|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  415 416 [417] 418 419   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
21.1.2013 15:41:43   
treće
žumance u supu stavljam
a pasterizovano mlijelo iz kese ne treba kuhati, to je bilo u davna vremena kad nije bilo pasterizacije
IZVORNA PORUKA: KupusLivada

mirela_sa, prethodni postovi odnosili su se na manje bebe, a cesto bebe koje doje odbijaju kravlkje, evo moja nece ni sira....
probaj ti sa jogurtom i sirom, ako nece mlijeko.

i je li pedijatar preporucio manje masne? jer koliko znam bebama se daje sto masnije. dalje, sa puno strana sam i ja citala da je ono u kesi zdravije jer ima manje dodataka i konzervansa, naravno treba ga prokuhati.

i ne sekiraj se, da bebi nedostaje mlijeka, dojila bi... samo je pusti da doji koliko hoce kad si ti tu... evo i mojoj je 11 mjeseci, necemo dojiti danas do pola 5, al cemo pslije nadoknaditi :D

nego zene, s cim dajete zumanjce? samo ili? nikako da ga probamo, kako ja to ne jedem, nemam predstave...

(odgovor članu KupusLivada)
Neposredna veza do poruke: 10401
21.1.2013 15:45:17   
veki_aki
vidim pricate o zaledjenoj hrani, ja to redovno koristim i carsku mjesavinu i spinat, i sto imam domaceg to je zaledjena blitva itikva.Mislim da je bolje to povrce ubrano na vrijeme i zaledjeno, nego sad kad semora svim i svacim prskati da bi bilo svjeze. A za zumance kupuslivada probaj sa pavlakm pomjesat, tako ja radim, tako sam i prvom jer bude onako fino ne zastaje u grlu.
A da vas pitam kad ste vi poceli sa graskom, starijeme sam vec sa 7.5 mjeseci po dr.kako su mi rekli, a ovom jos nisam a evo mu 9 mjeseci punih?I da pitam jel dajete vi bebicama hljeba, ja kontala mrvice hljeba zadrobiti u supicu?

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 10402
21.1.2013 15:48:06   
mamina princeza
ja zadrobim mrvice hljeba a i dam mu onako i on jede ili kupi sa hranilice ili grize ( tek neki dan mu je izasao zub ima skoro 11 mjeseci).
stose graska tice mi smo poceli nekako s 8,5-9 mjeseci al to bas rjeko i sada jedemo .. ne znam ni ja sto .. uvijek imam svijeze tikvicebrokule ili karfiola pa to pomjesam ... i djetetu vec dosadilo. moracu sad malo vise forsirati grasak.

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu veki_aki)
Neposredna veza do poruke: 10403
21.1.2013 15:48:18   
treće
probaj sasvim malu količinu npr stavi joj malo s krompirom, pošto imaš u porodici alergiju
IZVORNA PORUKA: mamaibabo

IZVORNA PORUKA: teacher75

moj za dorucak uvijek jede neko voce izgnjeceno i pomijesano sa pahljicama, nekada jede puru. za veceru neku good night hapu ili opet neke pahulice-zitarice koje u sebi imaju ad- prave se sa vodom. kravlje jos nismo uveli. za rucak jede fino, probali smo vecinu povrca sa mesom, nismo jedino grah jos uvijek, al planiramo uskoro. njemu je 10 mjeseci, ne drzim se striktno tablica ali smo tu negdje, mozda zurimo mjesec-dva. prosli mjesec je probao mandarine, ostale citruse jos nije.jaje i dalje samo zumance tvrdo kuhano.prije godine cu mu dati cijelo jaje kao sto se preporucuje. i meni je cudno kad neko sa 6 mjeseci bebi sve daje, pa to su male bebice sa malim zelucem i crijevima, nisu odrasli ljudi, posljedice ce se nazalost osjecati kasnije, kad budu imali problema sa dijabetesom i pretiloscuuser posted image

slazem se sa tiki
mi smo jos uvjek na pola zumanceta
tiki kad se uvodi grasak,jel od navrsenog devetog mjesecauser posted image
mene malo strah graska a sad mu sezona ,moja sestra ima alergiju na grasakuser posted image

(odgovor članu mamaibabo)
Neposredna veza do poruke: 10404
21.1.2013 15:52:27   
treće
moj user posted image ima 9 punih mj, probali smo i smrznuti grašak varivo grašak i krompir sa malo mlijeka ,
probali smo i crvenu leću neki dan
a mlijeko smo isto pomalo stavljali, pravila sam griz na mlijeku iz kese 3,2 , smije od 9 punih mj pomalo,
stavljala sam i celera pomalo-negdje sam čitala da smije ne provjerih,
griz na mlijeku sam pravila i dodam malo pekmeza od jabuke mmm...
i zelje smo pravili

< Poruku je uredio treće -- 21.1.2013 16:03:04 >

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 10405
21.1.2013 17:39:13   
treće
mi mrvice dajemo kad mi jedemo da se dijete zabavi
IZVORNA PORUKA: veki_aki

vidim pricate o zaledjenoj hrani, ja to redovno koristim i carsku mjesavinu i spinat, i sto imam domaceg to je zaledjena blitva itikva.Mislim da je bolje to povrce ubrano na vrijeme i zaledjeno, nego sad kad semora svim i svacim prskati da bi bilo svjeze. A za zumance kupuslivada probaj sa pavlakm pomjesat, tako ja radim, tako sam i prvom jer bude onako fino ne zastaje u grlu.
A da vas pitam kad ste vi poceli sa graskom, starijeme sam vec sa 7.5 mjeseci po dr.kako su mi rekli, a ovom jos nisam a evo mu 9 mjeseci punih?I da pitam jel dajete vi bebicama hljeba, ja kontala mrvice hljeba zadrobiti u supicu?

(odgovor članu veki_aki)
Neposredna veza do poruke: 10406
21.1.2013 17:43:24   
teacher75
ja vom nadrobim hljeba u supu kad mu je supa za rucak. a kad ja doruckujem hljeb i pavlaku on dodje do mene i trazi pa mu ja mazem male komadice i jede s mnomuser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 10407
22.1.2013 14:58:32   
KupusLivada
a joj treće, kad sam ja zadnji put vidjela mlijeko u kesi, nama su ga uvijek prokuhavali svejedno, al to je bilo prije milion godina user posted image , osamdesetih...

a supe pravite samo povrće / meso ili dodajete tjestenine, griz nokle? mada kod nas to nije opcija, sad smo u fazi da jedemo samo ono što možemo sami svojim rukicama

e ja dajem još i pastrmku, onaj dio od repa, ne bude kostiju, pečemo u rerni sebi pa njoj izdvojimo taj dio, naravno gledamo da bude što manje začina

grašak smo isto davali početkom 10-og mjeseca, i još koji put, ali vidim da je malčice pati, pa ne dajem često

onda dosta i puretinu voli, to smo negdje isto kraj 9-og, pocetak desetog uveli

i mi kupujemo dosta zamrznutog povrća, bar sad preko zime, prakticno je a meni puno draze od raznoraznih kupovnih kasica...

e sjetih se, u dorucak s vremnea na vrijeme ubacim i pokoju suhu sljivu, npr kuhana jabuka i sljiva zgusnuta palentom ili bez palente mljac mljac

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 10408
22.1.2013 15:44:39   
mamina princeza
Moj jede sve od nas bas je dosadan user posted image
Probali smo i neke gluposti poput smokija i monte sta cu kad ase druzi sastarijom djecom morali smo i bas je dosadan sve otima jeci i grebe ih ako mu ne daju.
mi sad kad doruckujemo zajedno jedemo jaje samos to sebi moj dio posloim njemu ne i to je to .. on ko veliki sa mnom . i poslijepodne jede st god mi jedemo i on :)

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu KupusLivada)
Neposredna veza do poruke: 10409
24.1.2013 14:20:33   
veki_aki
e i mi jedemo mrvice, samo raja-ringe kad me vidjela sta mu dajem kaze pa nije to pticica, drugo mi djete a gora sam nego neko sa prvimuser posted image
Da vas pitam...jedu li vaseuser posted image cesto kupovne kasice?Moj sigurno 4-5 dana u sedmici jede 1 vocnu dnevno. Posto ja s posla dolazim oko 5.10-5.30 ima jednu flasicu mog mljeka sa plazmom(80-100ml), pa frutolino il nest sl., slano(150-200ml otprilike) i tu vocnu kasicu, pa se sve kontam sta bi ubacila umjesto te kupovne kasice do vocne sezone?Svjezu jede jedino bananu i ako naletimo na kakve domace jabuke.

Neposredna veza do poruke: 10410
24.1.2013 15:48:18   
mamina princeza
mi najvise jedemo sitno izrezanu jabuku sa pekmezom ili cimetom . bude ukusno probajte i vi umjesto kasice. a moze i kruska isto tako izrendana ....
mioj isto voli kasice al mu rjetko dajem . joj mi sad sve moramo mjenjati jer ja krecem na spoao a on teti malo drugacije jede ... tj ono tso nije ljubitelj njoj nece nikako pa cu mu morati smisljati sta i kako voli ...

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu veki_aki)
Neposredna veza do poruke: 10411
28.1.2013 11:09:44   
bebaa
drage moje citam sve redom i vidim da nema niko da je dao kasice i voce prije navrsena 4 mje...moj sin ce 30.og imati puna 4 mj. a vec je probao kasice od krompira,mrkve,karfiola,izgnjecenu bananu,frutekove sokice,caj ok komoraca i hvala bogu nista mu nije jeo bi i vise nego mu dam a to je po pola soljice od kafe ali zasad mu ne dam vise...i samo da se zna da nisam jedina ima nas puno majki koje to radimo jer sam i ja slusala od drugih...ne kazem da ce se on najessti od ovog ali upoznaje ukuse a ionako ima 7,5 kg i prije ove hrane je bio jako napredan a ja nemam dovoljno mlijeka da bi ga zadovoljilo pa tako i AD koristimo...pzdrav svima

Neposredna veza do poruke: 10412
30.1.2013 16:53:01   
aidana
Ja sam danas prvi put dala cetvrt zumanca. Sad ne znam da li mu trebam dati i narednih dana po onom pravilu da se nova namirnica daje 3-4 dana ili sa zumancetom treba napraviti pauzuuser posted image I nakon koliko vremena se preporucuju povecati na pola pa na cijelo zumance?

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 10413
31.1.2013 10:04:02   
chuci
ne moraš ti davati novu namirnicu sva tri dana. dovoljno je da praviš razmak između uvođenja novih namirnica po nekoliko dana. a ne znam konkretno za žumance jel treba preskočiti

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

(odgovor članu aidana)
Neposredna veza do poruke: 10414
1.2.2013 14:59:04   
veki_aki
konkretno za zumance po preporuci dr. a tako sam isto i za starijeg prije 7 godina, 7 dana 1 cetvrtinu, pa 7 dana pola, pa 7 dana 3 cetvrtine, pa 7 dana cijelo zumance.Ja nisam nikakvu pauzu pravila vec ovako isla.Sa ostalom hranom, pogotovo ovom nekom nealergenom i ne gledam da bude tako par dana pa pauza i nismo imali nikakvih problema.

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 10415
6.2.2013 10:14:25   
mist
Mame pomozite mi neukojuser posted image Naime, moja beba ima 5,5 mjeseci i polako se spremamo za dohranu. Planiram da krenem sa povrćem i mislila sam da bebcu dam krompir. E sad... skuvaću krompir, izgnjkećiti, ali se bojim da ce to biti suvo. Dojim pa nemam iskustvo sa AD i da li treba da ga dodajem ovoj kašici? Najradije bi stavila svog mlijeka, ali sam pumpicu posudila jednoj novopečenoj mamici koja je baš koristi i sada mi bezveze da je trasžim natrag. Da li da mješam sa AD i koje je po vama najbolje ili da pokušam sam krompir?

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 10416
6.2.2013 10:39:35   
Lalena
mozes se izdojiti i bez pumpice... stvarno je potrebno malo mlijeka jer pojedu samo par kaskica kasice u pocetku... a poslije kad bude trebalo praviti vecu kolicinu mozes pomijesati s malo prokuhane vode... pogotovo kad dodas mrkvu npr. ili neko drugo povrce, nece ni biti potrebe za dodavanjem mlijeka...

(odgovor članu mist)
Neposredna veza do poruke: 10417
6.2.2013 11:31:45   
chuci

IZVORNA PORUKA: mist

Mame pomozite mi neukojuser posted image Naime, moja beba ima 5,5 mjeseci i polako se spremamo za dohranu. Planiram da krenem sa povrćem i mislila sam da bebcu dam krompir. E sad... skuvaću krompir, izgnjkećiti, ali se bojim da ce to biti suvo. Dojim pa nemam iskustvo sa AD i da li treba da ga dodajem ovoj kašici? Najradije bi stavila svog mlijeka, ali sam pumpicu posudila jednoj novopečenoj mamici koja je baš koristi i sada mi bezveze da je trasžim natrag. Da li da mješam sa AD i koje je po vama najbolje ili da pokušam sam krompir?

možeš rukom izdojiti malo mlijeka da zasladi krompir i učini mu novi okus koliko toliko poznatijim. dovoljne su ti dvije tri male kašike mlijeka. a možeš i koristiti vodu u kojoj se kuhao krompir pa sa njom pomješati.
možda ti ne bi bilo loše da počneš sa tikvicom jer je ona lakša od krompira, mislim lakša za stomačić.

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

(odgovor članu mist)
Neposredna veza do poruke: 10418
6.2.2013 11:36:08   
animagical
nemoj se iznenaditi ako beba sasvim odbije taj krompir sa izdojenim mlijekom, to je nesto najodvratnije na svijetuuser posted image mozes takodjer probati sa tikvicom, tikvom, mrkvom, jabukom...

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 10419
6.2.2013 13:07:46   
mist
E bas ste super zeniceuser posted image , i osam nesigurna, a nije mi prvi put, ali iskustvo staro osam godina pa se slabo sjećam. Tada sam prvo krenula sa sokićima i voćem, ali sada sam mislila sa povrćem jer smo se kasnije namučili dok je prihvatila slano. A ovo sa tikvicom je super samo što sam mislila da se to uvodi kasnije, ali možda ipak počnem od toga ipak je sočnije.Hvala puno ste mi pomogle, sada razvijamo strategiju, a za koji dan ima da leti hrana na sve strane!

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 10420
9.2.2013 15:46:30   
aidicaa
Pozdrav hanume...
Ja sam se skoro porodila, bebica u ponedeljak na zdravlje puni mesec dana.
Nemam bas puno da je dojim pa sam pocela da je dohranjujem. Negde sam procitala da bebici treba da se daje voda kad pocne sa hranom koja zamenjuje majcino mleko, pa me zanima kad smem da pocnem da joj dajem vodu?
Unapred hvala!!!

*** 11.01.2013. u 11:47h Rodilo se nase Sunasce ***
14.05.2016. pozitivan test***

(odgovor članu mamaibabo)
Neposredna veza do poruke: 10421
10.2.2013 12:52:02   
bebaa
i ja sam tako ,morala dohranjivati pa sam davala kupovne vode ma 2-3 kapi nemoj pretjerati...ako jos dojis koliko god beba unosi dovoljno tekucine u organizam...znaci samo malo vodice na kasicicu...

(odgovor članu aidicaa)
Neposredna veza do poruke: 10422
10.2.2013 20:05:25   
ajla86
koja riza je najbolja za bebe....i nacin pripreme jel neki specijalan?
mogu li rizu ssamljeti pa dodavati krompiru ili tikvici?
jos neke ideje za 4,5 staru bebu....

p.s. kakvi su sokovi bebivita jabuka+komorac i frutek jabuka+kamilica+komorac
kasice sa 2 vocke smijel se davati npr.banana i breskva a breskvu nismo probali jel prvo solo breskva ide ili smijem probati odmah duet

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 10423
11.2.2013 10:17:35   
Skvo RR
ja sam uvijek uvodila jednu po jednu namirnicu..ali recimo ako je vec dijete probalo npr. bananu, ne vidim razlog da zajedno ne proba i breskvu..rizu sam stavljala za tako malo bebu onu baby rice...iako moje oboje djece nisu bili odusevljeni tim dodatkom..tako da sam ja njima u slane kasice znala dodati baby tjesteninu, bez glutena i jaja, cini mi se u DM-u da sa kupovala.

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu ajla86)
Neposredna veza do poruke: 10424
11.2.2013 10:18:24   
Skvo RR
A sokove, nemam pojma...veoma slabo sam im to davala...uglavnom su im drazi bili hipp cajevi.user posted image

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 10425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  415 416 [417] 418 419   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  415 416 [417] 418 419   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Depiliranje pred more
vila_7

Ako se depilirate sa trakama sa voskom, da li to radite noc prije mora ili malo ranije (pitam zbog nadrazivanja od morske vode ili sunca)?

noc prije mora (62%)

par dana prije (38%)

Broj svih glasova: 103

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *