|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  473 474 [475] 476 477   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
12.1.2014 22:25:11   
crvic2013

IZVORNA PORUKA: Sedina 30

Kad ste kod tih supica, koliko se treba razblažiti mesna vodica sa vodom,i kada se smiju dodati neki začini?

Ja nemam neki tacni omjer. Skuham meso, odvojim corbu i otprilike dolijem jos malo vode, ne previse, da je bas razblazim, a i ne premalo da ostane ona jaka mesna corba. Ne stavljam zacine, osim malsinovog ulja. So ide posle prve godine.. Padalo mi je na pamet malo svjezeg persuna, ili tako nesto, ali nisam sigurna da li smije...

22.05.2013.
Ti si bio sa mnom, u mom svemu.Pile moje,pače moje malo, lavče moje...

(odgovor članu Sedina 30)
Neposredna veza do poruke: 11851
13.1.2014 15:10:31   
Vinetu
Samo ću da pozdravim mame i bebače.
Ne pripadam više u ovu raju... odoh tražit temu za dječicu od 12 do 24 mj. : P

(odgovor članu crvic2013)
Neposredna veza do poruke: 11852
14.1.2014 22:06:53   
crvic2013
kako vi pripremate prosene pahuljice? Na netu sam nasla 10 razlicitih recepata, a na kei mi ne pise priprema user posted image
U DM-u rekose da se pusti samo da ogrezne? Je li i vi tako?

22.05.2013.

(odgovor članu Vinetu)
Neposredna veza do poruke: 11853
14.1.2014 22:25:26   
Medić*

IZVORNA PORUKA: crvic2013

kako vi pripremate prosene pahuljice? Na netu sam nasla 10 razlicitih recepata, a na kei mi ne pise priprema user posted image
U DM-u rekose da se pusti samo da ogrezne? Je li i vi tako?

Obicno skuham povrce i pred kraj dodam prosene pahujice par min.
Mada cu drugi put uzeti proso u zrnu, ono se kuha duze.

A ove prosene pahuljice ubacujem i u voce ili u povrce.

Nema vece institucije od roditelja!

Neposredna veza do poruke: 11854
14.1.2014 22:40:45   
crvic2013
meni je nekako jednostavnije sa pahuljicama.... Dakle, pred kraj ubacim, otprilike kao i palentu,omjer? Thanx!

22.05.2013.

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 11855
14.1.2014 23:25:11   
Medić*

IZVORNA PORUKA: crvic2013

meni je nekako jednostavnije sa pahuljicama.... Dakle, pred kraj ubacim, otprilike kao i palentu,omjer? Thanx!

Da, jednostavnije su, par minutica im treba da nabubre, a omjer, pa ja onako jednu kasiku ubacim svaki put.

Neposredna veza do poruke: 11856
15.1.2014 8:17:19   
Sedina 30
Kada kuham krilca ili batak, trebam li skidati kožicu, i ako je već probao pileći file, mora li i to tri dana, kada smije peršun?
Kako ide to umance, znam sto puta se pisalo,ali nemam vremena detaljno da traim, pravil se neka pauza ako npr danas dadnem, ta koliko? Veze nemam user posted image

< Poruku je uredio Sedina 30 -- 15.1.2014 8:26:24 >

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 11857
15.1.2014 22:15:48   
SREĆNA
Sedina ja ne skidam kožicu kad kuham te pileće derivate.

Količine jajeta koje se daju tokom perioda uvođenja:
1. nedelja - 1/8 žumanceta (dva puta u toku nedelje, sa razmakom od 3 dana)
2. nedelja – 1/4 žumanceta (dva puta u toku nedelje, sa razmakom od 3 dana)
3. nedelja – 1/2 žumanceta (dva puta u toku nedelje, sa razmakom od 3 dana)
4. nedelja – celo žumance (dva puta u toku nedelje, sa razmakom od 3 dana)
Ovo sam ja pronašla i nekako se trudim pridržavat toga.

Neposredna veza do poruke: 11858
15.1.2014 22:31:40   
Apotekarka
Ja sam do sad A raskuhavala samo pilece filete jer sam citala negdje da batak,krilca i sve to sa kozicom je malo masno za bebe...A zumance jos nismo uveli

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

(odgovor članu SREĆNA)
Neposredna veza do poruke: 11859
15.1.2014 22:33:03   
Medić*
IZVORNA PORUKA: Apotekarka

Ja sam do sad A raskuhavala samo pilece filete jer sam citala negdje da batak,krilca i sve to sa kozicom je malo masno za bebe...A zumance jos nismo uveli

Kad si pocela sa filetima ?
Je li neko uziamo onu tjesteninu iz DM, nema glutena, ne znam da li jaja ima, nikako da odem da vidim....???
Zumance ide od 8 mj, je li tako bijase ?

(odgovor članu Apotekarka)
Neposredna veza do poruke: 11860
15.1.2014 22:38:13   
Apotekarka
Sa 6 mj sam pocela s filetima,a tjesteninu sam bezjaja pasta zara naska ,sadrzi gluten ali curi se ne svidja(jela sve,sad pocela birati)
Meni rekose da zumance ide s 10 mj

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 11861
15.1.2014 23:05:27   
Medić*

IZVORNA PORUKA: Apotekarka

Sa 6 mj sam pocela s filetima,a tjesteninu sam bezjaja pasta zara naska ,sadrzi gluten ali curi se ne svidja(jela sve,sad pocela birati)
Meni rekose da zumance ide s 10 mj

Hvala draga, za zumance nam je svakako rano, onako pitam, zaboravla sam, a piletinu cekam domacu pa cemo nekad polovin 6 mj krenuti po malkice.

(odgovor članu Apotekarka)
Neposredna veza do poruke: 11862
16.1.2014 15:11:02   
Sedina 30
SREĆNA hvala user posted image

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 11863
16.1.2014 15:28:06   
Sedina 30
Kada mogu kupine, maline i borovnice?

Neposredna veza do poruke: 11864
17.1.2014 7:43:04   
Just smile
Sedina, po tablici koju ja pratim sa 10 mj. Žumanjak isto.

Neposredna veza do poruke: 11865
17.1.2014 23:55:12   
malamacamaca
cao, moja beba ima skoro 10 mjeseci i vec jede citavo jaje bez problema od 8 mjeseca.Ja sam mozda dva ili tri puta dala prvo osminu zumanceta onda tri puta cetvrtinu zatim polovinu i jedan dan napraim citavo jaje na ulju, dobro isprzim bez soli i dala sam joj tada jednu supenu kasiku, nista se nije dogodilo i nakon tri dana sam joj citavo jaje dala isprzeno na malo ulja bez soli i nista se nije dogodilo.Moja tablica se skroz razlikuje od nase i savjeti su skroz drugaciji.U mojoj knjizi pise da beba moze poslije 6. mjeseci sve da jede.Sve vrste mesa, ribu,svo povrce i voce...Moja je probala skoro sve...jagode, maline, kupine...piletina od sestog mjesec, teletina junetina...Inace je hranim po knjizi Anabel Karmel i super je..recepti preukusni da bih i ja jela i sve je bez soli.Bila sam oprezna na pocetku i spremna da je vodim u bolnicu ako sta primjetim cudno ali hvala Bogu nista se nije dogodilo.Po malo se da i tako dva tri dana.Ukoliko nema alergija u porodici na jaje, jagode itd ..vjerovatno je da ni beba nije osjetljiva na to.
Ne dajem istu hranu tri dana nikad, sve je razlicito svaki dan i tako od samog pocetka.

Moja najnjeznija svila 21.03.2013.

(odgovor članu Just smile)
Neposredna veza do poruke: 11866
19.1.2014 19:29:46   
crvic2013
I moja kolegica ovako sve daje svom malom jos od 6. mjeseca. Pravi mu u mlijeku plazmu keks! Ja je gledala sa nevjericom dok ga hrani... Jaje, mlijeko, gluten, sve je to ona opusteno uvela. Pavlaka, kajmak... Mali je pravo otporan.
E sada sam se i ja malo opustila sa mojim A. Do skoro sam pratila tablice, i dijete mi sve bleđe i bleđe. Imunitet mu skroz pao. Polako i mi uvodimo jedno po jedno,redom, sve

22.05.2013.

(odgovor članu malamacamaca)
Neposredna veza do poruke: 11867
19.1.2014 20:52:21   
Bella.88
ima 10 razlicitih tablica,ali da beba moze SVE da jede sa 6meseci...,ipak je samo dojila 6mj.a sad od jednom moze i meso svasta.Sad im nece nista biti/mozda)a sutra?,creva i zeludac im nikada nece biti osetljivija nego sad.Za jedno 20-ak god.oni ce jesti sta hoce ali sada dok se ja pitam Bogami moj F.nece.Kravlje mlijeko je idealno kao i majcino ali ne za bebu vec TELE!Plazma je puna secera nece mu ojacat imunitet nema u njoj nista zdravo.Moj F.je 3 dana pojeo po jednu vocku,jednom pola teglice frutek od120gr.Svaki dan pojede cetvrtinu te teglice i doji
po2-3puta to traje skoro 2mj.,smrsao je skoro kilu(doduse narastao je pofino)ali nije bio bolestan ni dana,bolje da pojede svaki dan 30-ak gr.voca i povrca nego punu zdjelu plazme,imaju citav zivot da jedu sta hoce ali kad bude vrijeme.
Crvic da li je mali bolestan ili je samo blijed?

jun 2013 stigao vitez naš :)

jun 2015 guzna mala upotpunila nas svijet:)

Neposredna veza do poruke: 11868
19.1.2014 20:58:13   
Bella.88
iskusne mame sta nam preporucujete da uvedemo u ishranu,za 2dana 7 i pol mj.?
probali smo zitarice one koje idu od 6mj.jabuku ,krusku,bananu,suhe sljive,tikvicu,krompir i mrkvu
hvalauser posted image

(odgovor članu Bella.88)
Neposredna veza do poruke: 11869
19.1.2014 21:06:41   
bebaa

IZVORNA PORUKA: Bella.88

ima 10 razlicitih tablica,ali da beba moze SVE da jede sa 6meseci...,ipak je samo dojila 6mj.a sad od jednom moze i meso svasta.Sad im nece nista biti/mozda)a sutra?,creva i zeludac im nikada nece biti osetljivija nego sad.Za jedno 20-ak god.oni ce jesti sta hoce ali sada dok se ja pitam Bogami moj F.nece.Kravlje mlijeko je idealno kao i majcino ali ne za bebu vec TELE!Plazma je puna secera nece mu ojacat imunitet nema u njoj nista zdravo.Moj F.je 3 dana pojeo po jednu vocku,jednom pola teglice frutek od120gr.Svaki dan pojede cetvrtinu te teglice i doji
po2-3puta to traje skoro 2mj.,smrsao je skoro kilu(doduse narastao je pofino)ali nije bio bolestan ni dana,bolje da pojede svaki dan 30-ak gr.voca i povrca nego punu zdjelu plazme,imaju citav zivot da jedu sta hoce ali kad bude vrijeme.

user posted image user posted image user posted image

a što se tiče ove teglice, kad si tako ažurna oko dojenja i kašica onda djetetu daj prirodnu kašicu a ne ove u teglama jer ni one nisu draga bog zna šta........

"U laži su kratke noge ! "

(odgovor članu Bella.88)
Neposredna veza do poruke: 11870
19.1.2014 21:08:02   
Medić*

IZVORNA PORUKA: bebaa

user posted image user posted image user posted image

a što se tiče ove teglice, kad si tako ažurna oko dojenja i kašica onda djetetu daj prirodnu kašicu a ne ove u teglama jer ni one nisu draga bog zna šta........

Mozda je teglicu navela kao mjeru.
A za kravlje mlijeko i plazmu svakako da je rano.....

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 11871
19.1.2014 21:10:43   
Bella.88
pisala sam prije o teglicama,dobili smo 5 kasica i sve sam ih ja pojela,a iste koristimo kao mjeru

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 11872
19.1.2014 21:11:03   
Medić*

iskusne mame sta nam preporucujete da uvedemo u ishranu,za 2dana 7 i pol mj.?
probali smo zitarice one koje idu od 6mj.jabuku ,krusku,bananu,suhe sljive,tikvicu,krompir i mrkvu
hvalauser posted image

Ako imate domacu cveklu mozes, spinat takodjer
Batat ( slatki krompir )
Bundevu

(odgovor članu Bella.88)
Neposredna veza do poruke: 11873
19.1.2014 21:11:55   
bebaa
medić,znaš da ne govorim da li je rano ili kasno...nego uopšteno...ne vidim ništa loše u mliujeku i keksu....u vrtiću im je to haman obros svaki dan......a krenuo je prije godine......
ne piše da li je teglica mjera ili šta drugo ali ako se zagovara prirodno onda tjeraj do kraja........dojenje i prirodne kašice,hape...nego nekim je mamama mrsko kuhati po pola fildžana pa je lakše otvoriti teglicu.....

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 11874
19.1.2014 21:12:38   
bebaa

pisala sam prije o teglicama,dobili smo 5 kasica i sve sam ih ja pojela,a iste koristimo kao mjeru

e ovo je već druga priča....pardoniram.........user posted image

(odgovor članu Bella.88)
Neposredna veza do poruke: 11875
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  473 474 [475] 476 477   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  473 474 [475] 476 477   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Televizija ili internet
selebriti

Šta vam je draže, .... šta više koristite kada ste kući?

televizija (23%)

internet (77%)

Broj svih glasova: 87

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *