Anushka
|
dobro jutro drage moje, aazra, manuela, hvala na rijecima utjehe mi smo rano ustali, prije pola 4. Spavao je jos 20tak min uz mene, jutros oko 5. jos me stisli zubi:( ipak cu morati vaditi jos jedan zub, tako da cu od sutra imati ranu od 4 kutnjaka u donjoj vilici ali kako god, samo da vise prestanu bolovi.. Alen je dobro, izgleda da je samo povrsinski zagrebao glavicu i niti ga boli na dodir, niti ima kvrgu, nista. Ali je zato juce sa tatom dok sam bila kod zubara zaradio sljivu na celu. Nemiran je jako, nekad se igra i sam, ali ga opet moram paziti jer se tako odusevljava i skace, baca jedino kad se kutijama i loptama zabavi onda ga smijem pustiti samog. aazra u pravu si, igracke za djecu su uglavnom rezultat komercijalizacije,mi i nismo nesto letili kupovati igracke, dede i baka i nana su to radili pa sad gledaju ima hrpu nekakvih igracaka a on leti na steke, kablove, ladice, tastaturu, ventilator, papire, flase, kutije, najlone itd bacajuci igracke je vec slomio 4-5 plasticnih zvecki, tako da mu sad dam kestenje i sl da ga hvata i baca:) vec sam pisala da na TVu moze pogledati uvodne spice crtanih, a onda dira lampicu i dugme manuela vi ste u fazi bas velikih opasnosti od padova, mogu misliti kako je grozno bilo. Dobar nacin da ga navedes da udahne i kad se zakocene i kad se tako sokira je da ga pucnes po guzi ili po ledjima, tako refleksno otvori usta i udahne zrak. Ja obicno automatski reagujem kad je frka, i ne vidi se odmah da sam se prepala, tek kad prodje opasnost ja se slomim. I odmah prilicno jasno procijenim problem, tako da sam se tek poslije prepala i odvela ga da jos neko vidi tu ranicu, na prvu sam i ja vidjela da nije nista strasno, ali.. i nas uskoro cekaju takvi problemi letenja po kuci, uhh.. a vidim da si prestala dojiti, i kako izgleda da ste to prosli bezbolno! bebbe, cestitke konacno na zubicu!!!! negdje sam na forumu procitala da su sretne bebe kojima prvo niknu gornji zubici, mi smo sretni jer su nam rastavljeni gornji a valjda e sada i jesti bolje! poljubi svoju veliku bebicu sa zubicem i od nas. idana_85 mi se puno cesce budimo, i ne samo kad je gladan, ali bez 5-6 ustajanja nema noci. I dobar dio noci provede ili sa nama u krevetu ili u drugoj sobi na kaucu.. a noci su sve hladnije i vec moramo grijati spavacu sobu zbog njega.. mynxlee je u klubu mama nocnih ptica:) ne javlja se, mora da joj je opet kuca puna gostiju!emma.L i kod vas padovi. Izgleda da su nam bebe bas narasle u period cestih padova. Znam da se ne mogu izbjeci ali se mogu urijediti da tako kazem, ne moze sve ali moze dosta toga:) a ja svekru i svekrvi i ne govorim za padove, i njima moram takve vijesti uz apaurin davati pa ih postedim, a i svojima javim tek kad se uvjerim da je sve OK. A lutkica mala osa je ujela ljubi i ti svoju emu od nas, heroj pravi! e da, ja sam ukinula stoljnjake zbog toga a reaguje na ne ne i na promjenu tona i jos nije bilo ni iskusenja za pucanje po guzi, a nadam se da nece ni biti.skvo uzivaj u svojoj spavalici i ne zali se vidi koliko nas ima sto ne znamo sta znaci naspavana mama i mi smo se malo ponovili za jesen i zadovoljni smo i izborom i cijenama. Jedino nigdje nisam nasla stramplice za djecake, pa ako ko u Zenici slucajno zna gdje ima da mi javi, eto, puno pozdrava od nas dvoje ranoranioca za mame i bebe:))
|