|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana beba od 12 do 18 m...
28.9.2009 13:38:07   
bebano
Zenice evo da se i ja tuspasim user posted image .
Vec sam ja pisala na temi "kasljucanje, zacepljen nosic" ali nigdje nikoga, pa je bolje da to pitam ovdje. Zanima me smijem li Lukici dati spinovani secer, jeli to prejako za njega user posted image . Secer mu skoro nikako ne dajem, pa kontam da li je ovo bomba za mali organizam. Ajde valjda ce mi neko to ovdje odgovoriti a ja cu onda pisati sta smo papali i kako papamo user posted image .

Luka - Mamina sreća
27.05.2008

Sunce moje malo :-))

(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 626
28.9.2009 16:19:26   
Visnja RR
e sunce drago ...ma naravno da mozes draga... al ja bih radije davala caj od luka ili korjena bijelog sljeza... i sirup prospan je dobar....

ljubim zeta mog jedinog

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu bebano)
Neposredna veza do poruke: 627
28.9.2009 19:46:56   
Ivona
Nas danasnji menu:

Dorucak:domace tagliattelle user posted image (jako voli one Hipp,pa kad mama ustane malo ranije,napravi domacu varijantu-na malo istopljenog putera sa mrvicom bijelog i crvenog luka,nabacim prethodno skuhanu brokulu i mrkvu,u to stavim veliku kasiku milerama i dobijem lijep sos,koji pomijesam nekada sa obicnim,a nekada sa integralnim makaroncicima-njami njam user posted image )
Uzina:pola Jogobele od visnje,jedan Wellness keksic,malo kifle
Spavanjac:180ml Aptamila
Rucak:domaci grah-pojela je punu zdjelu user posted image ,a onda zalila domacim sokom od drenjka
Uzina:bobice Nara i malo bijelog grozdja
Vecera:vocni miks(kruska,nektarina,banana) sa mlijekom i keskom
Spavanjac:210ml Aptamila

Danas je bas lijepo ruckila user posted image

SELENA 02.06.2008.
Mamin kasni proljetni cvijetak ;o)

SERGEJ 07.03.2011.
Mamina kasna snijezna pahuljica ;o)

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 628
28.9.2009 22:18:17   
bebano
IZVORNA PORUKA: Visnja RR

e sunce drago ...ma naravno da mozes draga... al ja bih radije davala caj od luka ili korjena bijelog sljeza... i sirup prospan je dobar....

ljubim zeta mog jedinog

Hvala puno Visnja. Jos ne spava, jako je kenkav jer ga nosic tako muci da je to strasno.
Danas je pio domaci sok on nara /sipka (sveki pravila) pa se nadam da ce i on malo pomoci jer je to cisti C vitamin. A eto i to nam je novost u iskrani, nije do sada probao sipak, pa da nesto napisem i vezano za temu na kojoj sam user posted image .

Luka - Mamina sreća
27.05.2008

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 629
30.9.2009 16:13:08   
Ivona
Bebano,i Seleni je od prekjucer strasno zacepljen nosko user posted image Kako je Luka?

Doruca:palenta sa kiselim mlijekom i pavlakom
Uzina:banana
Rucak: corbica koju zovemo "sta ima u kuci" user posted image (pileca krilca,krompir,mrkva,bijeli i crveni luk,bamija,persun,velika crvena paprika i tarhana)-Selena je jako voli
Uzina:nije htjela nista osim cijedjene narandze i limuna
Vecera:opet nije htjela nista osim Nesquick whole grain pahuljica

Mlijeko je pila dva puta kao i obicno,ali svaki put uzme par gutljaja,pa ispusti cucu da udahne user posted image

SELENA 02.06.2008.

SERGEJ 07.03.2011.

(odgovor članu bebano)
Neposredna veza do poruke: 630
30.9.2009 16:24:17   
bebano
IZVORNA PORUKA: Ivona

Bebano,i Seleni je od prekjucer strasno zacepljen nosko user posted image Kako je Luka?

Doruca:palenta sa kiselim mlijekom i pavlakom
Uzina:banana
Rucak: corbica koju zovemo "sta ima u kuci" user posted image (pileca krilca,krompir,mrkva,bijeli i crveni luk,bamija,persun,velika crvena paprika i tarhana)-Selena je jako voli
Uzina:nije htjela nista osim cijedjene narandze i limuna
Vecera:opet nije htjela nista osim Nesquick whole grain pahuljica

Mlijeko je pila dva puta kao i obicno,ali svaki put uzme par gutljaja,pa ispusti cucu da udahne user posted image

A joj dusa draga znaci i nju uhvatilo user posted image . Hvala na pitanju Luka je super uopste ga vise ne muci nosic user posted image . A bio je jadnicak ocajan, sve se lupao rukicom po nosicu koliko ga je to nerviralo. Nije nista dao da mu radim oko nosica samo sam uspjela ukapati one kapi "sunce moje malo" i par puta naspricala onim Nisita sprejem za nos. Sada ne znam koliko mu je to pomoglo. 
Ivona kada sam procitala Selenicin meni tako sam se nasmijala jer je Luka danas jeo skoro sve isto. Dorucak isto tako palenta sa pavlakom i jogurtom, uzina banana, a rucak pileca supica user posted image . Kao da su zajedno papali. E sada on uzina grozdje sa bakom. Za veceru nemam pojma sta ce, a sigurno ce krasti nesto od mene kada budem rucala. Posto je to oko 18:00 - 18:30 taman ce biti njemu vrijeme za veceru. Opet je pio sok od nara i sigurna sam da mu je i taj C vitamin jako pomogao kod ove prehlade.
Zelim Selenici da joj se nosic ocepi sto prije. 

Luka - Mamina sreća
27.05.2008

(odgovor članu Ivona)
Neposredna veza do poruke: 631
30.9.2009 18:19:45   
Ivona
Pricu o nosicu cemo nastaviti na drugoj temi,vazi?user posted image Drago mi je da je bebac dobro user posted image Sigurno mu je pomogao i sokic od nara

Suzana,hadj' molim te,kada budes imala sekundicu vremena viska,napisi mi taj recept jaje i griz (ono sto ove RR bebe rado papaju).Vec sam te nekada to pitala,ali vjerovatno nisi vidjela.
Moja smizli bas markira u zadnje vrijeme dorucak s jajetom,pa da probamo neku drugu varijantu.

SELENA 02.06.2008.

SERGEJ 07.03.2011.

(odgovor članu bebano)
Neposredna veza do poruke: 632
30.9.2009 21:35:25   
mamma mumi
E drage moje da se i ja malo prijavim. kako sam pocela raditi sve manje vremena za RR ,ali moram ga naci, jako mi fali caskanje s vama.Moj tarik se malo popravio u jedenju.Nas meni danas:
dorucak: famozni plazma keks, jabuka i cimet i naravno smazo ga ko veliki
uzina. popio sokic i s mm se uspavao( moram priznati da je tata uspjesniji u uspavljivanju od sike:))
Rucak:brokuli, proso, mrkva i piletina izmiksana poapao sve, a onda pola kifle sa sirom,i popio solju sojinog mlijeka
Uzina. par boba od grozdja, sika
Vecera:Nestle zitarice sa medom
Pred spavanje flasica Hipp 3 i sika

(odgovor članu Ivona)
Neposredna veza do poruke: 633
30.9.2009 21:48:49   
Suzana
Ivona,
Majne recepten za slanu verziju griza sa jajima user posted image :
kuhas griz kao za slatku verziju, dakle mlijeko i griz, kad prokuVa, ubacis umuceno jaje kao za kajganu i mijesas, dodajes mlijecnih proizvoda, najbolje domaci mladi sir, kajmak, a moze i ove kupovne verzije, onaj Meggle kajmak masni daje fini smek, a na kraju malo narendas i sira trapista. Ja posolim jaja. Elem, meni ovo dobro pravo, rado smazem ako njih dvojica ne pojedu sve do kraja. user posted image

Drago mi je da je Luka sada dobro, a nadam se da ce i Selena vec sutra biti ko nova. user posted image
I moji su deverali s nosom haman heftu, bas je vala zeznuto, jer ne znaju ispuhati nos... Kad bi znali, sve bi bilo puno lakse, ali naucice i to. user posted image
Sada su dobro. user posted image

Edi i Mak - DOUBLE BLESSING
27.05.2008.

Moji životi, ljubavi, sreće najveće...

(odgovor članu mamma mumi)
Neposredna veza do poruke: 634
30.9.2009 21:55:32   
Romali
Suzi, prvo da te pitam imaš li ti kredita?? user posted image
Drugo i važnije, bude li ova griz smjesa baš gusta? Večeras sam Omaru pravila griz sa kakaom, pojeo je samo 2 zalogaja  user posted image . Nije ljubitelj griza illi ga ja smota ne znam napraviti kako treba. Ovo večeras je bilo malo gušće, mada sam stavila dosta mlijeka pa polako čekala da se zgusne. Kad se ohladilo, ni na šta nije ličilo očito user posted image .

Baš ću ujutro aBd probati ovu kombinaciju sa mliječnim proizvodima i jajetom.

Inače, ženice moje, šta ima?? Slabo nešto pišemo. Znam, većina nas radi, bebe imaju preko godinu dana. Ja sam k'o krepana mačka svako veče, samo me malo razvesele ludorije jedne naše foumašice user posted image

Pusa vama i dječici, nadam se da ćemo se češće pisati user posted image

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)

(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 635
30.9.2009 22:32:01   
Suzana
IZVORNA PORUKA: Romali

Suzi, prvo da te pitam imaš li ti kredita?? user posted image
user posted image Mozda 70 "feningi"!
Drugo i važnije, bude li ova griz smjesa baš gusta? Večeras sam Omaru pravila griz sa kakaom, pojeo je samo 2 zalogaja  user posted image . Nije ljubitelj griza illi ga ja smota ne znam napraviti kako treba. Ovo večeras je bilo malo gušće, mada sam stavila dosta mlijeka pa polako čekala da se zgusne. Kad se ohladilo, ni na šta nije ličilo očito user posted image .

Baš ću ujutro aBd probati ovu kombinaciju sa mliječnim proizvodima i jajetom.

Stara, zeznut je griz. user posted image I meni se desavalo da ga puno stavim pa se u plastelin pretvori. Sad sam stela. user posted image
Nemoj me uzeti zaozbiljno, ali ja u serpicu naspem onu klasicnu solju mlijeka i stavim je'no dvije i po pune kasike griza, samo lagano sipaj i odmah se uhvati mijesanja, da se ne stvore grudvice. Javi kako se ispalo! Mozes i sms-om. user posted image

Inače, ženice moje, šta ima?? Slabo nešto pišemo. Znam, većina nas radi, bebe imaju preko godinu dana. Ja sam k'o krepana mačka svako veče, samo me malo razvesele ludorije jedne naše foumašice user posted image Od ludorija veceras nista, idem ranije u krevet, zeznula si me sinoc user posted image , legoh u pola 1, a Makic u 05:20 u plac, zubi, pa sam danas ko "havetinja" user posted image

Pusa vama i dječici, nadam se da ćemo se češće pisati user posted image   Potpisujem! user posted image

27.05.2008.

(odgovor članu Romali)
Neposredna veza do poruke: 636
3.10.2009 22:31:26   
Daja_sa
Ej pa i mi docekali da predjemo u ovu grupu...Jupiiiiiiiiii...
Nismo bas nesto azurne sa pisanjem...pa ja nikako da stignem...doduse citam redovno...kradem recepte...ali obecavam da cemo probati da se javimo sa vremena na vrijemeuser posted image
Nas danjasnji meni:
150ml Aptamila nakon budjenja
Dorucak: Palenta sa mozarelom, pavlakom i edamerom uz mali bioaktiv jogurt ( bomba mljecnih proizvodauser posted image )
Uzina No1: nektarina i petit keks...pred spavanjac dobila home made sokic cvekla, mrkva,jabuka
Rucak: San Pjer riba sa krompiricem i brokulom
Uzina No2: Frutek kasica jabuka i piskote
Vecera: Ostatak ribice od rucka
Pred spavanjac 210ml Aptamila

< Poruku je uredio Daja_sa -- 3.10.2009 22:32:04 >

Cunce nase majo...29.09.2008
Jos jedno sunce nas je obasjalo 23.08.2011...

(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 637
6.10.2009 23:35:37   
Skvo RR
Drage moje, evo da se i mi upisemo u ovu grupu!user posted image

Dorucak- Keksolino
Cajko
Rucak- Teletina i riza
Sokic
Uzina- Borovnice i jabuka
Vecera- Hljeb, pavlaka i nakon toga malo dzema, zalili cajkom
Uspavljivanje sa 180 ml Aptamila

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu Daja_sa)
Neposredna veza do poruke: 638
7.10.2009 15:16:37   
Suzana
Pa skvoooo, dobro nam došla ti i Uma, ali i Daja i Sara! user posted image user posted image
Svakako nam je ovih dana tema malo zamrla... user posted image
Romali ima običaj reći da nam tada djeca ne jedu. user posted image
Evo da napišem šta su juče jeli - mada vidjećete, mi se svi stalno vrtimo u krug, a i vi vjerujem, mada kod vas će sada biti inovacija jer možete jesti cijelo jaje, med i sl. user posted image
Znači, doručak jaja sa mliječnim proizvodima, užina je voće, voće, voće, onda oni ručaju miks povrća sa telećom ili pilećom supicom, pa onda ručaju sa nama.
ja juče pravila integralne Barilla špagete, sa paradajzom, bijelim lukom i Kalamata maslinama, i sa vrnjem za kuVanje. user posted image
Danas haman sve isto, samo će sa nama ručati buraniju sa teletinom.

Eto cure, pa... javljajte se češće!

Kiss.

27.05.2008.

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 639
8.10.2009 10:53:13   
Skvo RR
Juce:

Dorucak-keksolino
Rucak-Piletina, karfiol, mrkva
Uzina- Breskve
Vecera- Pogaca, pavlaka, kuhani krompir

Danas
Dorucak- cokolino
Rucak - Piletina, riza, pavlaka
Uzina- neko voce
Vecera- Napravit cu joj malo makaroncica sa mladim sirom

Uspavljivanje sa Aptamilom 210 ml

Uz to sve cajko, soko!

(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 640
8.10.2009 12:10:46   
haidy
Gdje ste zene?
nas nije odavno bilo, ali imam opravdan razlog pa je oprosteno.
moja lola jede sve kao i ranije, znaci jede skoro sve, ali joj i dalje ne dajem przeno niti neku tesku hranu tipa sarme, punjene paprikeuser posted image kao ni salame i virsle. corbice i dalje pravim na vodi za nju posebno, voli supe i pite, tjesteninu i sl.
njen jucerasnji meni je bio:
flasica 200ml
dorucak: jaje sa mlijecnim proizvodima i jogurtom
flasica 150ml pred popodnevno spavanje
rucak: piletina sa raznim povrcem i domaci sok od visanja
uzina: monte, keks, grisini
vecera: banana sa mlijekom i plazmom
flasica 200ml

Jedan osmijeh mijenja sve:-)

Lokica 17.05.2008.
Gugutka 20.10. 2011.

(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 641
8.10.2009 12:21:00   
babi
ćao mi smo se tek priključili
a i sama nekad imamm nedoumica oko ishrane.
Mališi je sad 15 mjeseci i jede svu hranu, s tim da više voli slano od voćnih kaša. još uvijek miksamo hranu, koja se kuha za njega (povrće i meso)
On ujutro jede slan obrok, pa flašicu mlijeka sa plazmom u toku popodnevnog spavanja, zatim miksano voće (banana, jabuka i dr.), večera slano, i kad zaspi ponovo flašicu mlijeka, a ponekad i predzoru još jednu.
Ali imam jedno pitanje za sve mame oko količine mlijeka koja je njemu sada potrebna i dali se još uvijek po noći treba hraniti (noćno hranjenje praktikujemo. jer neće kad je budan popiti ni kapi mlijeka). Je li neko imao sličan problem?

(odgovor članu haidy)
Neposredna veza do poruke: 642
8.10.2009 13:37:26   
mišur
Dobrodošle nam sve nove mame!user posted image user posted image
Mene nema baš dugo, na bolovanju sam, a opet nikako da nađem vremena za RR..
Ili ne mogu od Luke, ili zalegnem čim on ode spavatiuser posted image user posted image

Evo šta smo mi danas ručkali i planirali da ručkamo:
doručak-cicvara i nakon toga čokoladno mlijeko(prvi put probao i svidjelo mu se)
užina- banana i kivi sa medom
ručak- pileća supica sa brokulom, tikvicama, mrkvom i prosom i batakom
užina- sokić i štapići
večera- domaći džem i mlijeko

(odgovor članu babi)
Neposredna veza do poruke: 643
8.10.2009 22:35:00   
Daja_sa
Danas smo papali:
Nakon budjenja 150ml Aptamila
Dorucak: kajgana sa mladim sirom( tzv. cimburuser posted image ) i jogurtom...ovo pravo voli da jedeuser posted image
Uzina: Dukatino malina i pola banane
Rucak: fasirano meso sa domacim pilavom, mrkvica, paradajz,brokula i karfiol...( onako se sve zajedno kuhalo kao corbica...)
Uzina: Voce iz kompota (jabuka, kruska, grozdjice,suhe marelice)
Vecera: Posto je prespavala uobicajni termin vecere pojela je ostatak banane i prvi put probala Kinder delicie...mmmmm njam njam
Pred spavanjac 210 Aptamila...
U toku dana pije obicnu vodu ali voli i vodicu iz kompota...Gricka stapice, plazmu ili petit.

E sad...jel joj mogu polako uvoditi med u ishranu??? Jel opet ide kao i prije...malkice pa da cekam koji dan da vidim reakciju pa onda opet???

Eto toliko od nas za ovaj put user posted image

< Poruku je uredio Daja_sa -- 8.10.2009 22:36:16 >

Cunce nase majo...29.09.2008
Jos jedno sunce nas je obasjalo 23.08.2011...

(odgovor članu mišur)
Neposredna veza do poruke: 644
8.10.2009 22:50:55   
žana o8
Moja opet slabo jede, kad pročitam post iznad dođe mi da vrisnem. Daja_ sa al ta tvoja bebica papa.user posted image

nestašni smo strašno, uh, uh, bilo je po guzi

(odgovor članu Daja_sa)
Neposredna veza do poruke: 645
8.10.2009 23:45:07   
Golubica
Iako spadamo u ovu grupu, mislim da se nikada jos nisam ni javila. Kod nas je manje vise slicno kao kod vecine:

Ujutro oko 7,30 180ml Aptamila,
Na putu do nane usput pojede kiflu,
Oko 9 ide na spavanje,
Dorucak je tek oko 11 sati i tada idu namazi - mliječni naravno, jaja, pahuljice, cesto joj moja mama zna pomijesati bananu, vocni jogurt i plazmu (na dorucku je kod nane jer ja radim)
Kada dodjemo kuci, negdje oko 12,30 tada opet sa mnom nesto pojede,
U 14 sati ide opet 180ml Aptamila i spavanje.
Rucak nam je obicno oko 16 sati i tada je neizostavna bilo kakava supica (hoce gospodjica da ima predjelo user posted image ), glavno jelo - razno povrce, uglavnom kuhano ili dinstano sa mesom, ustvari sve ono sto i mi jedemo samo je naravno prilagodjeno Asji, bez mnogo zacina, masnoce, i td.
Poslije uobrazena gospodjica mora malo i zasladiti bilo cime user posted image
Za uzinu uvijek ima nesto od grickalica ili svjeze voce.
Vecera je oko 19,30 i tada je na redu ili griz, ili neke pahuljice, ili namaz (ako nije bilo za dorucak) i uz sve to popije tecni monte.
Oko 20,30 ide na spavanje i u 23 opet Aptamil 210ml.

Kolicine pojedene hrane variraju iz dana u dan, ali sam se zaista prestala time vise opterecivati. Uglavnom ne odustajem dok ne ubacim makar 10 kasicica, to mi je neka mjera user posted image

Asja, 02. 08. 2008.

(odgovor članu žana o8)
Neposredna veza do poruke: 646
8.10.2009 23:55:30   
Romali
Znam da je ovo sasvim druga tema, ali čitajući rasprede vaših beba naletim i na vrijeme spavanja. Svi spavaju u neko normalno vrijeme, osim mog harambaše. Evo sam ga večeras 'ranije' uspavala, oko 22.50. Sinoć tek u 24h. Na izmaku sam snaga...........

Inače, doručkovao je s nenom jaja i sir. Kaže nena da je pojeo i njenu porciju.
Ručao je kupus raštiku s mesom i baš sam happy što to voli, reguliše mu probavuuser posted image .
Večera je bila mix Nestle kukuruz/ riža i kakao.
Užine su uvijek voće ( lud je za domaćim jabukama, sad tamani i naranče, grožđe ). Jednostavno mu stavim komadiće voća u njegovu zdjelu i on to mezi. Ne okani se dok ne pojede svaku mrvu.
Bili smo vani pa je jeo štapiće i pio Dvojni C.I štapići imaju važnu ulogu u njegovom meniju, baš ga smiruju kad mama želi popiti kafu user posted image

Novim curama i njihovim bebama veliki
user posted image

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)

(odgovor članu Golubica)
Neposredna veza do poruke: 647
9.10.2009 11:11:34   
Swatkish
Jel moze jedno pitanje?  Meni nije jasno, vidim vasa djeca/bebe skoro imaju i 2 godine, a jos uvijek je vecera slatki obrok? Zasto user posted image
Zar nije vrijeme da dijete tolike starosti ima 3 obroka slane hrane i 2 uzine, bas kao i odrasli user posted image

(odgovor članu Romali)
Neposredna veza do poruke: 648
9.10.2009 11:15:34   
Skvo RR
Moja beba je tek napunila godinu, i vecera je nekada slatki, ali cesce slani obrok!

(odgovor članu Swatkish)
Neposredna veza do poruke: 649
9.10.2009 11:17:17   
Skvo RR

Daja_sa uvela sam med i to domaci, kasikicu meda joj stavljam u cajku!

(odgovor članu Daja_sa)
Neposredna veza do poruke: 650
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *