Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 27.10.2010 10:50:25
teacher75
IZVORNA PORUKA: chuci
sad vidim teacherko da ne piše jaje za doručak
jel joj jaje daješ samo u ručku ili je nekad i za doručak. i jel ima neki razlog ili je samo onako običaj i navika u pitanju.
ja ajši za doručak pravim jaje tako da rastopim veliku kašiku pavlake i onda u to ubacim umućeno jaje i to ispečem u teflonskoj tavi da se ne zalijepi. stavim u zadnje vrijeme i par zrncadi morske soli.
medavno smo tek uveli bjelance tako da joj uskoro planiram dati jaje za dorucak, kuhano, a ne przeno na tavi, s jogurtom ili mladim sirom- mislim da je zdravije od pavlake. dok je bilo samo zumance ubacivala sam sa povrcem pa mi je ostala navika. a sada mi ujutro, posto radim, lakse na brzinu napraviti puru ili griz nego jaje, al bas sam sutra planirala dati jaje. problem je sto nece da jede ako je previse gusto ili pojede jako malo, pa sumnjam da ce htjeti jaje onako izgnjeceno, moracu opet sve u blender ubaciti, ko da gledam inace, nema jos nijedan zub...
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 27.10.2010 10:52:18
teacher75
pa iste su nam otprilike što se tiče rasporeda obroka i stvari koje im dajemo samo što moja ne jede blendano cijeli obrok i bananu rijetko kad hoće pojesti i to trećinu ili pola ako je manja a ja se sve ibretim jer sva djeca vole bananu mora da je na mene, pored mene banane truhnu
moja lana voli bananu najvise od svega! pojesti citavu bananu joj nije nista, cak zna pojesti i dvije odjednom!!!! kad nije htjela pojesto neko povrce znala sam joj ubaciti u to malo banane i sve bi pojela usput, i ja sam odnedavno pocela ubacivati malo morske soli o povrtne obroke
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 27.10.2010 11:27:25
megi
evo malo i nas i mi smo poceli zezati sa hranom doduse malo smo bili prehladjeni ovih dana, grlo je bilo upaljeno pa je mozda i to razlog inace jede skoro sve sto i mi, od neki dan nece vise kasica tipa cokolino, zitarice i med, i tako te, pa smo malo promijenili obroke pa je prekuce doruckovala krisku pavlake, pa pila caja, malo mlijeka, pa oko 11.30 doruckovala s nama jaje, rucku bila supa sa povrcem i mesom kao corbica koju nije bas htejal, pa joj ja ispekla u foliji u rerni tikvice, patlidzane i karfiol kad je bilo govoto pomijesala sa maslinovim uljem, trun bijelog luka i kasikom pavlake, iznenadila me je koliko je pojela jucer smo jeli supu i tikvenicu, a ona je sva sretna jela tikvu iz pite
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 27.10.2010 11:31:37
teacher75
IZVORNA PORUKA: teacher75
pa iste su nam otprilike što se tiče rasporeda obroka i stvari koje im dajemo samo što moja ne jede blendano cijeli obrok i bananu rijetko kad hoće pojesti i to trećinu ili pola ako je manja a ja se sve ibretim jer sva djeca vole bananu mora da je na mene, pored mene banane truhnu
moja lana voli bananu najvise od svega! pojesti citavu bananu joj nije nista, cak zna pojesti i dvije odjednom!!!! kad nije htjela pojesto neko povrce znala sam joj ubaciti u to malo banane i sve bi pojela usput, i ja sam odnedavno pocela ubacivati malo morske soli u povrtne obroke
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 27.10.2010 11:43:46
chuci
sad vidim teacherko da ne piše jaje za doručak
jel joj jaje daješ samo u ručku ili je nekad i za doručak. i jel ima neki razlog ili je samo onako običaj i navika u pitanju.
ja ajši za doručak pravim jaje tako da rastopim veliku kašiku pavlake i onda u to ubacim umućeno jaje i to ispečem u teflonskoj tavi da se ne zalijepi. stavim u zadnje vrijeme i par zrncadi morske soli.
medavno smo tek uveli bjelance tako da joj uskoro planiram dati jaje za dorucak, kuhano, a ne przeno na tavi, s jogurtom ili mladim sirom- mislim da je zdravije od pavlake. dok je bilo samo zumance ubacivala sam sa povrcem pa mi je ostala navika. a sada mi ujutro, posto radim, lakse na brzinu napraviti puru ili griz nego jaje, al bas sam sutra planirala dati jaje. problem je sto nece da jede ako je previse gusto ili pojede jako malo, pa sumnjam da ce htjeti jaje onako izgnjeceno, moracu opet sve u blender ubaciti, ko da gledam inace, nema jos nijedan zub...
ma duša draga hajde niknuće i zubići aBd. anegdota mm sve pitao šta ja mislim hoće li ajša biti tako slatka kad joj niknu zubi, a sad kaže da mu je još slađa. a stvarno jeste
jah moja jogurt pije onako sam. nije mi nampalo da joj miješam jaje s tim. ne vjerujem da bi htjela
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 27.10.2010 16:26:37
lavić Simba
moja lana voli bananu najvise od svega! pojesti citavu bananu joj nije nista, cak zna pojesti i dvije odjednom!!!! kad nije htjela pojesto neko povrce znala sam joj ubaciti u to malo banane i sve bi pojela usput, i ja sam odnedavno pocela ubacivati malo morske soli o povrtne obroke
cuj dvije banane pa ja u zivotu nikada nisam pojela vise od jedne ne mogu brate puno mi bude.... a i kazes pojede ti do 300ml povrca ma nemogu da vjerujem moj mali 150m jedva ako mu dam vise ispovraca se....Pa Lanica neznam kako joj se ne smuci...Koliko ti je teska ona bila na ovoj kontroli sada????
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 27.10.2010 21:32:49
teacher75
IZVORNA PORUKA: lavić Simba
cuj dvije banane pa ja u zivotu nikada nisam pojela vise od jedne ne mogu brate puno mi bude.... a i kazes pojede ti do 300ml povrca ma nemogu da vjerujem moj mali 150m jedva ako mu dam vise ispovraca se....Pa Lanica neznam kako joj se ne smuci...Koliko ti je teska ona bila na ovoj kontroli sada????
nismo jos bili na kontroli a po mojoj nekoj procjeni ima izmadju 9.5 i 10kg, duga je oko 82 cm. ima super metabolizam, kaki nekoliko puta dnevno a i genetika cuda cini, vise je mrsava nego debeljuskasta iako toliko pojede ugavnom pojede oko 250ml, par puta je pojela 300 al nije sve odjednom...
< Poruku je uredio teacher75 -- 27.10.2010 21:33:28 >
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 4.11.2010 15:56:25
mamin curetak
ivanak, moja curica ima 15 mjeseci i kad je hrani teta koja je cuva ona jede, a navece kada vecera sa nama, nece da je mi hranimo, nego vristi dok joj ne dadnemo kasiku da sama klepece po tanjiru, to vise izgleda kao umakanje u jelo i oblizivanje kasike, slabo sta pojede, ali tjesi me to da jede u toku dana sa tetom. Ovu naviku je stekla u jaslicama, bar mislim.
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 4.11.2010 16:07:25
chuci
moja ne zna sama jesti osim kiflu koju gricka i kisela krastavica joj dobro ide i ABC sir ako joj ne dadnem da sama čuva i liže hoće joj nešto biti
mal od mog brata ima 26 mjeseci i zna sama jesti ali sporo poprilično, pa je najčešće hrane. iako dijete samo kašikom jede žitarice s mlijekom, preslatka je
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 4.11.2010 16:11:40
daris
chuci i to je nesto moj mali sam jede jedino malene komadice vise kao mrvice i to bukvalno mu moras dati jednu po jednu jer ako vidi da ima vise onda sve trpa u usta i pokusava da pojede.Ja bih tako voljela da mu dam komadic korice ili nesto slicno da jede sam ali nema sanse on sve gura...
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 4.11.2010 20:01:50
ivanak
Ej drage ženice... moj Antonio sve jede sam, od bočice za hranu, bočice za piti, ma sve što mu se da u ruku, on jede... Nego eto zanima me kad bi kao trebalo početi ga učiti i otprilike djete znati jesti malo, ali bar da počme jesti sa ožicom sam....
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 22.11.2010 17:09:41
tekja
chuci super ideja za jaje na tvoj nacin, mi smo muku mucili da ga pojede u bilo kojem obliku, dok nisam isprobala ovako... sad jede u 16.
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 22.11.2010 22:08:41
teacher75
IZVORNA PORUKA: tekja
chuci super ideja za jaje na tvoj nacin, mi smo muku mucili da ga pojede u bilo kojem obliku, dok nisam isprobala ovako... sad jede u 16.
i mi smo probali ovako, mada je malo teze islo jer lana hoce da joj sve izblendam a ja to nisam uradila vec sam dobro iznjecila, ali na kraju je ipak pojela
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 29.11.2010 18:11:22
lavić Simba
Jos uvijek odbija da zvace ma sve mu moram blendat i,dajte prijedlog sta da mu jos uvodim oh hrane cini mi se osim voca i povrca sa raznim mesom da se sve ostalo svodi na mlijeko i mlijecne proizvode! znaci mlijeko,vocni jogurt,jaje sa sirom pavlakom i mlijekom,monte itd sta bi joj mogla uvesti?
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 29.11.2010 18:16:23
teacher75
Jos uvijek odbija da zvace ma sve mu moram blendat i,dajte prijedlog sta da mu jos uvodim oh hrane cini mi se osim voca i povrca sa raznim mesom da se sve ostalo svodi na mlijeko i mlijecne proizvode! znaci mlijeko,vocni jogurt,jaje sa sirom pavlakom i mlijekom,monte itd sta bi joj mogla uvesti?
uvedi griz i puru, palentu, koje mozes kombinovati sa sirom i mlijekom. ne znam sta drugo, pa ni ja sama nemam raznovrsniju preranu sto se tice blendanaj, ova moja je lopov pravi. pojede bez blendanja bez ikakvih problema: komad hljeba, citav komad pizze margarite, keks, tortu, kolac, bananu, mandarinu, a kad napravim povrce sa mesom mora biti izblendano
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 29.11.2010 18:16:58
Anoniman
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 30.11.2010 12:29:36
lavić Simba
godina i dva mj. Ma sve to i dajem ali izblendano cim je nesto u komadicima samo pocne plaziti jezik da povrati...i ako uzme koricu hljeba ili keks stavi usta zvace i onda pocne prsticima vaditi nece da proguta
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 12.12.2010 23:30:16
bebac2
ovu tema izgleda rijetko ko posjecuje, a meni bi bas trebali savjeti , ali u nadi da ce neko vidjeti u narednih nekoliko mjeseci, ipak cu pitati. je li pametno bebi od godinu dana dati suho voce koje je kupljeno u trznom centru i nije pakovano nego rinfuza, naravno pod uslovom da je dobro oprano i skuhano