|
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 30.1.2012 0:19:55
|
|
|
|
new_mum
|
IZVORNA PORUKA: palachinken new_mum, vidim da smo u istom granju Ovako, ja M ostavljam s mamom. Jest će 2 obroka, povrtni i voćni sa žitaricama, a ostavljat cu i izdojenog mlijeka. Izdajat cu dan prije na poslu, kad mi se prepune grudi, i ja ne mogu nesto plaho izdojiti, 100-120ml iz obe dojke kad se bas potrudim, ali njemu je to dovoljno za 2 manja mliječna obroka. Napokon je, tek neki dan, prihvatio flašicu i tu babylove M pipu (hvala mala_sa do neba) pa nemam brigu za mlijeko. Mlijeko ću čuvati u frizideru na poslu i u kuci pa ce mu ga mama podgrijati kad dodje vrijeme. Idealan dan ce imati ovaj raspored: 7.00 budjenje i podoj 9.30 povrtna kašica 10.00 mlijeko + spavanje 12.30 voćna kašica 14.00 mlijeko+spavanje 16.30 podoj I ostatak dana i noci dojenje na zahtjev. A sto se uspavljivanja tiče, i M je iskljucivo uspavljivan dok doji. Eh, u zadnji kraj ga posaljem svekrvi i mami i one kubure s njim, i uspiju ga uspavati nekako, a jučer je, prvi put u 6 mjeseci, prihvatio cucu i evo upravo ga muž uspavljuje, dok on cucla, što se do sada nije dešavalo Ako ti sta mogu pomoci, slobodno pitaj. Hvala palachinken punooo Koliko si ga navikavala na flasicu? Koja je to DM-ova? Ja pocinjem u martu, tako da ce moja M isto imati 7 mjeseci kao tvoj M kada ti pocnes... Jedina sretna okolnost je sto sam na poslu uspjela dogovoriti da mart radim pola radnog vremena, tako da ce nam objema taj prelazni period biti blazi jer cemo se postepeno duze i duze odvajati... Ipak mislila sam vec poceti sa pripremama u februaru i mislila sam otprilike tako kao ti: 7.00 budjenje i podoj 9.30 hipp kasica sa rizom 10.00 mlijeko + spavanje 12.30 povrce (svjeze napravljeno) 14.00 mlijeko+spavanje 16.00 vocna kasica 17:00 podoj I takodjer ostatak dana i noci dojenje na zahtjev. Moja M takodjer ne zeli cuclu, imala je jedan mali period prije pola mjeseca kada sam je uspjela navici da nakon podoja uzme cuclu, spustim je i sama zaspe, ali je to kratko trajalo i pocela je ponovo odbijati-place, izvija se i koci kada joj je dajemo, pa sam odustala i opet smo se vratili uspavljivanju uz podoj... Veceras nikako nije mogla zaspati, a bila je sita, pa je na kraju mm odveo u sobu, malo ljuljao, dao cuclu i zaspala je...super bi bilo da tako ostane, ali mislim da je to rezultat velikog umora... Moja je mama uvijek uspije uspavati, ne znam koju magiju koristi ali nikada s njom nema problema, a svekrvi skoro nikada ne zaspe...ne znam do cega je...
|