|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana beba od 12 do 18 m...
18.10.2009 19:23:05   
Romali
Pa šta je maci-cici? Neki štrajk zbog đubića vjerovatno?
Je li se to internet vratio s puta? user posted image

Na picu prvo stavim svjež paradajz i malo bosiljka ( možeš i paradajz sos),a onda dodam sir, brokoli, malo karfiola, kukuruz, ljetos sam stavljala malo paprike. Možeš i malo tikvice, ako je Selena voli, ustvari sve što nađeš u kući. Sve to na sitne komadiće,  jer mu dajem cijele zalogaje. Pošto  drugi dio pice bude nezdravi, za nas, on konta da jedemo isto pa se ubi od jela.user posted image

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)

(odgovor članu Ivona)
Neposredna veza do poruke: 676
18.10.2009 19:27:06   
Ivona
user posted image user posted image user posted image  Koji ste vi prevaranti user posted image  Probat cemo i mi user posted image
Mislim da je bas zubici zezaju...,a internet se nije vrati,nego sam ja opet dosla internetu malo kod mame user posted image

SELENA 02.06.2008.
Mamin kasni proljetni cvijetak ;o)

SERGEJ 07.03.2011.
Mamina kasna snijezna pahuljica ;o)

(odgovor članu Romali)
Neposredna veza do poruke: 677
18.10.2009 19:28:18   
Romali
Ma pametniji popušta, samo ti idi njemu user posted image user posted image

Hajde probaj s ovom picom, možda stvarno nešto pojede.

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)

(odgovor članu Ivona)
Neposredna veza do poruke: 678
19.10.2009 14:24:47   
Suzana
Fino fino, lijepo bebe ručkaju.
Moji klasikica.
Juče lazanje pravili, Edi jeo, Mak nije, pa smo u deveru morali brzinski ručak i za njega napraviti - integralne tagliatelle sa mliječnim proizvodima.
Juče smo probali i ananas (loš vala bio, u Mercatoru uzeli...), Edi naravno jeo, Mak nije.
Eto, toliko od nas.
Romali Milo user posted image namazana si ti ženica. Kako mi varate Omara hihihih, odlično! Probaćemo i mi pizzu a la Romali.
Pusa svima.

Edi i Mak - DOUBLE BLESSING
27.05.2008.

Moji životi, ljubavi, sreće najveće...

(odgovor članu Romali)
Neposredna veza do poruke: 679
19.10.2009 14:29:18   
remzy
Ambera je prava poguzijauser posted image
sve sto joj se stavi jedeuser posted image
danas supa sa povrcem i piletinom
grasak
dukatino
mandarine

Lamija 07.08.2002god
Fatih 07.02.2006god
Ambera 12.08.2008god

(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 680
19.10.2009 14:32:04   
bebacha
e ovo za pizzu je ideja godine.e sta vam sve nece past na pamet.ovo cemo probat

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu remzy)
Neposredna veza do poruke: 681
20.10.2009 8:12:05   
emma.L
Imate od nas jedan početni pozdrav, samo da se prijavimo kod malo veće ekipe user posted image .
U ovih 5 dana nema velikih promjena u ishrani, osim da smo joj pomalo počeli soliti hranu i da joj je tata dozvolio da proba svoju rođendansku tortu (mislim nakon što je pri puhanju svjećice sama uvalila ruke i lizala šlag user posted image ).
Još uvijek malo pazim šta joj dajem zbog proljeva koji tek prolazi, a držao nas je 7 dana.
Naime, jučer je jela za doručak Nestle pahuljice i pola banane.
Za ručak teleća juha sa komadićem mesa, celera i krompirom.
Popodne pola banane i pola jabuke.
Za večeru pola teglice Hipp kašic sa puretinom.
Eh, odmah pitanja za veću raju: Do kada ste pili Aptamil? Mi smo još na jutarnjem i večernjem obroku (ujutro je Aptamil, a uvečer Hipp sa žitaricama), a ponekada i popodne pred spavanje, ako je slabo jela. Nešto razmišljam da joj umjesto Aptamila 3 počnem davati masnije mlijeko sa kašičicom meda, možda?
I još jedno pitanje: Kada su vaša djeca počela jesti voće kao voće, a ne smiksano i u kombinacijama?
(Ja sad hoću da preko noći odraste i počne sama držati i kašiku user posted image )
Danas nam je: Nestle pahuljice sa kakaom, pa vjerojatno banana i jabuka za užinu.
Za ručak, ako nam vrijeme dozvoli, idemo kupiti špinat pa ga napravti sa krompirom i žumancetom, a ako ne, opet teleća juha samo sa rižom. Popodne ćemo prezalogajiti malo sira i kruha uz čaj i to bi bilo to.
Eto, još jednom vas pozdravljamo.  

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 682
20.10.2009 9:43:36   
bebano
Emma.L dobro nam dosla user posted image !

Sto se tice AD mlijeka moj ga sincic (kojem ce za par dana 17 mjeseci) jos uvijek pije. Mi pijemo Hipp 3 i obavezno je pred spavanje, ujutro kada se probudi i ponekad, mada rijetko u toku dana. To bas ako je taj dan mrljavio pa nije htio bas fino papati cvrstu hranu, onda dobije jos bocicu mlijeka. Mada, ja njemu svo vrijeme pravim manju mjeru nego bi trebao piti za svoj uzrast. On meni popije 180ml, a kao trebao bi 210. Medjutim ja vidim da njemu nekada i od tih 180 ml ostane po 10-20 sto znaci da mu je dovoljno.

Sto se tice meda, ja sam ga njemu pocela davati nedavno, jer sam cekala da dodjemo bas do domaceg, provjerenog. Tako da mu sada, u ovim hladnijim danima, dam ponekada u soljicu od kafe toplog mlijeka u koje sam stavila kasicicu meda, ali nije bas odusevljen. Inace mu med stavljam u voce.

Cek sta si jos pitala user posted image ? A da, sto se tice voca ja mu odavno dajem vocku po vocku, ne mix, ali mu ga rendam. Zapravo zavisi sta. Jabuku rendam, ako je kruska mekana onda je samo viljuskom onako malo "pritisnem", bananu jede onako kako jeste, sipak/nar sam grabi rukicom iz zdjele i trpa one bobice u usta, a ja tako strepim od toga, sve ga pratim da mu ne ode na stranu user posted image user posted image , mama isprepadana.. Znaci ja onako ocjenim sta bi mogao da smaze sa onih 8 zubica, a sta mu trebam malo ipak olaksati. Jer recimo jednom sam mu dala da odgrize komadic jabuke i valjao ga je po ustima pola sata user posted image , dok ga na kraju nije izbacio. Inace jabuku obozava, tako da mu ocito nije odgovaralo da je tako jede.
Eto nadam se da sam ti malo pomogla, a ti nam se javi sto cesce jer nama ovdje trebaju svjeze ideje za doruke, ruckove... sve smo ispucali user posted image .
Pozdravi svim zenicama i puse bebacima!

Luka - Mamina sreća
27.05.2008

Sunce moje malo :-))

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 683
20.10.2009 22:43:10   
Suzana
Welcome Ema i Emina majcice!
Nadamo se ugodnom druzenju.

Ja cu se osvrnuti na pitanje za voce i reci svoje iskustvo.
Edi jede svo voce u pravom obliku, dam mu u ruku jabuku, krusku, ananas, grozdje, mandarine (da ne nabrajam sad......) i vrlo je spretan, jede kao veliki.
Maku je to dosadno i potpuno nezanimljivo, tako da voce jede izrendano, mix voca na kasiku, i to me ljuti, ali sta mu mogu. Jedino bananu jede "normala". user posted image
Znaci nije problem da ne zna, nego mu nije interesantno u tom obliku. Nadam se da ce ubrzo postati.

Dobili smo med "sa vrha planine" pa ga jedemo svaki dan - ubacimo u vocni obrok uglavnom.

27.05.2008.

(odgovor članu bebano)
Neposredna veza do poruke: 684
20.10.2009 23:33:40   
Daja_sa
Eh...probali i mi "famozni" med...i primjetim na preponi malu flekicu...nesto kao lisaj...grubo pod rukom a crvenouser posted image ...naravno ja odmah kontam da je od meda...Napravicemo pauzu koji dan da se to smiri pa cemo opet probati...mada mi ta flekica vise vuce na to da je kao nazuljala pelenica ili bodic al eto...
E kod nas se sve nesto vrti u krug...ja iscitah ovu temu od do...ali ne nadjoh neku novinuuser posted image
Aptamil 150 nakon budjenja
Dorucak: Palenta sa megle kajmakom i pavlakom uz jogurt
Uzina: Jabuka i kupine
Rucak: fasirano meso sa tikvicom, mrkvicom i bulgurom
Uzina: Dukatino
Vecera: ABC namaz i nakon toga se smizla sama pocastila bananom i vocnom kasicom od kruske i mareliceuser posted image user posted image ( zamislite na sta je licila kuhinja jer je sama njopala kasikicom kasicu a prsticima pokusavala da uhvati komadice banane u hraniliciuser posted image )
Pred spavanjac 210 Aptamila

** Kaze teta cuvalica da je izmedju svih pojedenih obroka grickala mandarinu i grozdjeuser posted image i pila dosta vode**

< Poruku je uredio Daja_sa -- 20.10.2009 23:35:09 >

Cunce nase majo...29.09.2008
Jos jedno sunce nas je obasjalo 23.08.2011...

(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 685
21.10.2009 15:04:06   
Suzana
Dajo,

Ne vjerujem da je od meda taj lišaj (OT - moji po nogicama imaju stalno ovih lišaja... suha im koža! user posted image user posted image ), ali eto, napravi pauzu da budeš sigurna. user posted image
Jučer nam je Sarina tetka bila pa smo spominjali bucmastu slatkicu. user posted image

27.05.2008.

(odgovor članu Daja_sa)
Neposredna veza do poruke: 686
22.10.2009 17:38:49   
dana3
Da nazdravimo-user posted image mi smo sad u drugom razredu etooooooooooooooo,sad cemo da izvjestaje ovde ostavljamo:Rekla nam teta u ambulanti da se mozemo hraniti I hranom za odrasle

kisik je pronadjen u 18 vijeku...kako smo do tada disali-nije poznato

(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 687
22.10.2009 22:57:12   
remzy
user posted image user posted image   dobrodosle sve mame i male bebiceuser posted image user posted image  

mi smo danas jeli
supa sa povrcem i piletinom(uvijek je prva na listi)user posted image
krompiri sa piletinom
paradajz
solja mlijeka sa lutmom
banana,mandarina
vocni jogurt pred spavanjeuser posted image
sika user posted image user posted image

Lamija 07.08.2002god
Fatih 07.02.2006god
Ambera 12.08.2008god

(odgovor članu dana3)
Neposredna veza do poruke: 688
22.10.2009 23:37:12   
Suzana
IZVORNA PORUKA: dana3

Da nazdravimo-user posted image mi smo sad u drugom razredu etooooooooooooooo,sad cemo da izvjestaje ovde ostavljamo:Rekla nam teta u ambulanti da se mozemo hraniti I hranom za odrasle

Pivce je dobro za zivce. Welcome dana3. user posted image

27.05.2008.

(odgovor članu dana3)
Neposredna veza do poruke: 689
23.10.2009 13:10:43   
emma.L
Jučer smo doručkovali Nestle pahuljice sa bananom, ručali teleću juhu sa mesom, mrkvom, lukom i celerom (toliko svega da je bila gusta kaša- najmanje juhe user posted image ), užina jabuke i marelice iz kompota sa malo keksa, a onda je nastavila sa štapićima i voćem i spojila sve do večere, tj. do kruha i sira sa čajem. Na kraju Hipp mlijeko.
Jutros Aptamil, pa opet kompot sa keksom, za ručak špinat, riža, jaje i abc sir, užina keksić ili voće ili flašica- vidjet ćemo, a za večeru ili pura sa sirom i pavlakom ili pileća juha sa tarhanom.
Sutra smo planirali probati ćimbur na maslacu sa pavlakom i mlijekom, samo nisam sigurna koliko da joj dam. U ovaj špinat sam joj stavljala po 1/4 bjelanceta. Mislila sam joj dati pola količine koja ispadne od jednog jajeta i nadamo se najboljem user posted image .

(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 690
23.10.2009 13:33:55   
Anoniman
moja djevojčica od kako je napunila godinu ne želi više hape ni pod razno, kašice, ništa u gustom kašastom obliku.
Supu na kašiku hoće, a sve ostalo u komadićima...
Ja sam tužna jer mi se čini da ovako jako malo pojede, dok sam joj prije svega svega namiksavala, pa svašta pojede. Ali eto, valjda joj je dovoljno kad se ne buni.

(odgovor članu emma.L)
  Neposredna veza do poruke: 691
23.10.2009 14:42:55   
emma.L
Shee, imamo obrnuti problem. Ova moja hoće doduše i komadiće, ali preferira smiksano, a i meni je to lakše jer onda pojede po 3 voćke zajedno, dok onako grizući nije nikada ni cijelu bananu pojela. I uvijek čvrste hrane (zalogaje koje otkida) pojede barem duplo manje. Ali valjda će naučiti, za sve nam je trebalo vremena.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 692
23.10.2009 17:22:10   
Suzana
Shee, jesi li ti živa žena...
Poljubi guzaru.

27.05.2008.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 693
23.10.2009 22:31:02   
Skvo RR
Juce

Dorucak- cokolino
uzina- borovnice, jabuka
rucak- grah
uzina- monte
vecera- buco sir i hljeb

Danas

Dorucak-keksolino
Uzina- breskva
Rucak- rizoto sa fasiranim mesom
Uzina-monte i par smokija
Vecera- Kuhani krompir sa pavlakom i abc sirom

I cajko, soko i za spavanac 180 ml Aptamil-a!!!!

user posted image user posted image user posted image

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 694
24.10.2009 22:51:29   
Daja_sa

IZVORNA PORUKA: Suzana

Dajo,

Ne vjerujem da je od meda taj lišaj (OT - moji po nogicama imaju stalno ovih lišaja... suha im koža! user posted image user posted image ), ali eto, napravi pauzu da budeš sigurna. user posted image
Jučer nam je Sarina tetka bila pa smo spominjali bucmastu slatkicu. user posted image

Evo rijesih se sumnje...nije med uzrok lisaja po preponama...proslo sve samo od sebe a eto ponovo smo konzumirali med. Uh...
Danas smo ruckali:
Aptamil 150ml...
Dorucak: kajgana sa mladim sirom i jogurtom ( moja smizla bas voli jogurt...nekad se zabrinem da mozda i previse pijeuser posted image )
Uzina: Kompot - jabuke, borovnice, grozdjice,kruske
Rucak: nasopala se grahauser posted image
Uzina: Pocastila se sa kinder delice
Vecera: buco sir sa kriskom crnog hljeba
pred spavanjac Aptamil 210ml
Obicno poslije obroka popije vode....a u toku dana joj godi da pije kompotuser posted image

Cunce nase majo...29.09.2008
Jos jedno sunce nas je obasjalo 23.08.2011...

(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 695
25.10.2009 21:47:14   
dana3
Juce smo jeli tortu sa rodjendana
za rucak a dorucak prespavali
poslije je bilo ribe i pirea

Danas za dorucak-mazanje
rucak je kus kus
vecerali smo rize i babnane
i evo ispijamo 4 flasicu sa mlijekom

(odgovor članu Daja_sa)
Neposredna veza do poruke: 696
25.10.2009 21:59:52   
teta berta
IZVORNA PORUKA: Daja_sa

IZVORNA PORUKA: Suzana

Dajo,

Evo rijesih se sumnje...nije med uzrok lisaja po preponama...proslo sve samo od sebe a eto ponovo smo konzumirali med. Uh...
Danas smo ruckali:
Aptamil 150ml...
Dorucak: kajgana sa mladim sirom i jogurtom ( moja smizla bas voli jogurt...nekad se zabrinem da mozda i previse pijeuser posted image )
Uzina: Kompot - jabuke, borovnice, grozdjice,kruske
Rucak: nasopala se grahauser posted image
Uzina: Pocastila se sa kinder delice
Vecera: buco sir sa kriskom crnog hljeba
pred spavanjac Aptamil 210ml
Obicno poslije obroka popije vode....a u toku dana joj godi da pije kompotuser posted image

Daja ne brini se, jogurt je jako zdrav, moja Nika ga jede uz skoro svaki rucak, obozava ga ednostavno.... Bez jogurta recimo nebi pojela brokulu ili karfiol, nekad je znam i zavarati, uz jelo koje ne voli... recimo uzmem kasiku kasice od brokule i umocim u casu s jogurtom i ona misli to sam jogurt he.... A super sto tvoja pije po 210 aptamila, Nika popije 150 jedvauser posted image
A kinder milk snite i pingvin obozava....

Imam dva zlata, to su Nika i njen tata -:)

(odgovor članu Daja_sa)
Neposredna veza do poruke: 697
25.10.2009 22:02:09   
žana o8
Današnji meni:
-za doručak Nestle 8 žitarica i med i ubacim i kašikicu meda pravog
-ručak: teleća supica sa grizom i jajima i bosanski lonac ( nije joj se baš svidio)
-večera - prženice i poli salama - grebala se od mame.
-uspu jedna keksić, malo kinder čokolade, voda i 3 x 150 ml. mlijeka

nestašni smo strašno, uh, uh, bilo je po guzi

(odgovor članu dana3)
Neposredna veza do poruke: 698
26.10.2009 5:49:12   
Anushka
evo i nas na ovoj temi!
prvi jelovnik mog jednogodisnjaka juce je bio:

keksolino
brodet (moja mama pravila i prvi put jeo ribu)
kompot od grozdja
malo jabuke grickao i sisao
begova corba
hljeb i pavlaka

(odgovor članu žana o8)
Neposredna veza do poruke: 699
26.10.2009 9:13:24   
dana3
Anushka-meni pravo neobicno ovdeuser posted image ,sve se pitam ko je to napunio godinu!cestitam malom Alenu i saljem puuuuuuuuunooooooooo pusica od Adnana.

evo rano ustali pa je pojeo jaje i pola flasice ,negdje oko 100 ml mlijeka i opet zaspao

ova mi je sedmica naopako ali smo se drzali opet nekog reda.u zadnje vrijeme odbija voce a sok mu je misaona imenica-ni da cuje.samo voda

rucacemo graha
a vecera je planirana lagana,malo kasice od mjesavine zitarica i voca-nije mu se svidjalo ali ja cekam da izgladni dobrouser posted image  pa dajem

(odgovor članu Anushka)
Neposredna veza do poruke: 700
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *