise nije cupo,osisala seuser posted image user posted image user posted image ,juce fino u frizerski i moja frizerka je osisala,mada je sad kao mali djecak user posted image ,ali narast ce kosica,ionako joj je ono bilo pretanko jer rodjena kosa nije opala i samo je rasla,sad nek fino raste jaca kosicauser posted image
Mi odosmo kod mog brace na kaficu pa je ovo samo kratko raport jer zurimo ,pa cemo se javiti malo opsirnije, i ovo pisem drugi put jer mi prva poruka nije proslauser posted image user posted image
Ljubimo vas sve pa se javimouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

A&V ~moje sve na svijetu ~

(odgovor članu manuela RR)
Neposredna veza do poruke: 2126
9.10.2009 16:55:04   
enna
Rijadu (sa malim zakasnjenjem)od srca cestitamo rodendan i da nam bude ziv i zdrav punoooo godina!!!user posted image user posted image user posted image

Drage nase drugarice evo da se i mi upisemo u dansnju listu javljanja hehehheh.
Ja sam vam juce bila kod cika dr. koji je ustanovio upalu desni hmmmm i dao m tablete neke i za taj sav posao od 10 minuta platila sam 108 eura tj. nista mi nije radio pogledao zube i samo nekim pincetom dirnuo zub i eto ti tolika cifra hahahhaah ali hajd nema veze meni je danas hB dobro i ndama se da u uskoro dole kuci pa cu to dole da sredim.Juce smo malo setale ja i moja princeza i bila je dobra u prodavnici kupi smo neku jaknicu i helanke i tukikicu za Enu a mama je sebi cizme nisu bas za Bosansku zimu antilop na stiklu ne ba veliku meni se svidaju bas.
Enici je guza i pisa hB dobro konacno i taj pakao je iza nas a ja jos malo imam kreme te Pavlovic pa cemo preci na nasu staru sto smo je koristili.Ovdje neko tmurno i tesko vrijeme pa se bas tako nekako i ja osjecam neka potistena uffff neznma vm ni sama opisati kako i zasto.Icicemo opet malo izaci dogovirili smo se sa prijateljicom i njnim malim da s vidimo u jedom trznom centru dok Ena ustane.Reakcija na vakcinu nije bilo a nadam se da i nece da cemo progurati i ova jos 4 dana bez ture ljubi majka svog alenog borca.
bebbe i moja Ena se svada prica na nekom svom jeziku heheheheh kao kineski mi se cini (sala) i kada ja galamim na nju ona digne prstic i ona meni prijeti nesto mozes misliti i ja onda sta drugo vec se samo nasmijem.Nekad zaista izgubim svu snagu sto od nespavanja sto od umora ali kada dode kao mala maca oko mene se uvija baterije su opet napunjene i krecemo u nove pobjede.Dali vi imate tu u Slo. kupiti Pavlovicevu mast ili ti poucujes od nekud???Ja je imam jos za par dana ne treba mi trenutn vise ali bi je volila imati u kuci pa zato pitam???
nita vidim da nam je i Kanitica velika djevojcica lijepo rucka sto je najvaznije a sto se tice stolice i moja Ena evo skoo ce joj godina i po ima solicu 2-3 puta dnevno i netreba da te brine svee dok ne vidis da je neki problem ili stolica druge boje ili sta ti ja znam.Oni su sada veci jedu vise i sve i svasta i normano da cesto idu i na wc.Bas ako si toliko preokupirana nazovi doktoricu ili odvedi Kanitu pa neka pogleda da nije kakav poblem mada mislim da se nepotrebno brines ljubi nam malenu princezu!!!!
dinciii user posted image  za malenu Rejhanu sto nije imala reakcija na vakcinu,a sto se nestasluka tice samo se covjk zacudi sta im sve padne na um u tim malenim glavicama.I ovdje se ne daju vakcine protiv gripe a ti si bas puno platila vakcine ja do sada niti 1 eur nisam dala za vacinacije primili smo sve redovne i vandredna je bila za hepatitis A i takode ni tu nismo platili.
Anushka mora da ste i vi u setnji ili Alen neda mami slobodno ni 5 min.Kako su tvoji zubi bolel li jos,slusa li nam Alen???
Gdje ti stanujes u Ze posto sam i ja bila tamo tokom rata pa ce jos ispasti da se poznajemo heheheh!!!!
aazra i vama se aBd blizi veliki dan vjerujem vam da ste sve okupirane oko proslave.Kako nam je Bilal nadam se da nije pokupio virus od tate???
mynxlee bas mi je drago da je razgovor prosao kako traba a kao sto ti bebbe rece nemojte zuriti sa kupovinom  jer covjek se zaista nekad zaleti kako se kaze ne razmisli dovoljno dobro nada se da cete u skorije vrijeme pronaci odgovarajuci stan i nadam se da ce tvoj muz ubrzo da ozdravi.Ivan je pravi momak a ne jopov kako kaze i mene ruke i leda bole uzas vjeruj mi da se nekad pitam dokle ce ovo da traje ali eto bilo je i gorih dana pa je sve iz nas hB.
new mama bas mi je drago za Ajnicu da nemate vise previjanja a ona je pravi borac pa je smjela otkinuti kozicu hahahah slatkica mala i ja se bojim peci vjeruj mi ovdje ih nemam ali dole kada odemo kuci uhhhh treba imati 4 oci.
Eto drage moje i moja princeza je ustala pa i mi polako idemo da se spremimo pa cemo u setnju a vama saljemo jedan veliki pozdrav i jedan veliki poljubaca za nase drage bebe 2008.
P.S.Kako bi bilo lijepo nekad se sresti na kafici sa mamama i bebama 2008!!!user posted image user posted image user posted image

23.04.2008-stigla mamina sreca poslije 9 godina!!!!

(odgovor članu new mama)
Neposredna veza do poruke: 2127
10.10.2009 0:15:13   
mynxlee
Taman htjela da vam pisem, kad ono mali smrdo kleci u kreveticu i trazi da ga uzmem. Zaspi pa se probudi. Sad vam tipkamo zajedno i smije se, jer mu zanimljivo kako pisem.

Danas se udario glavicom u krevetic i plakao. Nema ozljedu, ali bolilo ga je.

Da vas pitam, dajete li vi svojoj djeci ''Smoki'' s kikirikijem? Ja bih dala, ali bojim se zbog moguce alergije.

Ljubimo vas.

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

S jesenjim liscem dosla je i Antea 28.10.2010. i sletila u mamine ruke.

(odgovor članu enna)
Neposredna veza do poruke: 2128
10.10.2009 0:16:37   
mynxlee
äl 8j y≈∂∂® çƒwds

Evo nesto i od Ivana za njegove drugare i drugarice.

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 2129
10.10.2009 8:24:43   
malaaaa
IZVORNA PORUKA: mynxlee

Taman htjela da vam pisem, kad ono mali smrdo kleci u kreveticu i trazi da ga uzmem. Zaspi pa se probudi. Sad vam tipkamo zajedno i smije se, jer mu zanimljivo kako pisem.

Danas se udario glavicom u krevetic i plakao. Nema ozljedu, ali bolilo ga je.

Da vas pitam, dajete li vi svojoj djeci ''Smoki'' s kikirikijem? Ja bih dala, ali bojim se zbog moguce alergije.

Ljubimo vas.

jadnicak mogu mislit kako ga boli ali tako se uce ovaj moj se jednom udario u kreveticu i rasjeko usnu bilo mu oteklo a smoki ja mu dajem vec dva tri mjeseca ja u bosni uzmem one crvene kesice od kikirikija taj najvise voli..

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 2130
10.10.2009 8:25:17   
malaaaa

IZVORNA PORUKA: mynxlee

äl 8j y≈∂∂® çƒwds

Evo nesto i od Ivana za njegove drugare i drugarice.

user posted image user posted image

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 2131
10.10.2009 9:21:32   
enna
Dobro jtro drage mame i bebice 2008!!!
Samo da vas pozdravimo mi smo imale uzasnu noc heheheheh,tj Ena je zaspala oko 23.00 a ja oko 00.00 mm nije stigao sa puta a kako zivimo u prizemlju kuce tako reci moze nam zakoraciti kroz prozor u stan i ja u kuhinji ostavila otvoren prozor ali roletina je spustena i taman pocela da tonem u prvi san kad ono tup tup meni se ucinilo kao na roletinu neko da lupa ja sam umrla od straha ako mi vjerujete umirim se nisam smjela ni izaci iz sobe i tako vam ja svu noc osluskujem zvukove pa nisam nista spavala a i Ena se budila 4 puta pa sam basss uuuhhhh slomljena ali dobro je da nije "slucajni prolaznik" svratio hahahaha.
Ena je dobro evo doruckovala pa cemo malo pospremiti kucu i ceekamo tatu pa cemo u hodanje.
mynxlee bas mi je zao Ivana sto se udario ali bit ce toga sada sve vise znam po Eni i to bas udari se u glavu al jaki su oni nama.Ja Eni smoki dajem takode i to vec odavno dobro i ona je nesto starija od drugova i drugaricauser posted image  i nije imala nikakvu reakciju hB i bas ga voli ovdje u Italiji ima samo sa srom a ona taj ne voli vec kao sto malaaa rece meni moji posalju onaj iz Bosne 5 za 1 Km  nuno cini mi se i ona ga obozava tako da gdje god idemo on je u torbi i kuci kada smo nosisvoju zdjelicu zamnom i trazi ako zeli da ga rucka.
Eto ljubimo vas i vase nestasne pacice ja i moja nestasna princezica!!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu malaaaa)
Neposredna veza do poruke: 2132
10.10.2009 9:28:32   
Anushka
dobro jutro:))
kratko cemo! Alen je juce skontao kako staviti prst u nos pa cijelo jutro kopa nosic:)))) meden je. Stoji bez pridrzavanja a hoda drzeci me za jednu ruku, stabilan je, ali neka ga jos ovako, vec ga je sada tesko stici.
sa zakasnjenjem cestitamo Rijadu prvi rodjendan!!!
nita dugo te nije bilo? mislim da sam broj stolica nije problem koliko njihov sastav, boja, itd ne sekiraj se. kako si ti podnijela prestanak dojenja? a mama i svekrva rade obje a i ne slazemo se bas oko odgoja, mama mi je prestroga a svekrva prepopustljiva pa je bolje ovako da se izigraju sa njim par sati i to je to. I onako svakoga izmori za sat vremena a one i nisu tako mlade i snazne da izdrze alenov tempo.
bebbe bas juce kazem mmu kako nisam pozelila posao jer mi je muka od pomisli da ce se dijete vezati za tamo neke tete umjesto za mene i njega, da ce ga neko drugi umirivati kad se uznemiri, uspavljivati i hraniti, dozivljavati nove poduhvate i uzivati u njemuuser posted image  ali vidjet cemo kako ce ici, jos nemam odgovora ni sa jednog od konkursa pa se unaprijed sikiram! a veliko user posted image  za puzanje uz stepenice!
mynxlee drago mi je da je sve proslo OK u vezi stana i soc sluzbe, kako je divno zivjeti u uredjenoj drzavi, bar nekoga zanima kako i u cemu ti odrasta dijete, gledaj na njih kao na podrsku i pomoc ako kako mozes i sretno u potrazi za svojim domom:) i ja alenu uopste ne dajem smoki, stapice i sl grickalice, "mezi" kiflu i voce, i ponekad neki cajni keksic.
enna hvala Bogu pa je prestalo crvenilo da se napokon oporavite. I rijetko smo u setnji ali nema mira ni sekunde, evo sad sam mma angazovala pa zasjela da nadoknadim pisanjeuser posted image  penje se uz ziduser posted image  a juce se uhvatio za vrata od frizidera i cuva se sam, tj kao zgib da je napravio, snazan je da se isprepadam. pokusava se popeti na prozor da se igra sa stekom a mene panika hvata jer smo na 4.spratu i smisljam kako da to zastitim jer je vec davno skontao kako se otvara prozor.. i ovdje je trnurno do podne, a onda 3-4 sata predivnog jesenjeg vremena u Ze, ja sam rodjena crkvicanka i tu zivjela dok nisam otisla studirati a od kako sam se udala na jaliji zivimo. mozda se i znamouser posted image
new mama veeliki poljubac za hrabru curicu, drago mi je da zarasta opekotina, ali lutkica kaslje? bas nema mirauser posted image  zelimo vam sto prije da ozdravite!!!
manuela bas mi je zao, jeste li razmisljali da se preselite u Ze? to je baas puno vremena na poslu i van kuce, jos ako on vozi bas je groznouser posted image  a sto se rodjendana tice, i mi cemo slicno u tri ture najmanje:))
aazra mi smo koristili hodalicu ali to su vec neke predpostavke, neko kaze da kasnije prohoda uz hodalicu a neko da ranije, ali mislim da bas i nema neke veze. a racunas od kad hoces:))) obicno cekaju da dijete samo predje sobu, napravi 5-10 koraka ali prvi korak je prvi korak! tako da mozes reci da je napravio prve korake a nije daleko ni prohodavanjeuser posted image
dinciii ja sam vrlo skepticna oko tih vakcina za gripu i sl vanrednih, bar ovdje gdje eksperimentisu i varaju cak i na tome. Sjecam se dosta serija vakcina gdje su ljudi redovno oboljevali od gripe cim bi primili vakcine - valjda nisu bili dovoljno umrtvljeni virusi. Ove redovne smo primili skoro sve, HiB nije bil ona stanju cijelo ljetouser posted image  a MRP necemo zbog jajeta ni pokusati do iduceg ljeta. Od mma brat u Svedskoj ima TBC a nedavno mu je i jedan prijatelj umro od TBCa u 40toj godini pa smo vrlo ozbiljni sto se toga tice..
eto drage moje, mislim da sam "pokrila" desavanja dok me nije bilo, hehehe puno vas pozdravljamo ja i Alen!

(odgovor članu malaaaa)
Neposredna veza do poruke: 2133
10.10.2009 10:32:16   
idana_85
Evo nas,dobro smo i zdravo, nismo vas zaboravili,samo smo stalno u nekoj frci. Proslavili smo prvi rodjendan, super je bilo. Hvala svima na cestitkama. Jucer smo isli i na bocu. Malo smo plakali,nista strasno,. Dugi smo 83 cm i imamo 11kg, doktorica je odusevljena,rekla je da izgleda kao beba od 18 mjeseci.

new mama, kako je Ajnica?

aazra, bas mi je zao za taj posao,ali bice, ne brini? Kako nam je drug Bilal? Nedostajete nam....

mynxlee rijadu je bio cuni takav, znaci kozica se nije mogla prevuci,samo bogdicu na vrhu. Kad smo ga osunetili rekli su nam da je rodjen sa prevucenom kozicom pa su mu gore to malo rasjekli, medjutim znam da to nije tako jer me odmah smrdo popiskio....Ali kad su skinuli kozicu bili su ispod sve komadi gnoja, a po cuni ranice od toga i rekli su nam da smo jos koji mjesec cekali da bi nam operacija bila neizbjezna. Tako da ti je moj savjet da porazgovaras o toj kozici sa pedijatrom ili vec nekim i da dobro vodite racuna o tome. Isto tako da ne dizete cunija kad se oblacite,vec da bude na jajima...
Doktorica je jucer bas rekla da vodimo racuna i o kozi oko cunija, da je to nekome deblje, nekome tanje i da provjeravamo jesu li jaja na svom mjestu,jer se gore znaju sakriti,posto je to kod rijada malo deblje. Da se neprepadnem ako nekad jaja nema tu, jedno ili oba, ali ako se to desi par dana, da se javim....

anushka i rijad samo dira cunija,cim mu se skine pelena, razvlaci ga jadnicka ko zvaku i sve mu je to smijesno. Uh da hoce i rijad nauciti malo cackati nosic, oni njegovi slinci nekada bas znaju biti grozni,a ne da da mu ja cistim nosic...neka nauci pa neka sam...

nita, koliko dugo traju te ceste stolice? jesu li normalne ili je proljev? rijad nekad zna par puta dnevno kakiti,a nekad ni dva dana...obrati paznju koliko jede...rijad kad jede fino ovu hranu osim dojenja puno cesce kaki....Mislim da ne trebas brinuti ako je stolica ok, samo neka mala princeza fino rucki

skvo...kako je proslo razdvajanje od umceta i povratak na posao? samo se ne dajte

ja vas zenice podzravljam,jedva gledam od umora,odoh malo spavati dok rijad spava pa odoh na odmor kod svojih koji dan, ljubimo vas mamice, i vase slatke bebice

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 2134
11.10.2009 22:12:13   
mynxlee
Samo da vam se kratko javim. Ivan i ja smo dobro, samo tatu nam je uhvatila gripa, pa smo Ivan i ja vise u karanteni nego tata, da se ne bi i mi zarazili.

Ljubimo vas.

(odgovor članu idana_85)
Neposredna veza do poruke: 2135
11.10.2009 22:16:33   
dinciii
Dobro Vecer drage moje drugarice...Evo da se i mi javimo ovde malo..Rejhana je dobro,vesela i prava nestasna djevojcica,samo bi da negdje skita.Mm je nosi prema kuhinji ona gleda u izlazna vrata konta opet ide negdje user posted image   Danas sam zapazila donju dvicu...A vjerujte da je vec povelika,nisam nesto zagledala ovih dana kad danas imam sta i vidjeti user posted image Inace je super,hvala bogu pocela mi je dobro jesti i sad skoro sve jede sto joj dam vise nista ne odbija!

Myxnlee
i ja svojoj dam smokija...Nije bilo nikakvih reakcija hvala bogu...I bas ga voli..Naucila je sama uzimat iz kesice user posted image isto uzmemo onaj iz Bosne narandzasti jer je mekan i da se fino istopiti...Drago mi je da je sve rjeseno za stan!!!

Anushka ma neznam sto se tice tih vakcina..MEni nije bas bilo svejedno da joj ne dam protiv meningokoknog virusa i sad ne znam kako kod nas zovu tu ovde pheumokokken..TO se u zadnje vrijeme pocelo cesto pojavljivati..A sto se tice vakcine protiv gripe,super je prihvatila i evo hvala bogu ja dva puta mm jednom bili bolesni ona nista...Mislim ne kazu da dijete nikako nece dobiti gripu al ako dobije dobit ce je u manjoj mjeri...AL eto svako ima svoje misljenje ja radim kako mi pedijatar savjetuje user posted image

Nita Rejhana isto zna nekad cesto kakiti...Eto npr.danas je 3 puta user posted image

Enna kako to da ti osiguranje ne placa..Ja nista do sada nisam placala ovde...NEki dan mi je dosao obracun od prosle godine...2000 eura samo bolnica uzela kad sam se poradjala user posted image al hvala bogu sve oni placaju...Enna ovde te pitaju hoces li peumokokken i meningokokken..Ne znam jel se u italiji isto tako kaze..One su po 90 eura a moraju se svaka po tri puta dati do godine i onda poslije sa ne znam tacno mislim 5 godina opet po jedna!!!One su najskuplje!!Znaci svaki put 90 eura dam..I kad zbrojis eto ti fine cifre user posted image a za hepatitis ja nisam placala!!!

KAko su nam ostale bebice????

Pusa od mene i Rejhane

http://neckodina.weddingannouncer.com/

Slatka Rejhana rodila se 12.12.2008

(odgovor članu idana_85)
Neposredna veza do poruke: 2136
12.10.2009 9:59:39   
enna
Drage drugarice da vam se i mi javimo uz jutarnju kafu jutros smo utale u 9.00 noc bez budenja je jos uvijek samo san ali sta se moze.Ena je masala dobro rucka kako kada nekad vise nekad manje kao i mi odrasli spavanje je tu i tamo uobicajeno.
Eh juce se desilo nesto neuobicajeno,Ena bila vani sa mm igrala se i ukakila se a taman nekako vrijeme spavanja joj reko hajde da je istusiram pa ce na spavanje i ja je lijepo istusirala spremila na spavanje i ona gledala neke reklame na tv i ja onako sjedila u dnevnom a ona na podu kad vidim ja ona se umirila ja pogledam ona srce moje zaspala na podu to se nje desilo evo nikada u ovu godinu i po dana hahahahha slikala sam je pa postavim vam sliku.
dinciii nismo se sporazumile ja iz svog dzepa nisam platila ni jednu vakcinaciju i ovdje djeca do 6 godina zivota ne placaju nista oslobodeni su placanja osim lijekova koji nisu na recept.Ovdje u Italiji su ti pneumococo i meningococo spadaju u obavezne vakcinacije (nravno niko te nemoze prisliliti da je primis) i takode se prima iz 3 doze prva je sa 3 mjeseca,druga sa 6 mjeseci i treca sa 16 meseci (Ena treba tu sda da primi kasnimo malo radi njene prehlade pa je to posljednja i onda sledeca je od 6 godina) a meningococo primila je od 13 mjeseci pa ce sa 6 godina i onda sa 15 godina takode iz 3 doze znaci daje se.A tu protiv gripe ovdje i nije neka velika zima ne prima se bar ti ne savjetuje pedijatar a hepatitis A je pitalo dali zelimo posto putujemo u BiH i kao nasa drzava po njihovim statistikama ima rizik od hepatitis A i ja sam naravno prihvatila i te i primila je iz 2 doze  to je to jos znaci imamo samo za pneumococo zadnju dozu i do 6 godine smo mirni sa vakcinama.
Pusa svim bebama i mamama evo moja smida mala se ukakila pa se idemo malo urediti cujem o se caoooo!!!!

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 2137
12.10.2009 16:34:20   
dinciii
Enna mislila sam na tvoj zub ne na vakcine user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu enna)
Neposredna veza do poruke: 2138
12.10.2009 20:47:56   
manuela RR
IZVORNA PORUKA: Anushka

manuela bas mi je zao, jeste li razmisljali da se preselite u Ze? to je baas puno vremena na poslu i van kuce, jos ako on vozi bas je groznouser posted image  a sto se rodjendana tice, i mi cemo slicno u tri ture najmanje:))

Draga Anushka,ne razmišljamo o takvim drastičnim rješenjima jer je rečeno da je privremeno,na 3 mjeseca,pa eto nadamo se da će tako i biti.

Mene već tri dana muči zujanje u ušima,zuji mi neprestano,svi kažu da je to od visokog pritiska,ja sad svoj mjerila kod mene nizak 100/70.
Ne boli me glava ili nešto slično,samo mi stalno zuji u ušima.
Sad evo jedem čips i pijem dosta vode da mi pritisak poraste,pa da vidim hoće li mi biti bolje.

New mama
drago mi je da je Ajnici ruka bolje,nisam znala da je povreda tako ozbiljnauser posted image .
Mi smo Emira ošišali još u julu,jer su takve vrućine bile a njemu se jadnom kosa lijepila,uprkos odgovaranjima od toga kao zbog običaja da sačekamo da napuni godinu  mi smo ga na svoju ruku ošišali.
Kosa mu je i sad porasla pa ćemo ga za rođendan ošišati po drugi putuser posted image

mynxleee ja sam već navikla na svakojake vrste udaraca jer stalno pada,a i Emir se izgleda navikao pa se uopšte ne buni kad se udariuser posted image user posted image user posted image
Ja Emiru dajem smoki već neko vrijeme,dajem mu kad mi treba vremena da popijem kafu jer je jedino tako mirauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

idana_85user posted image user posted image user posted image user posted image Rijad je pravo napredanuser posted image user posted image user posted image user posted image duša slatka.
Emir mu čestita rođendanuser posted image
enna mogu misliti kako je slatko zaspala,izmorila seuser posted image
Emir je tako jednom zaspao u hraniliciuser posted image user posted image user posted image

Juče smo dobili tutu,tuta je u obliku auta,pa on isli da je autić i sjeda u nju i nogama se gurauser posted image user posted image user posted image user posted image smiješan je skroz.

Eto toliko od nas...

< Poruku je uredio manuela -- 12.10.2009 20:52:15 >

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

(odgovor članu Anushka)
Neposredna veza do poruke: 2139
12.10.2009 23:25:40   
nita
Dobro veče, drage mame i bebe! Ovih dana imamo majstore, pa se ne stižem javljati. Kanita je dobro, hB. Nema više onako česte stolice. Odoh sada spaati, jer sam baš umorna, a sljedeći put vam pišem opširnije.
Laku noć!

(odgovor članu manuela RR)
Neposredna veza do poruke: 2140
13.10.2009 7:33:14   
Anushka
Dobro jutro mame i bebe 2008!
mi smo imali buurnu noc. Inace ovih dana slabo spava po danu, dva puta po pola sata, a juce je vrlo rano ustao - oko pola 5, pa je spavao cak 20 min oko 9 i cijeli dan nista. Oko pola 4 popodne ga slomi, i do 5 je kunjao dojeci pa se razbudi pa opet par minuta kunja i na kraju zaspao.. i ustane u 10 naspavan - a ja i mm navikli na rano lijeganje sa njim ko zombiji.. i mm zaspi a ja do pola 1 tutnjala po kuci.. snijeg padao a nas dvoje gledamo crtane, plesemo, pricamo i igramo se.. inace pricalica sad sav ozbiljan nagovori se nesto i ode, nesto spominje "adn, ladn, hadn" pa se mm zeza da zove bin ladenauser posted image  a zvuci njemacki - doduse, prvo je sa 6 mjeseci rekao "ih hab gab" (prevedeno na njemacki bi bilo "ja dadoh")a jos je plava kosica - pravi mali svabouser posted image user posted image user posted image  ovih dana stoji sam bez oslonca, igra se sa igrackom u ruci ili pljesce ili samo nas gleda, ali stoji i po minutu-dvije i onda se ili uhvati za nesto ili sjedneuser posted image  a hoda samo pro forme drzeci mi ruku ili gurajuci hodalicu pored sebe i ne da se posjesti nikakouser posted image  
nita hvala Bogu pa je Kaniti bolje, a odmah si i ti mirnijauser posted image  sretno sa majstorima, jest da vas vrijeme i ne sluzi pa valjda ce brzo zavrsiti..
manuela sretno vam kako god se organizujete, imas li pomoc u blizini? ja se psihicki pripremam na to da ce mm vjerovatno u svedsku na 20-30 dana i da ostajemo ja i alen samiuser posted image  a roditelji mi vise odmazu nego pomazuuser posted image  svekar i svekrva panice i znaju se npr rasplakati ako se ne javim ni na kucni ni na mob (bude prazna baterija ili ne cujem da zvoni ili sam napolju isl) a moja mama kao da u inspekciju dodje, sva prica se svede na moras ovo, ne smijes ono, radi mu ovo, radis li mu ono uhh smori me.. a za to zujanje, obicno jeste pritisak u pitanju ali mozda i neka blaga upala uha ili grla, ili se zacepilo uho.. ako potraje obavezno se javi dr!
enna nek si je slikalauser posted image  mogu misliti kako je slatka, alen je jednom davno zaspao u hodalici sa kiflom u ruci, i nikad vise nije tako zaspaouser posted image  ali jeste dok npr plesemo (on mi u rukama a ja skacem i u po frke samo nasloni glavu na moje rame i zaspi) ma slatki su nam skroz, evo sad se smijem, mm uzeo onaj laser svjetlo i upalio a alen ganja crvenu tacku, i ne odustajeuser posted image
dinciii sto se vakcina tice ovu trecu dozu HiB vakcine nismo primili jer je nije bilo ni jednom kad smo isli / zvali, dva-tri puta smo samo zbog nje dolazili i nema, a mora se primiti prije god dana tako da cemo je morati propustiti ne svojim izborom. A MRP vakcina (Morbili, Rubeola, Parotitis) je "uzgajana" na jajima, a posto smo imali alergijsku reakciju na bjelance, probat cemo jaje opet tek na proljece i to polako kao da ga prvi put uvodim - zumance 1/8 pa sve vise i vise, i ako bude sve OK do ljeta onda cemo je primiti, a ostale smo isprimali redom. A ove vanredne ne vjerujem da cu.. pogotovo ove protiv gripe i sl sto se na frku podijele kad se epidemija vec pocne siriti, ja inace imam jak imunitet na gripe i prehlade (nisam sigurno 10 godina bolovala a mozda i vise, i kuc kuc da tako i ostaneuser posted image ) i nadam se da sam mlijekom prenijela i alenu, za sada ih je uspjesno izbjegao, a sa cim se sve igrao i sta je sve u usta stavio nema sa cim se nije susreouser posted image  cak je i zir uspio zagristiuser posted image  a o liscu i granju i travi i pijesku da ne govorim, WC mu je najdrazi dio kuce i non stop je na podu tako da i prirodnim putem jacamo otpornost:) a meningokok i pneumokok se ne daju ovdje koliko znam, meningokok napada mozak a pneumokok pluca.
idana_85 mashala za Rijada!!! i ja nekako jedva cekam da prodje rodjendan, bas mi je nesto stresno pogotovo sto moram misliti na ponasanje svojih i mmovih roditeljauser posted image  a sinoc sam se uvalila od smjeha, dok je spavao skinula u pelenu da ga presvucem je je prepunio i on onako u snu cim sam ga skinula za pisu i poteze li poteze a spavauser posted image user posted image user posted image  
mynxlee ne sekiraj se za udarce, sad su u toj dobi da kako kazu nije beba ako nema modrica, iako mene dusa boli na svaki i najmanji bol koji dozivi, on se vise i ne buniuser posted image
eto, pozdravljamo vas ja i moja pricalica, eno ga galami brrrm brrrm sto je znak da mu je dosadno i da je ljutuser posted image

(odgovor članu nita)
Neposredna veza do poruke: 2141
13.10.2009 14:46:08   
nita
Ćao! Kod nas je sinoć i danas baš hladno. Sinoć nam grad bio obijelio, a jutros snijegu ni traga, osim ono malo na brdima.
Kanita je počela da nas oponaša. Uzme četku i češlja kosu. Merjem se igrala tubom od potrošenog ubrusa i gledala kroz nju, a Kanita kad je uzela tubu radila je isto user posted image . To nam je tako interesantno.
Bebbe, bravo za Emino puzanje uz stepenice! Mogu da zamislim kako se zadovoljno osjećala kada je stigla do stana, a ujedno i iznenađeno što je toliko ljudi posmatra.
Anushka, kako je krenulo Alen će prije rođendana prohodati, aBd. I Kanita se pusti da sama stoji, ali ni blizu kao Alen. Ona se oslobodi samo na par sekundi, a nikako neće da hoda dok je držim za ruke. Što se tiče prestanka dojenja, nije bilo nikakvih problema, hB. Kanita je postepeno prestajala dojiti i tako se i mlijeko povlačilo. Kako ide dojenje kod vas? A naši majstori nemaju previše veze sa vremenom. Radili su nešto oko radijatora, jer smo proteklih godina redovno uz gradsko grijanje koristili i električne grijalice. Sad su nešto proširivali, brusili, varili...
Mynxlee, i Kanita je nekoliko puta jela smoki sa kikirikijem, i hB nije bilo nikakve reakcije. Mnogi ne preporučuju smoki, ali je to teško ispoštovati u našoj sredini. Nane maksuz kupe smoki da imaju kad im unuka dođe :)
New mama, gledala sam Ajnine slike sa rođendana. Ma, preslatka je! Čekamo i sliku sa novom frizuricom...
Manuela, Je li prestalo zujanje u ušima? I ja ponekad imam nizak pritisak, ali malo masnije supe, voćnog soka, mineralna voda i tuširanje mlakom vodom to brzo riješe.
Enna, preslatko je to kako je Ena zaspala.Tražila sam i sliku da pogledam, ali je još nisi postavila. Pusa uspavanoj ljepotici :)
Dinciii, čestitke na novom zubiću! Sada ih je 5?
Idana_85, Rijad je velik momak! Mašallah! Ja znam neke dječake koji imaju dvije godine a nisu teži od Rijada.
Pusica

(odgovor članu Anushka)
Neposredna veza do poruke: 2142
13.10.2009 15:04:57   
bebbe RR
Kratko javljanje i od nas. Standardno smo OK. Imamo goste, pa s ne stignemo javaljati. Ema je, Hb, super. Napravili smo i prve koračiće! Pusa i pozdravi svim mamama i bebama, do idućeg, opširnijeg javljanja. 

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu Anushka)
Neposredna veza do poruke: 2143
13.10.2009 15:30:42   
enna
Pozdrav i od na nemam vremena za dugi post mi smo ok mama malo smrca ali nista strasno.Veceras vam se javim sa duzim postom.
nita postavila sam slike od Ene pa mozes vidjeti kako je zaspala mamina ljubav user posted image user posted image user posted image
Ljubimo vas ja i moja malena!!!

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 2144
13.10.2009 15:46:02   
dinciii
Ej drage moja evo i nas...Moja REjhana me izludi zadnja dva dana nervozna je nista joj ne godi..i koka joj se upalila...Kontam sutra je odvesti doktoru jer nikako da prodje 3 dana...

Hvala nita sada ukupno imamo 6..Mashala user posted image

Ma Anushka svako ima svoje pravo i svauser posted image ko zna gdje ce sta ce ..A to da te vakcine napadaju ne bi ovde davali a vidis u Italiji su cak obavezne tako da vjerujem u doktore ovde i da se treba vakcinisati..

SAda zurim nadam se da ste mi sve dobro ljubimo vas puno!!!

(odgovor članu enna)
Neposredna veza do poruke: 2145
13.10.2009 16:01:21   
malaaaa
pozz za mame i bebe evo javljamo se imi malouser posted image
bebeeuser posted image za Emicu i mi smo pravili prve koracice ali ovaj moj sad pola sobe predje bas sam sretna zbog toga ali je malo i napornouser posted image sada sve vise i vise se pusta tako da nesmijem maknuti od njega nedaj boze da nece upast i udarit se jer sve mi oko stola hoda pa me strah  stakleni stolic...dinciii meni svaki put pomogne Lasepton krema ahmedu cim crveno ja namazem jednom i nestane hB  ova krema mi je spas uzmem je u apoteci pa probaj rejhanici mozda joj pomogne pusa za sve mame i bebe od nasuser posted image

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 2146
13.10.2009 16:14:05   
dinciii
Ma imam tu kremu al ne pomaze..Sad je perem sa hipermanganom i onda stavim jekoderm...user posted image

(odgovor članu malaaaa)
Neposredna veza do poruke: 2147
13.10.2009 16:14:51   
dinciii
Bebbe sad tek procita za prve koracice...Bravo za nasu Emu user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 2148
13.10.2009 16:20:01   
malaaaa
IZVORNA PORUKA: dinciii

Ma imam tu kremu al ne pomaze..Sad je perem sa hipermanganom i onda stavim jekoderm...user posted image
njemu pravo pomogne kao sto rekoh ali u svakog dijeta nije koza ista pa svakom razlicito pomaze probaj to ili najbolje odes doktoru da ti on prepise

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 2149
13.10.2009 19:07:25   
dinciii
PA i meni pomaze na guzi extra al ovamo ne...Pa vidjet cu da odem sutra ako se ne smanje tackice!

(odgovor članu malaaaa)
Neposredna veza do poruke: 2150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  84 85 [86] 87 88   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  84 85 [86] 87 88   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *