|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  76 77 [78] 79 80   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 2008
29.8.2009 22:57:49   
mynxlee
Vjerujte da sam se od onih 6x naspavala, jer uspavljivanje nije trajalo dugo. Cim mu zamirise sika on je ponovo ko drogiran do slijedeceg budjenja. Sinoc sam ustala ne znam ni ja koliko puta. To je bila katastrofa. Evo sva sam slomljena, ali problem je sto ja ne mogu da spavam sada dok on spava, a sad je tako lijepo usecerio.

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

S jesenjim liscem dosla je i Antea 28.10.2010. i sletila u mamine ruke.

(odgovor članu Anushka)
Neposredna veza do poruke: 1926
30.8.2009 2:53:39   
aazra
Drage moje,

Mnogo ste mi nedostajaleuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
MM je na godisnjem (do pon) pa se nisam mogla javljati iz objektivnih razlogauser posted image
Anushka,
Bas mi je zao zbog Alena, ja tek pocela uvoditi zumanjce stavljam ga zasad samo u hapice, a bjelance necu sigurno jos uvijek, stvarno ima i zdravijih stvari od jajeta.
Inace, hodali smo svukuda - nedavno smo isli u faletice gdje je Bilal prvi put rucao svjezu pastrmku, i toliko mu se dopala da je pojeo malo vise i na kraju povratiouser posted image .
Inace, naucila sam da ga ne budim vise sinoc je opet "usecerio" i pustila sam ga tako do ujutro.
Inace, evo tek prije dva sata stigli s vikendice od muzevljevih roditelja bilo nam je super to je u Ahataovicima ali smo stigli iza ponociuser posted image
Munxlee,
procitala sam da pitas za menzis kod dojilja. pa eto ja sam tek prije dvije sedmice pocela dobivati, znaci kad je Bilal napunio deset mjeseci. Inace, nije uticalo na dojenje da mu je nesto pokvarilo okus mlijeka, sve je ok, samo sto sam se ja totalno odvikla.
Odosmo sada user posted image .
Pusa svim mamama i bebama.

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 1927
30.8.2009 18:03:51   
Anushka
dobar vam dan mame! nema vas ovaj vikend skoro nikako? mi smo malo nervozni valjda od vremena, bas je vruce. Slabije spava tj cesce se budi i najradije bi spavao na sisi, sinoc je malo bolje bilo poslije kise ali zato danas skoro nikako do popodne i evo ga ko drogiran, malo malo se razbudi, malo doji i nastavi spavati.. sljedece budjenje je i ustajanje da ostane nesto i za nocasuser posted image  inace je sve OK hvala Bogu jede igra se smije galami prica puze hoda uz namjestaj i tako.. kako nasa generacija ovaj vikend? puno pozdrava iz sive Ze

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 1928
30.8.2009 22:25:10   
bebbe RR
Dobro veče!
Mi smo cijeli dan proveli kod dede danas i bilo nam je jako lijepo. I Emica je uživala. Evo, upravo zaspa, pa cu i ja za njom, da sam spremna za budjenja koja su, u zadnje vrijeme, cesca... Cudno... Ovo nase bepce je bolje spavalo kada je bilo manje...
Pusa svim bebama i mamama...

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu Anushka)
Neposredna veza do poruke: 1929
30.8.2009 22:32:10   
mamma mumi
Drage moje kako ste mi, vidim ima jos nervoznih beba, moj je ocajno ljut, slabije spava i non stop bi sisio preko noci, ima i do vremena ,ali mislim i do zubica. Drage moje imam jedan problem, vezan je za mene. Poslije poroda(5.09 2008) odmah nakon 40 dana sam dobila ciklus i od tada je redovan, nisam u redu sretnica sto dok doje ne dobijaju, ali ovaj ciklus  mi je izostao.radila sam test, nisam trudna, radila i ultrazvuk, navodno sve ok. Interesuje me da li je neko imao slican problem. Ja sumnjam u stres, uskoro se vracam na vrlo zahtjevan i naporan posao u koji su ukljuceni i nocne dezure i jako se brinem ,  o svemu mislim kako cu ja, kako ce beba bez mene, pa mozda je i radi toga. Sta vi mislite?Uh vala vazda nesto samo da nisi rahat.

