|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  93 94 [95] 96 97   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
5.12.2009 11:44:46   
Dinkica

IZVORNA PORUKA: felix

dali bi ja mogla Anelu izbacit jedan obrok umjesto kasice.Jer dam mu flasu recimo oko 9.i kasicu oko pola 12.pojede skoro pola i opet dam flasu oko 1i nesto min.user posted image user posted image Vidjela sam kad bi recimo izbacila flasu i dala kasicu na 3,4 sata pojeo bi cijelu hmm.sta vi mislite???
Zasitil kasica kao i flasa??

Ja ne bih smanjivala kolicinu mlijeka ipak ono ima vise vitamina od kasica, ali bih recimo zamjenila mlijecni obrok kasicom na racun da povecam kolicinu mlijecnog obroka. Pa sad dajem primjer ako je Anel pio 5x150ml mlijeka + kasica ja bih stavila 4x180ml + kasica naravno ako vidis da moze popiti toliku dozu. A malo se prtrpi sad akoBogda sa 6 mjeseci kad predjete na Aptamil 2 pice svega 3x180 ml na dan tako da ce bas biti prostora za kasice pa i dvije. Pozdravcic user posted image

Mamino pile se rodilo 12.02.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2351
5.12.2009 11:54:59   
ivanak
Kako vi dajete domaću krušku?

-> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio

-> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)

(odgovor članu Dinkica)
Neposredna veza do poruke: 2352
5.12.2009 16:44:29   
Dinkica

IZVORNA PORUKA: ivanak

Kako vi dajete domaću krušku?

Ja sam prvi mjesec kuhala i jabuku i krusku, tako sto izrezem na tanke kriske i skuham u vodi zatim u blender sa istom tom vodom ( malo je bude) i onda u tako mlako dodam baby rice ali i ne moras moze samo voce.
Kasnije sam presla na svjeze voce, isto tako izrezem na kriske i stavim u bleneder, dodam malo prokuhane vode da pokrene blender i na kraju pahuljice.
Kasnije sa jedno 8-9 mjeseci mozes rendati voce na sitno skroz da bebi pomalo zvace.

Mamino pile se rodilo 12.02.2009

(odgovor članu ivanak)
Neposredna veza do poruke: 2353
5.12.2009 17:00:05   
lilith
drage mame,
gdje vi nadjete kukuruzno brasno i proso bez glutena...ja gledala u merkatoru,dm,po ostalim trznim centrima i nema...mozda da pogledam u makro viti?

Tri najneobicnije rijeci Kada izgovaram rijec Buducnost, prvi slog već odlazi u proslost. Kada izgovaram rijec Tišina, narusavam je. Kada izgovaram rijec Nista, stvaram nesto sto se ne smjesta u bilo kakvo nepostojanje.

(odgovor članu Dinkica)
Neposredna veza do poruke: 2354
5.12.2009 21:11:39   
zagy
Proso bez glutena u DM kupila prije par dana, na polici sa zdravom hranom, marka alnatura. Kukuruzno brašno nisam tražila, ali ima garant, pitaj tete što rade tamo.

(odgovor članu lilith)
Neposredna veza do poruke: 2355
5.12.2009 22:37:59   
Idina mama
Ne shvatam zasto trazite bez glutena kad riza, kukuruz i proso ne sadrze gluten. Ima li neka kvaka? A i mozete davati gluten prije navrsenog 6. mjeseca. Dojenim bebama. Cak se preporucuje.

(odgovor članu lilith)
Neposredna veza do poruke: 2356
5.12.2009 22:41:32   
lilith
buduci da se preradjuju u istim postrojenjima sadrze u tragovima...eh sada,ako se takodjer preporucuje samo dojenje do sest mjeseci bez bilo kakve dohrane,kako onda uvesti gluten prije?

Tri najneobicnije rijeci Kada izgovaram rijec Buducnost, prvi slog već odlazi u proslost. Kada izgovaram rijec Tišina, narusavam je. Kada izgovaram rijec Nista, stvaram nesto sto se ne smjesta u bilo kakvo nepostojanje.

(odgovor članu Idina mama)
Neposredna veza do poruke: 2357
5.12.2009 22:42:30   
shejla
riza i proso ne sadrze gluten, a od kukuruznog brasna imas onu palentu u zlatnoj kesi - ona nema glutena. (u drugim ima jer se melje u istim mlinovima sa psenicnim brasnom).

29.3.2009. rodila se ljubav najveca...mamina curica Lamija :)

Neposredna veza do poruke: 2358
5.12.2009 22:42:39   
Idina mama
Eh, to ti je pravo pitanje. user posted image
Kazu poslije 6. moze gluten (bilo nekad tako), pa opet ne kontam sto ga izbjegavate ako beba nema celijakiju. Pogotovu ako je u tragovima. Joj, raspameticu se. Umjesto da mi je jasnije, sve sam manje sigurna asta da radim citajuci ovo.user posted image

< Poruku je uredio Idina mama -- 5.12.2009 22:45:06 >

(odgovor članu lilith)
Neposredna veza do poruke: 2359
5.12.2009 22:57:03   
shejla
i ja sam citala da se preporucuje ranije davati po malo.... A dijete samo doji???
Mislim, fakat ne zna covjek sta bi???
user posted image
Uglavnom, mi smo sacekali sa glutenom do 7-og mjeseca....sad jedemo uredno zitarice i hvala Bogu sve je OK...

29.3.2009. rodila se ljubav najveca...mamina curica Lamija :)

Neposredna veza do poruke: 2360
5.12.2009 23:02:05   
lilith
ma sve je to individualno i svaka mama radi po svom osjecaju...moja je samo dojila 6 mjeseci i nista drugo joj nisam davala...tek zadnjih desetak dana smo poceli po malo...zar nije gluten prije isao sa 7,8 mjeseci?ja cu ipak sacekati sa davanjem...
ono sto mene buni jeste smeta li i kada glutena ima u tragovima?u prosu iz dm ima u tragovima,puru sam gledala zlatno polje i frankovu u zlatnom pakovanju-imaj obje

Neposredna veza do poruke: 2361
5.12.2009 23:06:15   
pocahontas
imas u DM puru Alnatura i nema glutena nikako..zlatno polje pura ima glutena u tragovima..
proso iz DM- a Alnatura ima cak u tragovima i ljesnjak, orah, i sl. kostunjavo voce i gluten u tragovima...odustala sam kupovine zbog toga....

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu lilith)
Neposredna veza do poruke: 2362
5.12.2009 23:16:02   
Idina mama
Prvi put cujem da treba cekati 7,8 mjesec sa glutenom. Koliko sam ja shvatila, sto duze cekas, to je teze da ce se bebica navikne. Joj, sta sad? Gdje si to cula?

(odgovor članu lilith)
Neposredna veza do poruke: 2363
5.12.2009 23:43:23   
lilith
hvala pocahontasuser posted image
idina mama...znam da sada preporucuju da vec od sest moze gluten,ali kao sto rekoh ja cu ipak sacekati...da ce se beba navici pa nece posije htjeti,to mi bas nije vjerovatno...bebe svakako ta prva dva mjeseca stalno se susrecu sa novom hranom i prije ili kasnije prihvate sve...

Neposredna veza do poruke: 2364
5.12.2009 23:46:06   
Idina mama
Hvala na brzom odgovoru. Nisam mislila da bebe nece htjeti u smislu ukusa, nego organizam se mora navici. U svakom slucaju hvala na odgovoru.

(odgovor članu lilith)
Neposredna veza do poruke: 2365
5.12.2009 23:47:41   
gvendolina
IZVORNA PORUKA: Idina mama

Prvi put cujem da treba cekati 7,8 mjesec sa glutenom. Koliko sam ja shvatila, sto duze cekas, to je teze da ce se bebica navikne. Joj, sta sad? Gdje si to cula?

joj i ja sam skroz zbunjena oko ovog glutenauser posted image Ajdin  ima 7 mjeseci i jos uvijek mu ne dajem nista sa glutenom

danas smo ruckili kruskicu i jabuku,a za veceru hipp riza

moze li mi neko reci kad se uvodi mlijeko? mislila sam poceti sa domacim mlijekom,znate li u kom omjeru ide mlijeko:voda

Ajdin 30.04.2009.
Afan 15.04.2014.
mamini zivoti

Neposredna veza do poruke: 2366
5.12.2009 23:50:16   
Idina mama
Na kutiji sa baby pahuljicama pise 100 ml mlijeka + 100 ml vode jedanput dnevno sa pahuljicama + voce.Svjeze. a sto treba mijesati mlijeko i vodu? Moze li se jednostavno dati manje mlijeka?

< Poruku je uredio Idina mama -- 5.12.2009 23:53:17 >

(odgovor članu gvendolina)
Neposredna veza do poruke: 2367
7.12.2009 14:00:59   
reallove
Drage moje molim vas za savjet..Emin za 4 dana puni 4 mjeseca..Sveki je jucer napravila kasicu od malo jabuke i banane i dala mu..sta mislite jeli rano za touser posted image user posted image user posted image

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

Neposredna veza do poruke: 2368
7.12.2009 14:03:32   
Anoniman
i ja imam pitanje...jel' smijem andreju dati kivi (imamo 8 mjeseci i dvije hefte)user posted image

(odgovor članu reallove)
  Neposredna veza do poruke: 2369
7.12.2009 14:04:22   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: reallove

Drage moje molim vas za savjet..Emin za 4 dana puni 4 mjeseca..Sveki je jucer napravila kasicu od malo jabuke i banane i dala mu..sta mislite jeli rano za touser posted image user posted image user posted image

ja sam tek s 5,5 pocela polako uvoditi cvrstu hranu

(odgovor članu reallove)
  Neposredna veza do poruke: 2370
7.12.2009 14:09:03   
reallove
jesi li dojila bebu ili je ad..Emin pije ad pa kazu da djeca koja su na ad ranije uvode cvrstu hranu ili to nema veze?

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2371
7.12.2009 14:11:36   
Anoniman

jesi li dojila bebu ili je ad..Emin pije ad pa kazu da djeca koja su na ad ranije uvode cvrstu hranu ili to nema veze?

na ad je...ove brosure koje sam ja dobila od pedijatara su sve od 6 mjeseca...ja sam kao malo prije pocela uvoditi

(odgovor članu reallove)
  Neposredna veza do poruke: 2372
7.12.2009 14:15:42   
reallove
znaci da je meni ipak rano,ma sveki to njemu daje a meni nezgodno da joj kazem..Emin to jede i svidjelo mu se,kakio je normalno..hvala ti na odgovorima..pozz

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2373
7.12.2009 15:07:46   
noaa

IZVORNA PORUKA: dadada

i ja imam pitanje...jel' smijem andreju dati kivi (imamo 8 mjeseci i dvije hefte)user posted image

ja imam isto pitanjeuser posted image

NOA 16.03.09 mamina krofnica(je curica)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2374
7.12.2009 15:10:09   
noaa

znaci da je meni ipak rano,ma sveki to njemu daje a meni nezgodno da joj kazem..Emin to jede i svidjelo mu se,kakio je normalno..hvala ti na odgovorima..pozz

reallove ma nece mu nista biti od vocauser posted image

NOA 16.03.09 mamina krofnica(je curica)

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 2375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  93 94 [95] 96 97   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  93 94 [95] 96 97   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *