RE: Kako spasiti brak (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Porodica i partnerski odnosi

Poruka

muaaa -> RE: Kako spasiti brak (7.2.2014 19:49:38)

IZVORNA PORUKA: AAvalon

Dzabe ste ispisale 8 stranica svojim dobronamjernim savjetima, besana ce opet po svom, ganjat tog ublehasa preko FB i mobitela i na svaki drugi nacin. Meni i dalje nije jasno zasto neko zeli ostati u takvom braku i uopste nekoga moliti i preklinjati i nagovarati da budu zajedno, ali dobro... Zena ocito trazi savjet kako da najbolje stupi u kontakt sa tim svojim a da ne ispadne da je ocajna [sm=zmeden.gif] pa bismo joj mozda trebali pomoci savjetima u tom smislu

pa pomozi...ima i tih savjete podosta

ananas_ze -> RE: Kako spasiti brak (7.2.2014 19:51:37)

IZVORNA PORUKA: muaaa

IZVORNA PORUKA: AAvalon

Dzabe ste ispisale 8 stranica svojim dobronamjernim savjetima, besana ce opet po svom, ganjat tog ublehasa preko FB i mobitela i na svaki drugi nacin. Meni i dalje nije jasno zasto neko zeli ostati u takvom braku i uopste nekoga moliti i preklinjati i nagovarati da budu zajedno, ali dobro... Zena ocito trazi savjet kako da najbolje stupi u kontakt sa tim svojim a da ne ispadne da je ocajna [sm=zmeden.gif] pa bismo joj mozda trebali pomoci savjetima u tom smislu

pa pomozi...ima i tih savjete podosta

nema njoj ovdje pomoci

AAvalon -> RE: Kako spasiti brak (7.2.2014 19:52:23)

IZVORNA PORUKA: besana11

Grijesis.Pa sama sam rekla da mi je jasno da tu nema nicega i da sam vec savjetovala se oko rzvoda braka sa ljudima koji su to prosli.Kako i kojim putem.Cak sam i saznala da brak koji je trajao manj od 3 mjeseca moze da se PONISTI ne da se razvodi

Pa sta te onda briga je li te izbrisao sa FB??? I sta se sikiras sto ti nije odgovorio? Idi onda dalje svojim putem, ganjaj karijeru, stan, drugu vezu, sta li vec...

besana11 -> RE: Kako spasiti brak (8.2.2014 18:02:23)

Stan je otkazan i definitivno ostajem u Sa

bebaa -> RE: Kako spasiti brak (8.2.2014 18:06:10)

eto fino....ti baš drastične promjene praviš......

SREĆNA -> RE: Kako spasiti brak (8.2.2014 19:24:24)

Stan je otkazan i definitivno ostajem u Sa

Pa šta beše, javil se hairlija?

besana11 -> RE: Kako spasiti brak (8.2.2014 23:09:16)

Nije se javio .Nikada.Zato sam otkazala stan.Sta cu tamo sama u neku ruku mozda i sada placem za njim ali bar sam svjesna istine da mu nije stao do mene

SREĆNA -> RE: Kako spasiti brak (9.2.2014 9:07:27)

Nisi ti svjesna kakvog si se tereta riješila.Znam ja da sad boli, da ti je cijeli svijet srušen, sve znam.Polahko sad, pokušaj što manje misliti na sve.Odredi sebi vrijeme u toku dana kad ćeš plakati i ako ti se ne plače, sjedi i razmišljaj o tome u određeno vrijeme, pola sata sat, 15 minuta, al kad vrijeme istekne , nađi nešto što će ti okupirati mozak, da ne misliš.Pokušaj tako par dana.Vidjećeš, neće manje boljeti, ali ćeš naučiti da se nosiš sa sa svojim emocijama, polahko bol će prerasti u nešto drugo, podnošljivije.
Svi smo donosili pogrešne odluke u životu ali eto, Bog ti je dao priliku da se izvučeš iz nečega što nije dobro za tebe.Sad polahko i promišljenije.Škola je skupa, nažalost najbolje naučimo na vlastitim greškama.Sretno.

besana11 -> RE: Kako spasiti brak (9.2.2014 10:25:19)

Srecna,mzda bih lakse podnijela da imam neku drugaricu,da imam s nekim popiti kafu,prosetati i da imam posao.Ovako sam osudjena da sam sama i da mislim na njega.Mada znam da ni najmanje nije vrijedan

emi7908 -> RE: Kako spasiti brak (10.2.2014 9:50:01)

Besana čitala sam ovo sve neki dan i hem što sam bila zbunjena, hem šokirana ... ne znam ni ja šta sve ne... ???
Neću ti ja filozofirati ni davati nikakve savjete, dobila si ih već dosta dobrih ali vjeruj mi sve se dešava s razlogom i zahvali Bogu što je ovako sve ispalo kako jeste.
Vjerujem da ti je teško ali bolje plakati 4,10 ili mjesec dana nego narednih 20god. i proklinjati dan kad si se udala za tog čovjeka.. ... Ma što ćeš uopšte plakati pobugu, glavu gore i gari dalje. Šta sve ljudi deveraju u životu ovo je besmisleno da se toliko sjebaješ...
Rekoh neću davati savjete ali eto izgleda čovjek ne može ostati hladan na ovo...[sm=smiley1.gif]
Piči dalje kao da ništa nije bilo, život je stvarno kratak. Zapravo mi smo ti koji imamo rok trajanja a život kao život on je uvijek tu....

besana11 -> RE: Kako spasiti brak (10.2.2014 12:07:18)

Emi draga hvala na lijepim rijecima.Znam da ima gorih sudbina meni je samo tesko sto mislim da se nikada necu udati vise,nemam podla,drustva,sta kada ostanem sama?

veeseelaa -> RE: Kako spasiti brak (10.2.2014 12:13:19)

Emi draga hvala na lijepim rijecima.Znam da ima gorih sudbina meni je samo tesko sto mislim da se nikada necu udati vise,nemam podla,drustva,sta kada ostanem sama?

e moja besana, nekad će ti ovo smiješno biti

bit će što je zapisano, niti manje niti više, možemo se mi sve na glavi nasaditi
ti si mlada , život je pred tobom, ne razumijem od kud ti ideje da se nećeš udati?? sad si samo slabašna pa tako misliš, doći će sve an svoje vjeruj i biće bolje puno neg misliš

teacher75 -> RE: Kako spasiti brak (10.2.2014 12:14:22)

Pa i da se ne udas, ko neka tragedija! Bolje bit sama nego sa svakakvom budalom

besana11 -> RE: Kako spasiti brak (10.2.2014 18:51:35)

Danas je pokusavao da stupi u kontakt da mojim zetom ,porukama,rekao da i dalje misli da zivi samnom ali SAMO POD USLOVOM da dodjem kod njega u kucu,na selo.Kao imamo svoj sprat(koji nije uradjen)a i da zivim sa mamom njegovom koja me bukvalno nazvala kurvom(da sam valjala udala bih se u Sarajevu).Naravno da od toga nema nissta.Mislim da je najbolje da odemo kod njegovih u nedelju i rjesimo ovo ako nista razvodom da ne gubimo vrijeme ja sa njegovima necu zivjeti i to je kraj.Taman sama bila cijeli zivot tamo se ne vracam(u Gorazde mozda i da dam sansu tom braku jos jednom ali on kao on sigurno nece htjeti od svojih i to je to) Bar cu znati na cemu sam i predati za razvod braka

tinkivinki -> RE: Kako spasiti brak (10.2.2014 19:09:56)

Danas je pokusavao da stupi u kontakt da mojim zetom ,porukama,rekao da i dalje misli da zivi samnom ali SAMO POD USLOVOM da dodjem kod njega u kucu,na selo.Kao imamo svoj sprat(koji nije uradjen)a i da zivim sa mamom njegovom koja me bukvalno nazvala kurvom(da sam valjala udala bih se u Sarajevu).Naravno da od toga nema nissta.Mislim da je najbolje da odemo kod njegovih u nedelju i rjesimo ovo ako nista razvodom da ne gubimo vrijeme ja sa njegovima necu zivjeti i to je kraj.Taman sama bila cijeli zivot tamo se ne vracam(u Gorazde mozda i da dam sansu tom braku jos jednom ali on kao on sigurno nece htjeti od svojih i to je to) Bar cu znati na cemu sam i predati za razvod braka

a što ti ideš njemu na noge,kod njegovih,a on se pokupio i otišao i ni javljao se nije?što ne tražiš da se nađete negdje vas dvoje nasamo da popričate?de malo zategni,a ne čim se on javio i to zetu,ne tebi ti letiš u Osanicu

jasmin -> RE: Kako spasiti brak (10.2.2014 19:23:20)

Da mene moj dečkić tako ostavi i da se ne javlja meni,već nekim apsolutno nebitnim likovima i to s nekim uslovima,mora'''' bi zvijezde s neba da mi skida sedmicama da bi me uvjerio da mu je stalo do mene. Da ne pričam o pitanju egzistencije mene i njega. U svakom drugom slučaju bilo bi mu adios amigos za svas vremenas !!!
Nije taj lik vrijedan da se njim zamaraš,a još manje da se nečemu uopće nadaš s njim.

malefiz -> RE: Kako spasiti brak (10.2.2014 19:55:43)

Slusaj draga moja...moj ti je savjet da to raskines s ponosom za sva vremena...zabavljala sam se 10 godina sa maminim sinom...bila zarucena,stan nasli itd...spakovao se preko noci i ostavio sve u nadi da cu ostati s njim i dalje ali je on morao jer je mama malo glumila padanje u nesvijest jer me nije gotivila i sl. ( a nikad nas dvije nismo recenicu progovorile) ali eto i ja ti fino tih 10 godina pokopam kao da nikad nisu postojale i udam se za svog sadasnjeg muza ( moja velika ljubav).Sreca pa mi ga bog poslao da me iscupa iz te budalastine...sta hocu da ti kazem...jednom mamin sin uvijek mamin sin...ne nadaj se nikad od toga nece biti hajra...radje peri haustore do boljeg posla nego da sa kretenom zivot dijelis koji te zeno nezna cijeniti...zapamti da jedan zivot imas...tu jednu jedinu sansu i niko ti nece mladost vratiti kad smrt na vrata zakuca zato sjedi i dobro skontaj sta ti je ciniti i hoces li se kajati u starosti sto si se za budalu borila koji toga nije vrijedan ili ces biti zadovoljna svojim zivotom ako nastavis sama i pruzis i zivotu i srcu novu sansu...doci ce neki posao a doci ce i muskarac koji ce znati cuvati sto ovaj prvi nije znao...ne brini toliko i opusti se...odlucno kreni u brobu za svoj vlastiti zivot...nije ti potreban niko da za njim cvilis...;)

besana11 -> RE: Kako spasiti brak (10.2.2014 22:17:04)

Znam ali jenostavno sam i ovako nesretna.Usput sto pored toga nemam muza,nemam posla niti prijatelje ja izgčeda ni rodjenu majku nemam jer i ona mene krivi(njoj je onaj stari kov da MORAM da trpim sve kako su sve ranije zene trpile i svaki dan,ali svaki dan oplacem radi nje i tresem se od bijesa.Najradje bi otisla u tunguziju taman prosila ali da sam mirna.

malefiz -> RE: Kako spasiti brak (10.2.2014 22:30:11)

pazi potpuno te razumijem...nema broja koliko puta sam bila u svemu sama u zivotu..(imala sam i roditelje i prijatelje ali sa nemogucnoscu da im ispricam)...ali shvati da sto te ne ubije samo te jaca...ok sad si mozda na dnu ali baci se odmah u akciju umjesto da sjedis i places i vrijeme gubis...odmah kupi superoglase i zovi redom sve sto dolazi u obzir pa uleti na bilo sta iole ok plate da se malo za pocetak iscupas...neznam jeli imas djecu ako ne onda je to trenutno olaksica za tebe jer se sama lakse cupas...razmisli od koga mozes posuditi nesto para do sljedece plate ( jer preko oglasa ce te neko uvijek primiti bez da cekas puno znam iz iskustva)...mozes od matere uvijek...da te neznam koliko krivi materi srce neda drukcije...i onda draga moja cupaj naprijed...vjeruj mi kad uspijes a hoces ako budes dosljedna sebi..s ponosom ces se gledati u ogledalu jer ti nije trebao tip koji ce te sutati i zezati da bi bila neko i nesto...svaka zena vrijedi 10 muskaraca pa tako i ti...;)nadji malo snage i vjere u sebe i nedaj se...ne idi mu na noge da te ne pamti niko tako nemgo imaj ponoso i pokazi zube...priprijeti mu da ces ga razvodom ogoliti pa makar i da samo marku ima bla bla..otkud on zna koga ti imas a koga ne...elem glavu gore i ako ti treba da pricas tu sam nije problem jer te razumijem...pa pisi ako hoces i u pp ;)

babybaby -> RE: Kako spasiti brak (10.2.2014 22:35:26)

ma draga, kako nemaš prijateje u tolikom Sarajevu? Evo imaš forum, ako ništa. Ima li gdje kakav topik da se predevera prelazna faza?

I, de ti zivi, pusti ti to što se on tvom zetu ispovijeda... ne mora značiti da ce ikad načiniti prvi korak...

besana11 -> RE: Kako spasiti brak (10.2.2014 23:20:27)

malefiz hvala na iskrenim i toplim rijecima.Divna si

malefiz -> RE: Kako spasiti brak (11.2.2014 8:00:39)

nema na cemu...a ako nemas prijatelja...hajde to imas bar nas a evo i ja sam tu ako treba bilo kakav savjet...slobodno pisi sta god da te muci pa cemo vidjeti dalje ;)

besana11 -> RE: Kako spasiti brak (11.2.2014 11:20:17)

Nije to bas isto,pa nemogu s vama piti kafe i popricati kada mi je tesko.[sm=smiley1.gif]

besana11 -> RE: Kako spasiti brak (11.2.2014 15:44:11)

Zvala sam ga danas da vidim i rjesim s njim sve.Ima sanse da se pomirimo ali JEDINO pod uslovom da se vratim njegovima na selo.Jedino to i kaze da mu dzaba pricam da je to zacrtao i da ce tako biti-divno nema sta.Iz koze bi da iskoccim.Nista mu nisu vazile moje rijeci

Isha -> RE: Kako spasiti brak (11.2.2014 15:52:16)

Zvala sam ga danas da vidim i rjesim s njim sve.Ima sanse da se pomirimo ali JEDINO pod uslovom da se vratim njegovima na selo.Jedino to i kaze da mu dzaba pricam da je to zacrtao i da ce tako biti-divno nema sta.Iz koze bi da iskoccim.Nista mu nisu vazile moje rijeci

I ti ćeš mu/njima otići u to selo i plakati i kukati nad svojom sudbinom,jer, eto, ništa ne možeš promijeniti.

Vrijeme je da misliš na sebe.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>