Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 4.10.2011 11:15:20
Anoniman
a sto joj ponekad nedascaj s medom...recimo neki vocni...a zasladiti medom mozes vooce za propolis ti ne zam reci...po meni je on jak. ima li ti ko u familiji alergiju na polen? kod mene su i suprug i brat alergicni pa mi ne pada na pamet da mu jos probam dati
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 4.10.2011 11:43:02
mamabb
Ja med svaki dan dajem L i to kašiku u mlijeko. Ako neće da pije a ti fino u neku voćnu kšicu što spremiš dodaš kašiku meda i tako će ga lakše prihvatiti,neće biti jako. Recimo, ja sam isto znala napravim sutliju, griz, a ne šećerim dok kuham nego kad joj mislim dati umješam kašiku meda i to je to.
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 28.10.2011 13:47:02
selebriti
Ja sam nama pristavila, eno se kuha, ... Planiram malenoj odvojit dio prije začina (bibera i crvene paprike), pa me zanima jel skidate one ljuspice ili sve skupa dajete?
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 28.10.2011 14:23:15
Malenaoduvijek
IZVORNA PORUKA: selebriti
Kako pravite grah?
ja ga raskuham u dvije vode prvo kao i nama i onda dodam glavicu luka oguljenu u serpu, dodam mrkvu i persun i dobro ga raskuham i nekada im dodam i krompiric i to je to. samo ga posolim.
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 28.10.2011 14:41:50
Anoniman
IZVORNA PORUKA: felix
Kako pravite grah?
u pretis loncu jede sta i ja nista ne odvajam
pa nije vise beba da odvajam , njemu su dvije godine pune . Opet neka radi ko sta hoce kuha odvojeno , i to nemam nista protiv toga al on od mene samo ima rucak "posebno" da ubacim povrca . Inace sve sto mi to i on tamani .
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 28.10.2011 15:38:26
Mila_80
žene drage, šta vaša djeca doručkuju i večeraju...ja sam više totalno bez ideje...muka mi je više od raznih lina, keksa, hljeba i pavlake...dajte par ideja...
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 28.10.2011 18:39:21
Malenaoduvijek
IZVORNA PORUKA: Mila_80
žene drage, šta vaša djeca doručkuju i večeraju...ja sam više totalno bez ideje...muka mi je više od raznih lina, keksa, hljeba i pavlake...dajte par ideja...
jesi probala pahuljice razne sa vocem i medom i mlijekom,(zobene,razene,i dr) kuhano jaje sa mladim sirom popara sa mladim sirom americke palacinke
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 28.10.2011 18:58:56
tekja
Evo sta mi doruckujemo, uglavnom: uljevak sa mladim sirom, spinatom, tikvom - V. uziva ovo da jede jaja sa prasom, spinatom, kajgana palacinke sa abc sirom, meggle kajmakom - njami, nutelom, marmeladom makaroncici sa kajmakom i dimljenim sirom topa...
nasa vecera je 60% isto sto i rucak, ponekad plazma+ banana, kruska ili nekad druga vocka sa kasikicom meda ili pekmeza od jabuka pura sa mladim sirom i jogurtom griz sa vocem...
Mala jesu li komplikovani ti americki palacinci...ja ih nikad nisam ni jela ni pravila
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 28.10.2011 19:02:28
Malenaoduvijek
nisu, meni dadada dala rcp debllji su pa ih ne moras mnogo praviti evo ti rcp
Americki palacinci umutis jaje sa kesicom vanil secera, mozes i obicnog, dodas mlijeka koliko je jaje (mislim kolicinski), otprilike tri kasike brasna (pune) treba da ti je gusca smjesa nego za obicne...ugrijes tavu...najbolje na tefalovoj s mrvom ulja.na sredini istreses smjese...sam se krug formira...pustis malo...vidis ko mjehurici da se prave...okrenes s lopaticom...i gotovo...otprilike tri palacinke izadju od ove kolicine...u vrh glave cetiri a u smjesu mozes staviti i cimeta, jabuke (narendane ili skroz na sitne kockice)...ma sve zivo...mogu se i slane napravit.
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 16.12.2011 16:32:50
HNF
Mene interesuje kada ste djeci pocele davati jaje, bjelance, kuhano ili kajganu. moj ima godinu dana i do sada sam mu davala samo tvrdo kuhano zumance.
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 29.12.2011 17:08:02
dubravka01
IZVORNA PORUKA: HNF
Mene interesuje kada ste djeci pocele davati jaje, bjelance, kuhano ili kajganu. moj ima godinu dana i do sada sam mu davala samo tvrdo kuhano zumance.
Mi smo žumance probali krajem osmog početkom devetog mjeseca,a bjelance tako poslije rođendana...možeš slobodno probati, pa prati reakciju.
RE: Ishrana beba od 12 do 18 m... 27.1.2012 20:52:43
Medenka
I mi za koji dan stizemo u ovu grupu... pa malo pitanja, ja bih za dorcak da pravim zitarice s vocem, jesu li bolje one koje se kuhaju ili pahuljice? je li se pahuljice kuhaju? namacu li se? :)
RE: Ishrana beba od 12 do 18 m... 12.2.2012 19:38:26
mahalusa
ja sam nedavno davala pilecu dzigericu izdinstanu na luku, nisam nista blendala, ona je ionako mekana, a maleni ima 8 zuba tako da on to sve fino zvace.
RE: Ishrana beba od 12 do 18 m... 9.4.2012 16:10:24
RICI
Naš jelovnik doručak : mrvice sa dukatelom i čaj kamilica uzina : monte ili kinder šnita ručak : supica pileća i izblendana piletina mrkva i riža užina čokoladno mlijeko ili sok Hipp večera : vočna kaša hipp sa keksom ili hipp noćna kaša
i naravno citavu noć dojimo..........
RE: Ishrana beba od 12 do 18 m... 27.5.2012 19:00:05
nella
drage moje sta vi radile po pitanju zlohranosti, moja djevojcica je pravo zlohrana, sta god da joj napravim,mislim na slane obroke, ona odbija, cak nece ni da lizne... to su zive muke dok je nahranim...hapu i vocne kase hoce, ali slane obroke nikako... takva je odkad sam joj uvela slane obroke... pije i sirup da joj malo otvori apetit, ali nista... koji bi ste mi vi savjetovali?posto ovaj izgleda ne djeluje, a inace pije od dr.Theissa Multi-vitamol
RE: Ishrana beba od 12 do 18 m... 28.5.2012 23:15:23
ljubičica 28
Nella, je l' to drugarica ne sluša ? Blendaš li joj ili žvače hranu? Jesi li joj probala dati da sama jede? Ja J. kad baš neće ništa da jede izrežem komadiće i dam mu da on čak i vilicom nabada i jede (ili mu ja nabodem i on to stavi u usta), pa možda pokušaš i tako ? Mi stvarno nismo nikada imali problem sa slanim kašicama iako sam mu prvi mjesec dohrane davala samo voćne, on kad neće da jede odbija sve osim (.).
Jučer:
Doručak: abc sir sa heljdinim i pšeničnim hljebom Ručak: teleća supica s povrćem Večera: zeljanica Užina: jagode, trešnje i (.)
Danas: Doručak: pileća supica s povrćem Ručak: dinstana tikvica s piletinom, rižom, mrkvicom i paradajzom Večera: planirana palenta s jogurtom a večerano ostatak supice Užina: trešnje, narandža i bananica (dala mu teta u prodavnici ) i (.)