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 1930
30.8.2009 22:40:37   
bebbe RR
Mama Mumi, žao mi je što imaš problem, ali, i ja mislim da bi mogao biti stres. I sama sam, poput tebe, i pored dojenja, dobila menstruaciju 40 dana poslije poroda, ali, iako je redovno dobijam, opazila sam da nije u jednakom ritmu kao prije porodjaja kada sam uvijek imala cikluse od 26 dana, a sada ih imam izmedju 24 i 30 dana. Uglavnom, vjerovatno je sve OK, ako su ljekari rekli da je OK, i sigurno je samo tvoja briga problem. Koliko ti već menstruacija kasni? Možda da ponoviš test nakon nekoliko dana? Pozdrav i ne sekiraj se. 

(odgovor članu mamma mumi)
Neposredna veza do poruke: 1931
30.8.2009 22:40:54   
malaaaa
vjerovatno je od stresa ija sam prije skoro  radila test naime ja sam isto imala redovo svaki mjesec ali mi je stomak nekako bio bas veliki bila sam sigurna da sam trudna kad ja uzmem test i pokaze da nisam posle toga sam jos jedan kupila i nista hb ali nisam se ni udebljala nista samo stomak nemam pojma zastouser posted image

Neposredna veza do poruke: 1932
30.8.2009 22:56:01   
mynxlee
Moram se pohvaliti da je Ivan sinoc spavao od 21h do 01.30h bez prekida, ali onda je nastupilo maratonsko budjenje. Patili smo se tako cijelu noc. Oko 08.30h ujutru uze ga mm, a ja nastavila spavati, donesose ga opet oko 10h i tako smo nas dvoje do 12h spavali. Ja sam bila ko drogirana. I sad je zaspao oko 21h, s tim da se budio vec jednom.
Odlucila sam voditi evidneciju tog njegovog budjenja, da bas vidim na kraju sedmice statistiku user posted image
Smori me.

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

(odgovor članu malaaaa)
Neposredna veza do poruke: 1933
30.8.2009 23:01:09   
malaaaa
super dobro si makar malo odmorila i umene je taj problem bio jedno mjewsec dok nisam uvela mu cuclu i sada smo rahat i ja i on :)

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 1934
30.8.2009 23:35:48   
mamma mumi
Bebbe  iskreno neznam tacan datum zadnjeg ciklusa, moja greska nisam upisala, ali mislim da je bio oko 1 avgusta, a trebala sam dobiti dakle  21-25 po mojoj racunici. Hvala vam na odgovorima i ja se nadam da je stres, zasda trudnoca nije, i jutros sam bila na Uz nema nista. Vidjt cu sta ce biti.

(odgovor članu malaaaa)
Neposredna veza do poruke: 1935
30.8.2009 23:39:33   
new mama
Mamma mumi ja nisam dobivala prvih osam mjeseci kad sam rodila,dojim malenu,a onda sam dva mjeseca dobila u dan i onda opet evo dva po deset-petnaest dana kasni,a dojim je jos uvijek,mislim da se ne regulise bas dok dojimo,a mozda sto Bebbe rece je i malo stres zbog posla,nemoj se samo sikirati,pozzzzuser posted image

A&V ~moje sve na svijetu ~

Neposredna veza do poruke: 1936
30.8.2009 23:45:19   
mamma mumi
Hvala vam drage moje na podrsci. Sta bi ja bez svojih forumasica? bit ce akB ok, dojim i dalje, uradit cu analaize, pa cemo vidjeti.

(odgovor članu new mama)
Neposredna veza do poruke: 1937
31.8.2009 0:41:47   
nita
Dobro veče! Kaniti je izvirio još jedan zubić ili dva, ne mogu dobro da vidim. Gornje desni su skroz natečene i kao da zajedno rastu četiri zuba. Zbog toga je jako nervozna i slabo jede.
Mama mumi, mislim da nemaš razloga za brigu. Poslije prvog poroda menstruaciju sam dobila odmah poslije 40 dana, iako sam dojila. Ciklus je bio redovan narednih 7 mjeseci (dojila sam samo prva tri mjeseca), a onda mi je menstruacija kasnila 10 dana. Radila sam test na trudnoću i bio je negativan. Doktorica mi radila UZ i kaže da je sve ok. Vjerovatno je bio uzrok poremećaj hormona uzrokovan stresom. Dala mi je tablete koje su trebale da izazovu ponovno uspostavljanje ciklusa. Međutim, sljedeće jutro menstruacija se pojavila, a nisam ni popila tabletu. Poslije toga opet je bilo sve po starom uz kraća kašnjenja od 2-3 dana, što je sasvim normalno.

Neposredna veza do poruke: 1938
31.8.2009 8:18:40   
bebbe RR
Dobro jutro!
Mi smo OK iako se nismo naspavale. Ne znam zašto, inače je sve uobičajeno. Moguće da se nam sprema zubić. Mi za razliku od naših drugarica beba nemamo niti jedan zubek još! Moja Anja sutra kreće u prvi razred gimnazije. Svi smo uzbuđeni. Nakon što se probudi idemo da kupimo još neke sitnice koje smo isputili, tipa okvirove za sveske i linijare i slično...
Nita, čestitke na novim biserčićima! Nadam se da Kaniticu ne muče puno! Mynxlee, kakva je bila vaša noć?! Anushke nam jutros zorom nema, možda je njoj i Alenu uspjelo da se naspavaju?! Mala, i ja bih uvela cucu da je islo. Ali, Ema nijednu nije prihvatila... Mama mumi, evo vidiš kakva su iskustva drugih  mama, New mame i Nite, tako da vjerovatno nema razloga za brigu. A, osim toga, ako ti je ciklus bio 1. avgusta, čak i da jesi trudna dr bi to računali kao da si trudna dvije sedmice, što se, čini mi se, ne vidi na ultrazvuku, ali na nekom boljem testu bi ti se pokazalo prisustvo HCGa u mokrači... Uglavnom, opusti se i sačekaj. Ako ne bude menstruacije, ponovi test. I samo se ti umiri. Stres nije prijatelj, definitivno!
Lijep dan i milion pusa svima!

(odgovor članu nita)
Neposredna veza do poruke: 1939
31.8.2009 8:55:51   
mamabb
Jutro svima!
Ja se digla prije Leile da skuham sebi kafu ili čaj, užasno me grlo boli, nemam pojma gdje ga nahladi a evo i nos mi pčinje curkati. Nadam se da nisam virozna, zbog Leile.
Kod nas sve po starom.
mama mumi, da ti i ja kažem kao i sve, mislim da je to sve normalno još ako si bila kod dr-a i kaže da je sve OK nemaš brige. U mene je gospođa user posted image  stigla tačno na dan kad mi je Leila punila pet mjeseci i od tad dolazi svakog mjeseca s kašnjenjima od dan-dva, ali nekad traje duže dan-dva a nekad kraće pa ja kontam da se to namiri onda user posted image  Ja još nisam bila na pregledu kod ginekologa, sramota jedna, ma nije ni sramota nego tuga šta sebi dozvolih, ali eto...ono vazda nešto i prođe 9 mjeseci. Imam zakazano u srijedu, nadam se da je sve uredu, inače nemam nikakvih problema. Držite mi fige.

E, da ja sad lijepo zaželim sreću svim školarcima, Anji i Lamiji, neka vam ova godina bude ljepša od prošle, svašta novo nam naučile i svega lijepog doživjele, svega onog što škola nosi sa sobom...da nam se i zaljubite hihihi user posted image

Ostaloj ekipi ugodan dan :)

04.12.2008.

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 1940
31.8.2009 19:19:24   
Anushka
dobar dan drage drugarice mame i generacijo beba:))
mi smo imali gust raspored danas, ja sam bila zauzeta od 10 do 1, alen bio napolju od 9 do 3, spavao sat vremena kod svekra i svekrve i tek maloprije zaspao. ja sam svakako premorena od nocnih ustajanja jos sam imala buuran dan i bijesna sam na sistem i neljude koji rade odgovorne poslove a zapravo ih ne rade i jos ostete jadne ljude, posebno djecu:((( bas sam bijesna i jos me drzi. Danas sam mogla nekoga i istuci samo da sam ih se mogla docepatiuser posted image  inace radim kao sudski vjestak za djecu i maloljetnike kod krvnih i seksualnih delikata pa su svakako osjetljive i grozne teme jos kad sistem zakaze.. jos je i mm imao frku na poslu skoro po obicaju i bas mi je zao sto kroz to prolazi(mo) jer i ono malo vremena sto zajedno provedemo nekako je odredjeno tim problemima na posluuser posted image
a Alen nam je dobro, presladak nam je hvala Bogu, bas nam uljepsava svaki minut zivota, i bas sam zahvalna na njemuuser posted image  a danas je uspio otvoriti frizider ali kako je sjedio nije uspio potpuno da ga otvori smetale mu njegove nogice, a ja mu nisam dala poslije priliku, tako da ovih dana ocekujem da se iskrade, skonta kako da skroz otvori frizider i pocne da rovi isto svoj cacauser posted image
bebbe nista od naseg spavanja izgleda do daljnjeg. do 2 se budi 2-3 puta a poslije nebrojeno, cini mi se svakih pola sata a nemam snage da jos i to brojim! mynxlee sve mi je jasno o cemu pricas, bit ce nekad bolje valjda! malaa alen nece cuclu bas nikako, probavali smo nekoliko puta u toku prva 3 mjeseca i cim skonta da nista ne izlazi ma koliko vukao pljune je i nastane frka!mamma mumi ne sekiraj se, dok god dojis mozes ocekivati i bez veceg stresa poremecaje u ciklusu kao sto rece new mama jer prolaktin remeti menstr ciklus. Meni je prvi ciklus poslije poroda trajao 39 dana i ja uzmem test i dobijem dok sam dosla kuciuser posted image  sljedeci je trajao 24 dana, a onda 28 dana pa sad ne znam kad da ocekujem sljedecuuser posted image  nita cestitke na zubicima!!! nadamo se da ce uskoro izaci i ostali zubici da nam ne pate drugaricu!!! puuno pozdrava od mene i alena

(odgovor članu mamabb)
Neposredna veza do poruke: 1941
1.9.2009 7:58:18   
bebbe RR
Dobro jutro! Ema i ja smo ispratile seku u skolu i tatu na posao! Ona sada puze u pidzamici, ali, toliko je nestrpljiva da sam je pustila na barem 15 minuta istrazivanja. Inače, stiže svuda na svojoj guzi, i brblja neprestano. A, mamu svoju idalje ne zovemo. Nocas smo malo bolje spavale. Zaspala u 23, pa se budila u 1, pa u 4, pa u pola sest konačno. Za danas nemamo posebnih planova, mislim da cemo uraditi, sto moramo, a onda odmarati, jer ja sam jako umorna. Takodje, non stop razmišljam da bih se morala nekim sportom početi baviti, jer me tako često bole ledja u zadnje vrijeme...
Kako ste mi vi i vaše bebice?!
Anushka, vjerujem da je tvoj posao jako stresan, jer vec sama funkcija zvuci tako, a mogu misliti kako ti ide na živce još i kada sve drugo ne funkcioniše. Šta ćeš, posao sviju, manje više, izbija iz takta u određenim razdobljima. Važno je da je Alen dobar dječak koji razveseljava svoje roditelje i švrlja oko frižidera:).
Mamabb, kako grlo? Hvala za lijepe želje za prvi školski dan!
Mi se sada idemo hraniti!
Javimo se kasnije!
Puse i pozdravi svima!

(odgovor članu Anushka)
Neposredna veza do poruke: 1942
1.9.2009 8:37:13   
mamma mumi
Drage moje jutros sam malo naspavanija, Tarik je manje se budio, ali inace je grozan, tako Anushka da te razumijem u potpunosti, i mene to izludi, evo sad ce mu godina a nije noc prespavao u komadu, ali nadajmo se boljem.Mamabb kako grlo, kupi Bio C tabl, meni uvijek pomognu kod tih virozica, ali uzmem svaki sat po 1 tbl, odprilike nekih 4 i sve prodje, probaj.Nita user posted image  za zubice i ja sve ocekujem gornje, valjda ce uskoro.
Svim skolarcima sretan polazak u skolu i da budu dobri djaci, ma najbolji!

Drage moje hvala jos jednom, i ja se nadam da je stres, jos nista nemauser posted image . Kontala sam da se odem prijaviti u Skerlicevu na taj sistematski za porodilje, jer sad cu poceti raditi, pa ko ce uhvatiti vremena. Ljubi te djecu.

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 1943
1.9.2009 12:03:30   
mynxlee
Kao prvo da vam se pohvalimo. Juce smo postali vlasnici jos dva prelijepa zubica. U pitanju su gornje lijeve jedinica i dvojka, s tim da je dvojka malo vise izbila. Sutra ocekujem i desnu jedinicu, jer se zub vidi, samo treba probiti opnu. Mama je laksa za 200 eura. MM i ja smo se dogovorili, ko otkrije kod Ivana zub duzan je na njegovu sparnu knjizicu dati 100 eura. Kako je krenulo ispraznice nam dzepove user posted image

Rekla sam vam da cu voditi evidenciju Ivanovog spavanja. Sinoc sam sve pazljivo upisivala i evo kako izgleda jedna nasa noc, otprilike.
- u 21.50 pocela priprema za krevet (malo kasnije kao da mi bolje spava)
- u 22.00 - dala da doji kako bi zaspao
- do 22.50 - spavao dojeci (drzala ga duze da ko fol ucvrsti san)
- od 22.50 - 23.20 igrao se (probudio ga tata koji je usao u sobu)
- u 23.25 pokusam ga ponovo uspavati dojeci
- u 23.50 spustim ga uspavanog u krevet
- do 00.30 igrao se jer se odmah probudio, pa sam ga u to vrijeme pokusala uspavati
- u 01.00 spustim ga u krevet i odmah izvadim, jer se probudio i konacno
- u 01.10 ga spustim u krevet
- do 03.30 je spavao,
- u 03.40 ga nakon kraceg dojenja uspavam
- u 05.20 se probudi i prenesem kod nas, jer sam ja vec povampirena
- u 05.40 se budi
- u 06.20 se budi i
- do 8.40 spavao

Ako neko vidi neku gresku, rado bih primila bilo kakvu sugestiju, komentar ili savjet, jer mislim da je ovo previse. Takva mi je svaka noc. U pitanju su samo nijanse.
Eh, kad se sjetim kad mi je spavao u komadu do 06h user posted image

Neposredna veza do poruke: 1944
1.9.2009 14:46:18   
emma.L
mynxlee, možda su mu zubi smetali. Kad su Emi izbijali zubi, tako u naletu po dva, slično su nam noći izgledale user posted image . Nemam ti što reći, nego da prolaze kroz faze. I mi smo se hvalili kako spava cijelu noć ili se jednom budi da jede, a sad u subotu je prejecala noć u snu user posted image , iz tko zna kojeg razloga. Onda je u nedjelju spavala fino, jednom samo jela. Sinoć pakao opet- samo sam sebe tješila da će svanuti i da, hvala Bogu, ništa ne boli. Kod nje u sobi sam bila već u 2:30, dakle već sam je uzela iz kreveta i utješila, a vratila sam se u krevet u 15 do 4. Slagala je robu, pentrala se po meni, kenjkala, plakala, pričala, pila, otvarale smo prozor- ona pada od umora ali onog trena kad je ponesem prema krevetiću, počinje plakati (što se nikada nije dogodilo). Onda sam joj dala aptamil topao i nekako je ostala. Kasnije sam je čula u snu da plače, ali se sama smirila. Kad je sinoć nisam prenijela nama, neću nikada user posted image . Nadam se da su zubi. Ili možda počinje upijati svijet i preživljavati sve dnevne događaje po noći, tko zna user posted image .

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 1945
1.9.2009 15:15:25   
mamma mumi
Mynxlee  i kod mene je slicna situacija, moj nikada nije spavao u komadu 4, a kamoli 6 h, sada legne oko 9, 9.30 a po sat vremena se uspavljuje, i onda se probudi nekad oko 12, nekad za 1, i tako po cijelu noc i ustaje u 7.Ni sama nisam pametna sta da uradim

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 1946
1.9.2009 22:57:13   
enna
Dragi nasi drugovi i drugarice evo i nas konaco malo da vam se javimo!!!
Ena je pravi mleni nestasko uvijek neke belaje pravi aktivna je 24 sata ne miruje nikako hehehe uho je proslo ali eo promukla je vec 3 dana zvali doktoricu ona kaze ako ne kaslje i nema temperaturu moguce je od vriske posto vristi stalno po kuci i imala je krupicu u ustima i za to je dobila neku kremicu i evo vec je dobro hvala Bgu nadam se da ce i ta promuklost brzo proci.
Kako su ostale bebice vidim da se borite sa spavanjem to je kod nas problem i dan danas poslie 16 i po mjeseci uvijke se ljuljamo meni leda i ruke otpadaju doslovno samo sto imamo pomak vec jedno mjesec dana kada zaspe spustim je u krevetic i spava tu kako kada nekad do 1 nkad do 3 a neko jutro je to bilo cak do 5.30 mozete mislitiuser posted image user posted image user posted image .I dalje se budi barem 2 puta minimalno mada zna to biti i 5 puta u toku noci ali eto procice i to drage mame,neka su nama nas bebice zive i zdrave.Ja sam uzela u stos njno popodnevno spavanje kada ustanemo to obicno bude izmedu 8 i 9 sati Enu izmorim do 14.00 pa tk onda ide na spavanje i tada odspava 3 sata u komadu i onda i ja legnem jedno sat vremena odmorim svoju dusu heheheh ato ako ikako mozete i imate priliu kada beba ide na spavanje i vi sa njom znam da nije uvijke moguce ali pokusajte naci nacin da tako radite.Jer i ja sa bila da ne kazem budal prije kada Ena ode na spavanje ja cistim perem peglam kuham i ona ustane ja mrtva umorna a ovako nekako nalazimo nacim da sve to stignemo ali zajedno.Pusica vam svima da ne nabrajam redom a mamicama puno strpljenja sa tim malenim andelima znam da nekad piju krv na slamcicu ali eto samo pogledajte ta divna lica i ljutnja ce nestati.Laku noc drage moje pa se pisemo ljubite mi pilic!!!

23.04.2008-stigla mamina sreca poslije 9 godina!!!!

Neposredna veza do poruke: 1947
1.9.2009 23:52:32   
dinciii
Draga mynxlee kad vidim ovu tvoju evidenciju sramota me reci da sam ja kukala kako moja Rejhana spava,c c c...Ja sve mislim moja Rejhana najgora user posted image a vidi ti Ivana sto drbla mamu svoju...Draga moja svaka ti cast sto izdrzis...Ja ovo ne izdrzim sto se budi 2 puta a kamoli tako nesto...NAdam se da cete sto prije rjesit taj problem i da ce spavati duze...

Mi smo dobili i drugu jedinicu,sada imamo ukupno 4 zubica user posted image user posted image user posted image

Nisam vas stigla sve procitat ovo od mynxlee mi bilo upadljivo sa brojkama user posted image nemojte mi se ljutit...NAdam se da su sve bebice dobro i zdravo...A sutra cu sve polako procitat pa vam se javim...Pusaaaa

http://neckodina.weddingannouncer.com/

Slatka Rejhana rodila se 12.12.2008

(odgovor članu enna)
Neposredna veza do poruke: 1948
2.9.2009 0:42:17   
Ilhana RR
pozdrav mojim hanumicama... joj ja pravo slabo se ovde javljam...
Mi smo svi dobro masala, Lamija sve pametnija i pametnija.
Pocela je da ide u obdaniste i kad ja neradim (inace po zakonu to nemoze ali dobila je da moze ici najmanje 20 sati sedmicno)
Pocela je da jede sama kako treba, bas mi to simpa pogotovo sada kako je ramazan pa je pustam da bude budna do posle iftara. Svako vece iftari sa nama i onda na spavanje, mislim da joj to i godi jer lijepo mi spava i nebudi se nikako po noci *kuc kuc od drvo da je neruknem*

Pocela je po malo i svedski da uci, kazu da sad vise razumije nego 5 augusta kada je pocela u obdanistu, a mi pricamo samo bosanski u kuci tako da mi je drago sto ce od samog pocetka uciti dva jezika.

Pocela sam da je ucim da mi brise prasinu posto voli da trlja krpom ja joj dadnem krpu u ruke i kazem idi brisi tamo gdje treba i ona to uradi haha =) stas mora se na vrijeme poceti, jos da malo poraste pa da je mogu poslati po casu vode bice dobro hehe...

ups pritisnu slucajno a ne bi gotova hahah...

da nastavim :P

uh sad neznam dokle sam stigla haha...

haj nadam se da su sve bebice dobro i mame naravno ...
Puno pusa od nas dvije!!!

< Poruku je uredio Ilhana -- 2.9.2009 0:43:46 >

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 1949
2.9.2009 1:12:32   
nita
Dobro veče, mame! Hvala na čestitkama! Kao i Rejhana i mi imamo ukupno 4 zubića! Iako mi je izgledalo da izbijaju 4 zuba zajedno, ipak su to bila 2 nešto krupnija zubića. Kanita je sve brža i vještija u puzanju. Kad vidi da sam otvorila vrata od balkona ubrza puzanje i vrišti pokušavajući što prije izaći. To nam je tako interesantno i smiješno. Sve igračke koje ima već su joj dosadile i sada se igra nekim plastičnim posudama, iako ni to ne traje dugo. Osnovno zanimanje joj je istraživanje prostorija i analiza sitnica koje usput pronađe. user posted image
Bebbe, i Kanita se češće budi tokom noći. Ranije ustaje i teže joj je zaspati tokom dana. Moguće je da su i kod Eme krenuli zubići... Je li Anja zadovoljna prvim utiscima u gimanziji?
Enna, drago mi je da je Eni uho ozdravilo. Mašallah, Ena nam više nije mala beba. Iznenadila sam se kad sam vidjela da joj je već više od 16 mjeseci.
Mynxlee, divim ti se kako uopće hodaš tokom dana poslije tako neprospavane noći... I, pusti sad TM da malo zagleda u Ivanova usta :) Kod nas je običaj da ko prvi vidi prvi zubić treba nešto pokloniti bebi.
Anushka, iako mi je žao što te sekiraju dešavanja na poslu, ipak, raduje me činjenica da postoje ljudi koji odgovorno i savjesno obavljaju svoj posao. Nadam se da ćeš imati bolja iskutva i podršku onih koji trebaju da je pruže. Ja se nekako uvijek nadam da će se trud isplatiti ...
Mamabb, sretno na pregledu!
Laku noć!

< Poruku je uredio nita -- 2.9.2009 1:13:19 >

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 1950
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  76 77 [78] 79 80   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  76 77 [78] 79 80   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *