|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  401 402 [403] 404 405   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
19.9.2012 19:57:05   
Bebica11
IZVORNA PORUKA: veki_aki

e zenice samo da vam mahnemo i da vas pozdravimo!Mi evo 4-i dan da smo poceli sa kasicama,ovim kupovnim a dansa je vec pojeo sigurno 1/3 teglice.Idemo li mi prebrzo?Vodom nije bas odusevljen, al eto probavat cemo svaki dan po malo.Da li vi prokuhavate vodu il onako sa cesme.Ja sam starijem do godinu prokuhavala skoro, a ovm sam vec sa cesme dalauser posted image
Sutra cemo samu jabuku, jer cevo 10 dana nije kakio, opetuser posted image

nemoj jabuku i rice to ZATVARA

daj breskvu il NAJBOLJE SLJIVU hippovu N probije masiraj stomu i daj vode mlake ujutro malo da popije

znam o cemu pricas mi smo znali dogurati do 12 dana al posto sad jede to ti je vec problem

< Poruku je uredio Bebica11 -- 19.9.2012 19:58:16 >

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu veki_aki)
Neposredna veza do poruke: 10051
19.9.2012 23:47:21   
veki_aki
hvala bebice mi se razrahatiliuser posted image nego da pitam kad dejca pocnu bas imati cvrsti obrok(mi smo tek na pocetku uvodjenja) jel stolica postane bas redovna, svaki dan iako je prije ovako urijetko bila?

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 10052
20.9.2012 8:21:23   
mamina princeza
kad se uvodi jogurt , pavlaka mladi sir ili neki drugi ... opet moje pitanjce. ne sjecam se sta prvo i kada samo se sjecam da sam curici s nekih 8 mjeseci pravila dorucak sa svim tim :)
znaci nekom logikom s nekih 7 ili 8 cini mi se ... moze li me neko podsjetiti.?tablica dohrane imam al su mi razlicite a i ne pridravam ih se doslovno pa me vise interesuje kako ste vi to user posted image

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu veki_aki)
Neposredna veza do poruke: 10053
20.9.2012 8:53:27   
palachinken
Mislim da sam s jogurtom počela kad mu je bilo 7-8 mjeseci, sad se i ne sjećam, a ubrzo i sa mladim sirom i pavlakom.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 10054
20.9.2012 11:23:56   
Selma Kikoebu
Pozdrav mame kuharice :-)

Mi smo probali jabuku i breskvu od voca, a mrkvu i tikvicu od povrca. Sad imam od Nestle baby rijst vanilija, i od babylove proso, pa sam to sad mislila uvesti. Za oboje pise da se pravi s mlijekom, jel bas moram izdajati, ili mogu smiksati s nekom kasicom? Kako ste vi to pravile? Ja bih za danas da probamo ovu rizu?

Moja Mrvica, zivot moj sa tatinim okicama uljepsala nas zivot 27.04.2012. Moj zivot je dobio pravi smisao

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 10055
20.9.2012 12:58:49   
ivannna
Selma mozes napraviti sa vodom, ili samo pahuljice dodati u recimo mixanu tikvicu koja je dosta tečna i sačekati da nabubri. Ja sam samo na početku dodavala izdojeno mlijeko, al poslije s vodom pravim ili dodam direktno u jelo da malo bude gušće i zasitljivije.

(odgovor članu Selma Kikoebu)
Neposredna veza do poruke: 10056
20.9.2012 16:48:56   
Sandrich
Mi probali zumance i zasad ide user posted image  sutra mu planiram praviti bitvu ili brokulu vidjet cu sta nadjem..bitno je da smo krenuli jest polako user posted image

Nas mali princ dosao na svijet 9.2.2012.
Carko broj dva nas obradovao 29.11.2013.

(odgovor članu ivannna)
Neposredna veza do poruke: 10057
20.9.2012 17:48:51   
teacher75
zar zumance ne ide tek puno kasnijeuser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 10058
21.9.2012 21:54:26   
Sandrich
Pa ja mislim od 6-tog...mada ja znam puno osoba koje su davale bebama od 4 tog..bjelance se mora dati do godinu radi vakcine

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 10059
21.9.2012 21:58:56   
teacher75
IZVORNA PORUKA: Sandrich

Pa ja mislim od 6-tog...mada ja znam puno osoba koje su davale bebama od 4 tog..bjelance se mora dati do godinu radi vakcine

ne znam gdje si ti to cula ali po ovom kalendaru koji ja uglavnom pratim a krece se sa cvrstom hranom od 5.mj, zumance ide tek u 9.mj!

http://www.coolinarika.com/magazin/clanak/printernet-kalendar-dohrane/

< Poruku je uredio teacher75 -- 21.9.2012 21:59:52 >

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 10060
21.9.2012 22:13:11   
Sandrich
Ma citala sam ja kamaru tih tabela i odustala...u svakoj drugacije pise...iskrena da ti budem ja sam se zabrinula sto ovaj moj jede samo krompir,mrkvu i tikvicu,par vocki....koga god sretnem od prijateljica,poznanica,cija su djeca otpriike uzrasta moje bebe svi djeci daju sve da jedu...znaci sto prave sebi za rucak to je i bebi..i tako djeca vole sve...a ja pazi na ovo pazi na ono,i dovedoh se u sitauaciju da sa 7,5mjeseci nemam jos ni jedan obrok koji bi zamjenio dojenje,tako da cu mu sad nuditi dosta vise da nebih dosla u situaciju da nece nista htjeti jesti..a za zumance mi je rekla pedijatrica kako mu nisam sa 6 punih dala da proba...tako da sam mu dva dana zaredom pomalo dala pa cu sledece sedmice opet samo povecat kolicinu...

Neposredna veza do poruke: 10061
21.9.2012 22:29:11   
palachinken
sandrich, nemoj misliti da grijesis sto sporo idete sa dohranom, dojenje u prvoj godjlini zivota i treba da bude primarno. Ima citav zivot za ispobavanje novih okusa, zasto zuriti.
I ta politika davanja bebi od 4,5,6,7 mjeseci obroka koje odrasli jedu je,smatram, pogresna. njihov probavni sistem,mali bubrezi, mala jetra i zeludac nisu jos spremni za tu vrstu hrane.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 10062
21.9.2012 22:35:50   
Sandrich
Ma znam palachinken al znas kad me ljudi maltene iznapadaju kako on nista ne jede,gdje ce dojiti svaka 2h,a ima 7,5mj, da se pocnem piitati jel stvarno grijesim sto se tice te hrane...moj beban jako voli siku,i ako jede hapicu nakon pola sata opet hoce siku....al eto polagano je poceo prihvatat i ovu hranu

Neposredna veza do poruke: 10063
21.9.2012 22:42:17   
teacher75

IZVORNA PORUKA: palachinken

sandrich, nemoj misliti da grijesis sto sporo idete sa dohranom, dojenje u prvoj godjlini zivota i treba da bude primarno. Ima citav zivot za ispobavanje novih okusa, zasto zuriti.
I ta politika davanja bebi od 4,5,6,7 mjeseci obroka koje odrasli jedu je,smatram, pogresna. njihov probavni sistem,mali bubrezi, mala jetra i zeludac nisu jos spremni za tu vrstu hrane.

slazem se, nije neko bezveze sjeo i pravio te tablice reda radi nego uceni ljudi, doktori, nutricionisti i oni sigurno imaju razlog zasto u odredjenom mjesecu preporucuju uvodjenje odredjenih namirnica

Neposredna veza do poruke: 10064
21.9.2012 22:44:02   
teacher75

Ma znam palachinken al znas kad me ljudi maltene iznapadaju kako on nista ne jede,gdje ce dojiti svaka 2h,a ima 7,5mj, da se pocnem piitati jel stvarno grijesim sto se tice te hrane...moj beban jako voli siku,i ako jede hapicu nakon pola sata opet hoce siku....al eto polagano je poceo prihvatat i ovu hranu

briga te za te ljude, to su sve saboteri dojenjauser posted image zato ce oni svojoj djeci razvalit zeludac pa ce biti u skupini debelih ili nezdravih ljudi sklonih dijabetesu

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 10065
21.9.2012 22:47:04   
palachinken
da, posljedice se osjecaju dugorocno, pocev od nezdravih prehrambenih navika, recimo mm koji nikad u zivotu nije jeo povrce i voce, a to vuce od pelena, pa do ovog sto je teacherka navela.

Neposredna veza do poruke: 10066
21.9.2012 23:05:24   
Super Beba

Ma citala sam ja kamaru tih tabela i odustala...u svakoj drugacije pise...iskrena da ti budem ja sam se zabrinula sto ovaj moj jede samo krompir,mrkvu i tikvicu,par vocki....koga god sretnem od prijateljica,poznanica,cija su djeca otpriike uzrasta moje bebe svi djeci daju sve da jedu...znaci sto prave sebi za rucak to je i bebi..i tako djeca vole sve...a ja pazi na ovo pazi na ono,i dovedoh se u sitauaciju da sa 7,5mjeseci nemam jos ni jedan obrok koji bi zamjenio dojenje,tako da cu mu sad nuditi dosta vise da nebih dosla u situaciju da nece nista htjeti jesti..a za zumance mi je rekla pedijatrica kako mu nisam sa 6 punih dala da proba...tako da sam mu dva dana zaredom pomalo dala pa cu sledece sedmice opet samo povecat kolicinu...

No sikiriki za to...Kod mene je mali sikio na 2h do 8og mjeseca...Tek sa ulaskom u 10. mjesec počeo da jede dohranu kako Bog zapovijeda (tačno nakon skoka u razvoju u 9om mjesecu)...Kad se sjetim samo koliko sam hrane bacila u tom periodu uvođenja dohrane (mi smo počeli sa punih 6 mjeseci)...Napravim slani obrok, a on pojede nekoliko kašika...Sada sa godinu i 7 mjeseci jede uredno doručak, ručak, večeru, bez ikakvih problema...Nemoj se opterećivati, doće sve na svoje...
I složila bih se sa palačinken i teacherkom u vezi hrane koje bebe jedu...Jednostavno, oni su premali da bi jeli što i mi jedemo...Ne postoje džaba tablice (koje ponovo nisu sveto slovo na papiru), ali kombinovanjem više njih ipak ćemo postići više i bolje za njih, nego davat im npr. zapečeni krompir sa vegetom...

Bolje živjeti 100 godina kao milioner, nego 7 dana u bijedi.

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 10067
21.9.2012 23:09:00   
teacher75
ni ja se slijepo ne drzim jedne tablice, al gledam otprilike koje stvari idu u odredjeno vrijeme- mjesec gore dole i ne pada mi na pamet da dajem nesto u 6.mj sto ide u 9.

(odgovor članu Super Beba)
Neposredna veza do poruke: 10068
21.9.2012 23:22:32   
animagical

ovo niej da se mora, nego se ne smije dati prije godinu, zbog alergija, a s godinu se pregrmi i proba...mi smo malo ranije,ali me opet bilo strah..

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 10069
21.9.2012 23:34:25   
Selminja
A kakve veze ima bjelance s vakcinom?

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 10070
22.9.2012 6:50:59   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: animagical

ovo niej da se mora, nego se ne smije dati prije godinu, zbog alergija, a s godinu se pregrmi i proba...mi smo malo ranije,ali me opet bilo strah..

i meni dr rekla da sacekamo godinu, jer mi je mama alergicna na bjelancevine i mene je praaaavo strah jer mama otekne i gusenje je znala dobiti

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 10071
22.9.2012 6:55:54   
Bebica11

sandrich N je pocela GUTATI s 7,5mj, iste price sa strane sam slusala, al ja sam malo na svoju ruku, uradicu kako ja mislim a ne da ugodim svekrvi mami il ostalima pa makar bilo naopako....ugl jede bolje, otprilike 2 obroka manja, nije kao ostala djeca koja doruckuju,rucaju veceraju "po pricama" haman od 6mj, al ja sam zadovoljna hB jer zelim da dojim 2 god aBduser posted image

a jela je jedan obrok i to vocnu kasu tek s 8,5mj tako daaaa NE BRINES, ne daji sve to niposto bar ne josuser posted image

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 10072
23.9.2012 19:54:12   
ferguson
koje pahuljice mogu davati malom za dorucak, mislim na ove za odrasle.negdje ovdje sam citala da se one potope u mlijeku/jogurtu, pa da se izblendaju...nemam vise ideja sta da mu dajem za dorucak. maleni ima 9 i po mjeseci. hvala

Sto ne boli, to nije život, što ne prolazi to nije sreća...

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 10073
23.9.2012 20:31:33   
treće
veki aki vodu treba prokuhavati, pogotovo jer je naša tvrda pa da ne opterećavaš bebi bubrege
ja sam žumance uvodila od punog 7. mj. po knjizi dr.Bajramović, super je da se izgnječi u supicu, i poslije sa pavlakom,
palenta je super i sa blitvom i špinatom i još malo pavlake super
moja djeca isto nisu gotivila čisto povrće ispočetka, ali kasnije sa puterom, mesnim temeljcem, pavlakom, jogurtom išlo je puno bolje,

(odgovor članu ferguson)
Neposredna veza do poruke: 10074
23.9.2012 20:39:06   
treće
corn flakes, a ove izaberi sadržaj po tablici samelji ih u sjeckalici pa ih skuhaj u mlijeku
IZVORNA PORUKA: ferguson

koje pahuljice mogu davati malom za dorucak, mislim na ove za odrasle.negdje ovdje sam citala da se one potope u mlijeku/jogurtu, pa da se izblendaju...nemam vise ideja sta da mu dajem za dorucak. maleni ima 9 i po mjeseci. hvala

(odgovor članu ferguson)
Neposredna veza do poruke: 10075
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  401 402 [403] 404 405   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  401 402 [403] 404 405   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

postoji li opasnost?
milenium

Što ako ste bili na operaciji a niste tada još znali da ste trudni.Postoji li ikakva opasnost za bebu zbog one opće anestezije?Molim vas za mišljenja

molim mišljenje (89%)

molim mišljenje (4%)

molim mišljenje (7%)

Broj svih glasova: 28

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *