|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  328 329 [330] 331 332   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
30.1.2012 11:05:45   
palachinken
IZVORNA PORUKA: Lavić

Palachinken, je li to Ledo zaleđena proljetna mjesavina?
Ja negdje procitah da zene ne daju bebama zaleđeno povrce, i ufatila se toga ko pjan plota, baš sam šega.
Dobro si me napomenula, da skuham bebi malo bosanskog lonca
user posted image

Ja dajem user posted image . Kombiniram zaledjeno i domaće povrće, na pijaci ili u marketima ne kupujem.

enči, koje prosene pahuljice? Ja sam koristila babylove, one se umiješaju u prokukanu i prohladjenu vodu i to je to.
Kukuruzna krupica, tj palenta ide medju prvim itaricama, jer nema glutena. Slobodno je napravi, na vodi, malo rjedju i umijesaj povrce ili voće (ljiva recimo, ako nisu kakile, pa da procepi)

Dobila sam u savjetovalistu kalendar dohrane koja počinje od 4. og mjeseca, ako ko zeli, prepisat cu ga ovdje.

< Poruku je uredio palachinken -- 30.1.2012 11:09:12 >

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Lavić)
Neposredna veza do poruke: 8226
30.1.2012 11:23:27   
enči80
Emice jednu od mojih djevojčica od samog početka dohranjujem radi mnogo razloga a najveći je što nije bila uz mene nekih 10-ak dana pa za nju i nije rano a ova druga i dalje 99% doji samo što joj dajem po kašiku svega što pravim čisto da ne bih morala i sa njom sve 'jovo na novo'user posted image

palachinken od ALNATURE su...piše hirse flocken ...zbuni me jer znam da je animagical nekad pitala kako se pravi pa ne znam jesu li i kod nje bile pahuljic ili u zrnu?
Hvala ti na odgovoru..pusa za M.

28.10.2008.,jedna ptičica:(
07.09.2011.,dvije zlatne jabuke:)
'Nikada više ne planiram.Ja samo živim ovaj život.Ponekad kako želim,ponekad kako moram'.M.S.

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 8227
30.1.2012 11:30:48   
Malenaoduvijek
flocken su vam pahuljice user posted image

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 8228
30.1.2012 11:33:06   
ciciban26
IZVORNA PORUKA: palachinken

Ja dajem user posted image . Kombiniram zaledjeno i domaće povrće, na pijaci ili u marketima ne kupujem.

enči, koje prosene pahuljice? Ja sam koristila babylove, one se umiješaju u prokukanu i prohladjenu vodu i to je to.
Kukuruzna krupica, tj palenta ide medju prvim itaricama, jer nema glutena. Slobodno je napravi, na vodi, malo rjedju i umijesaj povrce ili voće (ljiva recimo, ako nisu kakile, pa da procepi)

Dobila sam u savjetovalistu kalendar dohrane koja počinje od 4. og mjeseca, ako ko zeli, prepisat cu ga ovdje.

Pisi user posted image

Moj zivot,moja dusica,moja zvjezdica i suncica :) 22.09.2011 12:05

Neposredna veza do poruke: 8229
30.1.2012 11:43:55   
Malenaoduvijek
IZVORNA PORUKA: ciciban26

Pisi user posted image

imate na RR temu cijelu kalendar nadohrane...

http://www.ringeraja.ba/forum/Kalendar_nadohrane/m_10972/tm.htm

< Poruku je uredio MALA1994 -- 30.1.2012 11:45:04 >

(odgovor članu ciciban26)
Neposredna veza do poruke: 8230
30.1.2012 11:48:15   
Daja_sa
Ja sam i starijoj a evo i ovoj maloj smizli davala Ledo zamrznuto povrce...brokulu, karfiol i grasak...tesko ali sam uspjevala da nabavljam domacu mrkvicu , krompir, spinat,blitvu, buraniju...ostalo povrce sam sam znala nekad kupiti na pijaci kod onih starih bakica user posted image .
Danas na meniju : mrkva, tikvica i krompir...bome pojela sve trazila josuser posted image ...

Cunce nase majo...29.09.2008
Jos jedno sunce nas je obasjalo 23.08.2011...

Neposredna veza do poruke: 8231
30.1.2012 11:55:33   
palachinken

IZVORNA PORUKA: ciciban26

Pisi user posted image

Po meni, neke stvari su za odbaciti, ma kao i kod svakog kalendara dohrane, ali eto, ja cu prepisati od-do, čisto da imaš okvirno šta i kako:

0-4mj dojenje, rižine pahuljice

4mj dojenje ili AD; jabuke, banane ,kruške; kukuruzne pahuljice;

5mj dojenje ili AD; marelice, breskve, šljive, tresnje; mrkva, spinat, tikva, blitva, cvekla; margarin, ulje (suncokret ili maslina)

6mj dojenje ili AD; zobene pahuljice, krompir, mahune, brokule, bijelo meso (puretina ili piletina), keks (petit beure ili cornflakes)

7mj dojenje, svježi kravlji sir; kuh, dvopek; maslac; teletina, pastrmka, bijela riba

8mj dojenje, jogurt, kiselo mlijeko; borovnice, maline, kupine; tjestenina; grašak, repa, paradajz; žumanjak, tamno meso;

9mj dojenje, vrhnje; limun, naranča, grejp; kelj, prasa; junetina, govedina; puding

10mj dojenje i sve navedeno; peršun; čokolada u prahu

11mj dojenje i sve navedeno; leća, grah, kupus; plava riba

12mj dojenje i sve navedeno; lubenice, jagode, koštunjavo voce; sol i ostali začini (po malo); sardine, suhomesnati proizvodi; slatkiši u vrlo malim količinama.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

Neposredna veza do poruke: 8232
30.1.2012 12:16:23   
Skvo RR
mi danas rucali ledo carsko brokulu, karfiol, mrkvicu.user posted image

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

Neposredna veza do poruke: 8233
30.1.2012 12:46:27   
ja92
Koju palentu za bebu? Je li ista koju i mi jedemo ili...user posted image  

IZVORNA PORUKA: Lavić

Palachinken, je li to Ledo zaleđena proljetna mjesavina?
Ja negdje procitah da zene ne daju bebama zaleđeno povrce, i ufatila se toga ko pjan plota, baš sam šega.
Dobro si me napomenula, da skuham bebi malo bosanskog lonca
user posted image

Neposredna veza do poruke: 8234
30.1.2012 12:49:46   
palachinken
ja92, ja koristim istu kao i mi sto jedemo, zlato polje. A imaš i alnatura palentu u dm-u.

(odgovor članu ja92)
Neposredna veza do poruke: 8235
30.1.2012 12:51:25   
Malenaoduvijek

ja92, ja koristim istu kao i mi sto jedemo, zlato polje. A imaš i alnatura palentu u dm-u.

samo sto u toj ima gluten palachinken,jedina u kojoj nema glutena je ona u dm-u na kojoj pise da je bez.

Neposredna veza do poruke: 8236
30.1.2012 12:57:23   
palachinken

IZVORNA PORUKA: MALA1994

samo sto u toj ima gluten palachinken,jedina u kojoj nema glutena je ona u dm-u na kojoj pise da je bez.

Evo pogledah, piše moze sadrzavati gluten u tragovima. Doduse, mi smo uveli gluten, pa ja zanemarim tragoveuser posted image

(odgovor članu Malenaoduvijek)
Neposredna veza do poruke: 8237
30.1.2012 14:58:10   
Daja_sa

Po meni, neke stvari su za odbaciti, ma kao i kod svakog kalendara dohrane, ali eto, ja cu prepisati od-do, čisto da imaš okvirno šta i kako:

0-4mj dojenje, rižine pahuljice

4mj dojenje ili AD; jabuke, banane ,kruške; kukuruzne pahuljice;

5mj dojenje ili AD; marelice, breskve, šljive, tresnje; mrkva, spinat, tikva, blitva, cvekla; margarin, ulje (suncokret ili maslina)

6mj dojenje ili AD; zobene pahuljice, krompir, mahune, brokule, bijelo meso (puretina ili piletina), keks (petit beure ili cornflakes)

7mj dojenje, svježi kravlji sir; kuh, dvopek; maslac; teletina, pastrmka, bijela riba

8mj dojenje, jogurt, kiselo mlijeko; borovnice, maline, kupine; tjestenina; grašak, repa, paradajz; žumanjak, tamno meso;

9mj dojenje, vrhnje; limun, naranča, grejp; kelj, prasa; junetina, govedina; puding

10mj dojenje i sve navedeno; peršun; čokolada u prahu

11mj dojenje i sve navedeno; leća, grah, kupus; plava riba

12mj dojenje i sve navedeno; lubenice, jagode, koštunjavo voce; sol i ostali začini (po malo); sardine, suhomesnati proizvodi; slatkiši u vrlo malim količinama.

[/quote]

Ovaj kalendar mi se svidZauser posted image ...

Cunce nase majo...29.09.2008
Jos jedno sunce nas je obasjalo 23.08.2011...

Neposredna veza do poruke: 8238
30.1.2012 15:26:37   
mimikimi
da ja malo upanem
hajmo mame malo vecih bebaca sta doruckuju bebaci ja imam osjecaj da smo vec postale monotone
ajd ako ima ko kakav prijedlog recept

*mamin zvrk* 13.03.2011

(odgovor članu Daja_sa)
Neposredna veza do poruke: 8239
30.1.2012 18:34:20   
ja92
Ev' iz DM-a upravo, kupila ipak ovu alnaturinu, sacekat cu jos za gluten malkice me strah. Sutra palentica, jedva cekam, vise me sramota vlastitog djeteta da mu serviram baby rice uz sve moguceuser posted image

Danas smo jeli bundevu,krompir i mrkvicu,sve kuhano i pasirano. Bundevu obozavauser posted image

Kome treba, uz hipove hrane dodje gratis zdjelica u DM-u. Pa eto,cisto informativnouser posted image

(odgovor članu mimikimi)
Neposredna veza do poruke: 8240
30.1.2012 19:19:22   
mala_sa

IZVORNA PORUKA: mimikimi

da ja malo upanem
hajmo mame malo vecih bebaca sta doruckuju bebaci ja imam osjecaj da smo vec postale monotone

Joj mimikimi i ja bas hocu ovo da pitam... ja stvarno nemam vise ideja user posted image

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu mimikimi)
Neposredna veza do poruke: 8241
30.1.2012 19:26:06   
Malenaoduvijek
IZVORNA PORUKA: mala_sa

da ja malo upanem

Joj mimikimi i ja bas hocu ovo da pitam... ja stvarno nemam vise ideja user posted image

zavisi sta vam male bebice sve jedu i zvacu li.

griz uvijek mozete napraviti pa ga kombinovati sa raznim vocem,suhim i svjezim.
poparu im mozete napraviti (recept sam ja negdje stavljala ali ne znam gdje vise)
pahuljice razene,psenicne,ovsene sa mlijekom ili jogurtom i onda ubacite voce neko u to.
ako zvacu hljeb namazati abc sirom..

ovo sve pod uslovom da su pocele jesti gluten.

takodje mozete zumance skuhati i pomijesati ga sa mladim sirom i jogurtom i udrobiti sredine hljeba u to

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 8242
30.1.2012 20:19:27   
mimikimi
mala 1994 ma jede ona sve to ali meni nekako dosadilo
palenta,abc sir sa crnim kruhom,omlet,musli nekakv od hippa griz sam doduse danas pravila sa jabukom i cimetom i pojela je sve ali brzo izgladni poslije nekako joj najbolje pase slana ujutro hrana jer je duze drzi
voce isto kad kombiniram brzo izgladni jer ona voce jede nakon slanog da zasladi
jucer sam joj i mijesanu marmeladu i najela se svidja joj se

mala sa sta vi najcesce doruckujete aj pisi pa da vidim da mi sta ne pase od recepata hehehehehe

*mamin zvrk* 13.03.2011

Neposredna veza do poruke: 8243
30.1.2012 20:20:49   
Lavić
Cini mi se da sam samo ja bez ikakvog razloga izbjegavala zaleđeno povrće?
Sebi ga kuham a za dječaka kupujem svježe, sve do danas kad ste mi oči otvorileuser posted image
Ja sam stvarno na nekom forumu čitala ozbiljno prepucavanje žena vezano za zaleđeno, pa mi valjda ostalo negdje u glavi.
Hvala drage moje!
Inače je ova tablica super, s tim što moje dijete već ruča žumance i jogurt, a ne bježimo ni od glutena.
Sve pomalo - to je moje pravilo.

Lavić nam je stigao 1. augusta 2011. godine

Neposredna veza do poruke: 8244
30.1.2012 20:25:46   
mimikimi
ja koristim zaledjeno narocito sada u ovom periodu godine
u zamrzivacu imam posebno povrce karfiol brokula mrkva grasak spinat pa carsku pa mix pa proljetnu i onda lijepo kombiniram u supicama od mesa u koje dodajem jos malo proprzenog luka crvenog i bijelog i zacine joj stavljam persin celer
i zanima me kad moze đumbir ja sam joj vec stavljala u rizu ali eto kontam da nije bas prerano

*mamin zvrk* 13.03.2011

(odgovor članu Lavić)
Neposredna veza do poruke: 8245
30.1.2012 20:43:27   
mala_sa
Ma i mi ruckimo vecinu ovoga sto si ti napisala (ustvari sve - pa vrtim u krug).Nekad mu jos samo ponekad napravim onu mlijecnu kasicu (sa vocem ili cokoladom). I da nekad mu napravim umak od sira i dodam uz to jos sta imam pri ruci.

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

(odgovor članu mimikimi)
Neposredna veza do poruke: 8246
30.1.2012 22:09:13   
mimikimi
moja se od voca ne moze najesti a ujutro je bas gladna
jutros je recimo u sat vremena pojela krisku povecu namazanu abc sirom,pa ubrzo pukla cijeli tanjuric njen mislim da je oko 200g griza sa jabukom i cimetom i poslije pola banane,nakon toga 3ooml kasice sa zitaricama od hippa

*mamin zvrk* 13.03.2011

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 8247
30.1.2012 22:21:08   
ziki
Mi se drzimo starog kalendara sa pocetkom od 6 mj. Danas probali sljive, beba sve pojela a sljive obavile posaouser posted image  sad imam punu masinu. Predhodna tri dana smo jeli povrce(brolkoli, mrkvicu)na mesnoj vodici

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu mimikimi)
Neposredna veza do poruke: 8248
31.1.2012 12:36:17   
Skvo RR
Danas rucak brokula, tikvica i mrvica.user posted image

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 8249
31.1.2012 13:57:52   
mala_sa

moja se od voca ne moze najesti a ujutro je bas gladna
jutros je recimo u sat vremena pojela krisku povecu namazanu abc sirom,pa ubrzo pukla cijeli tanjuric njen mislim da je oko 200g griza sa jabukom i cimetom i poslije pola banane,nakon toga 3ooml kasice sa zitaricama od hippa

Mimi tvoja masAllah bas puca. Moj A jede ovako, u pola 1 nocas je pojeo flasicu Hipp za laku noc (240 ml) i jutros u pola 9 je porucao obje sike. Onda u pola 11 je pojeo bananu, pola velike kruske i 4 zitarice od Alnature (bila je puna zdjela minimum 200gr). Onda je sada u pola 2 popio 180 ml mlijecne kasice. Kad se probudi vjerovatno ce porucati jednu plazmu, i onda oko pola 5 ide slano (danas ce vjerovatno biti tjestenina sa umakom od sira i nekim povrcem) i jedan jogurt. I onda opet oko 8, pola 9 ide nesto za veceru, nekad slano, a nekad slatko.

(odgovor članu mimikimi)
Neposredna veza do poruke: 8250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  328 329 [330] 331 332   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  328 329 [330] 331 332   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *