Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 13.6.2009 23:11:23
mamma mumi
Dorucak:petit keks mljeveni sa jabukom i bananom Uzina: jogurt od breskve Rucak:karfiol, mrkva, krompir uz piletinu i kasikicu mladog sira i milerama(mljac sve sam smazao) Uzina:sika, sok od jabuke i suhi sliva Vecera: ostalo nam od rucka pa sam sve smazao, i ponudila mu Hipp kasicu od breskve i jabuke ali je nije htjeo. Inace nevoli hipp gotove kasice- Nocas sika do mile volje
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 17.6.2009 7:05:54
Anushka
hehe izgleda da su oni sto su jeli presli na 12-24mj
mi smo juce imali slab dan sto se hrane tice: dorucak: griz - nije htio, dojio uzina: par malina propasirane i umucene sa bananom - pojeo 7-8 kasikica, opet samo dojio rucak: izmrvljena kifla u supici od teletine sa povrcem- 4 kasikice pojeo, dojili popodnevna uzina - grickao i sisao zaledjenu mrkvu - zubi nas pate jos jedna popodnevna uzina - ohladjena hipova kasica jabuka sa keksicem - napolju pojeo vecera isto ohladjen medolino.
citav dan nije spavao i dojio je non stop, na kraju sam skontala da mu dajem hladne obroke ali ne prehladne da nam ne prisjedne. uhh
danas: dorucak: koliko pojede kifle sa ABC sirom a ostalo kasica riza-kukuruz nestle vocna uzina: breskva i banana rucak: supica se kuha, bit ce opet umucena mrkvica, grasak, karfiol, tikvica teletina iz supe i rizolino da bude kasasto vecera - vidjet cemo, neki lino opet
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 17.6.2009 10:36:07
mamma mumi
izgleda kod sviju bebe slabije jedu i kod mene isto, jedva da pojede 5-6 kasika bilo cega. Anuska vidim da su nam bebe tu negdje, mom je 9 mjeseci a vidim da si uvela grasak i maline, i kiflicu,ja mislila da mi je rano. A moj nema ni jedan zub, a nece nista u hrani mrvica, ali onako kad mu dajem jede.Ako si koristila ti ili neka forumasica moze li mi pomoci: ja bih skuhala proso i amarant ali scim da ga smiksam jeli moze sa tikvvicom i krompirom i mrkvom. Hvala unaprijed na odgovoru
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 17.6.2009 10:40:14
new mama
Mamma mumi ja proso pravim sa teletinom,piletim i sa povrcem,a mozes i sa vocnim kasama da ga miksas sa bananom,kruskom,sta volis,nadam se da sam ti pomogla
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 17.6.2009 11:10:52
mamma mumi
To sam juce vidjela u radnji u KCU sarajevo ali imaju radnju i u BBI centru. Zove se rizino sladilo i kosta oko 10 km, imaju knjigu za ishranu bebe do 48 mj kosta oko 55 km i tu sam nasla recept sa prosom, amarantom i tim sladilom.Sve je prirodno i bas kontam da uzmem to sladilo da mu pomalo dajem, a i ja bogami da uzmem ponekad
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 17.6.2009 11:45:59
lejlaze
i kod mene daris zadnjih dana slabo jede bilo sta drugo osim sike. jucer je za citav dan pojeo samo 1/2 hapice mrkva i jabuka. sta god da mu probam dati, nece, a pravila sam mu i teletinu sa krompirom i mrkvom, nije htio ni probati, ni frutolino.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 17.6.2009 13:47:15
baby
Cao drage moje evo i mene malo na ovoj temi mi cemo jos malo pa prec na onu 12 /18 mjeseci al ukratko da vam kazem sta moji bambulici jedu danas
mlijeko u 7 h dorucak u 10 lino cokolino sa zitaricama , breskva banana borovnice dinja sve ovo jedan veliki MIKS za rucakevo pravim nam koljenicu telecu sa povrcem ( krompi mahune mrkva luk crveni bijelli , grasak ) sve ovo u pretisu se krcka njami za veceru isto ovako vocna kasica
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 17.6.2009 21:08:21
Anushka
adana, hvala na info uvest cemo ga i mi ovih dana. da ispravim vecera je griz:) i danas je probao cveklu - dvije kasicice soka, i bas mu se svidjela, pojeo bi on jos da sam mu dala.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 17.6.2009 22:16:39
mirnac
Koliko ja vidim, moje su djevojcice u odnosu na vase momke, prave guzare. Jos mi se nije desilo da nisu pojele sve sto sam napravila. Ili ja malo pravim ili su one nezasite(?). Doruckovale su Hipp milk pap jabuku sa rizinim pahuljicama, 135ml vode, malo guscu, a rucale blitvu sa kuhanim zumancetom, mrkvu i krompir- to je sve skupa bilo otprilike 8 supenih kasika. Pojele bi one jos da sam im dala. Kasice od 190gr su im taman, ali rijetko rucamo kupovne. Mi jos ne veceramo, vi mislite da bismo vec odavno trebale? I ja, moram se organizovati cim prije, m.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 18.6.2009 6:50:29
Anushka
mirnac, moj djecak jede 4 cvrsta obroka u toku dana, i najcesce i on sve pojede, kad ga muce zubici onda vise doji pa manje jede, ali neurekao mi se kuc kuc dobar je. Lina i ostale kasice jede na 200ml mlijeka i najcesce ne ostane nista, a one male vocne kupovne mogu biti samo uzinica da ga zavara, hehe a inace nam je raspored super za sada:) danas: dorucak: karamelino uzina: kasica od jabuke, banane i breskve rucak: pire krompir na telecoj supi sa povrcem vecera: vidjet cemo
po onim tablicama ne vidim kad bi dinja mogla a mirise mi na pijaci kad prodjem, kad ste vi pocele? i razmisljam kako uvesti paradajz, ima li ideja?
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 18.6.2009 7:15:49
bebbe RR
Mi uveli zumance! Neki dan mi je doktorica u Razvojnoj ambulanti rekla da se po novim saznanjima savjetuje da se zumance uvodi vec nakon napunjenih sest mjeseci. Juce je moja Ema malo pojela i nije imala nikakvih reakcija, hB. Mirnac, meni je ta ista doktorica rekla da bi moja bebaca trebala imati 3 cvrsta obroka i dva mlijecna. A, kako su tvoje cure starije ravno mjesec, onda bi se to moglo i na njih odnositi. I, masala za apetit, ne zali se.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 18.6.2009 15:28:51
dana3
moj novopeceni zubko je dojio poslije u vrijeme rucka popio flasicu od 120 ml mlijeka i to mu je bilo pvi put da odjednom toliko drmne hahaahaha. poslije toga cijelu bananu i evo sad place da doji a ja se raspisala hahahaah
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 20.6.2009 11:48:59
Anushka
opet nikoga na ovoj temi.. juce: dorucak: medolino uzina: kasica od sljive rucak: spinat sa mrkvicom na telecem bujonu sa rizolinom i bijelim lukom vecera: keksolino
Danas: dorucak: karamelino uzina: miks breskva banana kruska rucak upravo se kuha grasak, mrkva, krompir, piletina na mlijeku vecera: griz
u medjuvremenu pojede dvije kasike soka od cvekle i doji cini mi se non stop
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 20.6.2009 11:55:29
Medić*
pozdrav, da li mi neka moze reci da li smijem bebi od 8,5 mj davati breskve, nektarine i kajsije svjeze, do sada sam davala hipove jer im nije bila seyona
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 20.6.2009 12:04:24
Medić*
hvala, dajem i ja dosta toga, jutros smo probali zumance, do sad nije bilo rekcija, vidjecemo u toku dana. ono sto bih voljela mu dati jeste griz al neznam koji, jer smo uveli gluten, nema rekcija
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 20.6.2009 12:06:54
dana3
Anushka tvoj bebac i moj su vrsnjaci eto moj stariji tri dana .i kao sto kazes kao da su uvijek na sisi. moj je juce dojio cijelo jutro do 11 sati a onda pojeo duplu mjericu zobene kase u koju narendam jabuke komad i pola banane. rucak:ponovo dvije porcije pire krompira sa piletinom i bijelom mrkvom(ne znam kako se na nasem to zove.u rijecniku sam nasla da se kaze pastrnjak) vecera:flasica 120ml,zobena kasa i do spavanja dojenje a onda opet flasa oko pola 12.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 20.6.2009 13:39:57
Anoniman
moja djevojčica koja je inače poguzija, ovih dana najviše doji, a pojede pola uobičajene porcije. Pije mnogo, mnogo vode i to iz čaše i ne prolijeva:), i odbija svaku vrstu kupovne hape. Jutros breskva, jogurt, rižine pahuljice. Ručak krompir, piletina, grašak i žumance. Večera banana trešnja.