mišur
|
Evo recepta za čuvenu proju! 1,5 šolja kukuruznog brašna 1 šolja pšeničnog brašna 1 šolja ulja 1 šolja kisele vode 1 šolja mlijeka ili jogurta 4 jaja malo soli malo praška za pecivo Sve umjesiti mikserom i ispeći. Bude brzo gotovo, za nekih pola sata... Ovo je po receptu moje mame, samo što ja malo izmjenim...Smanjim količinu pšeničnog brašna i količinu ulja, a obavezno stavim i mlijeko i jogurt i pavlake i dodam još kajmaka ili mladog sira, zavisi šta imam u kući... Ja ovo obožavam, pogotovo dok je vruće, a i Luka, i obično mu pravim za večeru ili doručak u kombinaciji sa mliječnim proizvodima... Najbitnije je, bar meni koja baš i ne volim poslove oko kuvanja , da se jako brzo spremi, a zdravo je i ukusno... A što se slamčice tiče, moj Luka hoće tako da pije samo mlijeko, dok sokić neće...Probala sam da mu domaći sokić stavim u šolju i dam slamčicu, ali lopuža neće...I neće još ni da pije iz šolje... Ja sve hoću da ga odvikavam od flašice, a uskoro se bacam i na posao odvikavanja od dude(koju sva sreća koristi samo po noći), prije nego što stigne nova beba, jer se bojim da ćemo se onda teško odviknuti... Ali imamo još vremena.... Bebano, i Luka jede svu hranu kao i mi, prilagođenu njemu po pitanju soli i začina...Nama kasnije začinim, ali isto pravim za sve... Samo je on tip djeteta kao Suzanin Makić, čini mi se ...Nije oduševljen da proba neku novu hranu, nikada ne bi uzeo nešto što mi jedemo, kako djeca znaju biti radoznala i proždrljiva kad vide da neko nešto jede... On samo priđe, pogleda i ako mu to nešto uvališ u ruku, napravi facu kao da si mu g...o dao To me baš nekad brine, ali sreća da jede ovo što inače jede, pa će imati vremena za nove ukuse... Eto, raspisala sam se danas... Mene nema danima, a onda kad se pojavim, dosadim....
|