|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  81 82 [83] 84 85   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 2008
23.9.2009 15:06:49   
enna
Drage moje evo i nas da vam se javimo nisam vas iscitala kao i obicno jer sam sve u nekoj trci frci neznma ni sama sta me snaslo.Ena sda da vam kazem prije 2 noci je pala i rasjekla gornju usnu stavila neku svoju krpu na glanu sto spava sa njom i bub na plocice bila sa mm i rasjece gornju usnu kada sam vidjela krv umalo da sam se onesvjestila vjerujte mi inace se bojim krvi a jos kada sam vidjela svoje pile uhhh malo usnica navece bila natecena stavljali hladne obloge i proslo.Onda prekljuce vidim da joj je kokara sva crvena tj. da ima sve sitne crvene tackice n guzi ne vec na kokici ne ces vidim ali me bas neki strah isla sam u apoteku dali su mi neki samponic i neku kremu na bazi cinka pa evo od sinoc smo na toj terapiji ali bojim se bezuspjesno mada mi je dr. u apoteci rekla da moram koristiti para dana da bi se vidjelo poboljsanje.Vidjet cemo do petka aBd ako n bude nekog pomaka vodit cu je pedijatri da vidi da nije slucajno neka infekcija.Onda svako malo padne udari se place uhhhh vjerujte mi da sam toliko pod nekim pritiskom da bih najradije explodirala uzasno se osjecam tuzna sam razdrazljiva ma sve nekako mi se skupilo.Jos mm kada se Ena tako udari umjesto da djete tjei on nabraja kako ovo zasto ono itd. nezna se jednostavno kontrolisati uhhhh pa mi tako nekad ide na zivce da bi ga najradije osamarilauser posted image .Takode sam zboravila reci da se Ena evo ima par noci budi oko 03.00 i zaspe oko 05.00 radi ceka mozda radi tog pada pa se mozda prepala ili vidim 2 gornje trojke nikako da joj niknu a toliko se bjele uhhhh sunce moje nadam se da ce i ova faza proci aBd.Eto drage moje vidim samo u nekom letu kako sam vas prelisala da je emma dobila zubic-CESTITKE!!!!user posted image user posted image user posted image
Anushka vidim da nam se drug udario znam kako si se osjecala i cestitke na hrabrosti kod zubarauser posted image user posted image a hodanja sto se tice moja Ena je prohodala sa 15 i po mjeseci odjednom ustala smakela ruke mm i pustila se da hoda sama a puzati je pocela tek poslije prvog rodendana zato ces se samo iznenaditi kada Alen dode za tobom u kuhinju ili spavacu!!!
Dincii sretno vam ako se usudite da idete busom a poljubac za malenu princezu!!!
Drage moje ljubite mi princeve i princezice od Ene i njene mame pa se pisemo i citamo poslije ako uspjemo llimo vasss caoooo i cuvajte se!!!

23.04.2008-stigla mamina sreca poslije 9 godina!!!!

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 2051
24.9.2009 11:53:11   
dinciii
Drage moje mi smo se odlucili da idemo,pa danas se pakujem user posted image user posted image user posted image eto javim vam se kad stignem u Tuzlu...NEmate pojma kako sam uzbudjena user posted image user posted image user posted image ljubimo vas punoooo

http://neckodina.weddingannouncer.com/

Slatka Rejhana rodila se 12.12.2008

(odgovor članu enna)
Neposredna veza do poruke: 2052
24.9.2009 15:11:57   
enna
Dincii sretan put i lijepo nam se proveedite!!!
Evo drage moje samo da vam se kratko javimo Enu sam vodila kod pedijatre i ima gljivicnu upalu jadnica sinoc nije svu noc spavala to je svrbi pece vjerovatno tako grozno izgleda pa stvarno neznma sta se ovo desava od kada sm doli iz Bosne stalno sam u bolnici i apoteci nadam se da ce je aBd brzo proci dobili smo kremu da joj mazem 2 puta dnevno.
Drage moje javim vam e poslije idem pokusati da je uspavam pilemoje nemoze neci pozu za spavanje toliko je boli a kada joj skinm pelenu ona stalno cese uhhh ocajna i iscrepljena sam vamuser posted image pusaaaa svim bebama i mama!!!1

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 2053
24.9.2009 16:47:43   
Anushka
enna, natopi pelenu pamucnu rivanolom (bar kod nas se zove rivanol, zuta tekucina dezinfekciono sredstvo koje ne iritira kozu) i stavljaj joj pamucne pelene koliko mozes, i kod nas je krema nistatin, ne znam pod kojim imenom se prodaje u italiji. nadam se da ce uskoro proci, a remzy je tako amberu naucila na tutu, pa mozes pokusati i ti:))

ja sam izvadila i 6ti zub, imam ranu od 4 kutnjaka u donjoj lijevoj vilici a bole me i preostali zubi na toj strani pa se bojim da jos nije gotovo. Vadjenje je dobro proslo ali kako me anestezija popustila hocu plakati od bolova, a alenu mi mali rodjendan i dosli mi svekar i svekrva a ja ne mogu gledati od bolova a kamoli pricati i druziti seuser posted image
sretan put dinciii! puno pozdrava i za ostale mame i bebe

(odgovor članu enna)
Neposredna veza do poruke: 2054
25.9.2009 9:59:30   
bebbe RR
Dobar dan, drage drugarice mame i bebe!
Hvala za čstitke za naš šarmantni prvi zubek.
Opet neću dugo, jer nam u subotu dolaze prijatelji iz Sirije, pa imam dosta toga za spremiti, a sve vi znate koliko sve ide sporije sa bebicom.
Mi smo Ok, osim što nam je crvena guza. Ne znam zbog čega, čula sam da može biti od zubića.  Noću se Ema već standardno budi, malo s hranom zeza, ali je bolja nego predhodnih dana.  Non stop je u pokretu, hoda uz kauč, puže na sve moguće i nemoguće načine, igra se, pjeva...
Svima vam šaljemo pozdrave i poljupce i nadam se da nam ne zamjerate što smo ovako ntipično kratke.

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu Anushka)
Neposredna veza do poruke: 2055
25.9.2009 14:33:39   
mynxlee
Blic raport!

Jos uvijek imamo gosta, pa on provodi dosta vremena na kompjuterima ili smo svi skupa u setnji. Sad sam s Ivanom sama, ali imam kucanskih poslova za obaviti, pa da vam se blic javimo. Imam problem koji bi s vama rado da podijelim, pa cu naci vremena veceras da vam pisem.

Ljubimo vas.

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

S jesenjim liscem dosla je i Antea 28.10.2010. i sletila u mamine ruke.

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 2056
25.9.2009 17:40:05   
Anushka
i ja cu kratko, upravo sam primila tuznu vijest da je iznenada preminula majka mog vrlo dragog prijatelja. Prije par godina je ostao bez oca i sada je potpuno sam sa svoih 29godina, jos je bio u inostranstvu, a majka nije bila ni stara ni bolesna, nasli su je na ulici, izasla je u setnju i umrla. Dok sam studirala bila mi je cesto bliza nego i roditelji a kamoli neko drugi, i jos sam u soku..

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 2057
25.9.2009 17:55:07   
manuela RR
user posted image user posted image user posted image user posted image -Anushka baš mi je žao...
Sad si me podsjetila na moju tetu,koja je umrla prošle godine,isto bila mi je jako draga ko rođena majka,baš sam se rastužila...user posted image user posted image user posted image user posted image

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

(odgovor članu Anushka)
Neposredna veza do poruke: 2058
25.9.2009 23:07:26   
enna
Evo drage moje i ja cu samo kratko da vam se javim da kazem da je Eni malo manje crveno ali jos uvijke je crveo i daje joj nervozu jako lose spava ja sam iscrpljena do bola a u kuci kao so i same znate sve ceka na mene.Ali opet samo da nju prode njea kokara i samo se pitam odakle te gljivice bebici od 17 mjeseci ali kaze pedijatra da dosta djevojcica to dobije.Pokusavamo sa tutom ali jos uvijek nema rezultata obicno ja je stavljam na tutu i sve ok ona ne piski i tako se ganjamo po 2 sata ja stalno nudim i samo dok sam se odmakela od nje ona se upiskila ali nastavljamo i dalje sa pokusajima.
Anushka zao mi je za tu gospodu ali eto desava se svasta a sto se tice rivanola i tih sredstava to nemozes sam kupiti ako ti dr. ne prepise a kada odem dole u Bosnu citavu kolekcij lijekova cu kupiti ali evo Hb ide nabolje sa ovom kremom???
gdje su am ostale mame kako su nam bebice nadam se da su sve ok a Emica igurno pokazuje svoj prvi biser lutka moja mala.
Ljube vas i puno vole Ena i njena mama pusaaaa!!!

(odgovor članu manuela RR)
Neposredna veza do poruke: 2059
25.9.2009 23:54:59   
mynxlee
Anusha, zao mi je za tetu sto je tako iznenadno umrla. Vjerujem da vas je njena smrt sokirala. Budi uz njenog sina, uz svog prijatelja, sada kada mu najvise treba podrska.

Mi smo dobili i 5. zubic. Dobili smo gornju desnu jedinicu. Isli smo u skitnju i danas, pa je mama svasta si nesto kupila i puno je sretna user posted image Ivan je dobro podnio shoping koji je trajao 5 sati bez stajanja i sjedanja. Kod nas vise nista novo sto se tice Ivanovog razvoja.

Jos uvijek imamo gosta, pa nisam uspjela procitati sve vase postove, samo sam ih onako preletila. Vidjela sam da ima zubica, udarenih glavica, da neke bebe ne da su prohodale, nego skoro i protrcale.

Danas sam u postu spomenula da imam problem. Ovako. Prije 2 dana dobili smo MM i ja poziv od jedne ustanove koja se bavi socijalnim pitanjem djece i omladine. Pozvali su nas da dodjemo u utorak na razgovor cija ce tema biti ''pretrpan stan'' i da obavezno povedemo Ivana. U 45 m2 zivi nas cetvoro odraslih i beba, pa hoce da vide valjda kako se Ivan razvija u tako tijesnom stanu. Jedan prijatelj nam je rekao da puno ne raspravljamo sa njima, jer bi mogli i oduzeti nam dijete, ako vide da nesto nije ok. Takodje, rodjakova zena nam je rekla da nas je to sigurno prijavio neko od ''nasih'', jer ipak Frankfurt je veliki grad, ima ljudi koji su gori slucajevi i da oni ne mogu brinuti samo o nama, o bezazlenoj stvari, da je samo to mogao neko ko nas zna prijaviti. Pitam se, ako je to tako, zasto? Stvarno, nisam ni s kim u losim odnosima, niti MM. Ne znam da li ima ljubomornih ljudi kojima smeta sto je medju nama sve ok, sto nemamo problema... Ne znam. Vjerujte da sam se nasikirala i da me glava boli. MM je poludio. Kaze da je u stanju svasta da uradi. Rekla sam da se smiri i da prvo cujemo zasto su nas zvali. Vidjecemo sta ce biti, a i oni ce vidjeti da je s Ivanom sve ok, da se lijepo razvija, da redovno posjecujemo doktora, da je primio sve vakcine, jer svaki put od Univerziteta dobijamo obavijest da nas podsjecaju da idemo na te kontrole i vakcine sto treba obaviti. Ako se ne ode, onda oni provjeravaju da li je s djetetom sve ok.

Eto. Nije mi puno ni do cega. user posted image mu Njemacku i njihovo uredjenje, samo ako budu pravili probleme tamo gdje nisu potrebni.

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

(odgovor članu enna)
Neposredna veza do poruke: 2060
26.9.2009 20:08:11   
Anushka
drage moje, pa nema vas nesto ovih dana??? ja sam danas bila u Sarajevu, Alena je cuvala moja mama skoro cijeli dan, bio je OK, nije bilo frke, jedino sto smo "zamjerili" ali nismo spomenuli je da ga je ostavila u basti da spava u kolicima ali samog, tj nije bila u blizini "da ga ne bi smetala" a nama kroz glavu prolazilo mogao je pas uci, macka, ujesti ga neka buba i sl strahovi mladih roditelja:) kad sam dosla, donijela i kifle, i dijete se obradovalo kiflama a ne meniuser posted image  hehe poslije me ugnjavio i mazio, ali hvala Bogu nije plakao (mm ga je odveo mami i vratio)  tako da sam prilicno sretna. A bila sam na sahrani i tuzno je bilo, ali se prijatelj dobro drzi za sada, i svjestan je da je umrla kako je zeljela, brzo i bezbolno i sa osmjehom na licu, posljednje rijeci su joj i bile kako je sretna i kako joj se sve u zivotu slozilo da bolje ne moze (ispostaivlo se da je izisla na kafu sa prijateljicom kad je steglo u grudima i onesvjestila i umrla).

mynxlee bas mi je zao sto prolazite kroz to, iako ste vi planirali selidbu pa odustali, nadam se da cete i bez tih provjera uskoro preseliti u ugodniji stan. Ne brini se, nece oni tek tako oduzimati dijete, ne oduzmu narkomanima a da vama uzmu! Ali jeste tuzno znati da u blizini zive ljudi koji vam ne zele dobro ili na neki bolesni nacin zele "pomoci" malom Ivanu ne znajuci da ima mamu zmaja koja stize cuda da napravi! ne sekiraj se, nego gledaj kako da nadjete veci stan, sigurno vam nije lako u 45 kvadrata..
moram ici, dosao mi brat:) puno pozdrava!

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 2061
27.9.2009 13:09:19   
mynxlee
Anushka hvala ti.

Nikako da stizem da se javim, jer je tesko doci na red. Hehe... Mi po starom. Jedino se mozemo pohvaliti sa jos jednim zubicem. Imamo ih ukupno 6. Cetiri su gore, a dva dole.

Cmoka.

(odgovor članu Anushka)
Neposredna veza do poruke: 2062
27.9.2009 18:36:03   
aazra
Cao drage moje!

Evo da se i mi javnemo ovog vikenda smo nesto slabo hodaliuser posted image ali nadoknadit cemo iduceg vikenda..
Inace nas dvoje skoro svaki dan izadjemo ali utroje ugrabimo jedino vikendom i to ne svakog.
a Bilal najvise voli kada ga mm uzme iz kolica i nosi na ramenima on mu se drzi za kosu i to mi je pravo simpaticno, a ljudi prolaze i pitaju je li malo premali da ga se nosa takouser posted image user posted image
Idana, Kako nam je Rijad, hoda li , dusa draga..
Mislim da si me pogresno shvatila u vezi igracaka - nije meni zao zbog toga sto smo mu ih kupovali, posebno ne zbog ovog kasetofona jer je stvarno ekstra ima sest melodija plus zvecke i jos pusta neke dodatne zvukove i evo sad je naucio da sam navija muziku i svaki dan se sa njim igra pomalo..A tu su i druge igracke, ali je on jednostavno u fazi da ga zanima najvise "istrazivanje"user posted image
Inace posebno pazimo da ne kupujemo jeftine kineske igracke jer mogu biti jako opasne, pocevsi od toga da pustaju boje..
Bas smo dobili jednu takvu - "deva" iz Egipta vjerujte da smo mislili da li da mu je damo..jeftina izrada, sva od neke sintetike ali eto. Bar ne stavlja u usta. I jos pjeva a muzika je krizauser posted image . Neku noc se jos sama aktivirala mozete misliti kako sam se prepala kontala duhoviuser posted image user posted image user posted image
Anushka
bas mi je zao sto te to pogodilo i posebno jer si poznavala tu zenu a i tog momka mi zao zar bas on nema ni brata ni sestru - nikog? Ja sam u ratu bila sama u izbjeglistvu dok su mi roditelji bili ovdje i znam kakav je taj osjecaj jer sam mislila da ih nikad vise necu vidjeti, a isto nisam imala ni brata ni sestruuser posted image
cestitam ti na hrabrosti - i cuvaj zube, znas kako je krene jedan pa i ostali bas mi je zao sto se nije mogao popraviti i sto si morala vaditiuser posted image
Inace, ja sam u trudnoci redovno popravljala zube i jos isla da mi ih ocisti od kamenca, kao i zubno meso. Moji roditelji imaju proteze pa je meni od "zivotne vaznosti" da ih sacuvam bar do pedeseteuser posted image
Evo mi hocemo veceras da se malo "igramo" tako da Bilalu ofarbamo stopala vodemnim i pravimo stopice...
Drzite nam fige da uspijemouser posted image
Bebbe,
Cestitam na zubicu vidim na jednoj temi da Ema fino doji.. bas mi je drago zbog togauser posted image
Mi smo u fazi da Bilala uzasno svrbi tako da grize stol, krevetic - sve sto mu se nadje a par puta i mene je ugrizao da zvijezde izbrojimuser posted image Ima sest zubica i mislim da je to - to do prvog rodjendanauser posted image
Inace, ja bi ove sedmice trebala na razgovor za neki posao (inace sam diplomirala zurnalistiku) pa mi drzite figeuser posted image , jer sam ja postala pravo skepticna u pogledu toga, ne smijem ni da se nadam...

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 2063
28.9.2009 11:33:51   
sunčica
e drage,jedno pitanje,koliko često vase velike bebace spavaju?lani  je 11 mjeseci i do sada je spavala 2 puta dnevno i to je bilo super dok je dan bio duzi,al sad kontamo da se prestrojimo  da spava 1 dnevno,posto je dan sve kraci,pa mi recite kakve su vase navike,iskustva itd.pozzzz svim mamama i bebacama

Kenan 2000
Lana 2008

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 2064
28.9.2009 13:07:11   
emma.L
Sunčice, Ema spava dva puta- prvo oko 11 ujutro nekih sat i pol-dva, a onda oko 4 popodne oko satak. Ponekad i okrene, kao jučer, ujutro svega 40 minuta, ali zato popodne 2 i pol sata. Bude baš nervozna ako preskoči jedno spavanje, tada nam i večernje stavljanje u krevet postane problem, jer ne zna što bi od sebe.
Mynxlee, sretno s tim problemom, mada mislim da nemaš puno razloga za brigu. Dijete nije zapušteno, ima oba normalna roditelja koji brinu o njemu.
Anushka, žao mi je da te je taj smrtni slučaj tako pogodio, ali dešava se user posted image . A meni jeste bila kakva takva utjeha da znam da mi se mama nije napatila, nego je iznenada umrla user posted image , pa se nadam i da će tvome prijatelju barem malo to saznanje pomoći.
Enna, nadam se da će to crvenilo i svrab brzo proći- jadna duša, kad se sjetim kako nama zna biti još i bez pelena user posted image .
A mi hodamo samostalno skroz. Malo je još nesigurna vani u cipelicama, ali po stanu piči kao blentava i ne smiruje se user posted image . Naučila je pasti fino i sigurno, pa nemamo puno problema ovih dana.
A ja sam odlučila ne izlaziti više s mužem user posted image , samo sama, radi čuvanja Eme. Opet meni nije normalno da je tako malu vodim na noćenje kod nane, njemu je to ok, a pošto nema šanse da meni postane ok, idemo naizmjenično, hehe.

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu sunčica)
Neposredna veza do poruke: 2065
28.9.2009 13:20:04   
new mama
Drage moje pozdravcic i od nasuser posted image ,kod mene uzas Ajna opet bolesna,preksinoc ja dosla s posla ona imala malo ture,a u noci joj skocila na 39user posted image e jos kad je pocela povracatiuser posted image ,ma haos,ujutro je odveli dr,kazu opet upala grla i dali joj sirup da pije xiclavuser posted image   i taj dan cijelio imala turu,a juce ujutro proliv i onda sve jedan za drugim,da bi je vodili u hitnu,dobila kapsule prolife i hipp sokic protiv proliva, i jos poslije toga imala 3-4 putauser posted image user posted image ,nocas nije hB,a jutros opet jednom,pa valjda ce stati,kazu dr. da je najvjerovatnije virus,jutros joj gledala grlo nije upaljeno uopste,a sirup smo svakako prestali davati cim je poceo proliv,ja sam vam na bolovanju valja mi je sad oporavljti,a taman pocela fino ruckati,sad opet bolesna nece das jede naravnouser posted image ,a moramo i dijetalnu ishranu primijeniti dok se stomacic smiriuser posted image user posted image
Ostalo standardno,uglavnom smo se oko ovoga zabrinuli,naravno u vrtic opet ne ide
Anushka procitala sam za prijatelja bas mi je zaouser posted image user posted image ,a mogu misliti kako te potreslo,posebno ako ste bas bili vezani,ali eto takav je zivot,a valja nastaviti zivjetiuser posted image
Munxlee bas mi je zao sto vas je neko prijaviouser posted image user posted image ,a eto to opet pokazuje kakvi su ljudi podli i zavidni,nadam se da ce sve biti ok,.a tek kad vide Ivana,momcina pravauser posted image user posted image ,napreduje fino,ma kakvi problemi ,bice to sve ok,a inace sta vam je sa stanom,vi ste trazili veciuser posted image ,cestitke i na zubicuuser posted image user posted image
Enna kako je princeza,jel se smirilo,a da joj nije kakva bakterija,jeste li joj vadili nalaze,nadam se da si se i ti uspjela malo odmoriti,pusa za malu ljepoticu user posted image
Bebbe kako je Ema,jer si i ti pisala da je guza crvena,nadam se da nije nista strasno,jel rucka bolje,e i ona je ko i ova moja nisu izgleda bas ljubiteljice hraneuser posted image
Aazra sretno na razgovoru za posao,nadam se da ce biti pozitivno,a i Bilal je veci taman bi ti bilo super da pocnes raditi
Gdje su mi ostale sslatke bebice Emir,Uma,Kanita,Ambera,Rejhana,nadam se da su dobro i da slusaju mamice
Velika pusa od nas pa se javimo opetuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

A&V ~moje sve na svijetu ~

(odgovor članu sunčica)
Neposredna veza do poruke: 2066
28.9.2009 13:23:16   
jupajdi
E joj baš mi je žao male Ajne. Neka je strasna viroza zavladala.
I moja Esma kašljuca evo vec desetak dana. Nema temperature, samo taj grozni sekret koji joj se slijeva iz nosa u grlo i od toga kašlje.
A vjerovatno je do vremena. Mijenja se, dolaze hladniji dani.
Pozdrav sa Ajnicu, a i za sve ostale male drugare iz 2008. godine.

(odgovor članu new mama)
Neposredna veza do poruke: 2067
28.9.2009 13:49:40   
new mama
Jupajdi mila hvala ti puno,nadam se da ce brzo biti bolje,a jeste zavladalo puni su domovi zdravlja djece,a i odraslih,pusa i za tvoju djecicu,nadam se da Esmicu nece uhvatitiuser posted image user posted image

A&V ~moje sve na svijetu ~

(odgovor članu jupajdi)
Neposredna veza do poruke: 2068
28.9.2009 14:47:17   
enna
Drage moje knacno i ja ugrabih malo vremena da vam se javim.Eni je crvenilo skroz skoro nestalo ali moramo se mazati jos najmanje 4-5 dana da gljivice skroz nestanu.Pitala sam da je vodim vaditi nalaze kaze da nema potrebe jer od kada smo dosli iz Bosne ima skoro mjesec i po ona je konstantno bolesna te krupica u ustima te upala grla i usiju te sada ova gljivicena infekcija i evo od juce opet kise i curi joj nosic a sutra bi trebale na vakcinu mada vidim da je ne zeza grlo vec samo nosic i kise nadam se da nece prerasti opet u prehladu.Sutra cemo vidjeti sta ce nam reci za vakcinu jeli ok da je primi ili da sacekamo posto smo vec jednom odgadali pa vidjet cemo sta ce nam dr. reci.Ja sam vam iscrpljena vjerujte mi da kada sebe sama dirnem prstom boli me svaki dio tijela evo glava mi puca sinoc joj nosic bio zacepljen pa se budila stalno nezna disati na usta pile moje malo.Ahhh da vam se pohvalimo da smo i mi dobili gornje trojke obadvije tako da je jadnica sve prebrodila u tom periodu heheheh ali dobro ce sve biti.sto se tice spavanja Ena je prije isla spavati 2 puta dnevno a sada ide jednom i to oko 2 pa do 4 pola 5 odspava i tak je i eni bolje a i ona je raspolozena.
new mama izgleda je viroza no sikiriki znam da te srce boli za Ajnom ali ce proci dadni joj bananu bar oni ovdje daju za proljev srce malo poljubi je puno.
mynxlee jako m je zao sto prolazis i kroz taj pakao i nikako nemogu da svatim da tako uzasno podlih i zlobnih ljudi imauser posted image  ali mislim isto tako da nemas brige Ivan je ipak zdrava beba koja ima obadva normalna roditelja i koji ce uskoro pronaci veci stan.Jojjjj ovih zapadnjaka i njihovih pravila i ovdje straac mora imati sve pogodnosti za zivot sve kontrolisu a talijan ne moze cak njih 7 zvjeti u 35 m2 ma daj molim te grrrr ljuta sam.I da cestitke Ivanu na zubicima!user posted image
Anushka kako si ti jesi li se malo oporavila od soka kako Alen slusa???
Gdje nam je bebbe njoj su stgli gosti mislim da je pisala da ih ocekuje kako nam je Emica i prvi bisercic???
aazra nadam se da ce ragovor za posao dobro proci drzimo ti fige i ljubi nam Bilala!!!!
Gdje su ma Idana,Manuela,Remzy i ostale nase drage mame i bebe 2008???
Eto tolko drage moje Ena spava pa idem i ja pokusati pola sata zaspati glava mi puca osjecam da ce mi mozak ispasti hahahahha ljubimo vam i lolimooooo punoooo ja i Ena pusaaa!!!

(odgovor članu new mama)
Neposredna veza do poruke: 2069
29.9.2009 21:07:43   
enna
Pa drage nase mame gdje ste vi nama samo da se javimo mi smo danas bile na vakcini MPR i Varicela Ena je samo malo zaplakala reakcije se ocekuju poslije sedmicu dana.Ostalo sve ok nosic jo malo curi bile smo u hodanju malo kupile smo sebi svasta nesto heheheheh ja i Ena same pa nema nikog da nam kaze hajde pozuri hehehehhe.Ljubimo vas sve redom i nadamo se da se sve dobro i zdravo poljubci naravno za sve bebe 2008 pa se pisemo!!!

(odgovor članu enna)
Neposredna veza do poruke: 2070
29.9.2009 22:02:30   
Anushka
drage mame i bebe, dobro vece:) nesto smo se umirili na ovoj temi, nema nam bebbe vec dugo a ona je glavni inspirator na ovoj temi cini mi se:) a nema ni nite, remzy, dinciii...
mi smo uglavnom dobro. u Ze hara neka viroza pa nam jedan deda i druga nena imaju virus (oboje rade u bolnici pa predpostavljam odakle im:) a mi smo za sada otporni, i iskreno se nadam da cemo i ostati. Alen je pricalica prava, isprica on meni i mmu svasta nesto, jeste da ga ne razumijemo ali smo presretniuser posted image  i nema vise nosanja, sad je glavno da ga vodamo da hoda, pogotovo ako se nema za sta cuvati sam, veceras smo izasli u shopping za kuce i malu setnju i tako je uzivao trceci po liscu, pa smo ga pustili da sjedne i da suska i rukicama, ma meden je:) spavanje je kako kad, sinoc sam uzivala, budio se samo 4 puta pa sam se i ja naspavala uz njega. Zube sada popravljam, imam ovih 6 rana, i za sada su dvije koscice isplivale, manje me boli i tako se nadam da cu docekati dan bez bolova... danas je i mm bio na sahrani svom prijatelju koji je umro od TBCa sa 44 godineuser posted image  ja ga nisam poznavala, ali smo oboje tuzni ovih dana.. zato svaki minut koristimo zajedno i igramo se i smijemo sve troje kad god stignemo.. mynxlee, kakvo je stanje kod ivanove pise? alenu se jos kozica nije razdvojila potpuno, iako svakodnevno navlacim i ja i on:) neke dzepove uspjevam ocistiti ali ima dijelova koji se ne daju tj nisu nimalo otvoreni, sutra planiramo na vakcinu koju vec podosta kasnimo pa cu svakako vidjeti sa dr sta da radimo, primjetim da se cesto cese ovih dana i preko pelene, pa me strah infekcije ili nesto tako.. enna cestitke na vakcini! nadati se da nece ni biti reakcija, dobro je pa je primila tj da je dovoljno zdrava za vakcinu, valjda cete odahnuti malo sada! Alena slusam ja, hehe a ne on mene, ma on je moj glavni lijek i izvor snage:) i Cestitke na zubicima!!! velika je stvar trojkice dobiti!!! ja sam svoje mlijecne trojke tek nedavno izvadila i sokirala zubara koliki su korjenoviuser posted image  new mama kako nam je Ajna, je li bolje? ljubi curicu i zelimo joj sto brze ozdravljenje! A jesmo vezani, godinama su mi bili najbliza porodica koju sam imala, i bas mi je tesko.. ali nekako se gura, ovaj moj djecak mi ne da da budem tuzna:) jupajdi je li Esma bolje?poljubi i ti svoju curicu u nase ime sa istim zeljama kao i za Ajnu! emma.L je li se oslobodila i napolju? spavanje nam je vrlo slicno, nikad se ne zna kad ce i koliko, ali dva puta u toku dana klone, makar i na pola sata.a mi i ne izlazimo uvece, hehe toliko smo izmoreni da do 10 najkasnije zaspimo familijarno, i ni meni nije OK da vodim dijete negdje da spava, ali sreca pa se slazem sa mm oko toga. suncice, kazu da dijete do godine dana predje na jedno spavanje dnevno, ne sva djeca ali vecina predje, i taj prelazak bude stresan za bebu ali i za mamu.. ako je mozes navoditi kad da spava super, ovaj moj kad nije pospan nema sanse da ga uspavam, a ako je pospan, bolje mi je da ga ne budim, par puta su ga gosti probudili i bilo je dovoljno da ga vise nikad niko i ne pomisli dirnuti, kao da je lav - ono ne diraj lava dok spavauser posted image aazra kod mene sa zubima je uzas, em sam naslijedila problematicne zube, em sam u trudnoci imala prejake upale i nisu djelovale anestezije, tako da sam tek sad uspjela zalijeciti da je bol podnosljiva, i tek zadnja anestezija i to za popravku je djelovala da me nista nije bolilo, ostalo sam morala trpiti...uhh muka mi je i kad pomislim, klecala su mi koljena svaki put kad bi isla, al 1,5 god patnje je dovoljno da se natjeram. A prijatelj ima 15 god starijeg brata koji kao da mu i nije brat, a jos se on odlucio za celibat i tako odlucio ostati i bez partnera i potomstva jos prije 15tak godina pa je u svakom slucaju ostao sam. Ali bar ima nas par prijatelja na koje se moze osloniti:) mynxlee kako prodje razgovor??? javi nam!!!
puno pozdrava drage mame i bebe od nas dvoje:) laku noc!

(odgovor članu enna)
Neposredna veza do poruke: 2071
30.9.2009 0:10:10   
dinciii
Hanumice moje ja uzivam jos malo u Bosni pa sam od cetvrtka ako bog da opet svaki dan s vama user posted image

ljubimo sve bebice

http://neckodina.weddingannouncer.com/

Slatka Rejhana rodila se 12.12.2008

(odgovor članu Anushka)
Neposredna veza do poruke: 2072
30.9.2009 0:21:46   
bebbe RR
Drage moje, samo da vam pošaljemo pozdrave da znate da mislim na vas, iako nemam vremena za RR, jer imamo drage goste iz Sirije, i non stop smo u nekim aktivnostima. Emica j, hB, dobro. Ljubite bebe, javim se iscrpnije u petak!

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 2073
30.9.2009 9:11:06   
w.pooh
pozdrav drage mamice user posted image prilično sam nova ovdje pa se nadam da nisam pogriješila mjesto gdje bih vas nešto pitala..mom malom je 13,5 mjeseci i ide u obdanište, ima 5-6 dana kako mu je guza crvena nikad sa tim nismo imali problema, problem je u tome što se to preko noći smiri jer ga ja kod mijenjanja pelena operem i namažem kremom ali dok je u obdaništu ponovo se osip poveća jer one njih samo brišu vlažnim maramicama user posted image zna li neka od vas učinkovitu kremu ili nešto tako za saniranje tog crvenila? Hvala vam puno 

13.08.2008.
Lﻻ ﻉ√٥oυ F٥гﻉ√ﻉR

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 2074
30.9.2009 9:19:16   
Anushka
w.pooh ti ocito imas kremu koja djeluje, samo trebas natjerati i odgajateljice u vrticu da ga mazu. Naglasi im da je osjetljive koze, objasni sta se desava i ponesi im kremu da ga mazu, i insistiraj dok ne prihvate. i dobrodosla nam:)
bebbe i dinciii ja se bas zabrinula gdje ste:=)
upravo smo stigli iz dispanzera, opet nemaju HIB vakcine, i ako u naredne dvije sedmice ne dobiju, nece je ni primiti, a zbog one reakcije na bjelance nece primiti ni MRB tako da do 7.mjeseca iduce godine nema vise vakcinauser posted image user posted image user posted image  ima 10kg okruglo, i 79 cm i zdrav je hvala Bogu, sarmirao je dole sve, pjevao i plesao, i smijao se i cudio, i skakao i penjao, ma cirkus napravio. Rastu nam i gornji i donji zubici, pa uskoro ocekujemo pored ova 4 jos neke, i dobili smo uputnicu za bolnicu da djecji hirurg pogleda pisu i najvjerovatnije da cemo uraditi obrezivanje tj sunecenje. toliko od nas za danas, puno poljubaca bebama i mamama:)))

(odgovor članu w.pooh)
Neposredna veza do poruke: 2075
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  81 82 [83] 84 85   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  81 82 [83] 84 85   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *