Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 16.12.2009 11:40:51
anelinos
Pozdrav svim mamicama i bebacima sory sto upadam ovako na temu al da nebih otvarala novu temu zbog jednog pitanja molila bih Vas da mi date odgovor na pitanje dali bebe smiju da piju caj od brusnice... beba ima 8 mjeseci ... hvala u naprijed
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 16.12.2009 13:20:45
marinčii
moj maleni sinoć povratio svu kašicu,doduše nije puno ni pojeo 4,5 kašikica,radi se o prvoj mliječnoj kašici od hippa,sad neznam šta bi kontam da pričekamo nekoliko dana s dohranom pa da opet pokušamo
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 16.12.2009 14:27:52
Amrino
Ja bih definitivno pricekala. Po meni je to znak da jos nije spreman. Probaj ponovo kroz par dana...ali ja bih recimo probala mali kuhane jabukice ili nesto tako...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 16.12.2009 14:30:16
marinčii
tako sam i planirala,mada u toj kašici ima ad mlijeka a već jednom mi se desilo da je povratio(kad je osto sa sveki a ona se bojala da je gladan pa mu dala bocu i on nakon sat sve povratio
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 23.12.2009 16:27:27
Dinkica
dorucak kruska sa rizinim pahuljicama rucak carska mjesavina (brokul, karfiol i mrkva) sa piletinom,malo maslinovog ulja i malo soli sok od mrkve aptamil i danas slabo vode,ali ima jos fore do spavanja
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 23.12.2009 18:19:57
škorpija
marinči a da probaš da praviš kašicu, odnosno rižine pahuljice sa svojim mlijekom, tj, uzmeš pne koje ne sadrže AD, to su one u žutoj kutiji od Hippa a i one od Nestlea su bez AD?
Dinkica mi smo dana sjeli brokulu i mrkvu iz carske mješavine sa rižom, ali ja sma izbacila karfiol jer u kalendaru dohrane nisam mogla naći od koliko mjeseci se smije uvoditi?
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 23.12.2009 22:37:43
Dinkica
škorpija, kalendar dohrane kojeg se uglavnom pridrzavam sam dobila od pedijatrice na jednoj od kontrola,izdalo ga je Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo, da ga ne bi prekucavala nasla sam ga na interentu na 3 linka
tako da smo mi karfiol uveli davno jos sa 8 mjeseci, na drugim kalendarima sam procitala da otprilike tako ide i brokul pa je to skoro bilo istovremeno. Nisam primjetila da joj steti,mada generalnoi brokul i karfiol pomalo nadimaju kao i mahunarke. Eto ovih dana planiramo i grasak pa cemo vidjeti.
Ja mislim da nijedan kalendar nije dovoljno detaljan ni savrsen pa to treba kombinovati a mjesec gore dole ne bi trebao skoditi bebama. Velika pusica i slobodno nemojte izbacivati karfiol iz carske mjesavine.
< Poruku je uredio Dinkica -- 23.12.2009 22:38:52 >
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 23.12.2009 23:41:22
škorpija
Dinkica hvala puno na trudu
Mia pa nisma ni sumnjala da njih dvoje jedu gotovo istu hranu, nisu oni džaba buce male , sjećaš se kad sam ti nekad davno napisala da ćemo ih spojiti da budu debeli ali sretni
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 24.12.2009 8:29:39
pocahontas
IZVORNA PORUKA: škorpija
mi smo danas jeli brokulu i mrkvu iz carske mješavine sa rižom, ali ja sma izbacila karfiol jer u kalendaru dohrane nisam mogla naći od koliko mjeseci se smije uvoditi?
mi karfiol jedemo uveliko a mladji smo ..zasto mu ne bi dala? mislim, ako si vec dala brokulu a to mi ga nekako isto ili slicno dodje mi brokulu nismo probali ne nadjoh je na pijaci nigdje i krompir recimo isto nismo jer sam u kalendaru dohrane nasla da ide tek od 8 mjeseci ali nesto mi to kasno mozda da mu dam ovih dana?
< Poruku je uredio pocahontas -- 24.12.2009 8:32:04 >
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 24.12.2009 10:32:08
marinčii
IZVORNA PORUKA: škorpija
marinči a da probaš da praviš kašicu, odnosno rižine pahuljice sa svojim mlijekom, tj, uzmeš pne koje ne sadrže AD, to su one u žutoj kutiji od Hippa a i one od Nestlea su bez AD?
Dinkica mi smo dana sjeli brokulu i mrkvu iz carske mješavine sa rižom, ali ja sma izbacila karfiol jer u kalendaru dohrane nisam mogla naći od koliko mjeseci se smije uvoditi?
škorpija probali smo i rižine pahuljice sa mojim mlijekom al nije bio baš oduševljen,al eto nije ih povratio pa je valjda dobro ,sad ću mu po kašikicu njih probat stavljat u voće ,s povrćem još nismo krenuli...od voća probali jabuku,bananu i krušku i nismo baš oduševljeni ničim...al bitće to bolje s vremenom..al dotad sika je br.1
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 24.12.2009 10:39:19
mamica87
Mi smo papali krompir mrkvu s janjetinom .Moj uveliko jede al smo mi poceli prije nego sto ce napuniti 5 mjeseci na savjet pedijatrice jer je imao preko mjesec dana proliv-ne konstantno al vecinom pa je smrsao.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 24.12.2009 10:43:19
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: škorpija Mia pa nisma ni sumnjala da njih dvoje jedu gotovo istu hranu, nisu oni džaba buce male , sjećaš se kad sam ti nekad davno napisala da ćemo ih spojiti da budu debeli ali sretni
Sjećam, sjećam....debeli, sretni i slatki
IZVORNA PORUKA: pocahontas i krompir recimo isto nismo jer sam u kalendaru dohrane nasla da ide tek od 8 mjeseci ali nesto mi to kasno mozda da mu dam ovih dana?
Mi smo krompir probali medju prvim povrćem...tako da možeš slobodno uvesti i to...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 24.12.2009 10:51:00
Anoniman
ja nisam jos pocela praviti,gh.vec mu dajem kasice slane i vocne,od povrca i mesa isto.Probali smo supice s,mrkvom,brokulom,i malo krompira. Piru,nismo jos al planiramo ovih dana abd.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 24.12.2009 12:52:57
škorpija
ja sam davala krompir ali ga mrzi najviše na svijetu, stalno pravi face kao da će povratiti, mislim ja sam kriva, ako ga ispasiram samo viljuškom onda ostanu preveliki komadi i to ga tjera na povraćanje, a a ako ga izmiksam onda postane kao ljepilo
a od brokule brate prdiiiiii, al hajd što prdi al što smrdiiii , mislim da ćemo pauzirati malo i s njom i s karfiolom
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 24.12.2009 14:49:39
taze_mlada
dorucak: griz rucak sad kuhamo... mrkva, riza, tikvica.... kad budemo blendali dodacemo i malo maslinovog ulja..... vecera: ako sta ostane od rucka ili cemo jabuku....
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 24.12.2009 15:02:47
gvendolina
ja sve sto dajem Adjinu moram bas dobro ispasirati jer mu se inace povraca cak nece da jede puru jer nije skroz kasasto.I ja mislim da je vrijeme da pocne jesti malo krupniju hranu jer mu je skor 8 mjeseci,ali ne znam kako da ga naviknem kad ne voli
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 24.12.2009 15:22:54
škorpija
IZVORNA PORUKA: gvendolina
ja sve sto dajem Adjinu moram bas dobro ispasirati jer mu se inace povraca cak nece da jede puru jer nije skroz kasasto.I ja mislim da je vrijeme da pocne jesti malo krupniju hranu jer mu je skor 8 mjeseci,ali ne znam kako da ga naviknem kad ne voli
potpisujem, ako je komadić hrane veći od zrna riže tjera ga na povraćanje, a često i povrati zbog toga
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 24.12.2009 15:26:51
dana3
kupite prvo gotove kase za taj uzrast da se navikavaju na zvakanje dajite komad sredine kruha da sami copkaju i ici ce,neka se mako igrju sa hranom jer taj period je takav sve bi na gotovo hehehehe
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 24.12.2009 20:34:41
zagy
Uf, dobro je ja se već poćela brinuti, jer moja ima 8 mjeseci, povraća sve što nije u tećnom stanju od rendane jabuke, do prosa i pure. Ako je izblendano skroz jede sve i voće i povrće. Probala joj bananu dati, samo je liže, a ako joj se slučajno komad otkine odmah hoće da povrati. Moram probati sa malo sredine hljeba. Imate li još kakvih ideja?
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 24.12.2009 21:07:57
mnn
ja alexu dajem ujutro mlijeko pa onda pojede kašicu vočnu.nakon toga oko 12h ili malo kasnije ruča meso teletinu ili piletinu sa krumpirom i mrkvom..to mu sve smiksam.kao medju obrok pojede kašicu još jednu vočnu ili jogurt od nestlea...mjenjam mu glavni brok, jedan dan jede meso, drugi povrče... jede i kašicu sa vočem i rižom....vočnu salatu..obožava tu kašicu...
čokolino,medolino i ostalo ne voli tako da mu ne dajem....
on ima super kilažu malo i previše ali glavno mi je da super jede...mali moj gurman.
< Poruku je uredio mnn -- 24.12.2009 21:09:19 >