|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
7.6.2009 16:26:39   
Crvena
Da i ja napisam jos koji post na ovoj temi jer se aBd brzo selimo na onu od 12 mj user posted image

Dorucak: jaje sa pavlakom
Uzina: vocni jogurt od jabuke
Rucak: juhica pilece meso, mrkva,persun i krompiric
Uzina: nekoliko keksica plazme i sokic
Vecera: jos nismo skontali sta bi papaliuser posted image

Volite svoju djecu i kad su kriva, jer će ih život kažnjavati i kad nisu.

(odgovor članu teta berta)
Neposredna veza do poruke: 1126
7.6.2009 19:12:05   
Anoniman
Dorucak- zumance sa kajmakom i hljebom
Rucak- corbica sa pilecim mesom, grasak, mrkva, krompir i riza. Pire krompir i piletina.
Uzina-jogurt od breskve
Vecera- kajsija i breskva, oguljene.

Pojeo je i malo palacinka sa kajmakom. Jutros sam pravila Merjem, i on tako gleda, da sam mu dala malo da proba. S obzirom da ima i bjelanceta u smjesi, malo mi je bilo skakljivo, ali proslo je dobro.

(odgovor članu Crvena)
  Neposredna veza do poruke: 1127
8.6.2009 21:51:20   
mamma mumi
Drage mame ja imam bebaca od 9 mj, i do sada smo probali: krompir, mrkvu,karfio, blitvu,spinat,brokulu, tikvicu, piletinu i teletinu., puru.Jos nemamo zubica, pasiram mu hranu, mada mu ponekad pokusam dati komadic, koji on odmah povrati.Kupila sam proso, interesuje me kako ga vi pripremate?Da li bi mogla vas zamoliti da samo pored jelovnika napisete i starost bebe, lakse bi bilo nam se snalaziti.Hvala

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1128
8.6.2009 22:39:24   
Anushka
da dodamo nas danasnji meni a inace nam je 7,5 mjeseci:)

dorucak: komadici hljeba sa mileramom - mrvila mu ko pticici i uspjelo je za sada!
uzina: umucena breskva i banana sa malo mlijeka
rucak na kasiku smo opet preskocili - bilo je i jako vruce, a odbijao je par dana pa sad odmaramo malo da zaboravi:)
vecera: keksolino

(odgovor članu mamma mumi)
Neposredna veza do poruke: 1129
9.6.2009 8:55:32   
new mama
Drage moje kad ste vi bebama poceli davati mljeveno mesouser posted image user posted image user posted image user posted image
Ja sam Ajni dosad davala teletinu,piletinu,ribuuser posted image user posted image user posted image user posted image

A&V ~moje sve na svijetu ~

(odgovor članu Anushka)
Neposredna veza do poruke: 1130
9.6.2009 9:08:50   
Anoniman
Mladi sir i integralni hljeb. Grasak, karfiol i piletina. Vocni jogurt. Kiflica iz pekare.

Neku noc nije htjeo breskvu i kajsiju. Ja sam mu to izblendala i u to dodala malo mlijeka, malo keksa i kasiku meda, e onda je sve spuc'ouser posted image

Dobila sam pitanje na PP o medu, ali ne mogu odgovoriti.
Ja evo par dana dajem davudu da proba malo meda. Za dva dana ce mu biti godina, tako da i nije neka razlika. A med je domaci, 100% pravi bez ikakvih dodataka.
Ali bez obzira, opet mu ne bi dala med sa 8, 9 mjeseci, nego eto par dana do godine

< Poruku je uredio Maida28 -- 9.6.2009 9:09:56 >

(odgovor članu new mama)
  Neposredna veza do poruke: 1131
9.6.2009 11:12:30   
Suzana
Ja isto nisam još dala med, ali jedva čekam da im dam još jednu od zdravih namirnica.  Stoga kao i Maida, moram nabaviti domaći.  user posted image
Maida, znam da ti Davudu daješ odavno pekmez od jabuka. Ja ga imam malo, u frižideru stoji već mjesecima i mislim da je OK, i baš mi je sinoć palo na pamet da im stavim u griz, šta misliš mogu li?
Znam da ti Davudu stavljaš u puru, ukusno je vjerujem?

Edi i Mak - DOUBLE BLESSING
27.05.2008.

Moji životi, ljubavi, sreće najveće...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1132
9.6.2009 13:25:24   
Anoniman
Mozes Suzana staviti u puru. Ja stavim i nekad vocku neku u to. Bas je ukusno. Jer pekmez od jabuka je ukuhani jabukov sok do te gustine, nema niti jednog vise sastojka.
Ja isto pomijesam sa kajmakom, pa mu dajem s hljebom.
Pekmez se preporucuje kod anemije i to je najbolji od divljih jabuka.

P.S. Ovo nije za bebe, ali pekmez + tahin je super. Probajte.

(odgovor članu Suzana)
  Neposredna veza do poruke: 1133
9.6.2009 13:53:27   
haidy
Ja sam mojoj bebani tek danas dala med da proba. stavila sam joj kasiku domaceg meda u caj od kamilice i svidjelo joj se.
a pekmez od sljiva sam joj davala nekad davno ali nije htjela, pa cu probati ponovo. a nisam znala da je dobar kod anemije, super.
mljeveno meso sam joj dala sa jedno 10 mjeseci.

Jedan osmijeh mijenja sve:-)

Lokica 17.05.2008.
Gugutka 20.10. 2011.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1134
9.6.2009 14:22:00   
Anoniman
Haidy, pekmez od jabuka, ne od sljiva.

(odgovor članu haidy)
  Neposredna veza do poruke: 1135
9.6.2009 14:28:53   
haidy
haha, joj da, mislila sam na taj od jabuka, ona zitki, nego me preneseuser posted image

Jedan osmijeh mijenja sve:-)

Lokica 17.05.2008.
Gugutka 20.10. 2011.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1136
9.6.2009 23:24:28   
mamma mumi
Jeli mi moze ko pomoci? Zelim da napravim proso bebacu, ali neznam scim da ga smijesam ili mu ga dati solo<' <molim da mi neko odgovori

(odgovor članu haidy)
Neposredna veza do poruke: 1137
9.6.2009 23:27:06   
Romali
Ja nisam nikad davala solo, malo mi je čudan tako...
Možeš s nekom voćkom ili bilo kojim povrćem koje si već uvela. Ja sam na početku miješala sa šljivom, jabukom, brokolijem, ma bilo šta

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)

Neposredna veza do poruke: 1138
9.6.2009 23:28:35   
mamma mumi
e hvala ti na brzom odgovoru, probat cu tako.A da li se smije patlidjan davati, u onim uputama koje smo dobili nema ga

(odgovor članu Romali)
Neposredna veza do poruke: 1139
9.6.2009 23:29:51   
Romali
Moj user posted image ima 13,5 mjeseci i još nije probao patlidžan.

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)

Neposredna veza do poruke: 1140
9.6.2009 23:35:33   
mamma mumi
e dobro, ma ponestalo mi ideja vise sto praviti vjeruj mi.a volila bih da malo prosirimo jelovnik, jer bebac voli da papa, mada u zadnje vrijeme izvoljeva

(odgovor članu Romali)
Neposredna veza do poruke: 1141
10.6.2009 0:11:01   
vila
molila bih neku mamu da mi odgovori ako moze, sta se sve smije davati bebi od 6,5 mjeseci. pedijatar mi je rekao da mu obavezno svaki dan dajem mesni obrok, teletina i riza, i kuhano povrce i voce. tako da uglavnom, svaki dan rucki meso, povrce i neku vockicu ili sokic.
htjela bih napraviti nesto zanimljivije, ali stasno se bojim da negdje ne pogrijesim. zanima me kada ste vi pocele da dajete, puru, hljeb i ostale zitarice i kako? vidim da neke daju, kajmak, sir, jogurt, kravlje mlijeko, koriste puter za pripremu. ja se sve to jos ne usudjujem dati bebi, a voljela bih.

Neposredna veza do poruke: 1142
10.6.2009 0:17:13   
teta berta
Što se mesa tiče počni sa piletinom, potom puretina, pa teletina i janjetina... Možeš davati nestle riža/kukuruz pahuljice, ne znam dojiš li ja ih pravim sa aptamilom i onda u to dodam kašicu od voća ili svježe voće, a ima ti ih dosta koje idu od 4 mjeseca... od povrća sam prvo davala mrkvu, potom rižu, krompir, tikvicu, karfiol, brokulu, špinat malo kasnije... proso sam od 6 mj., žumanjce sa 9, tjesteninu heljdinu sa 9, jogurt sa 6 i po...

Imam dva zlata, to su Nika i njen tata -:)

(odgovor članu vila)
Neposredna veza do poruke: 1143
10.6.2009 0:41:18   
vila
hvala najlljepsa, moye jos samo pitanje, kada si pocela sa kravljim mlijekom i proizvodima od kravljeg mlijeka? dojim bebu samo nekoliko puta sam mu davala adaptirano m. pa se pitam da li bih probala s kravljim ili je jos mali za to?

Neposredna veza do poruke: 1144
10.6.2009 0:43:31   
neki
Ako dojis bebu nema potrebe da mu dajes kravlje mlijekouser posted image

(odgovor članu vila)
Neposredna veza do poruke: 1145
10.6.2009 0:43:38   
teta berta
mi još ne pijemo kravlje i po mom mišljenju ga nebi trebalo davati bebama do 1 godine. Prije par dana sam počela mladi sir i malo vrhnja u kašicu, ali većinom jogurt. A ima i onih koji su ranijeuser posted image

Imam dva zlata, to su Nika i njen tata -:)

(odgovor članu vila)
Neposredna veza do poruke: 1146
10.6.2009 0:48:50   
remzy
cokolino
supa sa povrcem
burek sa jogurtom
monte

Lamija 07.08.2002god
Fatih 07.02.2006god
Ambera 12.08.2008god

Neposredna veza do poruke: 1147
10.6.2009 21:25:39   
sunčica
e samo da vam javimo da je Lana danas jela jagode (tačnije 2 male jagode),naravno ne prskane iz naše bašte i pravo joj se svidjelooooo.i nema nikakvih reakcija,jupiiiii

Kenan 2000
Lana 2008

(odgovor članu remzy)
Neposredna veza do poruke: 1148
11.6.2009 0:33:53   
Anoniman
Drage moje hanume, ja vam se selim iz ove temeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Naravno to sto moja bebica sad ima godinu dana, ne znaci da ce se nesto puno promijeniti u njegovoj ishrani. Jos uvijek cemo dojiti i jesti zdravo, bez salama, pasteta i parizera i sl akobogda. Uvescemo bjelance i bobicasto voce i ne znam sta jos.
Ako bilo kojoj bude trebao neki savjet, pitanje, recept, bilo sta, ja sam tu, PP ili FB, cujemo se.
Bas sam nekako tuzna, ni jedna tema nije bila kao ova od-do i dovidjenja.
Ljubim vas sve i zelim da vase bebice dobro papaju

(odgovor članu sunčica)
  Neposredna veza do poruke: 1149
11.6.2009 16:19:41   
cele.k.
pa im a li ovdje iko bebu od 4 mj da joj je poceo uvoditi guscu hranu?ne mogu sve majke dojiti a u danasnje vrijeme samo se forsira dojenje.sta to znaci?da one majke koje ne doje su lose majke.i da dojim ja bi joj pocela uvoditi guscu hranu s 4,5 mj.kakvo samo mlijeko!!!

(odgovor članu mu be da)
Neposredna veza do poruke: 1150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *