|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  78 79 [80] 81 82   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 2008
9.9.2009 11:21:55   
emma.L
Kako rekoh, sinoć je bio moj red, i prvo plakanje je bilo već u 10 sati, onda nekoliko plakanja u snu koja su prošla a da nisam ni ustajala, i na kraju oko 2:30 opet onaj histeričan plač "ne vraćaj me u krevet" user posted image . Srećom to smo riješili puno brže nego prošli put i nije se ponovilo do jutros.
I neka mi netko ne kaže da nas čuje kad se dogovaramo tko kad ustaje user posted image . Jutros, naravno, sva čila i vesela, dakle ništa je ne boli. A sinoć sam htjela ustajati i da je pokrijem, pa me muž zaustavio. Joj, ja Herka, sve kontam i njoj hladno, ja se smrzavam već 5 dana user posted image . Moguće da sam je utoplila, jer kad se kasnije smirila sigurno je ostala otkrivena a spavala je do jutra.

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu new mama)
Neposredna veza do poruke: 1976
9.9.2009 22:23:12   
bebbe RR
Dobro veče!
Nešto smo se ulijenile, mi mame2008:)
Kako ste nam?! Mi smo OK. Nemamo nekih posebnih novosti. Upale smo u neku šemu koja je dobra. Ema spava po danu dva puta. Prije podne od nekih pola 12 do jedan, te popodne od pola pet do šest. U međuvremenu se non stop igra, teško da nađemo vremena da šta pojedemo:) Puže na razne načine i stiže svuda, i, uglavnom je, hB, dobre volje.
Moramo se pohvaliti da nam jevelika seka izabrana za predsjednicu razreda:) Sva je oduševljena, a najveća provala je da joj je moja mama koju je odmah nazvala da se hvali rekla da se osjeća kao Obamina baka, ali ona što je živa. Tome se od juče smijemo:)
Anushka, svaka čast da si sakupila hrabrost da riješiš te probleme sa zubićima. Nadam se da je i danas sve prošlo dobro. Javi nam se. Pusa za veselog dječaka!
Idana, iskrene čestitke za prve koračiće našeg Rijada. Kako vrijeme leti! Kao juče se sjećam tvojih trudničkih postova, onih pred porod, a vidi sada, već, mašala, imaš dječačića koji hoda!
Enna, nadam se da će nam djevojčica biti čim prije dobro i da je uhice ne bole.
New mama, bravo i za tebe i za Ajnu! Nadam se da je neće baš uhvatiti prehlada. Vidjela sam sliku u onom strukiranom kaputiću. Ma, prelijepa je, mašala! Curetina!
Emma, fakat je nevjerovatno da je uvijek nemirnija noću kada je tvoj red. Kod nas je uvijek moj red, jer je dojim. A, možda si u pravu, vjerovatno joj je znalo biti i vruće, pa se budi. Ma, i moja Ema se budi zadnjih mjeseci često, a probavala sam razne fore. Faza, proći će... Gdje su nam to Dinci, Mynxlee, Nita, Skvo, Mamabb i ostala raja?!
Svima ljupci i pozdravi!

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 1977
9.9.2009 22:35:36   
veeseelaa
evo i mi da se javimo
Juče smo bili na boci i sve je prošlo ok, temperature nije bilo kao i svaki put poslije vakcine
Malena je teška 10600 a mjeriti joj dužinu nisu uspjeli jer ih je sve izlupala nogama i počupala im kosu, ne da Aki na sebeuser posted image user posted image user posted image
Al mi vidimo da je Aki velika jel bodiće nosi 86 dužine i sva joj je garderoba za djecu od 1-2 godineuser posted image
rekli su mi da do sljedeće vakcine proba bjelance al mi smo to već probali
Pa mi sve jedemo, danas je spucala cijelu bananu u roku od 2 minute
Po kući puže ne mogu je stići a pokušava se uz krevet popeti, drži se za njega i stoji, ponosno nas gledauser posted image
Kad čuje muziku kao noj digne glavu iz pijeska i plješće rukicama i skakuće user posted image
Počela je sama sebe da uspavljuje na način da lagano skakuće u hodalici i lijepo prispeuser posted image  a svašta ona nama napriča gug; lja; dada; aja; njanja; ababa; buuu; mogla bi se hvaliti da je rekla "mama" i "baba" ali ja mislim da to ona onako mrmlja.....

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 1978
9.9.2009 22:58:38   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: bebbe

Anushka, svaka čast da si sakupila hrabrost da riješiš te probleme sa zubićima. Nadam se da je i danas sve prošlo dobro. Javi nam se. Pusa za veselog dječaka!
Idana, iskrene čestitke za prve koračiće našeg Rijada. Kako vrijeme leti! Kao juče se sjećam tvojih trudničkih postova, onih pred porod, a vidi sada, već, mašala, imaš dječačića koji hoda!
Enna, nadam se da će nam djevojčica biti čim prije dobro i da je uhice ne bole.
New mama, bravo i za tebe i za Ajnu! Nadam se da je neće baš uhvatiti prehlada. Vidjela sam sliku u onom strukiranom kaputiću. Ma, prelijepa je, mašala! Curetina!
Emma, fakat je nevjerovatno da je uvijek nemirnija noću kada je tvoj red. Kod nas je uvijek moj red, jer je dojim. A, možda si u pravu, vjerovatno joj je znalo biti i vruće, pa se budi. Ma, i moja Ema se budi zadnjih mjeseci često, a probavala sam razne fore. Faza, proći će... Gdje su nam to Dinci, Mynxlee, Nita, Skvo, Mamabb i ostala raja?!
Svima ljupci i pozdravi!

ja od sada potpisujem bebbe, ona sve pohvatauser posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 1979
10.9.2009 0:55:24   
dinciii
Drage moje da se i mi javimo malo na ovu temu user posted image

Danas smo imali kontrolu i vakcinu zakazanu...Dobila ja vakcinu protiv meningitisa i gripe.Za sad je dobro podnijela hvala bogu,samo malo nervozna bila al nista strasno user posted image

Imamo 9,400 kg a visoki smo 74 cm.MAshala...Inace je hvala bogu sve uredu..

NAdam se da ste mi svi redom dobro i da bebice slusaju!!!

Ljubimo vas puno pa do skorog pisanja user posted image user posted image

http://neckodina.weddingannouncer.com/

Slatka Rejhana rodila se 12.12.2008

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 1980
10.9.2009 7:31:43   
Anushka
e drage moje, evo i nas opet. Mi po obicaju ranimo, nocu se ceesto budimo, i tako. Juce sam izvadila jos jedan zub, pa me popodne bolila vilica, danas pauza a sutra nastavak.. nazalost, imam jos dva korjena i jedan zub za izvaditi a onda i operacijica pa popravci i davanje para na most.. sve se nadam da alen nije naslijedio moje zube, ja na svog tatu imam bas los kvalitet a i probleme koje je i on imao dok ih nije povadio ovako.. a duugo sam skupljala hrarostuser posted image  i sad kad odem tresem se ali uspjevam se natjerati. Alen nam pjeva, galami, prica nesto, neki dan se odbacio od mene svekru, ko jedan i po koracic ali jos to nije to, juce je ustao na sred sobe i sjeo cim je skontao da se nema za sta uhvatitiuser posted image  inace se ganjamo po kuci tj puzemo tandemski, pjevamo ganjamo loptu i za sada nam je super..
dinciii nek je hvala BOgu vakina prosla OK, a alen je bio toliki prije dva mjeseca! mashala sto fino rastu!
vesseelaa kod tebe bas velika cura! presla 10kg!!! svaka vam castuser posted image  i hvala Bogu pa fino jede! uzivaj s njom kad nemate nikakvih problema, i da tako i ostane!
bebbe a kako se osjeca Obamina mama? hehe cestitam, sigurno joj puno znaci, pogotovo sto je cesto mijenjala sredine pa se morala navikavati i super je sto se tako lako uklopi i sto je prihvacena. Zbog toga je jos veci uspjeh!
emma.L sto su nam bebe pametne hehe moguce je i zbog vrucine - pretopljavanja da se buni, skontaj sta jos tm radi a sta ti ne bi li i ti prespavala svoju smjenu.
new mama prelijepa ti je djevojcica, nije vise beba! cestitke i na jaslicama, kako je proslo?
idana_85 user posted image user posted image user posted image  za rijada i prve koracice, od srca cestitamo malom djecaku na veelikom podvigu!
enna nadam se da su usi bolje i da je prestala upala.. bas mi je zao sto ste prolazili kroz to.. saljemo vam poljubaca da sto prije ozdravite!
nita, kako sa dojenjem, je li prosla kriza?
puuno pozdrava od mene i alena generaciji:)

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 1981
10.9.2009 13:06:11   
bebbe RR
Hej, drugari, evo nas nakratko!
Bile na kontroli! Imamo 76 cm, i 9 kg. Dr kaže da smo OK, pa, pošto i izgledamo OK - vjerujemo mu:) iako smo manji od većine male raje istog uzrasta ovdje. Odnosno, ne manji, nego lakši:) Radili smo i neke dodatne testove da provjere razvoj fine i grube motorike, te, socijalni razvoj i sve smo super, hvala Bogu!
Kasnije se javimo duze!
LJupci raji!

(odgovor članu Anushka)
Neposredna veza do poruke: 1982
10.9.2009 14:32:08   
enna
Ehhh dragi nasi evo i nas da vam se javimo.Uvijke rado svratimo na ovu temu iscitamo vas dosta puta ali ne stignemo se javiti.
Eni su hB usi puno bolje a i grlo vidim da vec bolje jede i pajki.Sa spaavanjem je uvijke isti cirkus s tim sto smo izbacile spavanje ujutro pa tek prvi put je na spavanju oko 14.00 gdje obicno odspava do 17.00 i meni je lakse i brze je uspavam dok je stavim na ruke i dadnem flasicu vec je zaspala i onda je stavim u krevetic tako je i navece ide oko 22.00 u krevet i do nekih 03.00 spava u svom krevetic a poslije je prenesem kod nas mada bi i to volila izbaciti pa cemo vidjeti vremenom valjda i uspijemo.Ena je da ne kazem postala umazeno deriste user posted image  sa mm sam radi toga stalno u svadi ja ako zagalamim na nju on odmah ispravlja krivu Drinu sto mi jako smeta pokusal sam razgovarati sa njim on kaze sta ja mogu kada sam jako osjetljiv na nju.Ok svatam nisam za to da se djeca tuku ali ima sve svoje granice mozete misliti u ponedeljak smo bili kod pedijatre i sva djeca obicno ili hodaju ili sjede mirno a moja Ena em sto vristi em sto se valja po plocicama tj.bukvalno je obrisala prasinu svu ja sam se samo cvenila pokusam da je uzmem ona odmah u plac i bio je i mm i ja njemu kazem sve sto smo vikali da nase djete nece raditi nasa Ena sve radi cak i gore pokusavam razgovorom da joj dokazem sta smije sta ne pa kako cemo napredovati javim vam.Vidim da su bebice hB ok da su neke prohodale neke dobile nove zubice neke su pravi maleni zabavljaci.
Rado uvijke iscitam postove od bebbe i Anushke posto one nadu uvijek lijepu rijec za svaku bebicu pojedinacno.
Ehhh zaboravila sam vam reci da je Ena dobila jos jedan zubic tako da nam fale jos samo 2 i imat cemo sve bubice.
Eto drage oje ja vas sada pozdravljam idem da peglam posto ovaj moj maleni vrazic pajki p imam vremena a stigla mi je i gospodauser posted image  pa i hormoni igraju svoju ulogu user posted image .
Do sledeceg javljanja svim mamama i njihovim malenim andelima ja i Ena saljemo veliku pusu!!!

23.04.2008-stigla mamina sreca poslije 9 godina!!!!

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 1983
10.9.2009 14:33:31   
new mama
Evo i mene,kako ste mi,ja i moja princeza smo bolesneuser posted image user posted image ,mene je prekljuce malo grlo bolilo,a onda juce i nos i temperaturauser posted image ,Ajna nije juce imala turu samo joj je nos curio,a jutros kad se probudila i ona imala turu i vodila sam je dr,ima upalu grla,user posted image mora piti antibiotik Cecloruser posted image user posted image nazalost,pitala sam dr,da li mozemo izbjeci antibiotik kaze ona crveno grlo bas,e misa mu bas nas je uhvatilo,al hajd nije mi za mene nekako cu se snaci,ali mi nje zao,, dusa milauser posted image ,bila sam i u vrticu,rekla ima da nece Ajna dolaziti,samo se nadam da ce sve biti ok do rodjendana da nam, se slavlje ne pokvari,a i moj godisnji je bas krenuo loseuser posted image
Ostalo standardno uglavnom sad se borimo da sto prije ozdravimouser posted image
Kako su mi ostale bebiceuser posted image
Vidim neke su bile na vakcini i super napreduju,cestitke od nas,mashallah napredne bebiceuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Pusa vam pa vam se javimuser posted image user posted image

A&V ~moje sve na svijetu ~

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 1984
10.9.2009 21:54:58   
dinciii
New mama nadam se da ce Ajnica ozdraviti do svog rodjendana....Cuvamo joj fige i zelimo joj brzo ozdravljenje!!!A naravno i mami njenoj user posted image user posted image user posted image

Zaboravila sam vam reci da smo jucer kupili autosjedalicu...Odlucili smo se za Maxi Cosi Priori Xp tamno plavi i uzeli smo uz to tirkiznu navlaku,odmah smo je namjestili i REjhana sva sretna sto sada gleda naprijed user posted image Odusevila se....
Rejhana je danas dobra bila,cak smo spavale do 10:15 user posted image samo sto je naucila da vristi i sad po cijeli dan samo vristi iz cista mira i kad je sretna i kad joj nesto ne pase vristi,vjerujte da me glava zabolila user posted image

Danas ste mi se nesto usutile...user posted image Eto saljemo vam puno poljubaca!!!!

(odgovor članu new mama)
Neposredna veza do poruke: 1985
10.9.2009 22:46:19   
nita
Dobro veče, drage drugarice :) Kanita me je danas iznenadila otkrivajući svoj "nezgodan" temperament (što bi MM rekao "pepermint" user posted image ) I ranije se ljutila kad joj uzmem igračku, ali danas... ma mislila sam da će joj nešto biti kako je reagovala kad sam joj oduzela magnetnu strelicu od pikada! Ne samo da je vrištala, nego se sva ukočila i počela da se izvija user posted image . Prvo sam se šokirala, a onda mi je to bilo taklo smiješno. Uzela sam je u naručje, a ona još dugo nije mogla da se smiri. Kasnije smo MM i ja vijećali na koga je nalik user posted image Dojenje nam je sve slabije...
Bebbe, Bravo za Emu! Ona ima super kilažu. Mislim da je moja Kanita lakša. Nismo već dva mjeseca išle ljekaru, pa ne znam, a sljedeća kontrola nam je tek za rođendan. Ponovo čestitke za predsjednicu razreda! A to sa uspostavljenim ritma spavanja je super, jer možeš planirati svoje aktivnosti. Što se tiče dojenja kod nas, pokušala sam i sa slatkom hranom, slatkim pićem, mlijekom, vodom... ali izgleda da ni Kanita nije više previše zainteresovana. Doji sasvim kratko i nema više strpljenja "navlačiti" mlijeko. Iako sam planirala da je dojim dvije godine, sada ću biti sretna ako bude imala bar jedan podoj do prvog rođendana. Kako kažu: "Čovjek snuje, a Bog određuje". I ne sekiram se više oko toga...
Anushka, i tebi hvala na podršci za dojenje! I moram primijetiti da je tvoj muž sretan sa tako brižnom suprugom. MM kaže da bi volio doživjeti da kad ustane ujutro u 6 ili 7 sati da miriše friška maslanica, kao što je to redovno bilo kod njegove mame. Ponekad vikendom sam i ja znala rano razviti maslanjak ili čak maslanicu, ali ne prije 8 sati...
New mama, tako mi je žao zabog vas dvije... Šaljem vam puno pusica i nadam se da ćete brzo ozdraviti.
Enna, čestitke na još jednom zubiću!
Dinciii, bravo i za Rejhanu! Ona je, mašallah, pravo napredna.
Veeseelaa, čini mi se da je Aki ovdje najveća djevojčica user posted image . Mašallah!
Čestitke Rijadu na prvim koracima! user posted image
Jesu li nam Ivan i Ema (Emma.L) počeli bolje spavati?!
Laku noć!

< Poruku je uredio nita -- 10.9.2009 22:50:12 >

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 1986
11.9.2009 0:30:10   
malaaaa
pozdrav drage moje ja evo sjedim i citam vas sve ste mi  pravo aktivne a najvise nasa bebee ona je tu glavna da nje nema nebi se mozda ni mi vako cesto vracale na ovu temu sa informacijama za nase malisane kako napreduju hB iz dana u dan..
moj ahmed je prekuce bio na kontroli sada nije dobio boce ali smo se vagali i imamo 10,14 kg i 74 cm sve je uredu uvijek sam pisala kako je skroz miran i samo spava ali eto sada se i to promijenilo (naravno kako je stariji )sada mi preko dana nespava bas toliko dugo ali noc cijelu prespava fino :) postao je bas aktivan nesmiruje se sekunde samo bi da ga vodam i da puze  poceo je puzati malo posle nase rejhanice a dotle je se vukao kao vojnik haha evo malisa mi spava i MM takodje a ja mjesecarim posto sam danas odspavala sa sinom i sada mi se nespava uopce a on ustaje u 6 htjela ne htjela moram ustat hehe pozdrav  i cmoka za mame i bebe koje sigurno vec spavaju

(odgovor članu nita)
Neposredna veza do poruke: 1987
11.9.2009 4:07:55   
Anushka
dobro jutro od nas dvoje. Alen juce popodne nije nimalo spavao pa smo sad ustali u pola 4 kao finalno ustajanje. A danas imam i zubara pa sam i ja malo uznemirena od sebe.. inace sve OK, odo, galami u ovo rano jutro, puno pozdrava

(odgovor članu malaaaa)
Neposredna veza do poruke: 1988
11.9.2009 9:45:07   
emma.L
New mama, iskreno se nadam da ćete uskoro ozdraviti, pa da rođendan bude super fešta.
Dinciii, mi smo imali tu fazu pjevanja prije nekoliko mjeseci, ali je ona uvijek pjevala u praznu limenku od Nesscafe-a (da ti mozak iskoči user posted image ), ali nije dugo trajalo.
A noćas nisam mogla vjerovati- kažem ja MM naglas "Večeras je tvoj red!", a onda kao tiho- "Ma nema veze, ja ću ustajati, samo da ona ne čuje." user posted image  Elem, do 3 sata smo imali tko zna koliko ustajanja, jer je opet onako plakala (ja ni ne znam, jer pijem Flonidan, pa me onesvijesti), onda u 3 plakanje i hvatanje za mene da je uzmem iz kreveta- e onda je zaslinila, pa smo očistili nos, napravili topao aptamil, sve ok, ali čim je popila- na noge. I vriska. Na kraju ja odem u WC, ostavila je da vidim što će, kad čujem smije se- umire od smijeha. Odem tamo, kad tata joj čisti nos, pa je valjda škaklji. E kad smo to sredili, ostavili smo je sa lampom, muzikom i igračkama, plakala je tri minute, pa pjevala nekih 10, pa smo čuli kako lete dude po sobi- dakle, nije joj ništa. Mislim da je ništa ne boli, možda ipak nešto sanjaju. A MM kaže, neka, od sad uvijek samo ja ustajem (ali to naglas, da kao ona čujeuser posted image ).
Pusa bebama!

(odgovor članu Anushka)
Neposredna veza do poruke: 1989
11.9.2009 10:21:25   
stojadinka
IZVORNA PORUKA: remzy

Ambera je dobro -dobro jede ,dobro spava ,do skoro je prohodavala a sad ne da hoda vec trciuser posted image ,slusa...(kuc-kuc da je ne ureknem)
Lamija nam je krenula u skolu i malo je neobicno bez nje ,ali dobro je
Fatih- on se igra i dobar je djecakuser posted image
jedino im je mama(ja) malo "odlutala"Jao hanume moje ,neznam ni sama sta mi je ,samo bi plakala user posted image nekakva me" kriza" uhvatila
Neznam ovo kako je Ramazan ,pa Lamija krenula u skolu ,pa se Bajram blizi ,nemam nikog svog ovdje ,a ni MM nije tu radi u Trebinju naredni 10 dana i kad dode odoh ide na smjenu na Bjelasnicu ,tako da ga ni tad nema 7 danauser posted image user posted image

Kako sam ja razumela, tebi je sve u životu odlično (Ambera - dobro, Lamija - dobro, Fatih - dobro), osim što ti muž nije kući?! To se tebi znači plače zato što ti muž nije kući?! user posted image Ili grešim, možda.... user posted image

< Poruku je uredio stojadinka -- 11.9.2009 10:28:05 >

(odgovor članu remzy)
Neposredna veza do poruke: 1990
11.9.2009 10:31:45   
new mama
E drage moje evo i nas,Ajna od jutros nema turu hBuser posted image ,juce je imala cijeli dan do 38,5user posted image i tek sam joj tad dala paracetamol i sreca oborio joj je,a sinoc opet pred spavanje tura i opet par. i nocas je bilo ok,samo nek nema ture,a mislim da ce vec danas i grlo biti bolje trebao bi antibiotik djelovati,ipak je dobro sto sam je odvela dr, jer mogu misliti sta bi bilo da nije pocela piti antibiotik,user posted image uglavnom i dalje smrcako,al ono pravouser posted image ,mene grlo jos malo boli,ali i ja nemam od sinoc temp. tako se nadam da cemo brzo ozdraviti,a za rodjendan ne smijem ni misliti da cemo biti bolesne,e jos jedan problemcic sa dojenjemuser posted image ,Ajna dva dan odbija da doji,ma pravo glavu okrece od sikeuser posted image ,nece ni da jednom povuce  i to neznam sta da radim,tek je jutos malo podojilauser posted image ,e sad da li ce dalje htjeti vidjecu,pa neznam mozda cu je morati prestati dojiti,a mislila sam da je dojim jos barem dva mjeseca,ali sta cu ako ona bude odlucila da nece to je njen izbor,imate li vi kakav savjet sta da pokusam, da jos nastavi malo dojitiuser posted image
Hvala vam, svima na lijepim zeljama za oporavakuser posted image
Bebbe cestitke za Anju,ma svaka cast predsjednici razreda,Ema vidim super napreduje,a bitno je da je sve okuser posted image user posted image user posted image
Anushka sretno sa vadjenjem zuba,nadam se da ce Alen slusati dok ne prodje frka ,a i on samo sto ne prohoda,kod mene je Ajna od juce pocela isto po dva-tri koraka sama da napravi,ali kao sto kazes to jos nije touser posted image
Dincili cestitke i ovdje za rodjendan,sve najbolje,a i princezi koja fino napredujeuser posted image user posted image user posted image ,a i mi smo Ajni kupili as priori xp,tamno plavu,user posted image a htjeli smo sps medjutim nisu imali,pa smo ovu uzeli i zadovoljni smouser posted image
Emma.L i kod mene Ajna ima te faze da se budi i place,ja mislim da nesto sanjaju,a nije ugodno slusati taj plac,a kod mene je isto uvijek red za ustajanje jer je dojim,mada ona svaki put probudi i mm koliko place,a mozda su i zubici pa se budeuser posted image
Nita znaci Kanitica nam je mala ljutica,e kod mene je isto haos mi kad Ajnu ruzimo  i govorimo joj ne-ne ona ispruzi prstic i ona nas pocne ruziti i nesto pricati,ma to bude presmijeno,a opet moras se uozbiljiti jer onda ona misli da se igramo,a bas mi je zao za dojenje,a vidis da je i kod nas neka krizauser posted image
Malaaaa mashalah i Ahmed nam je bas napredna bebica,a cestitke i na puzanjuuser posted image ,Veselaa kao sto neko race Ajsa je broj 1 po tezini na bebama 2008user posted image
Gdje su nam ostale mamice i bebice,pusa svima pa se javimo opetuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 1991
11.9.2009 12:54:53   
mamine oci
evo i ja da se javim medju ove bebe 2008 jes da smo mi malo visa beba al pripadamo ovoj grupiuser posted image Fatih je utorak primio vakcinu i sve je ok cak nije ni zaplakao mali zvrk je bas bio junak za vakcinu...

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

(odgovor članu new mama)
Neposredna veza do poruke: 1992
11.9.2009 13:07:24   
Anushka
samo kratko, anestezija je bolila strasno da sam jaukala i nogom lupila tablu sa instrumentima, ali sam junacki izdrzala vadjenje sestice, em srasla za kost, em jos jaka upala, naravno, alen je ispred vrata galamio i smijao se pa mi davao najbolju podrsku na svijetu! jos sam sva utrnuta, ljubite svoje bebice od mene i alena!

(odgovor članu mamine oci)
Neposredna veza do poruke: 1993
12.9.2009 10:54:28   
bebbe RR
Evo, jedan vikend pozdrav od nas.
Juče smo bili u gužvi, išli smo u Zagreb, te se kasno vratili. Danas imamo goste na ručku, popodne nam takodje dolazi jedna prijateljica koju se baš radujem da vidim, a sutra idemo u Austriju u jedan zamak na ručak, to su organizovali jedni naši prijatelji Austrijanci. Bili smo jednom, prije dvije godine, i radujem se što idemo opet jer je ambijent lijep, tu je i muzej sa lijepom postavom, dobar kustos...
Emica je dobro. Zna zvati Anju i non stop puže njoj u sobu ili do sobe kada joj ova zatvori vrata:) A, zove je nekako čudno. Nekada "AJA", a nekada "AVA":) Juče je slabije jela, ali valjda joj takav dan nadošao. No, prespavala je noć, prvi put se je probudila u pet sati, tako da sam i ja spavala pet sati u komadu, a onda smo dojile i nastavile do osam. Hvala svima za čestitke za Anju. Kako su nam mala raja?!
Enna, baš mi je drago da je Eni bolje. A to da je razmažena - pa i rodimo ih da ih volimo i mazimo. Naša obaveza je, istina, i da su nam pristojni, te od toga ne treba odustajati, pa će i biti. Ne sekiraj se ti ništa. Čestitke na novom zubiću.
New mama, neka ste, hB, bolje tvoja princezica i ti. Nisam ni ja za to da se djecu kljuka antibioticima, ali ponekad su potrebni i hvala Bogu na razvoju medicine, jer, što kažeš, ko zna kako bi bilo da nije uzimala antbiotik. 
Dinciii, kod vas je baš veselje sada sa vriskom:) Čestitke za novu autosjedalicu. Mi isto imamo novu u MM autu od sredine avgusta, i Ema rado sjedi u njoj, jer je, sto kazes okrenuta naprijed. U mom autu je još u onoj maloj sjedalici, ali odgovara mi jer je pored mene, na prednjem sjedištu, tako da ću gledati da zadržim tu varijantu bar još mjesec ili dva.
Nita, bravo za Kanitu! Kao što znaš, taj "pepermint", odnosno pobuna protiv oduzimanja igračaka, je normalna i potrebna razvojna karakteristika! A za mlijeko - baš kao što si rekla - ne sekiraj se. Kao što si rekla, ako ona ne vuče, nema ništa od dojenja. Kada sam ja počinjala dojiti mislila sam u sebi da ću to maksimalno šest mjeseci. A izgleda da ne bi tako:)  A, mogu li se sada obrukati i priznati da ne znam šta je ni maslenica ni maslenjak?! Ili možda znam, a drugačije zovem?! Kako bilo, važno je da vi radujete svoje muževe:) Pusa curama.
Malaaa, mora i Ahmed otkrivati svijet, ne može samo pajati, a veliki momcina. I, masala, napredan je fino. Pravi frajer!
Emma.L, vas vasa Ema malo zeza po noći, ali, nije li to posao bebama, prava bebeća disciplina?! Ma, nije neka utjeha pospanim mamama, to znam, ali uistinu sve te faze prodju i djeca lijepo počnu spavati cijelu noć, valja nam izdržati. A, kada sam već kod spavanja, gdje nam je Mynxlee?!
Stojadinka, možda je Remzy fakat tužna što joj nema muža kući, i nije li to najnormalnija stvar na svijetu? Mamine oči, dobro nam dosla!
Anushka, bravo za hrabrost! I za Alena koji podržava mamu!
Ups, budi mi se Ema, pusa svima, pisemo se!

< Poruku je uredio bebbe -- 12.9.2009 10:58:13 >

(odgovor članu Anushka)
Neposredna veza do poruke: 1994
12.9.2009 17:30:56   
dinciii
New mama hvala jos jednom na cestitkama...

SInoc sam imala neke goste oni su otisli oko pola 2 i ja da legnem Rejhana se probudi i necete mi vjerovati do 5 ujutro nije spavala,smorila me,vise sam bila ko zombi sve moguce pokusavala ma kakvi,kud i ja umorna jedva gledam na oci pa mi sve teze bilo...Helem na kraju zaspi izmedju nas i ostane tako do 8..Onda se opet probudila i opet dar mar,al hvala bogu mm je uzeo i otisao s njom setat a ja ostala da spavam do 12 user posted image user posted image user posted image user posted image

Bebbe ma sad je super da dijete sve vidi onako samo gleda u sjediste user posted image a druga je prica kad je s tobom...TO bi i ja uradila...

Ah vidi ti stojadinke??Pa i ja bi bila tuzna mislim nista lose nije napisala user posted image

Emma.L nisi jedina vidis i moja se budi....user posted image

Anushka kad citam samo ove tvoje price o zubaru vec se najezim user posted image ja isto moram vec zubaru da napravim neke zube i onda da napravim navlake na prednja 4 jer sam imala ko mala operaciju i izgubila prednja dva i sad mi i dvoje crne...user posted image

Mynxlee kako ti i Ivan,jel on sta bolje spava?

Nita i moja mala je pravi ters...kako je ljuta uuuuuu

Enna cestitamo na zubicu user posted image

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 1995
13.9.2009 7:49:35   
Anushka
drage moje, ja sam praavo zabrinuta, vilica mi vrela, oteceno je pod rukom mjesto oko rane, i pomalo bolno, bas se brinem da se nije upalila rana, a bas se brzo zatvorila.. cetkam je cetkicom za zube, i ne izlazi nista ali me bas strah.. uhh dinciii ja sam bas dugo cekala da skupim hrabrost, i bas mi je drago i lakse kad sam se odlucila, ali su me mjesecima ubjedjivali i roditelji i mm uzalud. dok se ja nisam smirila i skupila hrabrost nista. Sad ne mogu da vjeruju da sam u tri dana 3 zuba izvadila i da cu i ova dva - ako sad ne uradim, opet cu cekati 2 godine! a i ja od djetinjstva muku mucim sa zubima pa su i meni kao i tebi dodijali zubari..iako jedva cekam da se jednom od srca nasmijem i pokazem zube hehe na svakoj slici sam stisnutih zuba vec godinama!?
bebbe kako je to divno!!! ja sam u francuskoj imala priliku jesti u dvorcu u onim ogromnim trpezarijama sa svim pratecim rekvizitima, ma prelijepo iskustvo, vjerujem da je i Anja odusevljena, Ema je jos mala da skonta sta se to desava, ali ce sigurno vidjeti sretne ostale clanove porodice:) a maslanica ili maslenjak ti je slagana pita koja se ne filuje nicim osim puterom/maslacom, i mozda malo sira - ja volim dimljeni, i meni je najbolja od crnog brasna! evo slika najjednostavnije verzije:

mamine oci bravo za fatiha junaka na vakcini, on je veeliki djecak ali je ipak generacija sa ovim nasim malo manjim djecacima i djevojcicama:)
new mama jeste li ozdravile? nadam se da je sve OK. Medena je ovako spremljena za vrtic! A ovih dana izgleda mnoge bebe nece da doje:( pokusaj jos koji dan je nutkati, da i ti ne dobijes mastitis od naglog prestajanja, mozda se za koji dan ipak predomisli? sretno vam svakako..i da nam lutke prohodaju uskoro, iako Ajna na slici izgleda kao da vec hoda!
emma.L hehe to pjevanje u case i sl je super, i alen to radi, hehe a ovih dana smo se zezali, cim otvorimo ulazna vrata on pocne vristati, zatvorimo - on usuti, tako da svako ispracanje i docekivanje gostiju na vratima prodje vrlo bucno, a o izlasku napolje da ne govorim. Posto nas komsije jos uvijek muce sa busenjem i sl vracamo im alenovom vriskom kad vec nemamo drugog nacinauser posted image !
malaaaa Mashala Ahmed veeliki djecak!!!I koliko god je lakse kad su bebe mirne (iako ja o tome nista ne znam, hehehe) zabavno je jako pratiti ih kako istrazuju svijet i savladavaju vjestine, jos kad vidis odusevljenje sto je nesto uspio..
nita mi znamo da je pepermint naslijedio od tate hehe doduse, ne baca se isl ali nastupi takva vriska, da skoro svi (osim mene) popuste u 1-2 sekunde hehe ja sam po cijeli dan sa njim pa znam tacno kad je u pitanju protest a kad nesto drugo - juce gleda dedu kako ulazi u auto a on ostao u kolicima takva dreka je nastala da su oni odmah potrcali daj ga u auto i sl nemoj da place, oni se skoro rasplakali, ali za 15tak sekundi je dreka prestala i mama nije popustila. I to je jos jedan razlog vise da ga oni ne cuvaju, vec je naucio kako da istjera svoje kod svih osim kod mame.. doduse, ja mu puno toga pustim prije nego dodje do vriske ali kad nesto ne moze, onda ne moze..mozda bi imoglo ali ne usudjujem se popustati na to jer mi se to cini kao samo korak od vriske i valjanja po podu ne bi li "istjerao" svoje sa neke 2 -3 godine..
uh sto se ja ispisa... puuno pozdrava i poljubaca za bebe generacije!

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 1996
13.9.2009 7:50:32   
Anushka
ups bebbe vidim da slika nije prosla, ali ukucaj na google maslanica i izaberi da ti samo slike prikaze i nagledat ces se:)))

(odgovor članu Anushka)
Neposredna veza do poruke: 1997
13.9.2009 17:51:50   
emma.L
Drago mi je da su neki ozdravili, neki fino spavaju, neki pregurali još koju vakcinu, poneko se i ponovio user posted image . Ovo sam samo u letu bacila oko, ljubac bebama, i nadam se da nema vise virusa, budjenja, plakanja... 

(odgovor članu Anushka)
Neposredna veza do poruke: 1998
14.9.2009 10:19:43   
new mama
Mile moje samo da vas pozrdravimo,mi smo bolje,Ajna ce danas na kontrolu,malo joj jos nosic curi,ali nema ture hB pa cemo vidjeti sta ce dr. reci,ako bude sve ok od sutra startamo sa vrticem ponovo,inace pripreme su u toku za rodjendanuser posted image ,frka jer treba sve pripremiti bice oko 30-tak ljudi,a inace cemo kao iftar napraviti pa onda valja nakuhati hrane,nadam se da ce sve proci ok,e tuzna vijest je da Ajna vise ne dojiuser posted image user posted image user posted image ,pa mozda malkice,ali meni mlijeko skroz smanjilo,ona nema nikave zelje da doji,user posted image jest da mi je zao ,ali sta da se radi ona je tako odlucila,dobro je da nema upale mlijeko samo pocelo smanjivati,nadam se da je nece ni biti,e imam pitanje ako neko moze da mi pomogne,ja sam njoj pocela da pravim kasice na kravljem mlijeku prije mozda dva mjeseca,e sad da li da joj dajem da to mlijeko i pije ili da joj kupujem AD ima li potrebeuser posted image user posted image .,jer sad ne unosi dovoljno mlijecnih proizvoda,zao mi je  bas za dojenje,ali dobro je jednu godinicu je dojila i to je bitno,a sta da se radiuser posted image user posted image
E jos da se pohvalimo da Ajna sam hodauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image e pa nije to jos ono bas da se skroz uvijek pusta,ali dosta koraka napravi sama,svaki dan sve vise,ma sad je velika djevojcica
Kako ste mi vi sve i vase slatke bebiceuser posted image user posted image user posted image user posted image
Ljubimo vas puno pa se javimo poslije rodjendanka sa utiscimauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 1999
14.9.2009 14:44:10   
emma.L
new mama, ne znam što bih ti rekla, ja sam uvijek za mlijeko- bilo koja opcija. Mi planiramo nastaviti sa aptamilom preko zime, čisto jer piše da ima dodatak onih vitamina i željeza, barem jednom dnevno. A to sa dojenjem- pa super ste vi izgurale. Nemoj je siliti. Ema je sa 6 mjeseci odlučila da neće više siku, ja sam je po noći dojila još mjesec dana, a po danu izdajala, ali samo je presušilo.
A ako misliš da joj nedostaje mlijeka, pa unijeti će ona mislim dovoljno ako joj daš flašicu pred spavanje i neku kašicu ili pahuljice za doručak možda, i eventualno jogurt ili pavlaku uz ručak. Samo nek ste vi ozdravile.
Inače, moja beba hoda sama sa jednog kraja sobe na drugi user posted image , ali se zaleti i slijetanje je uvijek upitno, pa je još malo zavaljujemo da puže, da se ne bi slomila kad ne gledamo. Jučer je MM našao na sred trpezarije, krenula za mnom u kuhinju user posted image .    
Nita, još uvijek nemamo tih faza, ili barem nama ne provodi- ali zato nani: neće soka, neće proso, neće carsko povrće, neće spavati, a jutros čak neće ni aptamil (uđem u sobu onako sva spremna za posao, nanu sklonimo, uzmem je i zavalim, malo joj pričam, i za minutu ode cijela flašica)- najgore je što ženu uštine sa dva prstića i ciči i ljuti se, udara po kašičici da sve okolo leti... Anushka, mi smo uzeli nanu za čuvanje, a jedina nam je sreća što je skontala kome može, a kome ne može prosipati pepermintuser posted image .

(odgovor članu new mama)
Neposredna veza do poruke: 2000
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  78 79 [80] 81 82   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  78 79 [80] 81 82   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *