|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  326 327 [328] 329 330   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
28.1.2012 23:20:52   
new_mum
IZVORNA PORUKA: animagical

ako budes imala pauzu na poslu vjerovatno ces moci izdojiti,ipak je to 8 sati nedojenja?

A sta onda sa izdojenim mlijekom? Jel' mislis da to ostavljam bebi ili da izdajam zbog odrzavanja ponude-potraznje?

04.08.2011. - mamina princeza

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 8176
28.1.2012 23:21:54   
Daja_sa

IZVORNA PORUKA: Skvo RR

Dajo skontala sam da ga previse poredim sa Umom..koja je fakat bila izjelica....napreduje za sada okej...necu da se jedem...sta sada da radim...uma je uvijek vise jela, nego sto pise na tablici...

Medjutim moj ocigledno nije ni neki fan kasike..sve on sa entuzijazmom podede par kasikica, kasnije mu haman ja trpam zabavljajuci ga....

E pa ovo si 100% upravu...poredjenje djece user posted image ...Ova moja smizla voli kasiku to je cudo jedno...hoce da jede...pa cu probati kroz te obroke da joj unosim mlijeko...nema mi drugeuser posted image .
Danasnja scena : Ja hranim S...a E lezi u lezaljci...kako ja kasikom u tanjir ona otvara usta...kako ja kasiku prinosim S ona okrece glavu za istom i otvara usta...dusa mala tako mi je bila slatkauser posted image .
Zumbulcice ti opet imas srecu pa tvoja princeza i doji uz dohranu adaptiranim mlijekom...koliko god da imas mlijeka neka ona doji...pa lako ti kasnije napraviti flasicu pa joj das user posted image
Animagical ...mrkva mi je OK ako se mijesa sa vockicama...a za krompir sacekaj jos malo pa probaj opet...evo rucka svasta kako si napisalauser posted image .
Nego...koju rizu vi dajete bebamauser posted image . Kontam i ja da pocnem kuhati rizu umjesto ovih rizinih pahuljica...

Cunce nase majo...29.09.2008
Jos jedno sunce nas je obasjalo 23.08.2011...

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 8177
28.1.2012 23:23:20   
animagical
on jako dobro jede, kuc-kuc, ali ne voli mrkvu i krompiruser posted image dok npr brokula s tikvicom pojede punu avent casu, u nju puno bas stane...mislim isto 190 gr kao velika teglica...ima jedancvrsti obrok dnevno a ostalo doji....mi smo porano poceli jer cu morati po nekoliko sati dnevno na fax uskoro...

(odgovor članu new_mum)
Neposredna veza do poruke: 8178
28.1.2012 23:24:21   
animagical
ja onu baby rice u pahuljicama dodam u skoro sve sto izblendam, ili rizu ili proso, da malo pojacam kalorije i zgusnem..bas bude rijetko kad izbendam

Neposredna veza do poruke: 8179
28.1.2012 23:25:06   
Daja_sa

IZVORNA PORUKA: new_mum

ako budes imala pauzu na poslu vjerovatno ces moci izdojiti,ipak je to 8 sati nedojenja?

A sta onda sa izdojenim mlijekom? Jel' mislis da to ostavljam bebi ili da izdajam zbog odrzavanja ponude-potraznje?

Probaj da pravis zalihe mlijeka...moze stajati u zamrzivacu...a izdojeno na poslu ja nisam sigurna koliko moze da stoji ili jel imas priliku da joj isto doneses kuciuser posted image a neko ti je vec spomenuo da se forumasica palachinken vraca na posao kao i ti pa nju slobodno pitaj sta i kako da radisuser posted image

(odgovor članu new_mum)
Neposredna veza do poruke: 8180
28.1.2012 23:25:22   
zumbulcica

Znam, citala sam da bebe mogu odbiti zbog uvodjenja flasice, ali i ja sumnjam da bi moja jer je previse voli user posted image
Problem je sto mislim da ne mogu izdojiti dovoljno mlijeka... Zato i pitam za tabelice, koliko bih trebala izdojiti za jedan obrok? Trazila sam po forumu i za izdajanje i drzanje-48h u frizideru, do mjesec u zamrzivacu... Kako onda da to podgrijem? Da li mogu pomalo izdajati i onda to pomijesati? Sorry na puno pitanja, sve mi se skupilo-trudim se da joj sto bezbolnije napravim prelaz polaska na posao, imam jos mjesec dana user posted image

Podgrijes tako sto flasicu sa mlijekom stavis u toplu vodu.A to koliko treba tvog mlijeka popiti, pojma nemam.AD oko 180ml za taj uzrast po obroku a imaj u vidu da je majcino mlijeko zasitije.Ti izdoji koliko mozes, a ja mislim da mozes pomijesati to je ipak sve tvoje mlijeko.Meni izdajanje nije nikako islo, nisam nikad izdojila vise od 20ml.

sunce mamino,21.08.2011.

(odgovor članu new_mum)
Neposredna veza do poruke: 8181
28.1.2012 23:25:39   
animagical
mislim da izdajas danas a da beba to pije sutra? izmjenila sam post na prethodnoj str imas o cuvanju mlijeka u frizideru i podgrijavanju

Neposredna veza do poruke: 8182
28.1.2012 23:29:17   
Daja_sa
Jel ima neka tema o izdajanju i cuvanju mlijeka...da zeni olaksamouser posted image ...Ja sam to cini mi se citala nekad ali sad nikako da nadjem...nesto mi steka RRuser posted image

Neposredna veza do poruke: 8183
28.1.2012 23:31:18   
zumbulcica
Dajo nasmija me,tvoja E je mashallah buca prva, vidi se da voli pojestuser posted image
Ja sam juce kupila humaninu neku mlijecnu kasu, zitarice i riza sa okusom vanilije, to joj se ko malo svidja a Boga mi i meni, sto ostane ne baci seuser posted image .50% mlijeka ulazi u sastav te kase, to jest praha pa eto i to dobro dodje.

sunce mamino,21.08.2011.

Neposredna veza do poruke: 8184
28.1.2012 23:31:26   
Daja_sa

jesi citala ovu temu?
http://www.ringeraja.ba/forum/m_506290/mpage_1/key_/tm.htm#506290
Mozda ima nesto sto ti pomogne...user posted image

(odgovor članu new_mum)
Neposredna veza do poruke: 8185
28.1.2012 23:33:41   
animagical
o izdajanju ima tema-mame izdajalice

(odgovor članu Daja_sa)
Neposredna veza do poruke: 8186
28.1.2012 23:34:56   
Daja_sa

IZVORNA PORUKA: zumbulcica

Dajo nasmija me,tvoja E je mashallah buca prva, vidi se da voli pojestuser posted image
Ja sam juce kupila humaninu neku mlijecnu kasu, zitarice i riza sa okusom vanilije, to joj se ko malo svidja a Boga mi i meni, sto ostane ne baci seuser posted image .50% mlijeka ulazi u sastav te kase, to jest praha pa eto i to dobro dodje.

Pa znas kako je meni bilo smijesno gledajuci je...srce slatko...a taman zavrsila svoj obrokuser posted image .
Ja zasad imam u zalihama Aptamilove kasice...koje se spremaju sa vodom znaci u sebi imaju Aptamila...i ona te bas voli...pa cu jo kasnije kad mi nestane ovih probati i te neke drugeuser posted image

(odgovor članu zumbulcica)
Neposredna veza do poruke: 8187
28.1.2012 23:36:46   
new_mum
Jooj bas vam hvala, a zao mi sada palachinken peglati, mogu zamisli kako joj je pred pocetak rada user posted image Ja mislim da ce biti gore meni nego M i hB da je tako...
Sada razmisljam da u ponedjeljak polako napravim probu... Ni ja ne mogu vise od 30-40 ml odjednom izdojiti, pa cu onda recimo u ponedjeljak cijeli dan skupljati u frizider i onda joj u utorak probati to dati-nakupiti nekih 150 ml...
Ona je stvarno dobrica i do sada nista osim krompira nije odbila, pa se nadam da ce i ovo dobro proci...
Ja nisam nikada mijesala pahuljice, proso i sl. u hranu... Rizu sam joj dala Hippovu Baby Rice, a citala sam da moze ova nasa riza, samo bez soli i da se pomijesa sa malo mlijeka...

04.08.2011. - mamina princeza

(odgovor članu Daja_sa)
Neposredna veza do poruke: 8188
28.1.2012 23:51:26   
animagical
proso je super, zdravo a pojaca kalorijski obrok, pa to pored rize mozes dodavati u povrtne i vocne kasice kad budes radila...a i lahko se skuha, ja dodam u povrce pred kraj kuhanja, pahuljicama treba pet minuta...u voce dodajem obicno baby rice, jer voce dajem svjeze

(odgovor članu new_mum)
Neposredna veza do poruke: 8189
29.1.2012 0:03:53   
mala_sa
new_mum kolicina izdojenog mlijeka nek te ne sikira, na pocetku ce te mozda biti malo, a kasnije ce se sve vise povecavati. Takodjer za izdajanje moras biti max opustena - da bi reflux otpustanja mlijeka bio sto jaci. Ja sam npr opustena znala ispumpati po 170ml (iz jedne sike), a kad sam nervozna jedva 60ml.
Nakupuj onih posudica za urin - u apoteci (u njima ti je najlakse cuvati mlijeko. I pocni vec sada da joj pravis zalihu tvog mlijeka (zamrznuto moze stajati 4 mjeseca).
Koliko se sjecam da mlijeko tek izdojeno na ambijentnoj temp moze stajati 4 sata. Znaci ti se nekad na poslu izdoji i cim dodjes kuci to mlijeko zaledi.

< Poruku je uredio mala_sa -- 29.1.2012 0:05:19 >

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

Neposredna veza do poruke: 8190
29.1.2012 0:04:21   
zumbulcica
Ja neki dan suhu sljivu kuhala,i dodala bebi rize( ja po naski user posted image , nikad se ne mogu sjetiti kako to tacno pisu na drugim jezicima a mrsko mi ici do kuhinje da citamuser posted image ) i bebara odusevljena.
A danas sam kupila dvijetri povrtne one babylove, duplo jeftinije od hipa, a valjda je to sa kvalitetom tu negdje.

sunce mamino,21.08.2011.

Neposredna veza do poruke: 8191
29.1.2012 0:10:50   
Daja_sa

Ja neki dan suhu sljivu kuhala,i dodala bebi rize( ja po naski user posted image , nikad se ne mogu sjetiti kako to tacno pisu na drugim jezicima a mrsko mi ici do kuhinje da citamuser posted image ) i bebara odusevljena.
A danas sam kupila dvijetri povrtne one babylove, duplo jeftinije od hipa, a valjda je to sa kvalitetom tu negdje.

A jesi joj onda miksala tu skuhanu sljivu ili si samo u vodu dodala bebi rizeuser posted image ...(evo i ja cu po naski da se razumijemouser posted image ) ?

Neposredna veza do poruke: 8192
29.1.2012 0:12:54   
animagical
cula sam od palacinke da se mahdi osuo po stomaku od tih babylove, pa zaviri iza jela ima li kakve reakcije? meni su kupovne povrtne bljak,ja probalauser posted image a ni A ih nece ni da lizne... kupujem mu jedino hipp sljivu jer nisam znala jel smijem skuhati suhe sljive?? jel skuhas kao za kompot? ima li ih potrebe oguliti pred blendanje?? i da vas pitam, ako smije suho voce, jel smije marelice? one se fino daju skuhati...

Neposredna veza do poruke: 8193
29.1.2012 0:15:10   
zumbulcica
user posted image ma izmiksala sljivu, pa dodala rizeuser posted image A probat cu i sa marelicom suhom isto, valjda ce liciti na nesto.

sunce mamino,21.08.2011.

(odgovor članu Daja_sa)
Neposredna veza do poruke: 8194
29.1.2012 0:17:08   
Daja_sa

cula sam od palacinke da se mahdi osuo po stomaku od tih babylove, pa zaviri iza jela ima li kakve reakcije? meni su kupovne povrtne bljak,ja probalauser posted image a ni A ih nece ni da lizne... kupujem mu jedino hipp sljivu jer nisam znala jel smijem skuhati suhe sljive?? jel skuhas kao za kompot? ima li ih potrebe oguliti pred blendanje?? i da vas pitam, ako smije suho voce, jel smije marelice? one se fino daju skuhati...

marelice,grozdjice i brusnica? meni veliki upitnik nad glavom kad sam to pocela davati S i da jede i da pije...a znam da je sve jako zdravouser posted image ...pih...

Neposredna veza do poruke: 8195
29.1.2012 0:17:38   
mala_sa

ako smije svjeze, sto nebi i susene...ha ja

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Neposredna veza do poruke: 8196
29.1.2012 0:18:37   
mala_sa
nego OT je, al vidim da ste aktivne:

Kako se pripremi ovaj korijen sljeza (davat cu malom da pije)???

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 8197
29.1.2012 0:19:17   
zumbulcica

Ja mislim da se smije kuhati suho voceuser posted image , valda smije.Eno moja I zdrava i zivauser posted image kuhas isto ko za kompot.A sto se tice guljenja, nema potrebe, znas kako budu fine mehke,ja uzela one bez kospica.A hvala za babyloveuser posted image , danas pojela pola, pogledacu je kad se probudi.

sunce mamino,21.08.2011.

Neposredna veza do poruke: 8198
29.1.2012 0:21:50   
zumbulcica

IZVORNA PORUKA: mala_sa

Potopis u mlaku vodu i ostavis da stoji 2-3 sata.Ja sam za sebe ostavljala da odstoji tokom noci a za bebu krace, da bude blazi.

sunce mamino,21.08.2011.

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 8199
29.1.2012 0:25:01   
mala_sa

IZVORNA PORUKA: mala_sa

Potopis u mlaku vodu i ostavis da stoji 2-3 sata.Ja sam za sebe ostavljala da odstoji tokom noci a za bebu krace, da bude blazi.

Hvala, onda cu mu ipak potpoiti ujutro, pa da ima za sutra.

Neposredna veza do poruke: 8200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  326 327 [328] 329 330   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  326 327 [328] 329 330   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *