|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  94 95 [96] 97 98   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
7.12.2009 22:50:40   
Ljoki80

IZVORNA PORUKA: Dinkica

Ja sam prvi mjesec kuhala i jabuku i krusku, tako sto izrezem na tanke kriske i skuham u vodi zatim u blender sa istom tom vodom ( malo je bude) i onda u tako mlako dodam baby rice ali i ne moras moze samo voce.

Hey Dinkice, koliko otprilike staviš kašika baby rice u to voće??? i ja bih probala isto, kupila sam onu hipp baby-rice, je li to o.k.???

Hvala i lijep pozz

(odgovor članu Dinkica)
Neposredna veza do poruke: 2376
8.12.2009 10:07:24   
lilith
IZVORNA PORUKA: reallove

znaci da je meni ipak rano,ma sveki to njemu daje a meni nezgodno da joj kazem..Emin to jede i svidjelo mu se,kakio je normalno..hvala ti na odgovorima..pozz

ja ne bi davala prije 6 mjesecipogotovo za bananu,ali ipak ti ces to najbolje znati kada je vrijeme...eh sad,za sve peki ,mislim da je jako ruzno da se petlja...ok je dati savjet ili predloziti ali iskljucivo je na tebi hoces li poslusati...tvoja je user posted image u pitanju tako da mislim da trebas,odnosno Moras reci i na takve stvari reagovati

Tri najneobicnije rijeci Kada izgovaram rijec Buducnost, prvi slog već odlazi u proslost. Kada izgovaram rijec Tišina, narusavam je. Kada izgovaram rijec Nista, stvaram nesto sto se ne smjesta u bilo kakvo nepostojanje.

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 2377
8.12.2009 13:13:32   
lilith
za sveki...sad vidjela da sam pogresno napisala

Tri najneobicnije rijeci Kada izgovaram rijec Buducnost, prvi slog već odlazi u proslost. Kada izgovaram rijec Tišina, narusavam je. Kada izgovaram rijec Nista, stvaram nesto sto se ne smjesta u bilo kakvo nepostojanje.

(odgovor članu lilith)
Neposredna veza do poruke: 2378
8.12.2009 21:39:37   
cija
IZVORNA PORUKA: Idina mama

Ne shvatam zasto trazite bez glutena kad riza, kukuruz i proso ne sadrze gluten. Ima li neka kvaka? A i mozete davati gluten prije navrsenog 6. mjeseca. Dojenim bebama. Cak se preporucuje.

ovo potpisujem..naravno,ne u pretjeranim količinama i praviti pauzu.Čak kašice od 5 mjeseci sadrže gluten!

Naša bebica Ajlin-Annam je na svijet došla 19.06.2009 u 17.25h

(odgovor članu Idina mama)
Neposredna veza do poruke: 2379
15.12.2009 13:58:37   
Mala Selma
Mi smo jutro dorcovali jabuku i proso sa kaskicom putera.
Rucak ce biti piletina (file), grasak i krompir ..
Vecera vjerovatno vocka i riza (pahuljice Alnatura iz DM)...
Naravno sika x puta na dan user posted image user posted image user posted image

Zakodjer u zadnje vrijeme A popije oko 100 do 150 ml vode, ciste i to je za pohvala jer nikada nije vodu volio.Sokove ne-voli a ni ja ne forsiram, caj rijetko pije tako da nam je voda in u zadnje vrijeme i bas sam sretna zbog togauser posted image user posted image

Ljubav se zove imenom tvojim 28.04.2009.

(odgovor članu cija)
Neposredna veza do poruke: 2380
15.12.2009 15:02:02   
Dinkica

IZVORNA PORUKA: Ljoki80

IZVORNA PORUKA: Dinkica

Ja sam prvi mjesec kuhala i jabuku i krusku, tako sto izrezem na tanke kriske i skuham u vodi zatim u blender sa istom tom vodom ( malo je bude) i onda u tako mlako dodam baby rice ali i ne moras moze samo voce.

Hey Dinkice, koliko otprilike staviš kašika baby rice u to voće??? i ja bih probala isto, kupila sam onu hipp baby-rice, je li to o.k.???

Hvala i lijep pozz

Sory sto tek sad odgovaram nisam imala konekcije ovih dana, uglavnom na jednu jabuku ili krusku prosjecne velicine ja dodam 2 supene kasike rizinih pahuljica a vode bude oko 2 fildzana. Ako primjetis da vam je to puno samo prepolovite.Cmokic

Mamino pile se rodilo 12.02.2009

(odgovor članu Ljoki80)
Neposredna veza do poruke: 2381
15.12.2009 15:06:49   
mungosini
sorry što upadam ovako, ali nova sam mama, ali nova i na forumu. moja curica ima 3 i pol mjeseca i pokušala bih sa nekim kašicama. dojim je, ali u posljednje vrijeme nema dovoljno mlijeka, pa pokušavam sa adaptiranim mlijekom da je dohranjujem, ali odbija...ili nakon plača i vriske primi i popije najviše 100 ml. šta misliš mogu li pokušati sa nekim kašicama?

(odgovor članu Mala Selma)
Neposredna veza do poruke: 2382
15.12.2009 15:15:23   
noaa
joj ne znam 3,5 mjeseca mi je malo prerano,pokusaj sa pedijatrom vidjeti sta i kako?

NOA 16.03.09 mamina krofnica(je curica)

(odgovor članu mungosini)
Neposredna veza do poruke: 2383
15.12.2009 15:18:44   
hanabanana
Ja ne bih. Rekla si da je malenoj tri mjesec?!
Mislim da ima sada skok u razvoju, i da ako želiš nastaviti sa dojenjem ne brojiš podoje nego da je stavljaš na prsa kada god želi. A adaptirano izbaci.
A ako već ne želiš da isključivo doji, onda joj ipak daji adaptirano, a sa nadohranom sačekaj još malo. Čemu žurba?!

Neposredna veza do poruke: 2384
15.12.2009 15:24:01   
mungosini
ma problem je što sam se morala vratiti na posao...1/2 radnog vremena, nešto izdojim mlijeka, ali joj ipak treba jedan obrok kad nisam tu. za dojenje sam svakako, i veliki sam pobornik toga i definitivno ne želim prestati...ali ipak ovo je "viša sila". bojim se samo da mi ne bude gladna.

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 2385
15.12.2009 15:28:03   
hanabanana
Ako već ne možeš izdojiti toliko mlijeka, onda joj radije daj flašu adaptiranog dok si na poslu, a ne da joj daješ nadohranu. Kad dodješ s posla, stavi je odmah na prsa.

A možda možeš izdojiti svoje mlijeko za taj jedan obrok što će imati dok tebe nema.

Neposredna veza do poruke: 2386
15.12.2009 15:52:21   
lilith
IZVORNA PORUKA: cija

Ne shvatam zasto trazite bez glutena kad riza, kukuruz i proso ne sadrze gluten. Ima li neka kvaka? A i mozete davati gluten prije navrsenog 6. mjeseca. Dojenim bebama. Cak se preporucuje.

ovo potpisujem..naravno,ne u pretjeranim količinama i praviti pauzu.Čak kašice od 5 mjeseci sadrže gluten!

ja juce bila kod pedijatrice(gordane u omera maslica) i pitala je za gluten,buduci da neki kazu od 6,neki od 8...ona kaze niposto  prije 9 mjeseci

(odgovor članu cija)
Neposredna veza do poruke: 2387
15.12.2009 17:27:56   
mungosini
ma tako otprilike i radimo, ali nekad nemam dovoljno za izdojiti jer je podojim neposredno prije nego što krenem. a adatirano mlijeko kad joj dajemo sve pljuje, jednostavno joj se ne sviđa.

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 2388
15.12.2009 18:53:21   
ivanak
Ej, mogu vas nešto pitati, zanima me kako ste vi počele malom djetetu ( sad će 6 mjeseci za par dana ) davati jesti?
Već mu dajem krušku, jabuku. super prihvatio. Onda malo patate i mrkvice i super je prihvatio. Jeli mu trebam to nastaviti davati ili što drugo trebam dati, a što? Juhice, ne znam pa zato pitam!
Koliko puta na dan bi mu trebala dati kašice jesti?

-> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio

-> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)

Neposredna veza do poruke: 2389
15.12.2009 19:00:39   
noaa
ivanak moja beba ima 9 mjeseci i jos smo na 3 mlijecna obroka,jedan vocni i jedan slani.pod ovo slani spadaju juhice(iskuhana teleca koljenica,batak.. itd)e sad ja u vodu od juhe ubacim krompir,mrkvu,tikvu,rizu,blitvu...kombiniras sta imas od povrca.moja Noa voli meso pa ja uz povrce uvjek dodam komadic mesa.

(odgovor članu ivanak)
Neposredna veza do poruke: 2390
15.12.2009 19:36:15   
ivanak
Ti to skuhaš i onda sve izmiksaš ili kako što, ne kontam?
Jeli dodaješ soli ili malo ulja?

-> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio

-> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)

(odgovor članu noaa)
Neposredna veza do poruke: 2391
15.12.2009 20:03:13   
noaa
skuham juhu,odvojim komadic mesa i ubacim povrce npr,krompir i tikvu,skuham,izmiksam i stavim par kapi maslinovog ulja,ja jos ne solim nista.

(odgovor članu ivanak)
Neposredna veza do poruke: 2392
15.12.2009 20:17:37   
Dinkica
doručak: palenta samegle sirom i pavlakom
ručak:mrkva,tikvica, piletina sa malo soli i maslinovog ulja
večeru smo preskocile jer smo zaspale igrajuci se
aptamil, voda i caj od komoraca

Mamino pile se rodilo 12.02.2009

(odgovor članu noaa)
Neposredna veza do poruke: 2393
15.12.2009 20:33:06   
Anoniman
mi,smo jutros papali,kasicu od mrkve i jabuke .Imamo samo jedan obrok GH ili voce ili povrce svaki dan drugo.Izbacila sam jedan obrok sada umjesto 7.obroka imamo 6.po 150do 120ml.zavisi kako kad pojede flasice.
Al nekad se zna desiti da papa kasicu recimo pojede ju,pola a ne citavu pa ja nakon sat dam flasu,pa pojede jos 120ml mlijeka,tako da nam onda dodje 7.obroka...Uz kasicu,al zavisi sve kad pojede cjelu kasicu nedajem taj obrok mlijeka.....

(odgovor članu Ljoki80)
  Neposredna veza do poruke: 2394
15.12.2009 20:37:40   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: noaa

znaci da je meni ipak rano,ma sveki to njemu daje a meni nezgodno da joj kazem..Emin to jede i svidjelo mu se,kakio je normalno..hvala ti na odgovorima..pozz

reallove ma nece mu nista biti od vocauser posted image
potpisujem,daji mu voce pomalo ja sam sa 4 mjes.uvodila polako sve pomalo da se navikne na okuse,kao i gutati ispocetka je bilo svasta malo,jeo hehe pa nezna gutat pa bacim hranu A sada sve smaze user posted image

(odgovor članu noaa)
  Neposredna veza do poruke: 2395
15.12.2009 23:19:55   
cija

IZVORNA PORUKA: lilith

ja juce bila kod pedijatrice(gordane u omera maslica) i pitala je za gluten,buduci da neki kazu od 6,neki od 8...ona kaze niposto  prije 9 mjeseci

ako je beba alergična na to,onda uredu....i moja je tetka pedijatrica i njoj vjerujem...sve mi je lijepo objasnila po pitanju tog glutena što ima smisla...tako da se ne bojim...hB beba nikad nije imala reakcije na taj gluten...već 2,5 mjeseca papa keksic u umjerenoj kolicini i sa pauzama.... user posted image

(odgovor članu lilith)
Neposredna veza do poruke: 2396
15.12.2009 23:24:48   
reallove
Emin je probao jabuku i super mu se svidja,koje jos voce smije jesti beba od 4 mjeseca?

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu cija)
Neposredna veza do poruke: 2397
15.12.2009 23:26:45   
cija

IZVORNA PORUKA: ivanak

Ej, mogu vas nešto pitati, zanima me kako ste vi počele malom djetetu ( sad će 6 mjeseci za par dana ) davati jesti?
Već mu dajem krušku, jabuku. super prihvatio. Onda malo patate i mrkvice i super je prihvatio. Jeli mu trebam to nastaviti davati ili što drugo trebam dati, a što? Juhice, ne znam pa zato pitam!
Koliko puta na dan bi mu trebala dati kašice jesti?

tvoj frajer je 2 dana stariji od moje frajerice user posted image

Moja doji ,al ima 2 obroka tokom dana prave hrane ...

Ruckala je sve moguce kasice za 4 mjeseca .... slatke ,slane....

Sad joj blendam jabuku,bananu,krušku...neki dan sam skuhala suhe sljive nbez icega,bez secera i dala joj malo te vodice...

Slano sam joj izblendala tikvicu,krompir,brokulu,piletinu,nekad teletinu,mrkvu,korijen persuna i malo dodas te vode u koj se kuhalo to i mrvicu putera.

E sad kombinuj.....uglavnom bez ikakvih začina i soli...samo na vodi.

E onda sam kupila Hipp baby rise i to kombinujem sa kasicama ili sad kad izblenadm svjeze voce i povrce...naravno da mozes skuhati rizu (ovo cu ja sutra) i izblendati s nekim povrcem.

(odgovor članu ivanak)
Neposredna veza do poruke: 2398
15.12.2009 23:28:13   
cija

Emin je probao jabuku i super mu se svidja,koje jos voce smije jesti beba od 4 mjeseca?

banana ,kruška.breskva,šljiva ... slobodno pogledaj Hipp kašice...moja je sve to papala.

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 2399
15.12.2009 23:30:55   
reallove

banana ,kruška.breskva,šljiva ... slobodno pogledaj Hipp kašice...moja je sve to papala.

Hipp kasice,cija je proizvodnja,hocu li to moci naci u Jordanu?

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu cija)
Neposredna veza do poruke: 2400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  94 95 [96] 97 98   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  94 95 [96] 97 98   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *