|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  399 400 [401] 402 403   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
13.9.2012 23:04:16   
dzenyA
evo i nas sisoljubaca user posted image

moj slabo isto sa hranom,i kad jede zalije opet sve sikom i tako...stalno dojimo jos kad koji zubic nice imam osjecaj da doji svakih pola sata...

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 10001
13.9.2012 23:47:31   
animagical

IZVORNA PORUKA: dzenyA

evo i nas sisoljubaca user posted image

moj slabo isto sa hranom,i kad jede zalije opet sve sikom i tako...stalno dojimo jos kad koji zubic nice imam osjecaj da doji svakih pola sata...

pa i kod mene je ovako, a citav momakuser posted image hajde Boga ti,sta fali

(odgovor članu dzenyA)
Neposredna veza do poruke: 10002
14.9.2012 10:09:25   
ivannna
hehe, da se razumijemo ja uzivam u dojenju, vrijeme za maženje, bliski kontakt, moj odmor, a i bebi cesto zaspi dojeći user posted image , ali posto do prvog rođendana moramo skoro sasvim izbaciti dojenje da bih se mogla vratiti na posao (što mi trenutno predstavlja noćnu moru), moram polako ići prema ukidanju jednog po jednog podoja.
Jedna stvar koju radim je da ne dozvoljavam da doji nakon obroka, vec da navikava da je i obrok cvrste hrane obrok od kojeg se može zasititi a ne samo dojka. Žao mi je što ovo moram da radim, najrađe bi je pustila da doji do kad god hoće, i koliko kod hoće, al eto ipak imam sreću i da imam godinu a ne pola porodiljnog odsustva.

Eto zato brinem kako će to ići.

Da li vaše bebe koje inače doje, hoće jesti hipp kašice u koje je dodato AD mlijeka, mislim da je takav i hipp good night, i sve one kašice sa voćem? Jer stvarno mi je teško izdojiti mlijeka pogotovo više od 40 ml, da bih s njim pravila te kašice, nikad mi to nije išlo od ruke.

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 10003
14.9.2012 10:13:57   
djoisa
ako se vracas na posao ne znaci da moras prekunuti dojenje..zasto mislis da moras?

(odgovor članu ivannna)
Neposredna veza do poruke: 10004
14.9.2012 12:45:52   
ivannna
Pa imam problema sa izdajanjem, kad izdajam mlijeko onako ma ne mogu nakupiti ni 20 ml, jednostavno nece pa nece, a kad izdajam istovremeno kad beba doji samo iz druge dojke onda nekako izađe 40 ml. To je sve jako malo, morala bih izdajati cijeli dan za jedan obrok. A posao mi je takav da sam često na službenom putu pa su upitni i noćni podoji, nekad me ima nekad nema, to je bas nezgodno user posted image

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 10005
14.9.2012 12:55:02   
djoisa
pa zato pitam, ako ces putovati onda jeste nezgodno..

kasice,ako mislis na ove zitne mogu se uglavnom mjesati i sa vodom ili ih dodas u gotove povrtne/vocne obroke.. ja vala to upste nisam koristila, kupila da probam i spremila par puta..vise sam davala konkretnu hranu nego kasice..

nedje sa 9 mj (vec sam zaboravila kad tacno) sam uvela kravlje mlijeko, i dajem mu u hrani, nece da ga pije, to tek sad ucimo..

(odgovor članu ivannna)
Neposredna veza do poruke: 10006
14.9.2012 13:04:40   
sporty mamaa
IZVORNA PORUKA: ivannna

hehe, da se razumijemo ja uzivam u dojenju, vrijeme za maženje, bliski kontakt, moj odmor, a i bebi cesto zaspi dojeći user posted image , ali posto do prvog rođendana moramo skoro sasvim izbaciti dojenje da bih se mogla vratiti na posao (što mi trenutno predstavlja noćnu moru), moram polako ići prema ukidanju jednog po jednog podoja.
Jedna stvar koju radim je da ne dozvoljavam da doji nakon obroka, vec da navikava da je i obrok cvrste hrane obrok od kojeg se može zasititi a ne samo dojka. Žao mi je što ovo moram da radim, najrađe bi je pustila da doji do kad god hoće, i koliko kod hoće, al eto ipak imam sreću i da imam godinu a ne pola porodiljnog odsustva.

Eto zato brinem kako će to ići.

Da li vaše bebe koje inače doje, hoće jesti hipp kašice u koje je dodato AD mlijeka, mislim da je takav i hipp good night, i sve one kašice sa voćem? Jer stvarno mi je teško izdojiti mlijeka pogotovo više od 40 ml, da bih s njim pravila te kašice, nikad mi to nije išlo od ruke.

Ivana moja isto doji, evo sad ce joj godina, kravlje mlijeko nece nikako, a hipp kasice obozava. Cudno mi sto kad joj dam recino zbregov ili dukat mlijeko ili jogrut u domacoj kasici dobije fleke po licu crvene, a od hippove kasice nista a i u nju ide mlijeko? Sta mislite do cega je?

(odgovor članu ivannna)
Neposredna veza do poruke: 10007
14.9.2012 16:36:28   
mamina princeza
mi u zadnje vrijeme jedemo oko 19.30 drugi ibrok a to nam je obicno nesto od tih hipp kasica sa ad ili one babylove vnilija ili nesto licno. sve jako dobro prihvta i jako mu se svidjaju i bas ga zasite. uveli smo to jer je nocu bio jako gladan a ovako spava prvu turu duze nakon sto ga svakako dojim pred spavanje.

da limislite na te good night - one sto se rave sa vodom a sadrze ad u sebi ilimislite na obicno adaptirano samomalo jace pa pise da je good night.

probali smo i one u teglici goodnight banan iriza pojede i to super al cini mi se da ga manje zasiti od ovog stose napravi sa vodom.
uskor cemo uvesti i frutolino ono moe sa vodom.

kod nas inace ide sve sto je slatkastog ukusa i na kasiku super. sve sto nije slatkasto nego povrce i slicno tesko al pomalo se poboljsavamo.
imamo dva obroka jedan voce ili povrce sa mesnom ili bez mesne vode i drugi tajsa zitaricama

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 10008
14.9.2012 16:42:43   
Selminja
Sporty mama, moja je na početku uvodjenja čvrste hrane imala crvenilo na sljepočnicama. Javljalo se svaki put kad bi probale neku novu namirnicu. Ili kad bi probala istu sljedecih par puta. Saznala sam (googlajući) da se radi samo o preosjetljivosti na datu namirnicu. Svakim sljedećim davanjem crvenilo je bilo sve manje. Isto mi je potvrdila i pedijatrica. Ta osjetljivost se najčešće dešava kad djeca prvi put probaju jagode, agrume i sl namirnice. To nije alergija, samo preosjetljivost na datu namirnicu. Alergija se ne manifestuje tako. Ja bih joj pokušala dati ponovo, svaki puta povećaj količinu. Moja sad jede sve bez problema.

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 10009
16.9.2012 11:29:01   
TMand
Mame,kako ste ukinuli nocne podoje ili nocnu bočicu ? Moja se budi jednom , obicno oko 3 i jede bočicu. Nije mi uopce problem dati joj bočicu i ona nastavi spavati do nekih 7-8h.
Ali me dosta mama gleda,zasto joj dajem po noci,kao da to ukinem,dosta joj kad vecera oko 9h,do u jutro.. ://

Mojoj K je 7 mjeseci,je li joj mogu dati malo smokija ?
I vidjela sam neki dan u konzumi kao puding nestele,dodju 4 kom.,raznih okusa,marelica,vanilija... pise od 4mj., a ne znam kakvo mlijeko sadrzi,je li to smije papati ? :)) Daje li jos itko ?

(odgovor članu Selminja)
Neposredna veza do poruke: 10010
16.9.2012 11:35:31   
reallove
Sto se tice tih nocnih obroka,ja sam svom davala sve dok nije sam prestao da trazi,prvo se budio,cesto,onda je samo po jednom,pa je prestao skroz,ja mu nisam htjela ukinuti...Smoki i pudinge smijes davati,mislim,ja sam davalauser posted image

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu TMand)
Neposredna veza do poruke: 10011
16.9.2012 11:38:12   
Skvo RR
nastavi davati taj jedan nocni obrok..dijete ce samo izbaciti kada bude spremno..

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu TMand)
Neposredna veza do poruke: 10012
16.9.2012 11:58:44   
Alma_27

IZVORNA PORUKA: TMand

Mame,kako ste ukinuli nocne podoje ili nocnu bočicu ? Moja se budi jednom , obicno oko 3 i jede bočicu. Nije mi uopce problem dati joj bočicu i ona nastavi spavati do nekih 7-8h.
Ali me dosta mama gleda,zasto joj dajem po noci,kao da to ukinem,dosta joj kad vecera oko 9h,do u jutro.. ://

Mojoj K je 7 mjeseci,je li joj mogu dati malo smokija ?
I vidjela sam neki dan u konzumi kao puding nestele,dodju 4 kom.,raznih okusa,marelica,vanilija... pise od 4mj., a ne znam kakvo mlijeko sadrzi,je li to smije papati ? :)) Daje li jos itko ?

nocni obrok ce sama ukinuti. ako mislis da bi mogla i bez toga, probaj da joj das manje da jede pa ce svaki put uzimati manje i manje ili da joj das cuclu. i da, doci ce do ukidanja kad bude mogla da ono sto sada unosi tokom dana i noci unese samo tokom dana.

puding za bebe je ok ali mi nismo davali smoki zato sto se nekad lijepi za nepce pa se skupi tog dosta u ustima. a i ma i kikirikija pa et... bolje je dati neke druge grickalice

(odgovor članu TMand)
Neposredna veza do poruke: 10013
16.9.2012 13:22:41   
Sandrich
Moj bebac jede siku svaka 2h po noci i kako je krenulo samo ce povecavati obroke a ne smanjivati a ima 7 punih mjeseciuser posted image user posted image user posted image

Nas mali princ dosao na svijet 9.2.2012.
Carko broj dva nas obradovao 29.11.2013.

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 10014
16.9.2012 14:25:13   
TMand
Tako sam i mislila,sama ce prestati.. meni zao da ukidam,jer inace nekako mi je slabo jela,iako je sad mogu reci dobro. Jede svako 3 sata 150 ml , nekad 180 ml.
Ima jedan obrok zitarice (dorucak) i vocna kasica s plazmom kao međuobrok. Nekad joj dam i bananu kao međuobrok. Ali tad mi se glavni obrok pomjeri max. pola sata :) ali ok...

SANDRICH , neznam kako bi to izdrzala,da doji svako dva sata...... posebno po noci. JA se divim takvim mamama!! Ja sam samo 2,5 mj. :/

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 10015
16.9.2012 14:31:19   
dzenyA

IZVORNA PORUKA: Sandrich

Moj bebac jede siku svaka 2h po noci i kako je krenulo samo ce povecavati obroke a ne smanjivati a ima 7 punih mjeseciuser posted image user posted image user posted image

isto ovako,nekad mi se cini da se nije ovako budio ni prvi mjesec
ma ja neznam dali jede ili samo lize siku user posted image ,jer sad se i ja mehanicki budim
ujutru sam user posted image

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 10016
16.9.2012 20:57:20   
Mirela_sa

IZVORNA PORUKA: dzenyA

isto ovako,nekad mi se cini da se nije ovako budio ni prvi mjesec
ma ja neznam dali jede ili samo lize siku user posted image ,jer sad se i ja mehanicki budim
ujutru sam user posted image

ovako je i sa nama:(, po danu doji normala, ima jedan obrok /mrkva, jabuka i tikvica ili samo voce/ i neki dan sam pokusala to dati oko 6, reko manje ce se buditi ma jok... on standardno :)

Mom ce za tri dana 6 mjeseci.,,, kad mogu poceti sa mesnom vodom.....

i kako pripremam proso i babyrice... ja sam danas pokusala dati hipp milp pap Baby"s first pap, probiotik.. ima AD u sebi, pa nisam puno, e sad me interesuje mogu li ja u to dodati neku vockicu ili nesto.....

nisam pametna sta da dajem, jer sve mislim jednolicno... i sad jeli ok davati svaki dan razlicito ili ici jednu sedmicu jedno drugu drugo.... i kad se uvodi drugi obrok.. hvala vammm

(odgovor članu dzenyA)
Neposredna veza do poruke: 10017
16.9.2012 21:12:09   
Selminja
Mojoj je uskoro 11 mjeseci i budi se 2-3 puta najmanje, da vas utješim user posted image
Još nikad noć nije prespavala, a ka'će ne zna se user posted image

(odgovor članu Mirela_sa)
Neposredna veza do poruke: 10018
16.9.2012 21:58:06   
Sandrich
Imam rjesenje Selminja...dovedi je meni pa cu je prikopcat na slobodnu sisu nek doji sa Armanom u duetu a ti odspavaj user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Selminja)
Neposredna veza do poruke: 10019
16.9.2012 22:02:57   
Selminja

Imam rjesenje Selminja...dovedi je meni pa cu je prikopcat na slobodnu sisu nek doji sa Armanom u duetu a ti odspavaj user posted image user posted image user posted image

user posted image Na šta li bi ti ličila sutra dan da mi bi vidjet user posted image
Ja ću kad napuni godinu odvest je mami na konak, nek deveraju s njom kako znaju user posted image

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 10020
16.9.2012 22:13:46   
Sandrich
user posted image user posted image
Ja sam ti danima razmisljala i kupim kutiju AD reko nek stoji pa da mu krenem navece davat nebil duze spavo, i skoro zaglavim na svadbi,hajd reko napravite i podajte mu,kad zovu dolazi odmah kuci nece beba da pridje flasici user posted image  podojila ga i i odmah zaspo,srce malo....dok mogu nespavat cemo al imam brigu kako ga odviknut od nocnih podoja..jos ga zubi stalno muce i izmedju podoja se budi,prevrce,place...uhh user posted image user posted image

(odgovor članu Selminja)
Neposredna veza do poruke: 10021
16.9.2012 22:36:40   
teacher75

i kod nas ovako, uzas, zadnjih 10ak dana se nekad budi i svaki sat, nece cucu pa mu sika nekad dodje ko cuca, povuce par puta i nastavi spavatuser posted image moj ima 6 mjeseci i 10ak dana

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 10022
17.9.2012 0:25:12   
veki_aki
cao da se i mi prijavimo na ovu temu!Bebac napunio 5 mjeseci prije par dana i evo 2 dana po malo ruckimo frutekovu kasicu od mrkve i jabuke.Probali smo sa kuhanom samom mrkvom i nije mu se svidjalo nikakouser posted image Frka nam je jer hocemo u toku ovog mjeseca da uvedemo 1 cvrsti obrok posto se ja 15,10 vracam na posao, a sika je glavna, i bas sto se sandrich zali, zadnjih 10 dana umjesto ova 3 nocnA PODOJA DA SMANJI MOMAK DOJI SVAKO SAT-DVAuser posted image -ups odose slova.Ajd mi recite jesam li pogrijesila sa kupovnom kasicom i jel ok da za par dana probam kuhati tikvicu i kako bi to prvi put spremila?Pozzzzzzzzzzzz

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 10023
17.9.2012 0:27:21   
teacher75
i ja se zalim, nije sam sandrichuser posted image jesi li probala da kapnes malo maslinovog ulja ili da pomijesas mrkvu i jabuku-kuhanu?

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu veki_aki)
Neposredna veza do poruke: 10024
17.9.2012 10:18:50   
Sandrich
Ti si se malo poslije mene porodila Teacher,tako da cemose sigurno jos druziti po pitanju nespavanja user posted image user posted image user posted image
Zene hocu bebi da dam zumance da proba pa ne znam kako bi..jel mogu sa rizom il prosom pomijesati??

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 10025
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  399 400 [401] 402 403   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  399 400 [401] 402 403   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Novi izgled anketa
Visnja RR

Malo smo promjenili stranicu sa anketama ... Bolje ili losije?

Sada je bolje (33%)

Prije je bilo bolje (67%)

Broj svih glasova: 199

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *