Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 5.12.2009 11:44:46
Dinkica
IZVORNA PORUKA: felix
dali bi ja mogla Anelu izbacit jedan obrok umjesto kasice.Jer dam mu flasu recimo oko 9.i kasicu oko pola 12.pojede skoro pola i opet dam flasu oko 1i nesto min. Vidjela sam kad bi recimo izbacila flasu i dala kasicu na 3,4 sata pojeo bi cijelu hmm.sta vi mislite??? Zasitil kasica kao i flasa??
Ja ne bih smanjivala kolicinu mlijeka ipak ono ima vise vitamina od kasica, ali bih recimo zamjenila mlijecni obrok kasicom na racun da povecam kolicinu mlijecnog obroka. Pa sad dajem primjer ako je Anel pio 5x150ml mlijeka + kasica ja bih stavila 4x180ml + kasica naravno ako vidis da moze popiti toliku dozu. A malo se prtrpi sad akoBogda sa 6 mjeseci kad predjete na Aptamil 2 pice svega 3x180 ml na dan tako da ce bas biti prostora za kasice pa i dvije. Pozdravcic
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 5.12.2009 16:44:29
Dinkica
IZVORNA PORUKA: ivanak
Kako vi dajete domaću krušku?
Ja sam prvi mjesec kuhala i jabuku i krusku, tako sto izrezem na tanke kriske i skuham u vodi zatim u blender sa istom tom vodom ( malo je bude) i onda u tako mlako dodam baby rice ali i ne moras moze samo voce. Kasnije sam presla na svjeze voce, isto tako izrezem na kriske i stavim u bleneder, dodam malo prokuhane vode da pokrene blender i na kraju pahuljice. Kasnije sa jedno 8-9 mjeseci mozes rendati voce na sitno skroz da bebi pomalo zvace.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 5.12.2009 17:00:05
lilith
drage mame, gdje vi nadjete kukuruzno brasno i proso bez glutena...ja gledala u merkatoru,dm,po ostalim trznim centrima i nema...mozda da pogledam u makro viti?
Tri najneobicnije rijeci Kada izgovaram rijec Buducnost, prvi slog već odlazi u proslost. Kada izgovaram rijec Tišina, narusavam je. Kada izgovaram rijec Nista, stvaram nesto sto se ne smjesta u bilo kakvo nepostojanje.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 5.12.2009 21:11:39
zagy
Proso bez glutena u DM kupila prije par dana, na polici sa zdravom hranom, marka alnatura. Kukuruzno brašno nisam tražila, ali ima garant, pitaj tete što rade tamo.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 5.12.2009 22:37:59
Idina mama
Ne shvatam zasto trazite bez glutena kad riza, kukuruz i proso ne sadrze gluten. Ima li neka kvaka? A i mozete davati gluten prije navrsenog 6. mjeseca. Dojenim bebama. Cak se preporucuje.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 5.12.2009 22:41:32
lilith
buduci da se preradjuju u istim postrojenjima sadrze u tragovima...eh sada,ako se takodjer preporucuje samo dojenje do sest mjeseci bez bilo kakve dohrane,kako onda uvesti gluten prije?
Tri najneobicnije rijeci Kada izgovaram rijec Buducnost, prvi slog već odlazi u proslost. Kada izgovaram rijec Tišina, narusavam je. Kada izgovaram rijec Nista, stvaram nesto sto se ne smjesta u bilo kakvo nepostojanje.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 5.12.2009 22:42:30
shejla
riza i proso ne sadrze gluten, a od kukuruznog brasna imas onu palentu u zlatnoj kesi - ona nema glutena. (u drugim ima jer se melje u istim mlinovima sa psenicnim brasnom).
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 5.12.2009 22:42:39
Idina mama
Eh, to ti je pravo pitanje. Kazu poslije 6. moze gluten (bilo nekad tako), pa opet ne kontam sto ga izbjegavate ako beba nema celijakiju. Pogotovu ako je u tragovima. Joj, raspameticu se. Umjesto da mi je jasnije, sve sam manje sigurna asta da radim citajuci ovo.
< Poruku je uredio Idina mama -- 5.12.2009 22:45:06 >
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 5.12.2009 23:02:05
lilith
ma sve je to individualno i svaka mama radi po svom osjecaju...moja je samo dojila 6 mjeseci i nista drugo joj nisam davala...tek zadnjih desetak dana smo poceli po malo...zar nije gluten prije isao sa 7,8 mjeseci?ja cu ipak sacekati sa davanjem... ono sto mene buni jeste smeta li i kada glutena ima u tragovima?u prosu iz dm ima u tragovima,puru sam gledala zlatno polje i frankovu u zlatnom pakovanju-imaj obje
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 5.12.2009 23:06:15
pocahontas
imas u DM puru Alnatura i nema glutena nikako..zlatno polje pura ima glutena u tragovima.. proso iz DM- a Alnatura ima cak u tragovima i ljesnjak, orah, i sl. kostunjavo voce i gluten u tragovima...odustala sam kupovine zbog toga....
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 5.12.2009 23:16:02
Idina mama
Prvi put cujem da treba cekati 7,8 mjesec sa glutenom. Koliko sam ja shvatila, sto duze cekas, to je teze da ce se bebica navikne. Joj, sta sad? Gdje si to cula?
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 5.12.2009 23:43:23
lilith
hvala pocahontas idina mama...znam da sada preporucuju da vec od sest moze gluten,ali kao sto rekoh ja cu ipak sacekati...da ce se beba navici pa nece posije htjeti,to mi bas nije vjerovatno...bebe svakako ta prva dva mjeseca stalno se susrecu sa novom hranom i prije ili kasnije prihvate sve...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 5.12.2009 23:47:41
gvendolina
IZVORNA PORUKA: Idina mama
Prvi put cujem da treba cekati 7,8 mjesec sa glutenom. Koliko sam ja shvatila, sto duze cekas, to je teze da ce se bebica navikne. Joj, sta sad? Gdje si to cula?
joj i ja sam skroz zbunjena oko ovog glutena Ajdin ima 7 mjeseci i jos uvijek mu ne dajem nista sa glutenom
danas smo ruckili kruskicu i jabuku,a za veceru hipp riza
moze li mi neko reci kad se uvodi mlijeko? mislila sam poceti sa domacim mlijekom,znate li u kom omjeru ide mlijeko:voda
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 5.12.2009 23:50:16
Idina mama
Na kutiji sa baby pahuljicama pise 100 ml mlijeka + 100 ml vode jedanput dnevno sa pahuljicama + voce.Svjeze. a sto treba mijesati mlijeko i vodu? Moze li se jednostavno dati manje mlijeka?
< Poruku je uredio Idina mama -- 5.12.2009 23:53:17 >
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 7.12.2009 14:00:59
reallove
Drage moje molim vas za savjet..Emin za 4 dana puni 4 mjeseca..Sveki je jucer napravila kasicu od malo jabuke i banane i dala mu..sta mislite jeli rano za to
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 7.12.2009 14:04:22
Anoniman
IZVORNA PORUKA: reallove
Drage moje molim vas za savjet..Emin za 4 dana puni 4 mjeseca..Sveki je jucer napravila kasicu od malo jabuke i banane i dala mu..sta mislite jeli rano za to
ja sam tek s 5,5 pocela polako uvoditi cvrstu hranu
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 7.12.2009 14:15:42
reallove
znaci da je meni ipak rano,ma sveki to njemu daje a meni nezgodno da joj kazem..Emin to jede i svidjelo mu se,kakio je normalno..hvala ti na odgovorima..pozz
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 7.12.2009 15:10:09
noaa
IZVORNA PORUKA: reallove
znaci da je meni ipak rano,ma sveki to njemu daje a meni nezgodno da joj kazem..Emin to jede i svidjelo mu se,kakio je normalno..hvala ti na odgovorima..pozz