|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  43 44 [45] 46 47   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
4.6.2009 10:15:10   
mamina princeza
pa sta je ovo niko nista ne pise vise ovdje...valjda su svi sto pisu presli na drugi nivo:)))) eto i nas za tacno mjesec dana abd

Juce smo uveli vaznu novinu - bjelance.
Sve sam nesto razmisljala kad sta pa hajde rekoh da probam i sta bude bude. Htjela sam staviti malo al mi upalo cijele bjelance ....:))))) AL bilo je neko malecko jaje pa hajde reko da proba. Super je sve proslo hB
To nam je bio dorucak (8.00) juce dakle- citavo jaje sa mlijekom, malo pure i pavlake
Rucak(14.00) - mrkva brokula i karfiol sa mesom
Uzina - banana i keks

Vecera( 19:30) - vrlo malo frutolina al nije htjela pa je pojela hljeb sa pavlakom

I dalje jedemo najcesce 4 flasice mlijeka hipp 3. U zadnje vrijeme za divno cude bas voli piti mlijeko pa joj nisam htjela smanjivati.
Uglavnom popije 180 ml nekad manje
Ne znam da li je to vec dosta da li mozda treba piti manji broj flasica al ne znam kako jer je zaspe oko 11 uz flasicu pa oko 15, pa navece kad je spavanje i opet kad se budi u noci obicno oko 5 ujutro. Ne znam koju od tih flasica bi joj mogla izbaciti jer sve su nekako potrebne i na njih je navikla - a vidim da vase bebe uglavnom ne piju toliko.
Al hajde nema veze ovo mojoj dodje uvijek period kad uopste nece mlijeko pa cemo tad smanjivati sad je ovako super:)

i da jos uvijek nismo uveli grah ... sve nesto sad cu ssad cu ... ako mi neko moze reci koji grah pravite svoj djeci bjeli ili onaj obojeni?
Definitivno i to moramo pravit jos iduce sedmice abd.

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 1101
4.6.2009 13:41:39   
Anoniman
Mene danas pedijatrica s cudjenjem gleda i ne moze da vjeruje da Davud nije jeo pitu sirnicuuser posted image user posted image user posted image  Pa reko zbog jaja, a kaze ona, ma daj dijetu!!!! Ko je ovde lud???????

Neposredna veza do poruke: 1102
4.6.2009 13:55:47   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Maida28

Mene danas pedijatrica s cudjenjem gleda i ne moze da vjeruje da Davud nije jeo pitu sirnicuuser posted image user posted image user posted image  Pa reko zbog jaja, a kaze ona, ma daj dijetu!!!! Ko je ovde lud???????

user posted image user posted image user posted image to je garant neka stara doktorica. Kaže meni jedna žena ja to smijem meni je rekla stara doktoricauser posted image , a kad je reko ona zadnji put čitala štauser posted image , fakulltet završila nekad 70-tih godina.

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 1103
4.6.2009 14:01:52   
Anoniman
 A ja je pitalaza bjelance i za jaja uopste, jer je davud imao neku rekciju jednom, pa ja kazem da sam mu dala opet i da nema nista. Kaze ona pa jede on u piti jaja, reko ne jede.
E, a onda mi kaze, bjelance u 13. mjesecu tek.
Vristacu!!!
Odo sad pitu siricu pravituser posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 1104
4.6.2009 14:36:15   
mišur
IZVORNA PORUKA: mamina princeza

i da jos uvijek nismo uveli grah ... sve nesto sad cu ssad cu ... ako mi neko moze reci koji grah pravite svoj djeci bjeli ili onaj obojeni?
Definitivno i to moramo pravit jos iduce sedmice abd.

Ja sam pravila bijeli, jer taj i nama pravim..
Pravila sam ga onako kako i nama pravim, samo nisam dodavala so, biber, druge začine...
Prvi put kad sam ga davala, dala sam mu samo supicu i u to ubacila malo hljeba..
Bez obzira što nije bilo začina, bilo je ukusno i super je mirisalo, ali Luka nije htio jesti..
Drugi put sam mu sa supicom i hljebom ubacila i par graškica, ali ni to nije htio..
Pokušala sam mu još par puta dati, ali izgleda da diete baš ne voli grah, pa sam definitivno odustala...
Amrino mi je dala savjet da mu izvadim bobice, i stavim pred njega, da ih sam prstićima jede...
Nisam još probala, jer otad nisam pravila grah, ali probaću..

Ljubi nam našu drugaricuuser posted image

Neposredna veza do poruke: 1105
4.6.2009 14:48:44   
mamina princeza
Hvala ti misur , pusica i za neseg drugara:) .. ma i mi cemo nesto probat ... ja kao sto sam pisala negdje ne volim grah nikako! Pa ga skoro ni nama ne pravim pa zato sve odgadjam ....hajde napravice joj teta :))))))))))))))

Maida  - ja sam se stvarno dugo dvoumila kad d joj dam bjelance , ali sad mnogim govore da se ova MRP vakcina prima sa tacno godinu dana - jest da nama u nasem DZ Stari grad i dalje govore s 13. Pa sam zato razmisljala ta djeca onda jedu bjelanjak sa 11 mjeseci valjda da bi bio prije te vakcine.
A i dzelila je par puta jela neke stvarcice u kojima je bilo jaje  zato sam i odlucila da jedemo da konacno i to zavrsimo:)))
A iskreno, u dosta stvari idem za Ivonom - hehehe - njena Selena je tacno mjesec dana starija od Dzelile a ona je davno probala bjelance pa me je to onako najvise ohrabilo.... Pusa i nasoj drugarici koja je sad na drugom nivou i nasem drugu Davudu koji ce nam za koji dan aBd pobjeci tamo:)

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu mišur)
Neposredna veza do poruke: 1106
4.6.2009 14:58:45   
Anoniman
Ma znas da i ja nisam bas striktna po ishrani, ali pazim za neke stvari koje su rizicne, za jaje pogotov. Ma i ja cu u klub bjelanjaka. Cuj to da dijete ne proba svoju rodjendansku tortu?
A to da je u istom gradu razlika izmedju dva doma zdravlja oko ovakvih stvari necu komentarisat

< Poruku je uredio Maida28 -- 4.6.2009 14:59:32 >

Neposredna veza do poruke: 1107
4.6.2009 22:34:48   
dana3
danas nestleova kasa sa teletinom i povrcem
jogurt
i kruha udrobljenog u kasicu.
dojenje cijeli dan
malo banane

kisik je pronadjen u 18 vijeku...kako smo do tada disali-nije poznato

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1108
5.6.2009 0:46:15   
mamma mumi
Interesuje me da li se smije davati tresnja bebi od 9 mj i ako ste davale kako i s cim? Hvala

(odgovor članu dana3)
Neposredna veza do poruke: 1109
5.6.2009 0:47:04   
mamma mumi
i da uvodimo meso polako, probao je piletinu, sada bih teletinu, pa me intersuje kako ste vi pripremale i da li ste zamrzavali hranu

(odgovor članu mamma mumi)
Neposredna veza do poruke: 1110
5.6.2009 0:53:40   
remzy
IZVORNA PORUKA: mamma mumi

i da uvodimo meso polako, probao je piletinu, sada bih teletinu, pa me intersuje kako ste vi pripremale i da li ste zamrzavali hranu

pozzzz veliki za tebeuser posted image user posted image
e sad ja sam svojoj bebici ,a vidim da su nam istog uzrasta,davala isto prvo piletinu ,a i ostala mesa ,s tim da sam ih kuhala ,ili dinstala i da su malo vise kao supica ,nesto da nebude suho meso,...i svaki put pojede,evo bas veceras sam svojoj smizli dala batak ali kuhan i malo one vodice i mozes misliti da je sve pojela i jos bi ali nekako me strah da joj dam ,jer kad se prejede zna da i povrati

sto se tice zamrzavanja hrane ,ja jos ni jednom od njih troje to nisam radila ,uvijek sam im pravila frisko ,nekako mi to najbolje,mada sam mogla i zamrznuti ,ali eto nisam ,ja mislim da je zdravije kad se napravi frisko ,nego zamrzne ,odmrzne ,ugrije....
a tresnju joj jos nisam davala tako da ti tu nista nemogu reci
u svakom slucaju puno srece sa bebicinim malim zalogajcicima

pusa

Lamija 07.08.2002god
Fatih 07.02.2006god
Ambera 12.08.2008god

Neposredna veza do poruke: 1111
5.6.2009 0:54:10   
mu be da
a je li ko davao svjeze borovnice ili jagode bebi od 8 mjeseci..???

cula sam da se tresnje mogu davati ali neznam kako .user posted image user posted image

SULTAN MAMIN ...DAVUD 3.10.2008.

Neposredna veza do poruke: 1112
5.6.2009 0:56:08   
remzy
danas smo ruckili
ABC sir i kriska kruha
supa
pilece meso(batak)u juhici
vocni jogurt
banana

Lamija 07.08.2002god
Fatih 07.02.2006god
Ambera 12.08.2008god

(odgovor članu remzy)
Neposredna veza do poruke: 1113
5.6.2009 0:58:21   
remzy
IZVORNA PORUKA: mu be da

a je li ko davao svjeze borovnice ili jagode bebi od 8 mjeseci..???

cula sam da se tresnje mogu davati ali neznam kako .user posted image user posted image

ja sam neki dan dala svojoj bebi jogurt od borovnica i dobila mi osip tj.alergiju i dr mi rekla da izbacim bobicasto voce sve do godinu dana

nadam se da sam ti odgovorila i da sam ti bar imalo pomogla

sretno

Lamija 07.08.2002god
Fatih 07.02.2006god
Ambera 12.08.2008god

(odgovor članu mu be da)
Neposredna veza do poruke: 1114
5.6.2009 12:41:20   
mamma mumi
veliki pozdrav i tebi i hvala na odgovoru. Evo bas danas cu iskuhati teletinu skostima i mislim tome dodati karfiola, mrkvice , pa da vidimo. Inace mi ovih dana slabije jede, mozda zbog suneta ili su zubici, a do sada je mashala hapio sve. Ljubi bebu

(odgovor članu remzy)
Neposredna veza do poruke: 1115
5.6.2009 16:12:00   
sunčica
gdje nabavljate karfiol i ostalo povrće,ja se nešto ne usuđujem kupovati na pijaci,a trenutno još nema ništa u našoj bašti,tj. domaće,što znam da nije prskano

Kenan 2000
Lana 2008

Neposredna veza do poruke: 1116
5.6.2009 18:34:11   
Skvo RR
Ja znam staviti par karfiolcica ledo.
Kako svjeze i smrznuto voce i povrce imaju istu hranjivu vrijednost, to mi je dosta bolji izbor, nego da kupujem u "nevrijeme" povrce i razmisljam sta sve ima u njemu.

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu sunčica)
Neposredna veza do poruke: 1117
5.6.2009 20:50:16   
Anoniman
Snita hljeba integralnog sa sirnim namazom.
Krompirici sa kajmakom.
Jabuka i banana, sa malo meda, cimeta i kasikicom keksa. ( ovoga cu i sebi sad napravit jednu porcijuuser posted image )

Danas je bio nervozan, pa je malo vise dojio, tako da nije bilo ni keksa ni jogurta, ali jeste caja sa malo meda.

(odgovor članu Skvo RR)
  Neposredna veza do poruke: 1118
5.6.2009 21:08:45   
Anushka
da se i mi javimo, juce:
-keksolino sa sljivom
-komadic hljeba - korica zbog zubica
-kasica od krompira, mrkve, graska i persuna
-grizolino

danas:
-opet lino, hehe ovaj put medolino
-malo svjeze kajsije grickao
-pire krompir na pilecoj supici
-i opet lino - karamelino

dojenje u medjuvremenu i dok spava.

Bas hoce ova lina da jede, hehe odbijao mi je i griz i puru pa sad pauziramo, meso isto nece pa mu podvalim supicu, a hljeb za sada hoce samo koricu - na mamu je, malo odmaramo ovih dana od novih okusa i tekstura jer smo poceli izvoljevati, pa cemo opet pokusati dok ne uspijemo. Mi jos nismo probali ni zumance a kamoli bjelance, ali i rano nam je, to cemo iduci mjesec poceti. u medjuvremenu imamo zalihu lina koje treba pojesti, a hvala Bogu pojede citav obrok od 200 ml!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1119
6.6.2009 14:34:31   
teta berta
Ma ja Niki skoro uvijek dajem LEDO povrće, nekako mi je to najbolje, a pošto moja svekrva ima malu bašticu onda dajem sve što ima svježe, sad trenutno špinat, a poslije će biti malo paradjza koji nismo probali. Mi smol jutros jeli čokolino za ručak će biti, riža, prokulica i piletina. Joj i ja moram uvesti to bjelance, za mjesec dana mora primiti MMR, drage mame kako da počnem, koliko da joj dadnem, samo ili u kašici??? A netko je pitao za trešnje, ja sam ih davala sa 6 mj., ali u frutekovoj kašici...

Imam dva zlata, to su Nika i njen tata -:)

(odgovor članu Anushka)
Neposredna veza do poruke: 1120
6.6.2009 22:11:11   
beban
O ljudi moji , kako meni te vaše brokule , jaja i ostalo izgleda daleko, mi imamo tek u ponedjeljak punih 5 a tek smo pomalo na jabukici, tek uveli mrkvicu i prestala sa rižinim pahuljicama jer mi rekla ped. da je rano.Jela bi moja mala poguzija ali ne smijem mnogo da mu dajem, čim vidi kašičicu i to ja dajem običnom malom , on otvara usta kao ptičica, poz. svaki savjet kako dalje bi mi dobro došao jer sam silnim čitanjem izluđena i strah me.

(odgovor članu teta berta)
Neposredna veza do poruke: 1121
6.6.2009 22:50:08   
remzy
abc sir sa  kruhom
kruska
mladi krompir i meso
monte
sika

< Poruku je uredio remzy -- 6.6.2009 22:51:09 >

Lamija 07.08.2002god
Fatih 07.02.2006god
Ambera 12.08.2008god

(odgovor članu beban)
Neposredna veza do poruke: 1122
6.6.2009 22:53:49   
remzy
IZVORNA PORUKA: teta berta
Joj i ja moram uvesti to bjelance, za mjesec dana mora primiti MMR, drage mame kako da počnem, koliko da joj dadnem, samo ili u kašici?

ja svojim pacicima kad sam uvodila jaje u ishranu ,pravila sam ga sa pavlakom i to da ima malo vise pavlake i uvijek su dobro podnijeli ,nijedno mi nije izbacilo reakcijuuser posted image

pusa tebi i Niki

Lamija 07.08.2002god
Fatih 07.02.2006god
Ambera 12.08.2008god

(odgovor članu teta berta)
Neposredna veza do poruke: 1123
7.6.2009 14:02:01   
dana3
beban ne znma cega se toliko bojis.mi pisemo ovde sat su nase bebe jele ali ti daji ono sta tvoja beba hoce i sta joj pase , eto moj beban jede graha-tacnije corbicu od graha i to voli dok mnoge bebe ovde to ne jedu.znaci bez straha i polako ,ono sto voli ti daji. nemoraju uvijek biti slani obroci (to mislim na povrce) ,moze biti banana , jabuka, breskva .uglavnom ja tako dajem.
dojenje i dalje glavno.

dorucak dojenje
rucak-grah
opet dojenje

kisik je pronadjen u 18 vijeku...kako smo do tada disali-nije poznato

(odgovor članu beban)
Neposredna veza do poruke: 1124
7.6.2009 15:58:17   
teta berta
Beban samo polako i bez straha, a čudi me da ti je pedijatrica zabranila rižine pahuljice, mi to jedemo odavno nestle riža i rižolino... Mislim da mu to smiješ davati.

Imam dva zlata, to su Nika i njen tata -:)

(odgovor članu dana3)
Neposredna veza do poruke: 1125
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  43 44 [45] 46 47   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  43 44 [45] 46 47   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *