|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  63 64 [65] 66 67   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana beba od 12 do 18 ...
27.10.2010 10:50:25   
teacher75
IZVORNA PORUKA: chuci

sad vidim teacherko da ne piše jaje za doručak

jel joj jaje daješ samo u ručku ili je nekad i za doručak. i jel ima neki razlog ili je samo onako običaj i navika u pitanju.

ja ajši za doručak pravim jaje tako da rastopim veliku kašiku pavlake i onda u to ubacim umućeno jaje i to ispečem u teflonskoj tavi da se ne zalijepi. stavim u zadnje vrijeme i par zrncadi morske soli.

medavno smo tek uveli bjelance tako da joj uskoro planiram dati jaje za dorucak, kuhano, a ne przeno na tavi, s jogurtom ili mladim sirom- mislim da je zdravije od pavlake. dok je bilo samo zumance ubacivala sam sa povrcem pa mi je ostala navika. a sada mi ujutro, posto radim, lakse na brzinu napraviti puru ili griz nego jaje, al bas sam sutra planirala dati jaje. problem je sto nece da jede ako je previse gusto ili pojede jako malo, pa sumnjam da ce htjeti jaje onako izgnjeceno, moracu opet sve u blender ubaciti, ko da gledamuser posted image inace, nema jos nijedan zub...

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 1601
27.10.2010 10:52:18   
teacher75

pa iste su nam otprilike što se tiče rasporeda obroka i stvari koje im dajemo
samo što moja ne jede blendano cijeli obrok i
bananu rijetko kad hoće pojesti i to trećinu ili pola ako je manjauser posted image a ja se sve ibretim jer sva djeca vole bananu
mora da je na mene, pored mene banane truhnu user posted image

moja lana voli bananu najvise od svega! pojesti citavu bananu joj nije nista, cak zna pojesti i dvije odjednom!!!! kad nije htjela pojesto neko povrce znala sam joj ubaciti u to malo banane i sve bi pojelauser posted image usput, i ja sam odnedavno pocela ubacivati malo morske soli o povrtne obroke

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 1602
27.10.2010 11:27:25   
megi
evo malo i nas
i mi smo poceli zezati sa hranom
doduse malo smo bili prehladjeni ovih dana, grlo je bilo upaljeno pa je mozda i to razlog
inace jede skoro sve sto i mi,
od neki dan nece vise kasica tipa cokolino, zitarice i med, i tako te, pa smo malo promijenili obroke pa je prekuce doruckovala krisku pavlake, pa pila caja, malo mlijeka, pa oko 11.30 doruckovala s nama jaje, rucku bila supa sa povrcem i mesom kao corbica koju nije bas htejal, pa joj ja ispekla u foliji u rerni tikvice, patlidzane i karfiol
kad je bilo govoto pomijesala sa maslinovim uljem, trun bijelog luka i kasikom pavlake, iznenadila me je koliko je pojela
jucer smo jeli supu i tikvenicu, a ona je sva sretna jela tikvu iz pite

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 1603
27.10.2010 11:31:37   
teacher75
IZVORNA PORUKA: teacher75

bananu rijetko kad hoće pojesti i to trećinu ili pola ako je manjauser posted image a ja se sve ibretim jer sva djeca vole bananu

moja lana voli bananu najvise od svega! pojesti citavu bananu joj nije nista, cak zna pojesti i dvije odjednom!!!! kad nije htjela pojesto neko povrce znala sam joj ubaciti u to malo banane i sve bi pojelauser posted image usput, i ja sam odnedavno pocela ubacivati malo morske soli u povrtne obroke

Neposredna veza do poruke: 1604
27.10.2010 11:43:46   
chuci

sad vidim teacherko da ne piše jaje za doručak

jel joj jaje daješ samo u ručku ili je nekad i za doručak. i jel ima neki razlog ili je samo onako običaj i navika u pitanju.

ja ajši za doručak pravim jaje tako da rastopim veliku kašiku pavlake i onda u to ubacim umućeno jaje i to ispečem u teflonskoj tavi da se ne zalijepi. stavim u zadnje vrijeme i par zrncadi morske soli.

medavno smo tek uveli bjelance tako da joj uskoro planiram dati jaje za dorucak, kuhano, a ne przeno na tavi, s jogurtom ili mladim sirom- mislim da je zdravije od pavlake. dok je bilo samo zumance ubacivala sam sa povrcem pa mi je ostala navika. a sada mi ujutro, posto radim, lakse na brzinu napraviti puru ili griz nego jaje, al bas sam sutra planirala dati jaje. problem je sto nece da jede ako je previse gusto ili pojede jako malo, pa sumnjam da ce htjeti jaje onako izgnjeceno, moracu opet sve u blender ubaciti, ko da gledamuser posted image inace, nema jos nijedan zub...

ma duša draga hajde niknuće i zubići aBd.
anegdota
mm sve pitao šta ja mislim hoće li ajša biti tako slatka kad joj niknu zubi, a sad kaže da mu je još slađa.
a stvarno jeste

jah moja jogurt pije onako sam. nije mi nampalo da joj miješam jaje s tim. ne vjerujem da bi htjela

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

Neposredna veza do poruke: 1605
27.10.2010 11:46:42   
salmy
user posted image user posted image user posted image user posted image mi dosli i do ove fazeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image evo citam sta sve dajete velikim bebamauser posted image user posted image user posted image
pusa za drustvouser posted image user posted image user posted image  

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 1606
27.10.2010 11:50:46   
R&T@
salmy, bas mi je drago sto je dosao i prosao veliki dan...user posted image

Je li momak probao tortu?
Onako prsticima... pa po kosi i gostima....user posted image

Meni je to najsladji dio prvog rodjendana...

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 1607
27.10.2010 11:53:27   
salmy
Ma nije ja mu nisam dala da se prljauser posted image user posted image user posted image sve je proslo super!! 

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 1608
27.10.2010 11:58:10   
R&T@
A, da, zaboravila sam kostim...

I nisu slatkisi za tigra...user posted image

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 1609
27.10.2010 16:26:37   
lavić Simba

moja lana voli bananu najvise od svega! pojesti citavu bananu joj nije nista, cak zna pojesti i dvije odjednom!!!! kad nije htjela pojesto neko povrce znala sam joj ubaciti u to malo banane i sve bi pojelauser posted image usput, i ja sam odnedavno pocela ubacivati malo morske soli o povrtne obroke

cuj dvije banane pa ja u zivotu nikada nisam pojela vise od jedne ne mogu brate puno mi bude....user posted image a i kazes pojede ti do 300ml povrca ma nemogu da vjerujem moj mali 150m jedva ako mu dam vise ispovraca se....Pa Lanica neznam kako joj se ne smuci...Koliko ti je teska ona bila na ovoj kontroli sada????user posted image

mamina radost....moj mali djecak
03.10.2009.
prvi zubic sa 9.5 mjeseci
prohodao sa 11 mjeseci

Neposredna veza do poruke: 1610
27.10.2010 21:32:49   
teacher75
IZVORNA PORUKA: lavić Simba

cuj dvije banane pa ja u zivotu nikada nisam pojela vise od jedne ne mogu brate puno mi bude....user posted image a i kazes pojede ti do 300ml povrca ma nemogu da vjerujem moj mali 150m jedva ako mu dam vise ispovraca se....Pa Lanica neznam kako joj se ne smuci...Koliko ti je teska ona bila na ovoj kontroli sada????user posted image

nismo jos bili na kontroli a po mojoj nekoj procjeni ima izmadju 9.5 i 10kg, duga je oko 82 cm. ima super metabolizam, kaki nekoliko puta dnevno a i genetika cuda cini, vise je mrsava nego debeljuskasta iako toliko pojedeuser posted image ugavnom pojede oko 250ml, par puta je pojela 300 al nije sve odjednom...

< Poruku je uredio teacher75 -- 27.10.2010 21:33:28 >

(odgovor članu lavić Simba)
Neposredna veza do poruke: 1611
3.11.2010 15:34:29   
ivanak
Ej.
E da vas pitam, kad malo djete treba da jede samo sa kašikom... Moj Antonio će sada  16 mjeseci pa me zanima kad bi on to mogao....

-> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio

-> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)

Neposredna veza do poruke: 1612
4.11.2010 15:56:25   
mamin curetak
ivanak, moja curica ima 15 mjeseci i kad je hrani teta koja je cuva ona jede, a navece kada vecera sa nama, nece da je mi hranimo, nego vristi dok joj ne dadnemo kasiku da sama klepece po tanjiru, to vise izgleda kao umakanje u jelo i oblizivanje kasike, slabo sta pojede, ali tjesi me to da jede u toku dana sa tetom. Ovu naviku je stekla u jaslicama, bar mislim.

(odgovor članu ivanak)
Neposredna veza do poruke: 1613
4.11.2010 16:07:25   
chuci
moja ne zna sama jesti
osim kiflu koju gricka user posted image
i kisela krastavica joj dobro ide user posted image
i ABC sir ako joj ne dadnem da sama čuva i liže hoće joj nešto bitiuser posted image

mal od mog brata ima 26 mjeseci i zna sama jesti ali sporo poprilično, pa je najčešće hrane. iako dijete samo kašikom jede žitarice s mlijekom, preslatka je

(odgovor članu mamin curetak)
Neposredna veza do poruke: 1614
4.11.2010 16:11:40   
daris
chuci  i to je nesto moj mali sam jede jedino malene komadice vise kao mrvice i to bukvalno mu moras dati jednu po jednu jer ako vidi da ima vise onda sve trpa u usta i pokusava da pojede.Ja bih tako voljela da mu dam komadic korice ili nesto slicno da jede sam ali nema sanse on sve gura...

volim svog malog dečka!

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 1615
4.11.2010 20:01:50   
ivanak
Ej drage ženice... moj Antonio sve jede sam, od bočice za hranu, bočice za piti, ma sve što mu se da u ruku, on jede... Nego eto zanima me kad bi kao trebalo početi ga učiti i otprilike djete znati jesti malo, ali bar da počme jesti sa ožicom sam....

-> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio

-> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)

(odgovor članu daris)
Neposredna veza do poruke: 1616
22.11.2010 17:09:41   
tekja

chuci super ideja za jaje na tvoj nacin, mi smo muku mucili da ga pojede u bilo kojem obliku, dok nisam isprobala ovako...user posted image user posted image user posted image  sad jede u 16.user posted image

Jul 20th

...just because it burns
doesn't mean you're gonna die
you gotta get up and try try try!

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 1617
22.11.2010 22:08:41   
teacher75
IZVORNA PORUKA: tekja

chuci super ideja za jaje na tvoj nacin, mi smo muku mucili da ga pojede u bilo kojem obliku, dok nisam isprobala ovako...user posted image user posted image user posted image  sad jede u 16.user posted image

i mi smo probali ovako, mada je malo teze islo jer lana hoce da joj sve izblendam a ja to nisam uradila vec sam dobro iznjecila, ali na kraju je ipak pojela

(odgovor članu tekja)
Neposredna veza do poruke: 1618
29.11.2010 18:11:22   
lavić Simba
Jos uvijek odbija da zvace ma sve mu moram blendatuser posted image user posted image i,dajte prijedlog sta da mu jos uvodim oh hrane cini mi se osim voca i povrca sa raznim mesom da se sve ostalo svodi na mlijeko i mlijecne proizvode!
znaci mlijeko,vocni jogurt,jaje sa sirom pavlakom i mlijekom,monte itd sta bi joj mogla uvesti?user posted image

Neposredna veza do poruke: 1619
29.11.2010 18:16:23   
teacher75

Jos uvijek odbija da zvace ma sve mu moram blendatuser posted image user posted image i,dajte prijedlog sta da mu jos uvodim oh hrane cini mi se osim voca i povrca sa raznim mesom da se sve ostalo svodi na mlijeko i mlijecne proizvode!
znaci mlijeko,vocni jogurt,jaje sa sirom pavlakom i mlijekom,monte itd sta bi joj mogla uvesti?user posted image

uvedi griz i puru, palentu, koje mozes kombinovati sa sirom i mlijekom. ne znam sta drugo, pa ni ja sama nemam raznovrsniju preranuuser posted image sto se tice blendanaj, ova moja je lopov pravi. pojede bez blendanja bez ikakvih problema: komad hljeba, citav komad pizze margarite, keks, tortu, kolac, bananu, mandarinu, a kad napravim povrce sa mesom mora biti izblendanouser posted image

Neposredna veza do poruke: 1620
29.11.2010 18:16:58   
Anoniman

koliko joj je?

Neposredna veza do poruke: 1621
29.11.2010 18:17:36   
teacher75
mozes uvesti i tjesteninu sa mesom ili sirom, pa poslije izblendaj

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1622
29.11.2010 18:41:34   
Anoniman
blitva, spinat, tikvica, grasak, grah, buranija, kupus, rastika, riba, leso meso..ma sve ovo mozes blendati

Neposredna veza do poruke: 1623
30.11.2010 12:29:36   
lavić Simba
godina i dva mj. Ma sve to i dajem ali izblendano cim je nesto u komadicima samo pocne plaziti jezik da povrati...i ako uzme koricu hljeba ili keks stavi usta zvace i onda pocne prsticima vaditi nece da progutauser posted image

mamina radost....moj mali djecak
03.10.2009.
prvi zubic sa 9.5 mjeseci
prohodao sa 11 mjeseci

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1624
12.12.2010 23:30:16   
bebac2
ovu tema izgleda rijetko ko posjecuje, a meni bi bas trebali savjeti user posted image user posted image user posted image , ali u nadi da ce neko vidjeti u narednih nekoliko mjeseci, ipak cu pitati.
je li pametno bebi od godinu dana dati suho voce koje je kupljeno u trznom centru i nije pakovano nego rinfuza, naravno pod uslovom da je dobro oprano i skuhano

dva djecaka,.2006. i 2009.

Neposredna veza do poruke: 1625
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  63 64 [65] 66 67   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  63 64 [65] 66 67   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

:)
amaniamanic

Imate li celulit?

da (58%)

mnogo (11%)

ne (10%)

malkice (20%)

Broj svih glasova: 118

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *