Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 28.1.2012 23:21:54
Daja_sa
IZVORNA PORUKA: Skvo RR
Dajo skontala sam da ga previse poredim sa Umom..koja je fakat bila izjelica....napreduje za sada okej...necu da se jedem...sta sada da radim...uma je uvijek vise jela, nego sto pise na tablici...
Medjutim moj ocigledno nije ni neki fan kasike..sve on sa entuzijazmom podede par kasikica, kasnije mu haman ja trpam zabavljajuci ga....
E pa ovo si 100% upravu...poredjenje djece ...Ova moja smizla voli kasiku to je cudo jedno...hoce da jede...pa cu probati kroz te obroke da joj unosim mlijeko...nema mi druge . Danasnja scena : Ja hranim S...a E lezi u lezaljci...kako ja kasikom u tanjir ona otvara usta...kako ja kasiku prinosim S ona okrece glavu za istom i otvara usta...dusa mala tako mi je bila slatka . Zumbulcice ti opet imas srecu pa tvoja princeza i doji uz dohranu adaptiranim mlijekom...koliko god da imas mlijeka neka ona doji...pa lako ti kasnije napraviti flasicu pa joj das Animagical ...mrkva mi je OK ako se mijesa sa vockicama...a za krompir sacekaj jos malo pa probaj opet...evo rucka svasta kako si napisala . Nego...koju rizu vi dajete bebama . Kontam i ja da pocnem kuhati rizu umjesto ovih rizinih pahuljica...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 28.1.2012 23:23:20
animagical
on jako dobro jede, kuc-kuc, ali ne voli mrkvu i krompir dok npr brokula s tikvicom pojede punu avent casu, u nju puno bas stane...mislim isto 190 gr kao velika teglica...ima jedancvrsti obrok dnevno a ostalo doji....mi smo porano poceli jer cu morati po nekoliko sati dnevno na fax uskoro...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 28.1.2012 23:25:06
Daja_sa
IZVORNA PORUKA: new_mum
IZVORNA PORUKA: animagical
ako budes imala pauzu na poslu vjerovatno ces moci izdojiti,ipak je to 8 sati nedojenja?
A sta onda sa izdojenim mlijekom? Jel' mislis da to ostavljam bebi ili da izdajam zbog odrzavanja ponude-potraznje?
Probaj da pravis zalihe mlijeka...moze stajati u zamrzivacu...a izdojeno na poslu ja nisam sigurna koliko moze da stoji ili jel imas priliku da joj isto doneses kuci a neko ti je vec spomenuo da se forumasica palachinken vraca na posao kao i ti pa nju slobodno pitaj sta i kako da radis
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 28.1.2012 23:25:22
zumbulcica
IZVORNA PORUKA: new_mum
Znam, citala sam da bebe mogu odbiti zbog uvodjenja flasice, ali i ja sumnjam da bi moja jer je previse voli Problem je sto mislim da ne mogu izdojiti dovoljno mlijeka... Zato i pitam za tabelice, koliko bih trebala izdojiti za jedan obrok? Trazila sam po forumu i za izdajanje i drzanje-48h u frizideru, do mjesec u zamrzivacu... Kako onda da to podgrijem? Da li mogu pomalo izdajati i onda to pomijesati? Sorry na puno pitanja, sve mi se skupilo-trudim se da joj sto bezbolnije napravim prelaz polaska na posao, imam jos mjesec dana
Podgrijes tako sto flasicu sa mlijekom stavis u toplu vodu.A to koliko treba tvog mlijeka popiti, pojma nemam.AD oko 180ml za taj uzrast po obroku a imaj u vidu da je majcino mlijeko zasitije.Ti izdoji koliko mozes, a ja mislim da mozes pomijesati to je ipak sve tvoje mlijeko.Meni izdajanje nije nikako islo, nisam nikad izdojila vise od 20ml.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 28.1.2012 23:31:18
zumbulcica
Dajo nasmija me,tvoja E je mashallah buca prva, vidi se da voli pojest Ja sam juce kupila humaninu neku mlijecnu kasu, zitarice i riza sa okusom vanilije, to joj se ko malo svidja a Boga mi i meni, sto ostane ne baci se .50% mlijeka ulazi u sastav te kase, to jest praha pa eto i to dobro dodje.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 28.1.2012 23:34:56
Daja_sa
IZVORNA PORUKA: zumbulcica
Dajo nasmija me,tvoja E je mashallah buca prva, vidi se da voli pojest Ja sam juce kupila humaninu neku mlijecnu kasu, zitarice i riza sa okusom vanilije, to joj se ko malo svidja a Boga mi i meni, sto ostane ne baci se .50% mlijeka ulazi u sastav te kase, to jest praha pa eto i to dobro dodje.
Pa znas kako je meni bilo smijesno gledajuci je...srce slatko...a taman zavrsila svoj obrok . Ja zasad imam u zalihama Aptamilove kasice...koje se spremaju sa vodom znaci u sebi imaju Aptamila...i ona te bas voli...pa cu jo kasnije kad mi nestane ovih probati i te neke druge
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 28.1.2012 23:36:46
new_mum
Jooj bas vam hvala, a zao mi sada palachinken peglati, mogu zamisli kako joj je pred pocetak rada Ja mislim da ce biti gore meni nego M i hB da je tako... Sada razmisljam da u ponedjeljak polako napravim probu... Ni ja ne mogu vise od 30-40 ml odjednom izdojiti, pa cu onda recimo u ponedjeljak cijeli dan skupljati u frizider i onda joj u utorak probati to dati-nakupiti nekih 150 ml... Ona je stvarno dobrica i do sada nista osim krompira nije odbila, pa se nadam da ce i ovo dobro proci... Ja nisam nikada mijesala pahuljice, proso i sl. u hranu... Rizu sam joj dala Hippovu Baby Rice, a citala sam da moze ova nasa riza, samo bez soli i da se pomijesa sa malo mlijeka...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 28.1.2012 23:51:26
animagical
proso je super, zdravo a pojaca kalorijski obrok, pa to pored rize mozes dodavati u povrtne i vocne kasice kad budes radila...a i lahko se skuha, ja dodam u povrce pred kraj kuhanja, pahuljicama treba pet minuta...u voce dodajem obicno baby rice, jer voce dajem svjeze
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 29.1.2012 0:03:53
mala_sa
new_mum kolicina izdojenog mlijeka nek te ne sikira, na pocetku ce te mozda biti malo, a kasnije ce se sve vise povecavati. Takodjer za izdajanje moras biti max opustena - da bi reflux otpustanja mlijeka bio sto jaci. Ja sam npr opustena znala ispumpati po 170ml (iz jedne sike), a kad sam nervozna jedva 60ml. Nakupuj onih posudica za urin - u apoteci (u njima ti je najlakse cuvati mlijeko. I pocni vec sada da joj pravis zalihu tvog mlijeka (zamrznuto moze stajati 4 mjeseca). Koliko se sjecam da mlijeko tek izdojeno na ambijentnoj temp moze stajati 4 sata. Znaci ti se nekad na poslu izdoji i cim dodjes kuci to mlijeko zaledi.
< Poruku je uredio mala_sa -- 29.1.2012 0:05:19 >
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 29.1.2012 0:04:21
zumbulcica
Ja neki dan suhu sljivu kuhala,i dodala bebi rize( ja po naski , nikad se ne mogu sjetiti kako to tacno pisu na drugim jezicima a mrsko mi ici do kuhinje da citam ) i bebara odusevljena. A danas sam kupila dvijetri povrtne one babylove, duplo jeftinije od hipa, a valjda je to sa kvalitetom tu negdje.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 29.1.2012 0:10:50
Daja_sa
IZVORNA PORUKA: zumbulcica
Ja neki dan suhu sljivu kuhala,i dodala bebi rize( ja po naski , nikad se ne mogu sjetiti kako to tacno pisu na drugim jezicima a mrsko mi ici do kuhinje da citam ) i bebara odusevljena. A danas sam kupila dvijetri povrtne one babylove, duplo jeftinije od hipa, a valjda je to sa kvalitetom tu negdje.
A jesi joj onda miksala tu skuhanu sljivu ili si samo u vodu dodala bebi rize ...(evo i ja cu po naski da se razumijemo ) ?
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 29.1.2012 0:12:54
animagical
cula sam od palacinke da se mahdi osuo po stomaku od tih babylove, pa zaviri iza jela ima li kakve reakcije? meni su kupovne povrtne bljak,ja probala a ni A ih nece ni da lizne... kupujem mu jedino hipp sljivu jer nisam znala jel smijem skuhati suhe sljive?? jel skuhas kao za kompot? ima li ih potrebe oguliti pred blendanje?? i da vas pitam, ako smije suho voce, jel smije marelice? one se fino daju skuhati...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 29.1.2012 0:17:08
Daja_sa
cula sam od palacinke da se mahdi osuo po stomaku od tih babylove, pa zaviri iza jela ima li kakve reakcije? meni su kupovne povrtne bljak,ja probala a ni A ih nece ni da lizne... kupujem mu jedino hipp sljivu jer nisam znala jel smijem skuhati suhe sljive?? jel skuhas kao za kompot? ima li ih potrebe oguliti pred blendanje?? i da vas pitam, ako smije suho voce, jel smije marelice? one se fino daju skuhati...
marelice,grozdjice i brusnica? meni veliki upitnik nad glavom kad sam to pocela davati S i da jede i da pije...a znam da je sve jako zdravo ...pih...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 29.1.2012 0:17:38
mala_sa
ako smije svjeze, sto nebi i susene...ha ja
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 29.1.2012 0:19:17
zumbulcica
Ja mislim da se smije kuhati suho voce , valda smije.Eno moja I zdrava i ziva kuhas isto ko za kompot.A sto se tice guljenja, nema potrebe, znas kako budu fine mehke,ja uzela one bez kospica.A hvala za babylove , danas pojela pola, pogledacu je kad se probudi.