|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  64 65 [66] 67 68   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana beba od 12 do 18 ...
12.12.2010 23:32:04   
teacher75
IZVORNA PORUKA: bebac2

ovu tema izgleda rijetko ko posjecuje, a meni bi bas trebali savjeti user posted image user posted image user posted image , ali u nadi da ce neko vidjeti u narednih nekoliko mjeseci, ipak cu pitati.
je li pametno bebi od godinu dana dati suho voce koje je kupljeno u trznom centru i nije pakovano nego rinfuza, naravno pod uslovom da je dobro oprano i skuhano

ja bih dala, mislim da mu nece nista biti

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu bebac2)
Neposredna veza do poruke: 1626
12.12.2010 23:42:24   
bebac2
hvala na odgovoru, ovo je bilo mnogo brze nego sto sam se nadala user posted image user posted image . kupila to suho voce ne razmisljajuci o njegovom porijeklu, a imala sam kao ideju da mu to ujutro napravim prije vrtica da pojede. sutra ce dobiti ovo, a drugi put cu na vrijeme razmisljati

dva djecaka,.2006. i 2009.

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 1627
12.12.2010 23:45:13   
Hanady RR

hvala na odgovoru, ovo je bilo mnogo brze nego sto sam se nadala user posted image user posted image . kupila to suho voce ne razmisljajuci o njegovom porijeklu, a imala sam kao ideju da mu to ujutro napravim prije vrtica da pojede. sutra ce dobiti ovo, a drugi put cu na vrijeme razmisljati

pazi nešto došlo je u tržni centar ima porijeklo sigurno i certifikat neki...koji treba sigurno
ja sam kupovala u merkatoru suho voće i davala djeci bez problema...
e več na otvorenoj pijaci nisma tako slobodna....user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu bebac2)
Neposredna veza do poruke: 1628
12.12.2010 23:57:26   
bebac2
još mi recite jeste li nekada kuhale suhe smokve ili ih je bolje dati samo umiksane

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1629
12.12.2010 23:59:33   
Hanady RR

još mi recite jeste li nekada kuhale suhe smokve ili ih je bolje dati samo umiksane

ja svojima smokve narežem samo na sitnije ( dok su manje bile) i satvim sa grizom da jedu...
ja sam sve ovo davala nakon navršene godine a one obe su tada žvakale sitniju hranu

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu bebac2)
Neposredna veza do poruke: 1630
13.12.2010 14:24:24   
bebac2
sinoć potopila u vodu suhe marelice, brusnice, sljive i smokve i onda jutros malo prokuhala i umiksala, dodala dva petit keksica i bilo je njam njam

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1631
22.1.2011 14:33:26   
Anoniman
mozel mi tko dati kakav recept za tjesteninu znaci umake kako pravite i ako pravite?
Recimosa spageti,makaronicama ......?

(odgovor članu emma.L)
  Neposredna veza do poruke: 1632
22.1.2011 14:35:58   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: megi

evo malo i nas
i mi smo poceli zezati sa hranom
doduse malo smo bili prehladjeni ovih dana, grlo je bilo upaljeno pa je mozda i to razlog
inace jede skoro sve sto i mi,
od neki dan nece vise kasica tipa cokolino, zitarice i med, i tako te, pa smo malo promijenili obroke pa je prekuce doruckovala krisku pavlake, pa pila caja, malo mlijeka, pa oko 11.30 doruckovala s nama jaje, rucku bila supa sa povrcem i mesom kao corbica koju nije bas htejal, pa joj ja ispekla u foliji u rerni tikvice, patlidzane i karfiol
kad je bilo govoto pomijesala sa maslinovim uljem, trun bijelog luka i kasikom pavlake, iznenadila me je koliko je pojela
jucer smo jeli supu i tikvenicu, a ona je sva sretna jela tikvu iz pite
user posted image a ja A. uvjek stavim po jedno jedno i po cesmo bjelog luka a ti trun ,da nije previseuser posted image mada smix to sa hranom......
Cak sam neki dan i u povrce stavila jedno cesmo malo.Voli i neprimjeti gauser posted image .

(odgovor članu megi)
  Neposredna veza do poruke: 1633
23.1.2011 15:16:35   
Anoniman
.

< Poruku je uredio felix -- 23.1.2011 15:17:05 >

(odgovor članu emma.L)
  Neposredna veza do poruke: 1634
23.1.2011 15:33:19   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: felix

mozel mi tko dati kakav recept za tjesteninu znaci umake kako pravite i ako pravite?
Recimosa spageti,makaronicama ......?

jedino mi pada na pamet saft od mljevenog mesauser posted image sad volja te crveni ili bijeli sa vrhnjem za kuhanje,meni su oba superuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 1635
23.1.2011 15:37:43   
Anoniman
hvala noa,sto se tice luka bit ce bjeliuser posted image on je bolji a i A.neosjeti razliku idem da kuham dok imam slucajno pa u frigicu ,.meseka.

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 1636
23.1.2011 15:43:24   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: felix

hvala noa,sto se tice luka bit ce bjeliuser posted image on je bolji a i A.neosjeti razliku idem da kuham dok imam slucajno pa u frigicu ,.meseka.

odgovorih ti na hanumi pihuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 1637
24.1.2011 11:22:17   
mamabb
Ja sam svojoj djevočici, a i sad tako pravim pa i za sve nas, saft za tjesteninu, pire ili rižu pravila ovako:

Sitno nasjeskam glavicu crvenog luka,pa češanj bijelog, pa izrendam jednu-dvije mrkve, pa tikvicu, pa sitno isjeckam papriku kojoj ogulim kožicu, tako i paradajz (sad stavim kašiku paradajz pirea) nekad dodam i graška uglavnom što više povrća to bolje i to tako dinstam na laganoj vatri da se baš fino skaši, pa podlijem temeljcem i eto povrtnog safta za makarončiće. Onda malo promjenim pa dodam mljevenog junećeg, pilećeg ili purećeg mesa. Moja L. to baš voli a i mi.

04.12.2008.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1638
24.1.2011 14:59:15   
Anoniman
mamabb. hvala mila lijep je i ovaj tvoj umak .Morat cu ga prepisatiuser posted image inace pisem sta me bas zanima i hocu da pravim da nepitam ponovo za mjesec dva a kako no ide....
Svakako da cu probati i ovako user posted image user posted image

(odgovor članu mamabb)
  Neposredna veza do poruke: 1639
28.8.2011 9:23:53   
vjestica
da malo podignem temu, trebaju mi praktični savjeti
cura ima 13,5 mjeseci i jedan zub koji je tek krenuo
donedavno sam blendala hranu, sad malo izgnječim, jer pomalo uči da brize, ali opet daleko od toga da može recimo jabuku jesti čitavu
neće više da je ja hranim, nego hoće sama ( ne moram ni govoriti na šta to liči user posted image )a najdraže od svega joj je jesti hljeb ( s obzirom da nema nikakvih nutritivnih vrijednosti, dam joj samo u krajnjem očaju, da bih i ja stigla šta pojest) ovo ostalo - voće i povrće vrlo malo pojede (što uspijem ubaciti koji kašiku u usta, i sve razmelja (bananu još i pojede, jer nju može samu)
svaki savjet je dobro došao - šta davati i kako davati da sama jede, da li da jede kroz igru (koliko je to dobro user posted image ja baš nisam tim oduševljena, jer sam htjela da se nauči da je jedno igra, a drugo jelo, i da se to svoje ne miješa)

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1640
28.8.2011 9:39:29   
Leena
Vjestice, imam isti problem sa hljebom, ali joj ponekad zamijenim plazma keksom, jer je hranjiviji, a isto sama jede i uziva. E sad, Esma ima 14 zubica, ali sam joj plazmu davala i sa 8 mjeseci, i ona ce to mali gristi, malo glođati, a opet je hranjivije od hljeba... E sad, možeš joj praviti i štapiće od raznih hranjivih stvari (oguliš mrkvu, krušku, jabuku i izrežeš na štapiće, možeš joj davati jedan po jedan, a možeš staviti u tanjirić, pa će njoj biti šareno i zanimljivo)... E takvim se trikovima mi služimo. Jedina mi je sreća što, ipak, esma najviše voli supu, a skontala je da to ne zna sama, pa je tu nahranim i svašta u supicu ubacim. Opet, mi sa drugom stvari se patimo, neće meso nikako (a kako ni moj zeludac nije najtolerantniji prema mesu i slabo ga jedem, citav zivot sam anemicna, pa se bojim da se i njoj ne desi isto:()... Do sada je meso htjela samo iz Hipp kasice, ja koliko se god trudila i bila mastovita, ona samo pljuneuser posted image

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 1641
28.8.2011 9:53:43   
vjestica
probala sma joj dati mrkvu, ali je ne može gristi, pretvrda je, sa svojim jednim zubim koji je tek izvirio to je njoj viša matematika user posted image
da ne spominjem da neće da sjedi u hranilici
oće, ali ako joj dozvolim da melja hrani i baca okolo user posted image
dam joj da jede kašikom, ali više bude po licu, podu,po nama user posted image user posted image user posted image nego njoj u ustima

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 1642
28.8.2011 9:54:25   
vjestica
a piletinu mi je neki dan jela, namrvila sam joj ko hljeb, pa je ona skupljala i jela 

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 1643
28.8.2011 10:07:35   
R&T@
_vjestice, bit ce hrane i po podu i po kosi, ali pusti je...

Ona sa 13 mjeseci sve moze jesti sama prsticima...
i pomalo "mlatiti" viljuskom...
naravno da nece pojesti dovoljno, ali ti ces biti pored nje s kasicicom da pomognes...

To sto nema zubice nista ne znaci, djeca od 8 mjeseci savrseno zvacu desnima...

Rijesi se blendera sto prije jer ce te pratiti dugo ako ne reagujes...user posted image

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 1644
28.8.2011 10:41:33   
Leena
user posted image user posted image user posted image dobro je kod tebe bude po licu, moja Esma ne voli da su joj rucice prljave, pa ih odmah obrise-o kosu!user posted image user posted image

Probaj sa tim stapicima od kuške, one su mekane, i nek samo isisa sok iz nje, dobro je

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 1645
28.8.2011 14:25:48   
Malenaoduvijek
IZVORNA PORUKA: vjestica

da malo podignem temu, trebaju mi praktični savjeti
cura ima 13,5 mjeseci i jedan zub koji je tek krenuo
donedavno sam blendala hranu, sad malo izgnječim, jer pomalo uči da brize, ali opet daleko od toga da može recimo jabuku jesti čitavu
neće više da je ja hranim, nego hoće sama ( ne moram ni govoriti na šta to liči user posted image )a najdraže od svega joj je jesti hljeb ( s obzirom da nema nikakvih nutritivnih vrijednosti, dam joj samo u krajnjem očaju, da bih i ja stigla šta pojest) ovo ostalo - voće i povrće vrlo malo pojede (što uspijem ubaciti koji kašiku u usta, i sve razmelja (bananu još i pojede, jer nju može samu)
svaki savjet je dobro došao - šta davati i kako davati da sama jede, da li da jede kroz igru (koliko je to dobro user posted image ja baš nisam tim oduševljena, jer sam htjela da se nauči da je jedno igra, a drugo jelo, i da se to svoje ne miješa)

evo moja drugarica tajra ti je pametno rekla, ne blendaj joj vise hranu jer ces napraviti sebi problem.moj stariji nije naucio da zvace na vrijeme i dan danas imam problem s tim...
djeca uce zvakati sa 8 mjeseci tako da ona moze i desnima da zvace.
moj mladji sin je tako zvakao,
a mozes joj brokule malo staviti u komadicima da ona rukicom jede, a kada jede kasikom, ti njoj jednu das da ona sama a ti joj drugom dajes, tako moj Igor jede, jer on hoce SAM.

a mozes joj mrkvicu na skroz tanke ploskice narezati pa dati u tanjiricu da ona sama gricka.

a daj joj crni hljeb da zvace kada hoce kora je dobra za desni a on je opet zdraviji od bijelog.

mozes joj dati i breskvu da jede, przanit ce naravno ali u hranilici je najlakse ocistiti.

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 1646
   [Obrisana poruka]
31.8.2011 11:54:46   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Malenaoduvijek)
  Neposredna veza do poruke: 1647
31.8.2011 12:55:31   
koka i po
mozes davati dva puta sedmicno.
mislim da je dovoljno.pri tome pazi ako dajes jaje ne daji meso taj dan.

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 1648
14.9.2011 7:39:10   
vila_7
Hocu poceti praviti sok od cvekle,jabuke i mrkve , beba nikad nije probala cveklu ,da li da krenem polako ili moze bez problema popiti sokic? I koliko moze stajati u frizider ili se svaki dan treba ponovo praviti?

I kako smeksate kuhanu teletinu - ja je stavim s povrcem da se skuha nasjeckana na komadice,i skuha se ona ali bude pozilava malo!?

Kako se ovo suho voce priprema sto spominjete ? Jel samo potopis preko noci u vodu i to je to?

i zasto se ne smije isti dan jaje i meso? user posted image

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 1649
14.9.2011 8:41:32   
tekja
helena,

i meso i jaje su proteini, pa nema potrebe davati oboje u istom danu

teletinu moras kuhati duze od povrca, meso treba biti dobro raskuhano i sitno isjeckano, ako vise ne blendas,

a, suho voce kuhas nekoliko minuta u vodi, ja ga nisam potapala preko noci, nego bi ga samo oprala i skuhala, a onda dalje pripremala po zeljiuser posted image

Jul 20th

...just because it burns
doesn't mean you're gonna die
you gotta get up and try try try!

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 1650
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  64 65 [66] 67 68   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  64 65 [66] 67 68   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Ucenje engleskog jezika
vila_7

Da li ima neko iskustva sa ONLINE učenjem engleskog jezika (CAMBRIDGE) ?

Da, zadovoljna sam (28%)

Da , nisam bila zadovoljna jer..... (0%)

Ne (72%)

Broj svih glasova: 72

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *