Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 7.12.2009 22:50:40
Ljoki80
IZVORNA PORUKA: Dinki
ca
Ja sam prvi mjesec kuhala i jabuku i krusku, tako sto izrezem na tanke kriske i skuham u vodi zatim u blender sa istom tom vodom ( malo je bude) i onda u tako mlako dodam baby rice ali i ne moras moze samo voce.
Hey Dinkice, koliko otprilike staviš kašika baby rice u to voće??? i ja bih probala isto, kupila sam onu hipp baby-rice, je li to o.k.???
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 8.12.2009 10:07:24
lilith
IZVORNA PORUKA: reallove
znaci da je meni ipak rano,ma sveki to njemu daje a meni nezgodno da joj kazem..Emin to jede i svidjelo mu se,kakio je normalno..hvala ti na odgovorima..pozz
ja ne bi davala prije 6 mjesecipogotovo za bananu,ali ipak ti ces to najbolje znati kada je vrijeme...eh sad,za sve peki ,mislim da je jako ruzno da se petlja...ok je dati savjet ili predloziti ali iskljucivo je na tebi hoces li poslusati...tvoja je u pitanju tako da mislim da trebas,odnosno Moras reci i na takve stvari reagovati
Tri najneobicnije rijeci Kada izgovaram rijec Buducnost, prvi slog već odlazi u proslost. Kada izgovaram rijec Tišina, narusavam je. Kada izgovaram rijec Nista, stvaram nesto sto se ne smjesta u bilo kakvo nepostojanje.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 8.12.2009 13:13:32
lilith
za sveki...sad vidjela da sam pogresno napisala
Tri najneobicnije rijeci Kada izgovaram rijec Buducnost, prvi slog već odlazi u proslost. Kada izgovaram rijec Tišina, narusavam je. Kada izgovaram rijec Nista, stvaram nesto sto se ne smjesta u bilo kakvo nepostojanje.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 8.12.2009 21:39:37
cija
IZVORNA PORUKA: Idina mama
Ne shvatam zasto trazite bez glutena kad riza, kukuruz i proso ne sadrze gluten. Ima li neka kvaka? A i mozete davati gluten prije navrsenog 6. mjeseca. Dojenim bebama. Cak se preporucuje.
ovo potpisujem..naravno,ne u pretjeranim količinama i praviti pauzu.Čak kašice od 5 mjeseci sadrže gluten!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 15.12.2009 13:58:37
Mala Selma
Mi smo jutro dorcovali jabuku i proso sa kaskicom putera. Rucak ce biti piletina (file), grasak i krompir .. Vecera vjerovatno vocka i riza (pahuljice Alnatura iz DM)... Naravno sika x puta na dan
Zakodjer u zadnje vrijeme A popije oko 100 do 150 ml vode, ciste i to je za pohvala jer nikada nije vodu volio.Sokove ne-voli a ni ja ne forsiram, caj rijetko pije tako da nam je voda in u zadnje vrijeme i bas sam sretna zbog toga
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 15.12.2009 15:02:02
Dinkica
IZVORNA PORUKA: Ljoki80
IZVORNA PORUKA: Dinki
ca
Ja sam prvi mjesec kuhala i jabuku i krusku, tako sto izrezem na tanke kriske i skuham u vodi zatim u blender sa istom tom vodom ( malo je bude) i onda u tako mlako dodam baby rice ali i ne moras moze samo voce.
Hey Dinkice, koliko otprilike staviš kašika baby rice u to voće??? i ja bih probala isto, kupila sam onu hipp baby-rice, je li to o.k.???
Hvala i lijep pozz
Sory sto tek sad odgovaram nisam imala konekcije ovih dana, uglavnom na jednu jabuku ili krusku prosjecne velicine ja dodam 2 supene kasike rizinih pahuljica a vode bude oko 2 fildzana. Ako primjetis da vam je to puno samo prepolovite.Cmokic
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 15.12.2009 15:06:49
mungosini
sorry što upadam ovako, ali nova sam mama, ali nova i na forumu. moja curica ima 3 i pol mjeseca i pokušala bih sa nekim kašicama. dojim je, ali u posljednje vrijeme nema dovoljno mlijeka, pa pokušavam sa adaptiranim mlijekom da je dohranjujem, ali odbija...ili nakon plača i vriske primi i popije najviše 100 ml. šta misliš mogu li pokušati sa nekim kašicama?
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 15.12.2009 15:18:44
hanabanana
Ja ne bih. Rekla si da je malenoj tri mjesec?! Mislim da ima sada skok u razvoju, i da ako želiš nastaviti sa dojenjem ne brojiš podoje nego da je stavljaš na prsa kada god želi. A adaptirano izbaci. A ako već ne želiš da isključivo doji, onda joj ipak daji adaptirano, a sa nadohranom sačekaj još malo. Čemu žurba?!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 15.12.2009 15:24:01
mungosini
ma problem je što sam se morala vratiti na posao...1/2 radnog vremena, nešto izdojim mlijeka, ali joj ipak treba jedan obrok kad nisam tu. za dojenje sam svakako, i veliki sam pobornik toga i definitivno ne želim prestati...ali ipak ovo je "viša sila". bojim se samo da mi ne bude gladna.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 15.12.2009 15:28:03
hanabanana
Ako već ne možeš izdojiti toliko mlijeka, onda joj radije daj flašu adaptiranog dok si na poslu, a ne da joj daješ nadohranu. Kad dodješ s posla, stavi je odmah na prsa.
A možda možeš izdojiti svoje mlijeko za taj jedan obrok što će imati dok tebe nema.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 15.12.2009 15:52:21
lilith
IZVORNA PORUKA: cija
Ne shvatam zasto trazite bez glutena kad riza, kukuruz i proso ne sadrze gluten. Ima li neka kvaka? A i mozete davati gluten prije navrsenog 6. mjeseca. Dojenim bebama. Cak se preporucuje.
ovo potpisujem..naravno,ne u pretjeranim količinama i praviti pauzu.Čak kašice od 5 mjeseci sadrže gluten!
ja juce bila kod pedijatrice(gordane u omera maslica) i pitala je za gluten,buduci da neki kazu od 6,neki od 8...ona kaze niposto prije 9 mjeseci
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 15.12.2009 17:27:56
mungosini
ma tako otprilike i radimo, ali nekad nemam dovoljno za izdojiti jer je podojim neposredno prije nego što krenem. a adatirano mlijeko kad joj dajemo sve pljuje, jednostavno joj se ne sviđa.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 15.12.2009 18:53:21
ivanak
Ej, mogu vas nešto pitati, zanima me kako ste vi počele malom djetetu ( sad će 6 mjeseci za par dana ) davati jesti? Već mu dajem krušku, jabuku. super prihvatio. Onda malo patate i mrkvice i super je prihvatio. Jeli mu trebam to nastaviti davati ili što drugo trebam dati, a što? Juhice, ne znam pa zato pitam! Koliko puta na dan bi mu trebala dati kašice jesti?
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 15.12.2009 19:00:39
noaa
ivanak moja beba ima 9 mjeseci i jos smo na 3 mlijecna obroka,jedan vocni i jedan slani.pod ovo slani spadaju juhice(iskuhana teleca koljenica,batak.. itd)e sad ja u vodu od juhe ubacim krompir,mrkvu,tikvu,rizu,blitvu...kombiniras sta imas od povrca.moja Noa voli meso pa ja uz povrce uvjek dodam komadic mesa.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 15.12.2009 20:17:37
Dinkica
doručak: palenta samegle sirom i pavlakom ručak:mrkva,tikvica, piletina sa malo soli i maslinovog ulja večeru smo preskocile jer smo zaspale igrajuci se aptamil, voda i caj od komoraca
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 15.12.2009 20:33:06
Anoniman
mi,smo jutros papali,kasicu od mrkve i jabuke .Imamo samo jedan obrok GH ili voce ili povrce svaki dan drugo.Izbacila sam jedan obrok sada umjesto 7.obroka imamo 6.po 150do 120ml.zavisi kako kad pojede flasice. Al nekad se zna desiti da papa kasicu recimo pojede ju,pola a ne citavu pa ja nakon sat dam flasu,pa pojede jos 120ml mlijeka,tako da nam onda dodje 7.obroka...Uz kasicu,al zavisi sve kad pojede cjelu kasicu nedajem taj obrok mlijeka.....
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 15.12.2009 20:37:40
Anoniman
IZVORNA PORUKA: noaa
IZVORNA PORUKA: reallove
znaci da je meni ipak rano,ma sveki to njemu daje a meni nezgodno da joj kazem..Emin to jede i svidjelo mu se,kakio je normalno..hvala ti na odgovorima..pozz
reallove ma nece mu nista biti od voca
potpisujem,daji mu voce pomalo ja sam sa 4 mjes.uvodila polako sve pomalo da se navikne na okuse,kao i gutati ispocetka je bilo svasta malo,jeo hehe pa nezna gutat pa bacim hranu A sada sve smaze
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 15.12.2009 23:19:55
cija
IZVORNA PORUKA: lilith
IZVORNA PORUKA: cija
ja juce bila kod pedijatrice(gordane u omera maslica) i pitala je za gluten,buduci da neki kazu od 6,neki od 8...ona kaze niposto prije 9 mjeseci
ako je beba alergična na to,onda uredu....i moja je tetka pedijatrica i njoj vjerujem...sve mi je lijepo objasnila po pitanju tog glutena što ima smisla...tako da se ne bojim...hB beba nikad nije imala reakcije na taj gluten...već 2,5 mjeseca papa keksic u umjerenoj kolicini i sa pauzama....
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 15.12.2009 23:26:45
cija
IZVORNA PORUKA: ivanak
Ej, mogu vas nešto pitati, zanima me kako ste vi počele malom djetetu ( sad će 6 mjeseci za par dana ) davati jesti? Već mu dajem krušku, jabuku. super prihvatio. Onda malo patate i mrkvice i super je prihvatio. Jeli mu trebam to nastaviti davati ili što drugo trebam dati, a što? Juhice, ne znam pa zato pitam! Koliko puta na dan bi mu trebala dati kašice jesti?
tvoj frajer je 2 dana stariji od moje frajerice
Moja doji ,al ima 2 obroka tokom dana prave hrane ...
Ruckala je sve moguce kasice za 4 mjeseca .... slatke ,slane....
Sad joj blendam jabuku,bananu,krušku...neki dan sam skuhala suhe sljive nbez icega,bez secera i dala joj malo te vodice...
Slano sam joj izblendala tikvicu,krompir,brokulu,piletinu,nekad teletinu,mrkvu,korijen persuna i malo dodas te vode u koj se kuhalo to i mrvicu putera.
E sad kombinuj.....uglavnom bez ikakvih začina i soli...samo na vodi.
E onda sam kupila Hipp baby rise i to kombinujem sa kasicama ili sad kad izblenadm svjeze voce i povrce...naravno da mozes skuhati rizu (ovo cu ja sutra) i izblendati s nekim povrcem.