Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana beba od 12 do 18 m... 9.10.2009 12:20:43
Romali
IZVORNA PORUKA: Swatkish
Jel moze jedno pitanje? Meni nije jasno, vidim vasa djeca/bebe skoro imaju i 2 godine, a jos uvijek je vecera slatki obrok? Zasto Zar nije vrijeme da dijete tolike starosti ima 3 obroka slane hrane i 2 uzine, bas kao i odrasli
Omar još nema 1,5 god. Taj obrok ne zovem slatki, nego mliječni. On neće da pije nikakvo mlijeko osim toga, boca nikad nije odlazila u obzir,a dojenje je pri kraju.Ne znam kako bih mu drugačije unijela mlijeko u organizam. To jede naveče, zato što je kraj dana i više je nervozan i pospan. Nestle pojede bez problema, a sa slanom hranom se jako često mučimo. Zato ne dobija te mliječne obroke tokom dana.
RE: Ishrana beba od 12 do 18 m... 9.10.2009 13:29:38
haidy
I moja maca za veceru jede tzv. mlijecni obrok iz razloga sto je to lagano i ne zelim joj pred spavanje stomacic opterecivati nekom jacom hranom. a evo danasnjeg menija: mlijeko 200 ml palenta i jogurt monte i grisine mlijeko 200ml corbica od zumanaca i tjestenine kljukusa banana i jabuka sa medom neke grickalice mlijeko 200ml
RE: Ishrana beba od 12 do 18 m... 9.10.2009 21:55:07
mamma mumi
Cao drage moje kako ste i, kako bebaci? nas danasnji meni: dorucak.banana, jabuka uzina: kifla i sirko Rucak.prvi put smo probali prokulice, malo mrkve, krompir sa sirom miks i sve sam pojeo Uzina. sok od ananasa( ja pila pa sam morala i njemu nasuti ali je onaj 100%) Vecera:plazma keks, banana , jabula i cimet Pred spavanje: 200 ml Hipp 3 mlijeka
RE: Ishrana beba od 12 do 18 m... 9.10.2009 22:05:19
Golubica
Hej drage moje, pozdrav vam i vasim malim slatkisima.
Vidim da dajete med, i ja se kanim poceti sa tim. Zanima me sta mislite da li bi se ovim malo vecim bebicama 12 + smjela davati ona smjesa orasi + puter + med? Navodno je i to dobro za jacanje organizma.
RE: Ishrana beba od 12 do 18 m... 10.10.2009 21:19:26
bebano
IZVORNA PORUKA: Golubica
Hej drage moje, pozdrav vam i vasim malim slatkisima.
Vidim da dajete med, i ja se kanim poceti sa tim. Zanima me sta mislite da li bi se ovim malo vecim bebicama 12 + smjela davati ona smjesa orasi + puter + med? Navodno je i to dobro za jacanje organizma.
Draga Golubice i moje je misljenje da je ova smjesa jaka za bebace tog uzrasta. Ja recimo, vec sam pisala o tome, svom sinu dajem cveklu, mrkvu i jabuku u koje stavim kasikicu meda da ujedinim masu. To je super zdravo, a puno je laganije nego orasi i puter.
Nas danasnji meni (ma sve isto al' hajde da nesto napisem ): Prvo je kada se probudio popio malo caja od kamilice; E onda dorucak palenta sa pavlakom i mladim sirom; Uzina jabuka u koju sam mu stavila kasikicu meda (nije bilo cvekle i mrkve u kuci); Rucak pileca supica sa jajetom i mix povrca na maslinovom sa malo piletine. Cini mi se da mi djete nije bas mesaros (na mene izgleda ) ali zato svo povrce obozava. Mada, voljela bih da jede i meso ipak i to treba njihovim malim organizmima. Popodnevna uzina Danonino malina; Vecera cokolino; Flasica pred spavanje 180 ml U toku dana je pio dosta vode i soka od domaceg sipka/nara.
RE: Ishrana beba od 12 do 18 m... 11.10.2009 16:57:45
Ivona
Zenice moje,samo da vas pozdravim...,ne fercera mi net,pa se sad malo svercam kod mame da vidim sta ima novo
Suzana,hvala za receptic I mi smo poceli prije 15-tak dana papati pomalo domaci med-nekada stavimo kasicicu u caj,a nekada u vocni obrok,mada Selena sada voce hoce samo u izvornom obliku.
Papamo mi i kada nam ne radi net ,ali prijavit cemo detalje kada budemo mogli tipkati od kuce
RE: Ishrana beba od 12 do 18 m... 11.10.2009 19:09:53
Skvo RR
Juce- dorucak- cokolino cajko Rucak- teletina, krompiric, mrkva sok Uzina- banana, keks Vecera- Spageti sa pavlakom i abc sirom 210 ml aptamila
Danas Dorucak-keksolino, cajko Uzina- monte Rucak- teletina, riza, soljica jogurta Sok od visnje Uzina 2 (pola cokoladice pingui -ili kako se vec zove), 180 ml Aptamila Vecera, hljeb, pavlaka, zumance i malo sirnice 210 ml Aptamila
< Poruku je uredio skvo -- 11.10.2009 19:10:29 >
RE: Ishrana beba od 12 do 18 m... 12.10.2009 14:07:56
Suzana
Djevojčice, djevojke, žene! Evo da se i ja kratko javim, trka/frka pa se nema vremena za one moje duge postove ... Samo konkretno.
Popisujem sve cure za ovu kombinaciju med/puter/orasi, uuuu, opasno teško za bebicu, to je prava bomba... pa sačekaj malo s tim Golubice, nego bebi daj što više zdravog i svježeg voća sa medom i to je sasma OK! Mi smo jučer dobili odličan domaći med, direkt sa planine, tako da mi je to mnogo drago. Danas su doručkovali puru sa domaćim mliječnim proizvodima (također, s vrha planine ), od voća imam samo banana i domaćih jabuka, onda ide supica teleća sa povrćem, pa će sa nama ručati graha, a onda poslije je lako.
RE: Ishrana beba od 12 do 18 m... 12.10.2009 21:49:07
Daja_sa
Nakon budjenja Aptamil Dorucak...pura sa mlijecnim proizvodima + bioaktiv jogurt Uzina:Dukatino malina i banana Rucak: Pileca supica sa domacim pilavom, brokula, karfiol i mrkvica Uzina: Jabuka, mandarina, grozdjice Vecera: Smizla smazala ostatak supice od rucka ...ja joj povadila komadice mesa i povrca pa je sama hvatala po hranilici i bogami sve smaza Pred spavanjac 210 Aptamila... U toku dana pije dosta vode ili kompot (imamo domacih jabuka pa da ne propadnu )...vazda nesto gricka il stapice ili neki keksic...nekad se omakne malo kindercice al kockica dvije
RE: Ishrana beba od 12 do 18 m... 14.10.2009 13:04:14
bebano
Evo i nas meni od juce:
dorucak kajgana - vise voli peceno jaje nego kuhano. kajganu tako slatko pojede uzina jabuka sa medom rucak pileca supica sa puno mrkve. malo kuhane piletine kad' sam ja dosla kuci opet je papao samnom. ruckali smo punjene tikvice popodnevna uzina dinja koju je taaaako slatko jeo vecera kruh i domaci dzem od sljiva
pio dosta vode, ujutro malo cajke od kamilice i to je to
RE: Ishrana beba od 12 do 18 m... 14.10.2009 13:19:23
Suzana
Ja vam nemam ništa pametno napisati. Ne znam da li koristite đumbir (korijen đumbira) u vašoj ishrani? Meni je đumbir suuuuper, npr. kada se narenda u klasičnu supu, da neki fini šmek, a mi vrlo često pravimo piletinu sitno isjeckanu na luku sa nekim začinima i u vrhnju za kuhanje i onda pred kraj narendamo svježeg đumbira. Probajte. To nam i djeca jedu sa nama i eto, to je neka novina kod nas.
RE: Ishrana beba od 12 do 18 m... 14.10.2009 13:23:50
juni
Meni je djumbir ili djindjer najdrazi zacin, stavljam ga i u supe i u jela sa mesom, samo sto ja pretjeram pa nam jelo puno pali i onda Emil nece da jede (normalno). Vec sam negdje pisala recept djumbir piletina, da prste polizete
RE: Ishrana beba od 12 do 18 m... 14.10.2009 13:28:22
Golubica
Samo vi mene prozivajte . Samo sam pitala. Naravno nisam ni pomisljala praviti, a kamo li davati. Ali eto zanimalo me misljenje. Usput nas danasnji meni:
180 ml Aptamila kifla (u putu do nane) Doručak: jaje i hljeb Uzina: nista osim čokoladnog mlijeka 180 ml Aptamila Ručak: teleca supica sa dosta povrca, spageti sa domacim sosom, dukatino Uzina: Voće Vecera: mlijecni namaz i marmelada uz topli caj 210 ml Aptamila
RE: Ishrana beba od 12 do 18 m... 14.10.2009 13:55:24
mišur
Evo da se i mi malo javimo, nismo odavno Luka je juče ručkao : palentu sa kajmakom i jogurtom, za užinu jabuku i krušku sa medom, pa sokić od cvekle, jabuke i kruške...Ručao graha, a večerao domaći džem sa mlijekom... Između grickao grožđa, Bonžite i štapića...
RE: Ishrana beba od 12 do 18 m... 14.10.2009 15:01:52
Daja_sa
180 aptamila nakon budjenja... Dorucak: domaci pilav sa pavlakom i kajmakom uz jogurt ( moja smizla bi jogurt mogla da pije uz sve ) Uzina: Kruska i banana Rucak: Riba sa blitvom i krompirom Uzina: Jabuke i borovnice ( skuham kao kompot pa ima usput da pijucka u toku dana) + malo mljevene plazmice da to poveze njam njam Vecera...jos kontamo sta da ruckamo ...mogli smo varijantu griza sa nekom vockicom....nismo odavno Pred spavanjac 210 aptamila
RE: Ishrana beba od 12 do 18 m... 14.10.2009 15:10:20
haidy
Moja maca je jutros prvo pila mlijeko, pa je za dorucak jela kajganu sa mlijecnim proizvodima i caj, onda je grickala krusku i stapice, pa spavanje i mlijeko. sad kad se probudi ce rucati povrce sa piletinom, pa ce onda malo pite ili buranije ako bude htjela, pa mix jabuka, kruska, banana sa mlijekom i medom, za veceru cemo jos vidjeti, i mi cemo mozda griz.
RE: Ishrana beba od 12 do 18 m... 15.10.2009 11:06:49
Skvo RR
Juce/ Dorucak - kakao Nestle zitarice Uzina- Monte Rucak - teletina, riza, mrkvica, malo supice da to uveze Uzina II - banana i malo keksa Vecera - kajgana (jedno jaje i pavlaka)
Pred spavanje 150 ml Aptamila! Uz to sve cajko, sokic
Danas Dorucak- cokolino Uzina- Jogobella breskva Rucak- teletina i carsko povrce Uzina -neko voce vecera - spageti i mladi sir
RE: Ishrana beba od 12 do 18 m... 18.10.2009 14:41:49
Romali
IZVORNA PORUKA: skvo
Slabo mi nesto pisete,,,,
Davno sam ja rekla, mame djecu zapuste nakon 1.rođendana. I meni se čini nam ova djeca jedu sporadično
Doručak: sir trapist istopljen na kriški hljeba, malo namaza Vajkrem Užina: madarine, mandarine, mandarine i ukrao moju Jogobelu, sjeo na dvosjed i čeka me Ručak: biža ( grašak ) s teletinom Užina:banana, grisini za kojim je i dalje luuuuuud Večera: ma nemam pojmaaaaaaa, nešto ćemo smisliti
Jedva nekako ga natjeram da pije vodu, sok, čaj neće nikako U opticaju su standardna bočica, 2-3 boce s kljunom, Jana s pipom, Studena s pipom, čaša, slamka ... ali slabo nam ide.
Pravite li vi svojima picu? Ja Omaru pravim 'zdraviju' varijantu, tijesto, sir i više vrsta povrća. On je pravo voli. Eto jedna ideja za ručak/ večeru.
Pozdrav svima mamama i bembama iz vjetrovitog Mostara
RE: Ishrana beba od 12 do 18 m... 18.10.2009 19:14:00
Ivona
Ma,Selena bas bojkotuje hranu ovih dana...,valjda su zubici
Ovo sam joj nudila,a od svega je pojela mrvicu:
Prije dorucka 150ml mlijeka obicnog sa kasikom meda Dorucak:kajgana sa ABC sirom i hljebom Uzina:jogobela od visnje i kolac od jabuke Spavanje:210ml Aptamila Rucak:juneci biftek u vrhnju sa graskom i rizom Uzina:opet kolac od jabuke Vecera:pojma nemam,opet je zaspala oko 18h ,vidjet cemo kad se probudi...Romali,ta pizza mi dobro zvuci Koje povrce stavis? Spavanje:210ml Aptamila
Izmedju caj,sok od drenjaka,a voda i nama ide pravo slabo