|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  327 328 [329] 330 331   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
29.1.2012 0:26:02   
animagical
pa nisam ja znala ni svjezu marelicu da li smije user posted image zato pitam za suhe... inace mi je skroz nejasno osim ovog sto vec dajem, sta ide iduce...nije da mi se zuri vec onako pitam...i kada se uvodi iduci obrok? posto smo poceli ovako rano, pretpostavljam vec s 6 mjeseci?

(odgovor članu zumbulcica)
Neposredna veza do poruke: 8201
29.1.2012 0:28:31   
Daja_sa
Dok mi oko bebinog menija...ja plaho ogladnila...user posted image user posted image ...pa u to ime odo sta da calabrcnemuser posted image ...

Cunce nase majo...29.09.2008
Jos jedno sunce nas je obasjalo 23.08.2011...

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 8202
29.1.2012 0:29:21   
animagical
ja ne smijem, ja sam debelauser posted image  

(odgovor članu Daja_sa)
Neposredna veza do poruke: 8203
29.1.2012 0:29:58   
zumbulcica

IZVORNA PORUKA: animagical

pa nisam ja znala ni svjezu marelicu da li smije user posted image zato pitam za suhe... inace mi je skroz nejasno osim ovog sto vec dajem, sta ide iduce...nije da mi se zuri vec onako pitam...i kada se uvodi iduci obrok? posto smo poceli ovako rano, pretpostavljam vec s 6 mjeseci?

Ja neki dan zovem pedijatrici i pitam kada da ukljucim drugi obrok,zena se zabezeknu, kaze pa zar si ukljucila i prvi, pa rano joj, pa alergije...i na kraju kaze : pa ja, lakse je na kasiku ih hraniti.Ja se osjetila ko debil.

sunce mamino,21.08.2011.

Neposredna veza do poruke: 8204
29.1.2012 0:36:47   
mala_sa

Mi smo sa dohranom poceli sa 5,5mj, i sa 7mj sam mu uvela drugi obrok. Ne znam, ja ipak nebih prije minimum 6,5 mjeseci...
Pa breskve i marelice smije medju prvim vockama, a i bebe ih bas vole.

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

Neposredna veza do poruke: 8205
29.1.2012 0:39:48   
animagical
am ne znam sta da ti kazem...ja sam u situaciji da cu morati bar na vjezbe ici, a krecu u februaru....ja stvarno ne umijem da izdajam, a jos gore A ne zna da pije iz flasice, iz sprice, samo iz kasike...moja svekrva ga ne bi mlijekom hranila na kasiku,jer treba sto godinauser posted image zahmetli joj... znam i j ada smo porano poceli i nisam ovako planirala,ali mora nesto da jede dok me nema...ne mogu ja uciljati da dodjem kuci tacno na vrijeme za iduci podoj jer nam je javni prevoz jako neredovan, a taxi zimi nece na moje brdouser posted image mislim da smjesniji pocetak nadohrane nisi culauser posted image sva sreca A jako dobro prihvata svu kranu, fino zine kad primicem kasiku, pravi pokrete kao da zvace, ne izbacuje jezikom, kad mu je dosta jednostavno vise ne otvara usta...po meni djeluje da je spreman...

u kom dz je ta pedijatrica?

Neposredna veza do poruke: 8206
29.1.2012 8:35:57   
zumbulcica

am ne znam sta da ti kazem...ja sam u situaciji da cu morati bar na vjezbe ici, a krecu u februaru....ja stvarno ne umijem da izdajam, a jos gore A ne zna da pije iz flasice, iz sprice, samo iz kasike...moja svekrva ga ne bi mlijekom hranila na kasiku,jer treba sto godinauser posted image zahmetli joj... znam i j ada smo porano poceli i nisam ovako planirala,ali mora nesto da jede dok me nema...ne mogu ja uciljati da dodjem kuci tacno na vrijeme za iduci podoj jer nam je javni prevoz jako neredovan, a taxi zimi nece na moje brdouser posted image mislim da smjesniji pocetak nadohrane nisi culauser posted image sva sreca A jako dobro prihvata svu kranu, fino zine kad primicem kasiku, pravi pokrete kao da zvace, ne izbacuje jezikom, kad mu je dosta jednostavno vise ne otvara usta...po meni djeluje da je spreman...

Pedijatrica je iz srbije, stara, iskusna, bila je moja pedijatrica, kaze prije 6 mjeseca nista.Ja vjerovala svom instinktu.
A kad jede, ko velika, bas zine, fol zvace, pa krene ko nesto pricati sa hranom u ustime i svu me isprskauser posted image

sunce mamino,21.08.2011.

Neposredna veza do poruke: 8207
29.1.2012 10:05:48   
Mya_81 RR

IZVORNA PORUKA: zumbulcica

Ja neki dan zovem pedijatrici i pitam kada da ukljucim drugi obrok,zena se zabezeknu, kaze pa zar si ukljucila i prvi, pa rano joj, pa alergije...i na kraju kaze : pa ja, lakse je na kasiku ih hraniti.Ja se osjetila ko debil.

Sve je zaista individualno. Ipak kazu da je najbolje s dohranom početi oko 6.og mjeseca, ali za bebe koje su iskljucivo dojene. Za bebe na AD moze se poceti i prije, recimo s nekih 5.mjeseci.

Mi smo drugi obrok uveli s nekih 7 i po mjeseci.

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

Neposredna veza do poruke: 8208
29.1.2012 10:13:16   
vjestica
animagical ako je beba jela svježe marelice, može i suhe, ali samo one smeđe, nesumporirane(ako imaju prirodnu, boju znači da im je dodan sumpor, a to bebe ne smiju)

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 8209
29.1.2012 10:14:48   
vjestica
ja u sarajevu nikad još nisam našla nesumporirane suhe marelice, tako da sam svojoj curi davala samo svježe kad je došla sezona

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 8210
29.1.2012 11:29:32   
enči80
Da se i mi prijavimouser posted image ...počeli smo polako sa dohranom...više preferiraju voće od povrća...tikvu sam im npr.i pekla ai kuhala i neće je ni u jednom oblikuuser posted image ali hoće mrkvu od povrća...probali smo rižine pahuljice a i rižu ...uzela sam i one paahuljic od prosa pa me zanima jel i njih treba 'obrađivati' nekako?...Kada bih mogla napraviti puru pa da im npr.pomiješam sa nekim povrćem?...OT meni moja pedijatrica u petak na moju žalbu da neće tikvu reče da im posolim kao da im ima neki okususer posted image

28.10.2008.,jedna ptičica:(
07.09.2011.,dvije zlatne jabuke:)
'Nikada više ne planiram.Ja samo živim ovaj život.Ponekad kako želim,ponekad kako moram'.M.S.

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 8211
29.1.2012 11:40:01   
Skvo RR
cuj so...svasta... Mi danas rucali soljicu kuhana tikvica, mrkvica, krompiric, sa par kapi maslinovog.....zalili hipp cajem od kamilice....a bit cemo gladni garant za sat.user posted image

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 8212
29.1.2012 11:52:13   
Emica_sa
Ja sam isto solila od 7 mjeseca,nisam puno, malo samo,i meni je pedijatrica rekla da mogu malo soliti.Nemamo jos punu godinu,i sada jedemo sve,nista joj posebno ne spremam,sto mi jedemo jede i onauser posted image

I mislim da nema namirnice koju nismo probali,probali smo sve,i kikiriki i med i jagode,nije pokazala nikakve alergije

< Poruku je uredio Emica_sa -- 29.1.2012 11:53:27 >

Hello, it's me...

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 8213
29.1.2012 11:58:32   
Skvo RR
kako ti je probala kikiriki, jel u smokiju ili kikiriki puteru? mi smo smoki probali sa godinu, cini mi se...ma vise sam zaboravila.user posted image

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 8214
29.1.2012 12:00:27   
vjestica
med nije preporučljiv do godine dana ne samo zbog alergije nego zbog botulizma

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 8215
29.1.2012 12:12:15   
palachinken
new_mum, vidim da smo u istom granju user posted image
Ovako, ja M ostavljam s mamom. Jest će 2 obroka, povrtni i voćni sa žitaricama, a ostavljat cu i izdojenog mlijeka. Izdajat cu dan prije na poslu, kad mi se prepune grudi, i ja ne mogu nesto plaho izdojiti, 100-120ml iz obe dojke kad se bas potrudim, ali njemu je to dovoljno za 2 manja mliječna obroka. Napokon je, tek neki dan, prihvatio flašicu i tu babylove M pipu (hvala mala_sa do neba) pa nemam brigu za mlijeko. Mlijeko ću čuvati u frizideru na poslu i u kuci pa ce mu ga mama podgrijati kad dodje vrijeme.
Idealan dan ce imati ovaj raspored:
7.00 budjenje i podoj
9.30 povrtna kašica
10.00 mlijeko + spavanje
12.30 voćna kašica
14.00 mlijeko+spavanje
16.30 podoj
I ostatak dana i noci dojenje na zahtjev.

A sto se uspavljivanja tiče, i M je iskljucivo uspavljivan dok doji. Eh, u zadnji kraj ga posaljem svekrvi i mami i one kubure s njim, i uspiju ga uspavati nekako, a jučer je, prvi put u 6 mjeseci, prihvatio cucu i evo upravo ga muž uspavljuje, dok on cucla, što se do sada nije dešavalo user posted image

Ako ti sta mogu pomoci, slobodno pitaj.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 8216
29.1.2012 14:57:18   
Emica_sa

IZVORNA PORUKA: Skvo RR

kako ti je probala kikiriki, jel u smokiju ili kikiriki puteru? mi smo smoki probali sa godinu, cini mi se...ma vise sam zaboravila.user posted image

U smokiju uzme od bratauser posted image

Hello, it's me...

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 8217
29.1.2012 18:08:46   
Amyla

vjeruje mi draga moja d aznam kako ti je, s tim sto sam ja krenula na fakultet kad je moj H imao samo 2 mjeseca, nisma ga dohranjivala vec sam bukvalno trcala na fakultet i kuci sa fakulteta taksijem ili mm dodje po mene, da stignem za nekih 2-2.5 sata da ga podojim, uhhh kad se samo sjetim, ali izdrzali smo i hvala bogu evo i mi sada krecemo sa dohranom sa punih 6 mjeseci (danas). tako draga moja, ne brini sve to brzo prodje i sretno sa iducim semestrom user posted image

29.07.2011. Harun
30.10.2013. Rijad

“Život je plamen koji uvijek gori, ali se opet ponovo zapali svaki put kad se dijete rodi.”

Neposredna veza do poruke: 8218
30.1.2012 0:19:55   
new_mum
IZVORNA PORUKA: palachinken

new_mum, vidim da smo u istom granju user posted image
Ovako, ja M ostavljam s mamom. Jest će 2 obroka, povrtni i voćni sa žitaricama, a ostavljat cu i izdojenog mlijeka. Izdajat cu dan prije na poslu, kad mi se prepune grudi, i ja ne mogu nesto plaho izdojiti, 100-120ml iz obe dojke kad se bas potrudim, ali njemu je to dovoljno za 2 manja mliječna obroka. Napokon je, tek neki dan, prihvatio flašicu i tu babylove M pipu (hvala mala_sa do neba) pa nemam brigu za mlijeko. Mlijeko ću čuvati u frizideru na poslu i u kuci pa ce mu ga mama podgrijati kad dodje vrijeme.
Idealan dan ce imati ovaj raspored:
7.00 budjenje i podoj
9.30 povrtna kašica
10.00 mlijeko + spavanje
12.30 voćna kašica
14.00 mlijeko+spavanje
16.30 podoj
I ostatak dana i noci dojenje na zahtjev.

A sto se uspavljivanja tiče, i M je iskljucivo uspavljivan dok doji. Eh, u zadnji kraj ga posaljem svekrvi i mami i one kubure s njim, i uspiju ga uspavati nekako, a jučer je, prvi put u 6 mjeseci, prihvatio cucu i evo upravo ga muž uspavljuje, dok on cucla, što se do sada nije dešavalo user posted image

Ako ti sta mogu pomoci, slobodno pitaj.

Hvala palachinken punooo user posted image
Koliko si ga navikavala na flasicu? Koja je to DM-ova?
Ja pocinjem u martu, tako da ce moja M isto imati 7 mjeseci kao tvoj M kada ti pocnes... Jedina sretna okolnost je sto sam na poslu uspjela dogovoriti da mart radim pola radnog vremena, tako da ce nam objema taj prelazni period biti blazi jer cemo se postepeno duze i duze odvajati... Ipak mislila sam vec poceti sa pripremama u februaru i mislila sam otprilike tako kao ti:
7.00 budjenje i podoj
9.30 hipp kasica sa rizom
10.00 mlijeko + spavanje
12.30 povrce (svjeze napravljeno)
14.00 mlijeko+spavanje
16.00 vocna kasica
17:00 podoj
I takodjer ostatak dana i noci dojenje na zahtjev.

Moja M takodjer ne zeli cuclu, imala je jedan mali period prije pola mjeseca kada sam je uspjela navici da nakon podoja uzme cuclu, spustim je i sama zaspe, ali je to kratko trajalo i pocela je ponovo odbijati-place, izvija se i koci kada joj je dajemo, pa sam odustala i opet smo se vratili uspavljivanju uz podoj... Veceras nikako nije mogla zaspati, a bila je sita, pa je na kraju mm odveo u sobu, malo ljuljao, dao cuclu i zaspala je...super bi bilo da tako ostane, ali mislim da je to rezultat velikog umora... Moja je mama uvijek uspije uspavati, ne znam koju magiju koristi user posted image ali nikada s njom nema problema, a svekrvi skoro nikada ne zaspe...ne znam do cega je...

04.08.2011. - mamina princeza

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 8219
30.1.2012 0:26:40   
new_mum
Svekrva mi je na proslom sajmu kupila super knjizicu ''Bebih kuhar'' koja ima pravo dobrih recepata-podijeljeno prema dobu bebe, a pocinje od najjednostavnijih-tipa kuhane jabuke, pasirane banane, kuhane tikvice, pa nadjoh i ovo, mozda pomogne:
KOMPOT OD MJESAVINE SUSENOG VOCA (za bebe do 6 mjeseci)
Svjeze i suseno voce su idealna kombinacija. Kasnije, kada dijete poraste, mozemo mijesati sa malo jogurta ili svjezeg sira. Potrebno je:
50g susenih kajsija
5 g susenih sljiva
1 jabuka i 1 kruska, ociscene i isjecene
Suseno voce stavite u posudu, prelijte kipucom vodom i kuhajte oko 15min na laganoj vatri. Dodajte jabuku i krusku te nastavite kuhati jos 10min te ako je potrebno dodajte jos vode. Ispasirajte i napravite kasicu.

04.08.2011. - mamina princeza

(odgovor članu new_mum)
Neposredna veza do poruke: 8220
30.1.2012 8:39:17   
palachinken
new_mum, ja sam kupila samo babylove pipe da ih nataknem na aventovu flašicu sto je dosla uz izdajalicu, i prihvatio je flasicu kao da je uvijek pio iz nje, a i cucu, tek tako. S tim da su mu drugi, svekrva i mama, prvi put dali i jedno i drugo, od mene nije htio. Ja nisam imala potrebe za tim dosad , imao je mene za sve user posted image ali sad se situacija promijenila, pa uvodimo pomagala user posted image
A u skladu s temom, danas za doručak pileća supica sa proljetnom mjesavinom user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu new_mum)
Neposredna veza do poruke: 8221
30.1.2012 10:07:05   
enči80

IZVORNA PORUKA: enči80

Da se i mi prijavimouser posted image ...počeli smo polako sa dohranom...više preferiraju voće od povrća...tikvu sam im npr.i pekla ai kuhala i neće je ni u jednom oblikuuser posted image ali hoće mrkvu od povrća...probali smo rižine pahuljice a i rižu ...uzela sam i one paahuljic od prosa pa me zanima jel i njih treba 'obrađivati' nekako?...Kada bih mogla napraviti puru pa da im npr.pomiješam sa nekim povrćem?...OT meni moja pedijatrica u petak na moju žalbu da neće tikvu reče da im posolim kao da im ima neki okususer posted image

Ponavljam pitanjauser posted image

28.10.2008.,jedna ptičica:(
07.09.2011.,dvije zlatne jabuke:)
'Nikada više ne planiram.Ja samo živim ovaj život.Ponekad kako želim,ponekad kako moram'.M.S.

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 8222
30.1.2012 10:24:39   
Emica_sa
Enci,pa ako ih dojis ja im nebi nista davala,jos uvijek,osim ako ne moras zbog poslauser posted image

Hello, it's me...

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 8223
30.1.2012 10:36:09   
Lavić
New_mum, nas dvije opet u slicnoj situaciji user posted image
Ja se u aprilu vracam na posao, a mlijeka odavno imam samo koliko treba, nekad i zafali, tako da sam odustala od izdajanja.
V je navikao na AD prije vecernjeg spavanja i, hvala Bogu, nikakvih problema nema. Doji pa flasica, ili obrnuto, hoce sve kombinacije.
Mislim da je svako dijete razlicito, tako da se nemoj sikirati da nece htjeti dojiti, bebe su nam vec malo porasle i nece se tek tako odreci poslastice user posted image

Lavić nam je stigao 1. augusta 2011. godine

(odgovor članu new_mum)
Neposredna veza do poruke: 8224
30.1.2012 10:44:46   
Lavić
Palachinken, je li to Ledo zaleđena proljetna mjesavina?
Ja negdje procitah da zene ne daju bebama zaleđeno povrce, i ufatila se toga ko pjan plota, baš sam šega.
Dobro si me napomenula, da skuham bebi malo bosanskog lonca
user posted image

Lavić nam je stigao 1. augusta 2011. godine

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 8225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  327 328 [329] 330 331   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  327 328 [329] 330 331   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *